הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על כמה רכיבים במזון

• פותח/ת השרשור nivoni
  • פורסם בתאריך

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
היי נתקלתי לאחרונה בכמה רכיבים שאני לא בטוח כמה הם לא טובים מבחינה בריאותית:

*שומן צמחי מוקשה (דקל)
*חומר מקציף (תמצית שורש ספונריה)
*מתחלב (E471)
*חומרי טעם וריח
*מה ההבדל בין: עיסת קקאו ל... חמאת קקאו ל... אבקת קקאו (יש במוצר את כל השלושה)
*איזומאלט
*אססולפם K
*אספרטיים
*אריתריטול
*שמנים ושומנים מהצומח
*שומן חלב
*לציטין לפתית
*E476
*מתפיחים (E500 + 3503)
*אנזימים (פרוטאינזה)

אשמח לדעת ממה עדיף להמנע בשגרה "בריאה"

אני לא מדבר על מספר קלוריות.. זה לא מעניין אותי
רוצה אורח חיים כמה שיותר בריא ומשתדל לאכול כמה שיותר דברים טובים כמו ירקות, חזה עוף, קינואה, כוסמת, טחינה,ביצים, גבינות 5%

תודה רבה על ההתייחסות!

הדעות חלוקות בנושא רמת הנזק של החומרים האלה, אני נמנע מהם לחלוטין.
*שומן צמחי מוקשה (דקל)
זה מרגרינה אם אני לא טועה.
*חומרי טעם וריח
מי יודע מה זה, זה יכול להיות הכל (זה לא בדיק מפורט).
*אססולפם K
*אספרטיים
ממתיקים מלאכותיים.
*שמנים ושומנים מהצומח
גם בדרך כלל מרגרינה.
*E476
*מתפיחים (E500 + 3503)
אני לא יודע מה כל מספר ספציפית, אבל הם בדך כלל חומר לא טבעי.
*אנזימים (פרוטאינזה)
אני לא יודע איך הם מייצרים את האנזים, אבל אני חושב שזה דווקא לא בעיתי.
המדע מבטיח לנו שאין נזקים מסוגי המזון האלה במינונים נורמלים.
לעומת זאת יש חוקרים שיגידו לך שהחומרים האלה משפיעים על המוח כמו אססולפם K ואספרטיים. או מסרטנים וגורמים לדלקות ומחלות כמו מרגרינה וכימיקאלים. אני נוטה לחשוב שהאנשים שמשתמשים במדע יש אנטרסים שהם לא הכי מתחשבים בבריאות שלי.
ואני חושש לדברי הקולות של חוקרים פרטיים של הנושא. תזכור שבזמן שהמדע האמין שעישון מועיל לעיכול רוגע ואפילו להריון, החוקרים הפרטיים זעקו על זה. בזמן שהרפואה לקחה את לידת התינוקות מהמילדות הנשים, ולא רחצו ידיים לפני לידה וגרמו למוות של אלפי נשים וילדים המילדות ואנשים פרטיים זעקו על כך, ואחד המפורסמים על כך ישב בכלא על זה.
אני לא טוען שהמדע טועה חלילה, אלא שיש מושגים מדעיים שבעלי איטרסיים מתעלמים מהם.
ה FDA מאשר דברים בידיעה שהם מזיקים בטענות חוקיות שנות, כמו מינון מסוים לנזק, שנים מסוימים של שימוש כדי להגיע לנזק וכדומה.

מעבר לכל מה שנאמר פה.

חשוב לי בעיקר להוסיף שאין מה להתעסק בזה יותר מדי.

כמובן שמומלץ לא לאכול כמויות גדולות ולבסס תזונה על מקורות לא איכותיים. אבל אין צורך להמנע לחלוטין כמעט משום דבר

חשוב לי בעיקר להוסיף שאין מה להתעסק בזה יותר מדי.
למה זה חשוב לציין את זה? ולמה זה חשוב לא להתעסק עם זה? אם מותר לי לשאול.
כמובן שמומלץ לא לאכול כמויות גדולות ולבסס תזונה על מקורות לא איכותיים. אבל אין צורך להמנע לחלוטין כמעט משום דבר
יש צורך להימנע לחלוטין משתית דלק. ויש צורך להימנע לחלוטין מבליעת חומרי ניקוי. יש במזון רכיבים המצויים בחומרי צביעה וכדומה שלא אכילים בשום דרך, והם לא נחשבים מזון, אין להם ערך תזונתי. למה לא להימנע מהם לחלוטין?
הדברים שבמזון שמאושרים על ידי הFDA בכלל לא מומלצים על ידי הFDA. אלא רק טוענים שבמינון נורמלי לאורך זמן מסוים אצל האדם הממוצע לא יהיו סיבוכים רפואיים. זאת לא המלצה.
אין צורך להימנע לגמרי מגזר, כי זהאוכל, אבל צבעי מאכל, זה לא אוכל.
אולי אני לא מבין אותך. האם תוכל להסביר את ההגיון שבדברך, האם התכוונת מהצד הנפשי של ההתעסקות בזה? האם אתה סבור שזה לא יוסיף בריאות להימנע מחומרים שהם לא אוכל?
אני שואל בקטע של להחכים ולהבין את דעתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית