הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה בתכנית פול בודי

התותח

משתמש מתחיל
110
11
נק' מוניטין:
11
110
11
למסת שריר בתכנית פול בודי האם כדאי לי לעבוד 15*3 או להוסיף משקל כבד יותר ולרדת ל 8*3 ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

או בכלל 6*3 עם משקל גבוה מאוד ??(כמו הליניארית או טקסס)
תודה מראש 😃
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אשמח לתשובה ממנהל ++

נערך לאחרונה:
למה? שוב, בן אדם שהתחיל טקסס עם 80 קילו בנצ והגיע ל 120 קילו, לא יגדל משמעותית במסת שריר? מה אני מפספס חחח
אף אחד לא מתקדם כזה הרבה מטקסס בבנץ', זה לא התוכנית הכי טובה לבנץ'.
מעבר לזה, פיתוח גוף זה הרבה יותר מרק בנץ' כבד, צריך כתפיים מפותחות, ידיים, תרגילים לגב.

כוח הוא דרך להתקדם בפיתוח גוף, אבל לא הדרך הכי מהירה וטובה בשביל זה.

זו לא שאלה דיכוטומית של כן או לא - באמצעות שיטות כמו טקסס ודומיה ניתן להעלות גם את מסת השריר, אבל התוכנית לא אידיאלית למטרה הזו, אלא היא ממוקדת פיתוח כוח מרבי.
תוכנית אימונים ממוקדת היפרטרופיה תיראה מאוד שונה מתוכנית לכוח מרבי, הן מבחינת משתני תוכנית האימונים (טווחי חזרות, נפח וכו') והן מבחינת בחירת התרגילים.

אז בתוכניות למטרת פיתוח כוח מרבי מסת השריר תתפתח "על הדרך", אבל זו לא תהיה הדרך היעילה ביותר, כמו שבתוכנית ממוקדת היפטרופיה הכוח המרבי יכול להשתפר "על הדרך".

למה? שוב, בן אדם שהתחיל טקסס עם 80 קילו בנצ והגיע ל 120 קילו, לא יגדל משמעותית במסת שריר? מה אני מפספס חחח
אתה מפספס את זה שמשקל על המוט זה נחמד והכל אבל הנפח השבועי של הסטים הקרובים לכשל הוא זה שיתן את הטון מבחינת היפרטרופיה.
בתוכנית שמטרתה פיתוח כוח הנפח כמעט בהכרח יהיה קטן יותר ועצים פחות בתיכנון.

אתה מפספס את זה שמשקל על המוט זה נחמד והכל אבל הנפח השבועי של הסטים הקרובים לכשל הוא זה שיתן את הטון מבחינת היפרטרופיה.
בתוכנית שמטרתה פיתוח כוח הנפח כמעט בהכרח יהיה קטן יותר ועצים פחות בתיכנון.
אני יודע שזה כללי, וצריך לדעת פרטים של כל אחד , תלוי מאוד בתזונה , וצריך לעלות דרגת קושי מאימון לאימון / כל כמה זמן .

אבל אולי תרשום תוכנית לדוגמא של היפרטרופיה של 3 אימונים בשבוע .

תודה רבה

אני יודע שזה כללי, וצריך לדעת פרטים של כל אחד , תלוי מאוד בתזונה , וצריך לעלות דרגת קושי מאימון לאימון / כל כמה זמן .

אבל אולי תרשום תוכנית לדוגמא של היפרטרופיה של 3 אימונים בשבוע .

תודה רבה
מבטיח שברגע שקצת אתפנה אכתוב כמה תוכניות כלליות שיהיו כרעיונות,
בנתיים יש לא מעט תוכניות באתר קילוגרם.

לא ברור לי עיניין הכשל.. הייתי רגיל לעבוד הרבה כוח (טקסס וכאלה). החלטתי לפתוח תראש לכיוון של פיתוח גוף יותר. אבל לא ממש ברור לי איך זה הולך. נניח כשאני מאמן חזה, הכשל מגיע בגלל היד האחורית/כתפיים. אני מרגיש שהחזה עדיין יכול לתת עבודה אבל היד האחורית והכתפיים מגבילים אותי. התרגיל היחיד שאני עוד איכשהו יכול להוסיף איתו נפח לחזה זה פרפר.. כנל גם לגבי הגב. היד הקדמית שלי גמורה אבל אני כן מרגיש שאני יכול לתת יותר נפח לגב הבעיה שהיד הקידמית מגבילה אותי.. אז איך להגיע קרוב לכשל ספציפית בשרירים גדולים?

לא ברור לי עיניין הכשל.. הייתי רגיל לעבוד הרבה כוח (טקסס וכאלה). החלטתי לפתוח תראש לכיוון של פיתוח גוף יותר. אבל לא ממש ברור לי איך זה הולך. נניח כשאני מאמן חזה, הכשל מגיע בגלל היד האחורית/כתפיים. אני מרגיש שהחזה עדיין יכול לתת עבודה אבל היד האחורית והכתפיים מגבילים אותי. התרגיל היחיד שאני עוד איכשהו יכול להוסיף איתו נפח לחזה זה פרפר.. כנל גם לגבי הגב. היד הקדמית שלי גמורה אבל אני כן מרגיש שאני יכול לתת יותר נפח לגב הבעיה שהיד הקידמית מגבילה אותי.. אז איך להגיע קרוב לכשל ספציפית בשרירים גדולים?
קודם כל אם אתה עושה תרגילים לידיים לפני התרגילים לחזה וגב מן הסתם שתשנה את זה ככה שתתחיל מגב וחזה. אתה יכול גם לשחק עם הואריאציות - למשל להרחיב אחיזה בבנץ/ להשתמש בדאמבלים/ מכונות וכו... איזה תרגיל שהכשל יגיע מהחזה ולא משרירים אחרים יהיה טוב. אתה יכול גם לעשות התשה מוקדמת, למשל לעשות פרפר לפני הבנץ, ואז החזה שלך כבר יהיה עייף עוד לפני שהתחלת ללחוץ. עוד משהו שלא מקובל פה בפורום אבל הולך ותופס תאוצה גם בקרב ה"מייק יזראטאל וחבריו" זה לעשות חזרות חלקיות, כלומר למשל בבנץ ללחוץ רק עד נקודה בטווח תנועה שהחלטת מראש (נניח לדוגמא מנגיעה של המוט בחזה עד שהמרפקים רק עוברים את ה90 מעלות ולא מעבר). ובסוף גם שים לב שהרגשה יכולה לבלבל. אם בשורה התחתונה אתה מתקדם מבחינת היקפים, משקל גוף ותמונות בצורה טובה אז אין סיבה לשינויים.

אני תמיד מתחיל בתרגיל מורכב ומסיים עם שרירים קטנים. אבל שוב, הידיים מתעייפות למרות שאני יכול לתת הרבה יותר עבודה לחזה. והאמת לא חשבתי על להתחיל פרפר לפני בנצ. באמת אנסה את זה. אגב, אני מתאמן בבית ככה שאין לי תרגיל אחר שמבודד את החזה חוץ מפרפר עם משקולות.

חוץ מלעשות פרפר לפני המורכבים תנסה גם לשחק עם התרגילים, למשל אני אישית מרגיש יותר את החזה בשכיבות סמיכה מאשר הבנץ, תנסה למצוא תרגילים שאתה מרגיש בהם יותר את החזה ופחות את היד וכתף. בנוסף אתה יכול גם להוסיף פאוז קטן במתיחה של החזה, כלומר בנגיעה של המוט בחזה, פאוז של שנייה או שתיים שהמוט נשאר לגעת בחזה אבל הוא לא נח על החזה, כלומר מה שמחזיק את המוט זה השרירים עדיין ולא החזה, ורק אז ללחוץ. זה אמור להוסיף עוד קצת דגש על החזה, רק אל תיבהל כשזה יוריד לך משקלי עבודה.

חוץ מלעשות פרפר לפני המורכבים תנסה גם לשחק עם התרגילים, למשל אני אישית מרגיש יותר את החזה בשכיבות סמיכה מאשר הבנץ, תנסה למצוא תרגילים שאתה מרגיש בהם יותר את החזה ופחות את היד וכתף. בנוסף אתה יכול גם להוסיף פאוז קטן במתיחה של החזה, כלומר בנגיעה של המוט בחזה, פאוז של שנייה או שתיים שהמוט נשאר לגעת בחזה אבל הוא לא נח על החזה, כלומר מה שמחזיק את המוט זה השרירים עדיין ולא החזה, ורק אז ללחוץ. זה אמור להוסיף עוד קצת דגש על החזה, רק אל תיבהל כשזה יוריד לך משקלי עבודה.
הורדתי כבר משקלי עבודה הכל טוב חחח. בכל אופן, בשכיבות סמיכה יד אחורית גם הרי עובדת. וזה לא שאני לא מרגיש הרבה את החזה בבנצ, הבעיה שהיד האחורית מגיע לכשל מהר יותר מאשר החזה

הורדתי כבר משקלי עבודה הכל טוב חחח. בכל אופן, בשכיבות סמיכה יד אחורית גם הרי עובדת. וזה לא שאני לא מרגיש הרבה את החזה בבנצ, הבעיה שהיד האחורית מגיע לכשל מהר יותר מאשר החזה
לא אמרתי שהיד אחורית לא עובדת, אמרתי שבכל מיני תרגילים שונים אנחנו מפעילים טיפה את השרירים שונה. אני אישית מרגיש יותר את החזה בשכיבות סמיכה מאשר בבנץ, זה כנראה בגלל הזווית של הגוף, הצורת אחיזה, הרוחב אחיזה וכו... יכולים להיות מיליון שינויים קטנים שיגרמו לי לעבוד יותר על החזה מאשר על היד או כתף, פשוט תמצא ואריאציה אחרת ללחיצות שאתה יותר מרגיש בה את החזה.

ניסיתי הכל. חוץ מפרפר, אין משהו אחר :/ לפחות זה אני מניח.. מה שמנחם אותי זה שאני מתקדם ככה שכרגע הכל בסדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית