הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי פשיטת ברכיים

יעל ג

משתמש מתחיל
29
9
נק' מוניטין:
26
29
9
כמה קריטי בפשיטת ברכיים ההישענות אחורה עם הגב על המושב?

יש לי פציעה בברך לכן לא נשענת על המושב ופשוט מחזיקה בצידי הכיסא וממש ״מושכת בהם״ כדי שהישבן יהיה צמוד לספסל והגב זקוף.
אני יודעת שזה מקצר את השריר הרקטורס פמוריס השאלה שלי כמה קריטי זה? והאם שווה להוריד משקל במקום לנסות לדלג על זה..

נערך לאחרונה:

יש לי פציעה בברך לכן לא נשענת על המושב ופשוט מחזיקה בצידי הכיסא וממש ״מושכת בהם״ כדי שהישבן יהיה צמוד לספסל והגב זקוף.
אני יודעת שזה מקצר את השריר הרקטורס פמוריס השאלה שלי כמה קריטי זה? והאם שווה להוריד משקל במקום לנסות לדלג על זה..
לא נשמע לי תרגיל כזה קריטי שיש "טכניקה" כזאת להקפיד עליה מאוד, אבל אני לא עושה את התרגיל הזה

היי, הרקטוס פמוריס הוא חלק קטן משריר הארבע ראשי,
זה שהייתה סקירה שהראתה שבמצב מאורך תהיה בו גדילה משמעותית יותר לא אומר שזו הדרך היחידה והמומלצת לעבוד.

יש עוד הרבה שרירים בארבע ראשי שלא נבדקו ויכול להיות שיגיבו אחרת לגמרי למנחים אחרים של עבודה.
אין שום סיבה להיצמד בכוח לטכניקה ובטח שלא אחת כזו שמכאיבה לך.

בהנחה ויש כאב בברך הייתי ממליץ דווקא לשבת עד שהברך תקבל כמעט תמיכה מלאה ממושב הכיסא ולאו דווקא לעבוד בטווחים האלו.
ישיבה בצורה נוחה שתפחית עומס מהברך, טווח תנועה שלא מאריך את הרקטוס ואולי גם הימנעות מעליה עד הסוף בחלק הקונצנטרי יכולים לעזור.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית