הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פשיטת גב

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
בכיסא רומי ובהייפר אקסטנשיין (אותו דבר רק שמה שזז זה הרגליים ולא הפלג גוף עליון) - בשביל לעבוד יותר על גב תחתון ותחת ופחות על המסטרינג, לעגל את הגב זאת הדרך? ליישר את הגב יעביר את התנועה יותר להמסטרינג? מה אתם חושבים?
ובמידה ומשתמשים במשקל בידיים או על הגב בכיסא רומי - ברייסינג או לא?

בכיסא רומי ובהייפר אקסטנשיין (אותו דבר רק שמה שזז זה הרגליים ולא הפלג גוף עליון) - בשביל לעבוד יותר על גב תחתון ותחת ופחות על המסטרינג, לעגל את הגב זאת הדרך? ליישר את הגב יעביר את התנועה יותר להמסטרינג? מה אתם חושבים?
ובמידה ומשתמשים במשקל בידיים או על הגב בכיסא רומי - ברייסינג או לא?
כאשר הגב יהיה ישר והפשיטה תתבצע מהגב אז רוב העומס יהיה על הגב התחתון.
כאשר הגב יהיה כפוף והפשיטה תגיע מהגלוטס אז רוב העומס יהיה על הגלוטס וההאמסטרינג.

לא הבנתי איך קשור הייפר אקסטנשיין (פשיטת יתר)?

יכול לבצע ברייסינג, לא משהו שהייתי מתכנן מראש.

• פותח/ת השרשור
כאשר הגב יהיה ישר והפשיטה תתבצע מהגב אז רוב העומס יהיה על הגב התחתון.
כאשר הגב יהיה כפוף והפשיטה תגיע מהגלוטס אז רוב העומס יהיה על הגלוטס וההאמסטרינג
יכול להסביר לי יותר את המכינקה? כי בהיגיון שלי אם אתה מעגל את הגב ככל שאתה יורד ומיישר ככל שאתה עולה אז זאת בדיוק התנועה של הגב תחתון ואם אתה שומר על גב תחתון ישר גם בתחתית אז ההמסטרינג נמתח בתחתית ויש לו יותר תנועה ודווקא הגב נשאר מכווץ יחסית גם למטה.

לא הבנתי איך קשור הייפר אקסטנשיין (פשיטת יתר)?
התכוונתי לרוורס הייפר, טעות שלי

יכול להסביר לי יותר את המכינקה? כי בהיגיון שלי אם אתה מעגל את הגב ככל שאתה יורד ומיישר ככל שאתה עולה אז זאת בדיוק התנועה של הגב תחתון ואם אתה שומר על גב תחתון ישר גם בתחתית אז ההמסטרינג נמתח בתחתית ויש לו יותר תנועה ודווקא הגב נשאר מכווץ יחסית גם למטה.

התכוונתי לרוורס הייפר, טעות שלי

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=VLZdvCu-etk

כשאתה מעגל את הגב בדגש גלוטס אתה לא עולה עד הסוף ולא מיישר אותו (לא מייצר פשיטה בגב)
בתחתית ב2 הוריאציות כנראה ההאמסטרינג יעבוד אולי עם שוני מינורי ביניהן,
כשתנסה לתת דגש לגלוטס אתה תוריד את הפד למטה אל מתחת לאגן שלך כדי שתוכל לבצע שם פשיטה מלאה.

C-3xOQ6XcAAhtOE.jpg

• פותח/ת השרשור

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=VLZdvCu-etk

כשאתה מעגל את הגב בדגש גלוטס אתה לא עולה עד הסוף ולא מיישר אותו (לא מייצר פשיטה בגב)
בתחתית ב2 הוריאציות כנראה ההאמסטרינג יעבוד אולי עם שוני מינורי ביניהן,
כשתנסה לתת דגש לגלוטס אתה תוריד את הפד למטה אל מתחת לאגן שלך כדי שתוכל לבצע שם פשיטה מלאה.

C-3xOQ6XcAAhtOE.jpg

אבל מה אם בתחתית אני אעגל את הגב כמו בואריאציה השניה אבל בעלייה אני איישר אותו כמו הראשונה? זה לא יוסיף לי עבודה לגב, כי הרי אני מכפיפה בעמוד שדרה פושט אותו?
ואני מבין שזה שינוי מינורי ולא משנה מה שלושת השרירים יעבדו, אבל אני עדיין רוצה להוציא כמה שיותר את ההמסטרינג מהתמונה.
כשתנסה לתת דגש לגלוטס אתה תוריד את הפד למטה אל מתחת לאגן שלך כדי שתוכל לבצע שם פשיטה מלאה
זה בא על חשבון הגב או ההמסטרינג?

אבל מה אם בתחתית אני אעגל את הגב כמו בואריאציה השניה אבל בעלייה אני איישר אותו כמו הראשונה? זה לא יוסיף לי עבודה לגב, כי הרי אני מכפיפה בעמוד שדרה פושט אותו?
ואני מבין שזה שינוי מינורי ולא משנה מה שלושת השרירים יעבדו, אבל אני עדיין רוצה להוציא כמה שיותר את ההמסטרינג מהתמונה.
אם אתה תתחיל מעוגל ותיישר הגב יעבוד וגם ההאמס בסוף התנועה.
זה בא על חשבון הגב או ההמסטרינג?

הסרטון הזה יסגור לך את הפינה מבחינת שרירי המטרה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה תתחיל מעוגל ותיישר הגב יעבוד וגם ההאמס בסוף התנועה.

הסרטון הזה יסגור לך את הפינה מבחינת שרירי המטרה.
תודה רבה אור

מוסיף למה שכבר נאמר - כיפוף/עיגול של הגב מותח את זוקפי הגב ומכווץ את הבטן, ישור של הגב והיפראקסטנשן מכווץ את זוקפי הגב ומותח את הבטן.

התרגיל שאתה מדבר עליו כאן בעצם הוא שילוב של Jefferson curl בכסא רומי עם hip hinge בכסא רומי (או ריברס שלהם ב-RHM).
כלומר, לא עובר עומס מפושטי האגן לזוקפי הגב אלא רק מתווספת תנועה במפרק נוסף (חוליות) שבלתי תלויה בתנועה המקורית. כמו לעשות לחיצת תאומים בסוף סקוואט. בגלל הפרש העומסים הגדול בין התנועות, בפועל השילוב הזה נשאר תרגיל לזוקפי גב כמעט בלבד כי הם כמעט תמיד יהיו החוליה החלשה בתנועה בפער.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מוסיף למה שכבר נאמר - כיפוף/עיגול של הגב מותח את זוקפי הגב ומכווץ את הבטן, ישור של הגב והיפראקסטנשן מכווץ את זוקפי הגב ומותח את הבטן.

התרגיל שאתה מדבר עליו כאן בעצם הוא שילוב של Jefferson curl בכסא רומי עם hip hinge בכסא רומי (או ריברס שלהם ב-RHM).
כלומר, לא עובר עומס מפושטי האגן לזוקפי הגב אלא רק מתווספת תנועה במפרק נוסף (חוליות) שבלתי תלויה בתנועה המקורית. כמו לעשות לחיצת תאומים בסוף סקוואט. בגלל הפרש העומסים הגדול בין התנועות, בפועל השילוב הזה נשאר תרגיל לזוקפי גב כמעט בלבד כי הם כמעט תמיד יהיו החוליה החלשה בתנועה בפער.
אני לא דיברתי על שתי תנועות נפרדות דיברתי נטו על להוריד את החזה נמוך ולהחזיר אותו לגובה

אני לא דיברתי על שתי תנועות נפרדות דיברתי נטו על להוריד את החזה נמוך ולהחזיר אותו לגובה

אוקיי. התגובה שלי עדיין רלוונטית.

אגב גם כיפוף בברך יעזור להוציא את ההאמסטרינג מהתמונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית