הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת תוכנית אימונים לחיטוב

• פותח/ת השרשור specter
  • פורסם בתאריך

specter

משתמש מתחיל
98
17
נק' מוניטין:
29
98
17
היי, בניתי לעצמי את התוכנית על סמך העדפות אישיות. לא חדש בעולם האימונים, און אנד אוף כבר שנים.
הפעם חוזר להתאמן מאז 01/23
כרגע בן 28, 176, 85 קילו, 20 אחוזי שומן ורוצה להתחטב… לא פרנואיד לאיבוד שריר… מעדיף להיות fit וצר מאשר מאסיבי ורחב

מתכנן לעבוד לפי ab ארבעה אימונים בשבוע, מניסיון עבר לא מצליח להתמיד בfbw.

בגדול בתור ״מתאמן חוזר״ האם התוכנית עצימה מידי עבורי? או אפשר להגיד ההפך שהיא דלה מידי בחלק מהקבוצות שריר?

לגבי השמות זה שמות שחירטתי לתרגילים כי אני לא יודע את השם האמיתי שלהם.. לגבי חזה לא פירטתי אילה תרגילים ספציפית אבל אגוון עם זה מה שחשוב שאכסה חזה עליון אמצע ותחתון.

פעמיים בשבוע a
* חזה:*
חזה אמצעי - בנץ 3*8
חזה תחתון 2*10
חזה עליון - 2*10

* רגליים*
סקוואט 3*6
דדליפט 2*5
היפטראסט 1*12

*יד קדמית*
כפיפת מרפקים בעמידה 3*8
פטישים בעמידה 2*8

פעמיים בשבוע b:
*גב*
מתח ללא משקל - max*1
חתירה בעמידה 2*7
פולי עליון באחיזה צמודה - 2*7
חתירה על ספסל משקולת יד בודדת -2*6
פשיטת גב על כיסא רומי 2*8

*כתף*
לחיצת כתפיים בישיבה - 2*10
הרמת מוט בעמידה כתף אמצעית - 2*10
משיכת חבל פולי עליון לכיוון הפנים - 2*8

*יד אחורית*
כפיפת מרפקים מאחורי הראש משקולת בודדת - 3*8
משיכת חבל בפולי עליון בעמידה מאחור ללפנים - 2*8

*בטן*
כפיפות בטן בשיפוע שלילי - 2*12

בגדול בתור ״מתאמן חוזר״ האם התוכנית עצימה מידי עבורי? או אפשר להגיד ההפך שהיא דלה מידי בחלק מהקבוצות שריר?
עצימות זו רמת קושי, אין פה שום מדד קושי שהכנסת (RIR / RPE / %RM) ככה שאי אפשר לענות על זה.
מבחינת נפח אישית לא הייתי מחלק ככה ואין לי מושג איך הגעת לחלוקת תרגילים-סטים-חזרות אבל אם יש לך הצדקה
לדבר הזה אז זה בסדר גמור, העיקר שאתה יודע למה אתה בוחר את מה שאתה בוחר.

• פותח/ת השרשור
עצימות זו רמת קושי, אין פה שום מדד קושי שהכנסת (RIR / RPE / %RM) ככה שאי אפשר לענות על זה.
מבחינת נפח אישית לא הייתי מחלק ככה ואין לי מושג איך הגעת לחלוקת תרגילים-סטים-חזרות אבל אם יש לך הצדקה
לדבר הזה אז זה בסדר גמור, העיקר שאתה יודע למה אתה בוחר את מה שאתה בוחר.
מההתרשמות הכוללת היית ממליץ לשנות או להוסיף דברים? הסטים והחזרות זה אידיאל?
פשוט נצמדתי בגדול לתוכנית של האתר פה לחיטוב וראיתי שגםמעט חזרות וסטים זה אידיאלי לחיטוב. בעברתי הייתי מתאמן על טווח חזרות וסטים כמעט כפול אבל כנראה ששגיתי כי לאהצלחתי להגיע ליעדי חיטוב שהצבתי

מההתרשמות הכוללת היית ממליץ לשנות או להוסיף דברים? הסטים והחזרות זה אידיאל?
לא יודע לא מכיר אותך.
בין 10-20 סטים בשבוע ואפילו פחות יהיה כיוון מעולה למתאמן עם קצת ניסיון.
פשוט נצמדתי בגדול לתוכנית של האתר פה לחיטוב וראיתי שגםמעט חזרות וסטים זה אידיאלי לחיטוב. בעברתי הייתי מתאמן על טווח חזרות וסטים כמעט כפול אבל כנראה ששגיתי כי לאהצלחתי להגיע ליעדי חיטוב שהצבתי
מעט חזרות וסטים זה אידיאלי לחיטוב? איפה ראית שזה כתוב?
רשמתי לך מה הסטים השבועיים המומלצים לקבוצת שריר.

"מעט" זה מונח יחסי, אבל באופן כללי אפשר לבצע בחיטוב את אותה התוכנית שעשית לפני. לא חייב להפחית את מספר הסטים, לשנות את מספר החזרות או להוריד עצימות. יכול להיות שתצטרך להוריד קצת רגל מהגז באימונים אם לא תצליח להתאושש כראוי בין האימונים, אבל בכל מקרה אין דבר כזה "נוסחה אידיאלית" לחיטוב.

וחיטוב, או ירידה באחוזי השומן, זה בעיקר תזונה (גירעון קלורי), תוכנית האימונים שם בגדול כדי לשמר את מסת השריר במהלך החיטוב, כך שמאוד אבל מאוד לא סביר שתוכנית האימונים היא זו שמנעה ממך להגיע ליעדים שלך

• פותח/ת השרשור
"מעט" זה מונח יחסי, אבל באופן כללי אפשר לבצע בחיטוב את אותה התוכנית שעשית לפני. לא חייב להפחית את מספר הסטים, לשנות את מספר החזרות או להוריד עצימות. יכול להיות שתצטרך להוריד קצת רגל מהגז באימונים אם לא תצליח להתאושש כראוי בין האימונים, אבל בכל מקרה אין דבר כזה "נוסחה אידיאלית" לחיטוב.

וחיטוב, או ירידה באחוזי השומן, זה בעיקר תזונה (גירעון קלורי), תוכנית האימונים שם בגדול כדי לשמר את מסת השריר במהלך החיטוב, כך שמאוד אבל מאוד לא סביר שתוכנית האימונים היא זו שמנעה ממך להגיע ליעדים שלך
אוקיי מקבל. אבל אמקד את השאלה של הפוסט
מהתרשמות כוללת בתוכנית, היא נראת לך בסדר?

מהתרשמות כוללת בתוכנית, היא נראת לך בסדר?
אין לי מושג, אם אתה מתקדם איתה אז תמשיך, אם אתה לא מתקדם אז אתה צריך לברר מה לא עובד מבחינת האימונים/תזונה/שינה וכד'.
גם כתבת שבנית את התוכנית על סמך העדפות אישיות שלך.

בתור כללי אצבע בלבד: 10-20 סטים לכל שריר בשבוע ו-6-25 חזרות בכל סט (תגזור מטווח החזרות טווח פרטי שלך שאתה מעדיף, לדוגמה: 8-12 חזרות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית