הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה בתכנית פול בודי

התותח

משתמש מתחיל
110
11
נק' מוניטין:
11
110
11
למסת שריר בתכנית פול בודי האם כדאי לי לעבוד 15*3 או להוסיף משקל כבד יותר ולרדת ל 8*3 ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

או בכלל 6*3 עם משקל גבוה מאוד ??(כמו הליניארית או טקסס)
תודה מראש 😃

אשמח לתשובה ממנהל ++

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז לפי מה שאתה אומר עדיף לדוגמא את תרגיל המתח שאני עושה במקום 15*3 (נקיים ויפים אחרי שנה של תירגול במרפסת) לעשות 10*3 עם אפוד משקל +10 קילו ?

למרות שעם המשקל גוף * 15 הנפח יהיה יותר גבוהה ....

היי, שאלת את אותה השאלה באשכול הקודם שלך. זה לא משנה 6 חזרות, 8 חזרות או 15 חזרות, מה שמשנה זה שהסטים יהיו קשים ומאתגרים (אותה תשובה שעניתי לך באשכול הקודם וכמו ש-OA ענה לך כאן).

מעל ~25 חזרות ומתחת ל-6 חזרות כבר כנראה יתאים פחות לעלייה במסת השריר, אז פשוט תגזור מזה טווח חזרות שאתה רוצה לעבוד איתו

אז לפי מה שאתה אומר עדיף לדוגמא את תרגיל המתח שאני עושה במקום 15*3 (נקיים ויפים אחרי שנה של תירגול במרפסת) לעשות 10*3 עם אפוד משקל +10 קילו ?
אין לי מושג איך הבנת שזה מה שאני אומר...

מה שהוא אמר זה שלא משנה אם תעשה 3*15, או 3*10 עם אפוד, או 3*6 עם 2 אפודים, או 3*20 במשקל גוף - מה שחשוב זה שתיהיה קרוב לכשל.

השאלה הזו מאוד באוויר. כמה סטים? כמה חזרות? מה רמת המאמץ? מה המטרה של האימון הזה?

• פותח/ת השרשור
להתחזק ולעלות במסה .
מתח 3*16 נקיים ויפים סקוואט משקל גוף 50*3 מקבילים משקל גוף 30*3 הכי קרוב לכשל עולה כל כמה פעמים בחזרות .

למסת שריר... כמו הליניארית או טקסס
תודה מראש 😃
אין קשר בין טקסס לפיתוח גוף.
אם המטרה שלך פיתוח גוף, אתה לא צריך תוכנית פאוורליפטינג.
ואם המטרה שלך כוח, זה מאוד משנה העצימות ביחס לחזרות שתעשה, יש הבדל עצום בין 6 חזרות ו15 חזרות.

אנשים עונים לך על השאלה ששאלת, אבל לא ברור אם אתה התכוונת לשאלה הזאת בכלל, מה המטרה שלך? כוח? פיתוח גוף? שניהם?

• פותח/ת השרשור
טוב אז אחרי שחפרתי לכם החלטתי ללכת על מתח עם 10 קילו *10 , מקבילים עם 10 קילו *15 וסקוואט עם 10 קילו *15 הכל ל 3 סטים fbw
עם הזמן אארגן עוד פלטות משקל וארד ל 8 חזרות .

אין קשר בין טקסס לפיתוח גוף.
אם המטרה שלך פיתוח גוף, אתה לא צריך תוכנית פאוורליפטינג.
ואם המטרה שלך כוח, זה מאוד משנה העצימות ביחס לחזרות שתעשה, יש הבדל עצום בין 6 חזרות ו15 חזרות.

אנשים עונים לך על השאלה ששאלת, אבל לא ברור אם אתה התכוונת לשאלה הזאת בכלל, מה המטרה שלך? כוח? פיתוח גוף? שניהם?

למה אין קשר בין טקסס לפיתוח גוף? מתאמן שמגיע מ 60 קילו ל 150 קילו סקוואט 5*5 ישאר עם רגליים קטנות?

למה אין קשר בין טקסס לפיתוח גוף? מתאמן שמגיע מ 60 קילו ל 150 קילו סקוואט 5*5 ישאר עם רגליים קטנות?
אתה אופטימי עם המספרים, אבל בסקוואט ובדדליפט זה בערך שני ההרמות היחידות שתתקדם בתוכנית, ושניהם בעיקר פלג גוף תחתון, זה לא פיתוח גוף.

אתה אופטימי עם המספרים, אבל בסקוואט ובדדליפט זה בערך שני ההרמות היחידות שתתקדם בתוכנית, ושניהם בעיקר פלג גוף תחתון, זה לא פיתוח גוף.
גם בחזה וגם בגב אפשר לגדול יופי עם טקסס. לא מצליח להבין למה אתה חותר.

אפשר להתקדם בכוח בכל מיני דרכים, אחת מהן היא מסת שריר. בטקסס מתקדמים המון בכוח, אבל בקושי דרך בניית מסת שריר.

אפשר להתקדם בכוח בכל מיני דרכים, אחת מהן היא מסת שריר. בטקסס מתקדמים המון בכוח, אבל בקושי דרך בניית מסת שריר.
למה? שוב, בן אדם שהתחיל טקסס עם 80 קילו בנצ והגיע ל 120 קילו, לא יגדל משמעותית במסת שריר? מה אני מפספס חחח

למה? שוב, בן אדם שהתחיל טקסס עם 80 קילו בנצ והגיע ל 120 קילו, לא יגדל משמעותית במסת שריר? מה אני מפספס חחח
יגדל, אבל לא בהכרח משמעותית. בסוף הטווח חזרות הנמוך והכמות סטים הנמוכה לא מתאימים לפיתוח מסת שריר. המערכת עצבים תשתפר בכל מיני צורות, הטכניקה תשתפר, אבל השרירים לא יגדלו משמעותית. בשביל להגדיל את המסת שריר משמעותית תצטרך לבצע יותר סטים ויותר חזרות, וגם לגוון יותר בתרגילים יעזור. מה גם שאתה רוצה לגעת בעוד שרירים ולא רק בחזה ורגליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית