הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הקשר בין ממתיקים מלאכותיים לחשק למתוק

• פותח/ת השרשור 50cents
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

50cents

משתמש מתחיל
59
12
נק' מוניטין:
6
59
12
אז ככה, בחיים שלי לא הייתי בן אדם של מתוק
לא סבלתי קינוחים ברמה שאם אני לוקח ביס מקינוח יש לי צרבת מרוב המתיקות, לאחר חיטוב של תקופה שמתי לב שאני מאוד מאוד משתוקק למתוקים למרות שבחיים לא הייתי בן אדם שנופל לזה

החיטוב חודשיים ראשונים הלך מצויין עד שהגיעו בולמוסים והשתקקות מטורפת למתוק ברמה שניסיתי להחליף אוכל ולהכניס לערכים פנקייק מושחת כל יום(כן כן), בולמוסים קיצוניים של קופסאות שלמות של נןטלה ממרח ריבת חלב אלפחורס ים ומה לא.

מבן אדם שלא יכל לאכול חתיכת עוגה בלי ליטר מים ליד הפכתי לנרקומן מתוקים, לא הבנתי מדוע
לאחר שקבלתי המלצה לא לצרוך סוכרזית בקפה(הייתי שותה שלוש כוסות נס עם 5-4 סוכרזית) הורדתי לחצי כפית סוכר אם בכלל, בימים האחרונים אין רצון למתוק כלל.

האם זו השפעה פסיכולוגית או שבאמת יש הקשר בין השניים?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

3 כוסות נס עם חמש סוכרזית כל אחת חשוב לציין, לא יודע מה ההשפעה במקרה של 1-2 בכוס אבל כרגע לא שם סןכרזית בכלל

נערך לאחרונה:
אין בעיה עם סוכרזית כשלעצמו. אכן השתמשת בכמויות גדולות, אם כי לא מעל המינון היומי המקסימלי.
על פי מה שאתה מספר, כנראה שמנעת בעצמך בכוח לאכול מתוקים וסוכר, ועד שכן אכלת אותם זה הסתיים בסוף באכילה של כמויות גדולות. כנראה שההוספה של הסוכר בתדירות יומית הובילה לירידה בקרייבינג למזונות מתוקים.
הממתיק סוכרזית כשלעצמו לא גורם לחשק למתוק, ובטח שלא לצריכת כמויות כאלה גדולות.

זאת ההשערה שלי, קשה מאוד לשים את האצבע על מה גרם למה שאתה מתאר, יש עוד המון שאלות שצריך לשאול, ולכן לא יהיה יעיל לעשות זאת בפורום. ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע

בנוסף, כשאנחנו בתקופת חיטוב אנחנו אוכלים פחות אוכל והופכים לרעבים יותר, לכן מזונות שפעם לא ממש נמשכת אליהם הופכים למושכים הרבה יותר בתקופות של חיטוב.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם סוכרזית כשלעצמו. אכן השתמשת בכמויות גדולות, אם כי לא מעל המינון היומי המקסימלי.
על פי מה שאתה מספר, כנראה שמנעת בעצמך בכוח לאכול מתוקים וסוכר, ועד שכן אכלת אותם זה הסתיים בסוף באכילה של כמויות גדולות. כנראה שההוספה של הסוכר בתדירות יומית הובילה לירידה בקרייבינג למזונות מתוקים.
הממתיק סוכרזית כשלעצמו לא גורם לחשק למתוק, ובטח שלא לצריכת כמויות כאלה גדולות.

זאת ההשערה שלי, קשה מאוד לשים את האצבע על מה גרם למה שאתה מתאר, יש עוד המון שאלות שצריך לשאול, ולכן לא יהיה יעיל לעשות זאת בפורום. ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע

בנוסף, כשאנחנו בתקופת חיטוב אנחנו אוכלים פחות אוכל והופכים לרעבים יותר, לכן מזונות שפעם לא ממש נמשכת אליהם הופכים למושכים הרבה יותר בתקופות של חיטוב.
די חולק על דעתך, לאחר שראיתי שאני חלש מול הבולמוסים האלה כן שלבתי מתוק בתפריט כפי שציינתי.

מגנום שוקולד לבן אחד ליום + 2 אוראו עם הקפה של הבוקר באופן יומיומי, לא עוזר וגם הגביר תשוקה
לאחר שהורדתי סוכרזית לגמרי והחלפתי את זה בחצי כפית סוכר הכל השתנה לגמרי.

וכן מצאתי כמה מחקרים שמראים שיש קשר בין צריכת ממתיקים ללא קלוריות להגברת החשק למתוק משמעןתית

די חולק על דעתך, לאחר שראיתי שאני חלש מול הבולמוסים האלה כן שלבתי מתוק בתפריט כפי שציינתי.
זכותך לא להסכים, אבל כמו שרשמתי, קשה מאוד לשים את האצבע על הגורם או הגורמים שהובילו אותך לקרייבינג הזה

וכן מצאתי כמה מחקרים שמראים שיש קשר בין צריכת ממתיקים ללא קלוריות להגברת החשק למתוק משמעןתית
תמיד יהיו מחקרים שתומכים בדעה שלך, אבל מחקרים לא נולדו שווים ומחקר א' לא יהיה שווה באיכותו למחקר ב'.

תחפש תמצא מלא.
שתדע להבא, אם אתה טוען שיש לך מחקרים שתומכים בטענה שלך, אתה אמור בעצמך להפנות אנשים למחקרים האלה ולא לומר להם "תחפש בעצמך"

• אהבתי
Reactions: OA
  • פותח/ת השרשור
זכותך לא להסכים, אבל כמו שרשמתי, קשה מאוד לשים את האצבע על הגורם או הגורמים שהובילו אותך לקרייבינג הזה

תמיד יהיו מחקרים שתומכים בדעה שלך, אבל מחקרים לא נולדו שווים ומחקר א' לא יהיה שווה באיכותו למחקר ב'.

שתדע להבא, אם אתה טוען שיש לך מחקרים שתומכים בטענה שלך, אתה אמור בעצמך להפנות אנשים למחקרים האלה ולא לומר להם "תחפש בעצמך"
גם אם המחקרים איכות לא מי יודע מה, אני לא באמת יודע להבדיל

אבל העובדות מדברות בעד עצמן.
לאחר חודשיים של סבל ומרדף יום יומי למתוק אחרי שהורדתי סוכרזית אין חשק כבר כמה ימים טפו טפו טפו.

לאחר חודשיים של סבל ומרדף יום יומי למתוק אחרי שהורדתי סוכרזית אין חשק כבר כמה ימים טפו טפו טפו.

הקשר לסוכרזית זה לא עובדה... רק אומר

אלו לא עובדות בשום צורה,
ככה לא מסיקים מסקנות חבר.

• פותח/ת השרשור
אלו לא עובדות בשום צורה,
ככה לא מסיקים מסקנות חבר.
לא יודע מה איתכם פה בפורום אבל אני מעדיף להסיק מסקנות ממה שעובר עליי וממה שאני חווה, ולא ממחקרים

אם הפחתת הסוכרזית גרם לי לא להשתוקק לסוכר כנראה שזה עובד.

לא יודע מה איתכם פה בפורום אבל אני מעדיף להסיק מסקנות ממה שעובר עליי וממה שאני חווה, ולא ממחקרים
להסיק מסקנות וקשרי סיבה-תוצאה ממקריה ספציפי (גם אם זה מקרה אישי שלנו) זו דרך לא טובה להסיק מסקנות כי:
1. אתה לא יודע באמת מה גרם למה, והאם רק גורם אחד אחראי למה שקרה. מאוד יכול להיות ששינית מספר דברים באורח החיים שלך במקביל, ובמקרה כזה אתה לא יכול לדעת מה עזר לך והאם רק שינוי אחד עזר או ששילוב של כמה דברים.

2. מאוד קל לנו לעבוד על עצמנו ולשכנע את עצמנו שאנחנו צודקים. במקרה כזה אנחנו מייצרים בעצמנו קשר סיבה-תוצאה שלא בהכרח קיים רק כדי לשכנע את עצמנו שא' גרם לב'.

3. מחקרים הם הדרך הכי טובה להסיק מסקנות וקשרי סיבה-תוצאה. יש סוגים ספציפיים של מחקרים שבאמצעותם אפשר להסיק מסקנות כאלה, אבל לא ניכנס לזה כאן.

אבל כמובן שאי אפשר להתעלם ממה שאתה מרגיש וממה שחווית. אי אפשר לשלול באופן מוחלט את הרעיון שההורדה של הסוכרזית גרמה לך להפחית את הקרייבינג. תמיד יש יוצאים מן הכלל, אך זה מאוד לא סביר שסוכרזית היא הסיבה.
אז אי אפשר לבטל את מה שאתה מרגיש באופן אישי, אך גם אי אפשר לתת משקל רב יותר לחווייה אישית מאשר למחקרים וריאיות מדעיות. צריך להתחשב בשניהם.

ומן הסתם שאני שמח לשמוע שקרייבים שלך הפסיקו, ואני מאמין שכך גם כל שאר המגיבים באשכול.

האם זו השפעה פסיכולוגית או שבאמת יש הקשר בין השניים?
קיבלת תשובה לשאלה הזו מבחינה פיזיולוגית. אם יש כאן אספקט פסיכולוגי או לא, קשה לקבוע, ולכן רשמתי בהודעה הראשונה שצריך עוד המון מידע ולעשות דבר כזה בפורום יהיה לא יעיל בשבילך.

ננעל.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית