הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

phyto-oestrogens במזון

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
מולקולות שדומות מאוד לאסטרוגן שנמצאות בכמויות עצומות בסויה, פשתן וכו, יש מחקרים שמראים שיש להם השפעה הורמונלית אפילו על נשים בהריון
השאלה אם באמת כדאי לא לצרוך מזונות כאלה שעשירים בזה?

מולקולות שדומות מאוד לאסטרוגן שנמצאות בכמויות עצומות בסויה, פשתן וכו, יש מחקרים שמראים שיש להם השפעה הורמונלית אפילו על נשים בהריון
על סמך מה המשפט הזה מבוסס?

• פותח/ת השרשור
על סמך מה המשפט הזה מבוסס?
Phytoestrogen content of foods consumed in Canada, including isoflavones, lignans, and coumestan - PubMed - זאת סקירה של מאה מאכלים נפוצים שמכילים את המולקולה הזאת ויש שם גם הסבר עליה, ההסבר הכימי הוא עובדה, מדובר במולקולות של הצמח שמאוד דומות לאסטרוגן, והטענה היא שהם עלולות להיקשר לרצפטורים לאסטרוגן בגוף בתור אגוניסט, כמה ההשפעה שלה? זה די לא מובן.
אם אני לא טועה כן יש מחקר הצליח להוכיח ברמות גבוהות השפעה רצינית, אני אנסה לחפש, אלו יותר מחקרים במזרח שהסויה חלק בלתי נפרד מהתזונה שלהם.
Phytoestrogens in Human Pregnancy - זה מחקר על נשים בהריון

כתבת שיש אותן בכמויות עצומות - מה ההגדרה לכמויות עצומות? בכל אופן לא ראיתי שבמחקר הראשון שצירפת כתוב שבסויה ומוצריו יש כמויות עצומות או כמויות גבוהות מדי או משהו אחר בסגנון.

בנוגע למחקר השני, בניגוד לטענה שלך שיש להם השפעה הורמומלית על נשים בהיריון, לא ראיתי שבכלל בדקו שם פרופיל הורמונלי. וגם אם הייתה השפעה הורמונלית, זה לא אומר בהכרח שזה בעייתי.

יכול לקרוא כאן להרחבה:

• פותח/ת השרשור
כתבת שיש אותן בכמויות עצומות - מה ההגדרה לכמויות עצומות? בכל אופן לא ראיתי שבמחקר הראשון שצירפת כתוב שבסויה ומוצריו יש כמויות עצומות או כמויות גבוהות מדי או משהו אחר בסגנון.

בנוגע למחקר השני, בניגוד לטענה שלך שיש להם השפעה הורמומלית על נשים בהיריון, לא ראיתי שבכלל בדקו שם פרופיל הורמונלי. וגם אם הייתה השפעה הורמונלית, זה לא אומר בהכרח שזה בעייתי.

יכול לקרוא כאן להרחבה:
יש שם טבלה שמראה את הערכים במוצרי סויה ואלו ערכים גבוהים הרבה ביחס למאכלים אחרים

• פותח/ת השרשור
ומה זה אומר? שזה לא טוב? לא בריא?
אני אגיד לך תאמת אני ראיתי את הקישור שהבאת שפרסמו שבמטה אנליזות לא מראים אפקט אסטרוגני בבני אדם וכן הייתי בדעה הזו ואני אוכל בעצמי מוצרי סויה אבל תמיד יש לי ברקע את הקטע שזאת מולקולה שדומה לאסטרוגן ושהיא עלולה להיות אגוניסט וגם קראתי את הספר ESTROGENRATION שהוא גם מדבר על זה אבל הרבה מהמחקרים הם על בעלי חיים באמת

אבל תמיד יש לי ברקע את הקטע שזאת מולקולה שדומה לאסטרוגן ושהיא עלולה להיות אגוניס
הכל בסוף עניין של מינון. זה שמבחינה ביוכימית המולקולה פועלת כמו אסטרוגן לא אומר שזה יגרום לתופעות כלשהם. סויה מכילה עוד שלל רכיבים תזונתיים, ולכן לא כדאי להתמקד ברכיב תזונה מסוים, אלא להסתכל על המכלול

וגם קראתי את הספר ESTROGENRATION שהוא גם מדבר על זה אבל הרבה מהמחקרים הם על בעלי חיים באמת

לא מכיר את הספר הזה אבל זה נשמע ספר סקאם

קראתי פעם מחקר על בני אדם שלא ראתה תופעות אסטרוגניות.
אבל על עצמי אני יכול לומר שאני צורך 70 גרם חלבון מאבקת חלבון סויה כל יום כבר 8 שנים, זה המון סויה.
אני משער שהייתי צריך לראות השפעה הורמונלית כלשהו, אבל הבדיקות דם שלי תקינות, אין לי טסט נמוך או אסטרוגן גבוה.
אני יודע שהחוויה שלי אינה מחקר במרמה של הרבה משתתפים וכפול סמיות, אבל אני חושב שבגלל שהניסיון שלי הוא 8 שנים כמעט ברצף של כנות גבוה של סויה, אולי יש לה משקל די מכובד.
בנוסף, אני לא שותה חלב, אז החלב שלי הוא חלב סויה, ואני לא נמנע מלאכול טופו לפעמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית