עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
על סמך מה המשפט הזה מבוסס?מולקולות שדומות מאוד לאסטרוגן שנמצאות בכמויות עצומות בסויה, פשתן וכו, יש מחקרים שמראים שיש להם השפעה הורמונלית אפילו על נשים בהריון
Phytoestrogen content of foods consumed in Canada, including isoflavones, lignans, and coumestan - PubMed - זאת סקירה של מאה מאכלים נפוצים שמכילים את המולקולה הזאת ויש שם גם הסבר עליה, ההסבר הכימי הוא עובדה, מדובר במולקולות של הצמח שמאוד דומות לאסטרוגן, והטענה היא שהם עלולות להיקשר לרצפטורים לאסטרוגן בגוף בתור אגוניסט, כמה ההשפעה שלה? זה די לא מובן.על סמך מה המשפט הזה מבוסס?
lbs.co.il
lbs.co.il
יש שם טבלה שמראה את הערכים במוצרי סויה ואלו ערכים גבוהים הרבה ביחס למאכלים אחריםכתבת שיש אותן בכמויות עצומות - מה ההגדרה לכמויות עצומות? בכל אופן לא ראיתי שבמחקר הראשון שצירפת כתוב שבסויה ומוצריו יש כמויות עצומות או כמויות גבוהות מדי או משהו אחר בסגנון.
בנוגע למחקר השני, בניגוד לטענה שלך שיש להם השפעה הורמומלית על נשים בהיריון, לא ראיתי שבכלל בדקו שם פרופיל הורמונלי. וגם אם הייתה השפעה הורמונלית, זה לא אומר בהכרח שזה בעייתי.
יכול לקרוא כאן להרחבה:
![]()
האם מוצרי סויה בטוחים לצריכה ומספקים לנו חלבון איכותי?
בשנים האחרונות ישנה עלייה בצריכת פולי סויה ומזונות המיוצרים מסויה כמו משקאות סויה, טופו, מיסו וטמפה. בנוסף, תעשית המזון משתמשת בחלבוני סויה לייצור תחליפי בשר ותחליפי חלב ומוצריו. חלבונים בנויים מ-20 חומצות אמינו שונות, כאשר כמות והרכב חומצות האמינו משתנה מחלבון לחלבון. תשע מהן גוף האדם אינו...lbs.co.il
![]()
האם צריכת סויה מזיקה לבריאות?
המאמר: פולי הסויה הם חלק מקבוצת הקטניות (יחד עם שעועית, אפונה, חומוס, פול, עדשים ועוד) והם מוערכים בזכות תכולת החלבון שבהם ואיכותו, אשר נחשבים לגבוהים במיוחד בקרב קבוצה זו. מוצרים מבוססי סויה יכולים להיות מותססים (מיסו, נאטו, טמפה ורוטב סויה) או לא מותססים (פולי סויה, חלב סויה וטופו). נזקים...lbs.co.il
ומה זה אומר? שזה לא טוב? לא בריא?יש שם טבלה שמראה את הערכים במוצרי סויה ואלו ערכים גבוהים הרבה ביחס למאכלים אחרים
אני אגיד לך תאמת אני ראיתי את הקישור שהבאת שפרסמו שבמטה אנליזות לא מראים אפקט אסטרוגני בבני אדם וכן הייתי בדעה הזו ואני אוכל בעצמי מוצרי סויה אבל תמיד יש לי ברקע את הקטע שזאת מולקולה שדומה לאסטרוגן ושהיא עלולה להיות אגוניסט וגם קראתי את הספר ESTROGENRATION שהוא גם מדבר על זה אבל הרבה מהמחקרים הם על בעלי חיים באמתומה זה אומר? שזה לא טוב? לא בריא?
הכל בסוף עניין של מינון. זה שמבחינה ביוכימית המולקולה פועלת כמו אסטרוגן לא אומר שזה יגרום לתופעות כלשהם. סויה מכילה עוד שלל רכיבים תזונתיים, ולכן לא כדאי להתמקד ברכיב תזונה מסוים, אלא להסתכל על המכלולאבל תמיד יש לי ברקע את הקטע שזאת מולקולה שדומה לאסטרוגן ושהיא עלולה להיות אגוניס
וגם קראתי את הספר ESTROGENRATION שהוא גם מדבר על זה אבל הרבה מהמחקרים הם על בעלי חיים באמת