הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תאוריית פיתוח גוף שחשבתי עליה חיטוב/מסה

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
אני מכיר את זה שמבחינה מדעית- מאזן קלורי חיובי=שומן/מסה, מאזן קלורי שלילי=חיטוב/הרזיה...
יש לי משהו שהתחלתי לחשוב אליו. אני לא יודע אם יש לזה גיבוי מדעי אבל זה נשמע מאוד לוגי והגיוני.

אני יוצא מנקודת הנחה שהגוף האנושי הוא מוגבל במימדים שלו(הרכב גוף). והמימדים נקבעים על ידי: עצמות, שומן ושרירים.
ולכן יש גבול מסויים שאדם יכול לפתח שרירים, יש גבול מסויים שאדם יכול להשמין, יש גבול מסויים שאדם יכול לחזק את העצמות.
כנ''ל ההפך: (יש גבול מסויים שאדם יכול להיות בלי שרירים לפני שיש בעיות בריאתיות ומוות, יש גבול מסויים שאדם יכול להיות רזה מבלי למות, יש גבול מסויים שאדם יכול להיות חלש בעצמות מבלי שיהיה לזה השפעות בריאותיות. )

כיוון שהאדם כפי שיצאתי מנקודת הנחה מוגבל במימדים שלו,ויש גבול למימדים הפיזיים שאדם יכול להגיע. האדם החזק ביותר מן הסתם זה:אדם שמגיע לרמת שרירים הכי גבוהה שהוא מסוגל, ולרמת שומן הכי נמוכה מבלי שייגרם לו נזק.....
כל שומן מיותר שיש עליו זה בא על חשבון שריר פוטנציאלי שהיה יכול להיות במקום השומן הזה ... וכנ''ל ההפך, כל שריר בא על חשבון שומן שהיה יכול להיות...

ולכן לפי הרעיון הזה, שכל שריר בא על חשבון שומן פוטנציאלי וכל שומן מגיע על חשבון שריר פוטנציאלי ,לא חייב לגמרי חיטוב, אלא פשוט להתאמן חזק מאוד ולהגדיל את השרירים למקסימום של המימדים שלהם, עד שאתה מגיע לשלב שהשומן חוסם אותך ומגביל לך את הצמיחה של השרירים והשרירים "מעיפים החוצה" שומן פוטנציאלי שהיה יכול להיות, אם לא היה את השריר.
ואם אתה דואג לחזק ולאמן כל שריר בגוף שלך, כל מקום שאתה בונה שריר אתה "מעיף החוצה" את "השומן פוטנציאלי", ואז אתה מגיע לרמה של strongman, אדם חזק עם שומן,
ברגע שאתה ממשיך לחזק את השרירים והם תופסים יותר ויותר מקום מהמימדים של הגוף שלך , זה לאט לאט בא השרירים באים על חשבון השומן.

השריר הנוסף לא יבוא על חשבון שומן, אלא בנוסף אליו. ההגבלה של הגוף לא תתבטא בחוסר גדילה, אלא פשוט בהתקף לב וחברים.

בקיצור, תעשה מסה תקופה, ואז חיטוב קצר לזקק את השרירים, ואז עוד מסה, ואז עוד חיטוב, וכן הלאה. זאת הדרך האידיאלית.

אני יוצא מנקודת הנחה שהגוף האנושי הוא מוגבל במימדים שלו(הרכב גוף). והמימדים נקבעים על ידי: עצמות, שומן ושרירים.
ולכן יש גבול מסויים שאדם יכול לפתח שרירים, יש גבול מסויים שאדם יכול להשמין, יש גבול מסויים שאדם יכול לחזק את העצמות.
למאגרי השומן תיאורטית אין הגבלה. כל עוד תהיה בעודף קלורי אתה תצבור מסת שומן ותעלה במשקל.

כנ''ל ההפך: (יש גבול מסויים שאדם יכול להיות בלי שרירים לפני שיש בעיות בריאתיות ומוות, יש גבול מסויים שאדם יכול להיות רזה מבלי למות, יש גבול מסויים שאדם יכול להיות חלש בעצמות מבלי שיהיה לזה השפעות בריאותיות. )
הדברים האלה מוכרים לרפואה. מסת שריר נמוכה מדי = סרקופניה. אחוז שומן נמוך מדי לאורך זמן = הפרעות אכילה למיניהן. עצמות חלשות = אוסטיאופורוזיס.

ל שומן מיותר שיש עליו זה בא על חשבון שריר פוטנציאלי שהיה יכול להיות במקום השומן הזה ... וכנ''ל ההפך, כל שריר בא על חשבון שומן שהיה יכול להיות...
כמו שהבנת, נקודת ההנחה שלך שגויה ולכן המשפט שציטטתי וכל התיאוריה שפיתחת אינם נכונים. ובלי קשר, המשפט שציטטתי בכלל לא נגזר מנקודת המוצא שלך.
רקמת שריר לא באה על חשבון רקמת שומן, ורקמת שומן לא באה על חשבון רקמת שריר.

בסופו של דבר יש לך שתי מטרות: לפתח כמה שיותר מסת שריר ולהימצא על אחוזי שומן נמוכים (כל אחד וההגדרה שלו לאחוזי שומן נמוכים). את שני אלה משיגים דרך תקופות של חיטוב ועלייה במסת שריר עד שאתה מגיע להרכב גוף שאתה מרוצה ממנו, ואת הרכב הגוף הזה אתה מנסה לתחזק לאורך זמן.

לי יש תאוריה שפיתחתי במערות החשוכות של סקוטלנד, משהו שיכול לעזור לכל העולם כולו בנוגע לכושר ובריאות.
15% שומן זה סבבה לגמרי, בוא נעודד יותר אנשים להיות בריאים על ידי שנקדם את הדעה ש15% שומן זה יפה.
זה היכה בי יום אחד כשקלטתי שמפתחי גוף יורדים למספר חד ספרתי באחוז השומן לצורך תחרויות, וכמובן שזה הספורט ואני מבין.
אבל למי שלא נמצא בספורט הזה, למה שיהיה סיבה לרדת מ15% שומן?
אני לא רוצה לקדם דעה שהרבה שומן זה טוב, כי יותר מידי שומן זה לא בריא, אבל 15% שומן זה בריא לחלוטין, יותר מלחיות על מספר חד ספרתי או מעל 20%. העולם יהיה אתלטי ובריא יותר על 15% שומן, בואו נתחיל לעודד את זה.
אשכרה יש אנשים שחושבים שכמה שפחות שומן ויותר שריר זה בריא, בואו נעקור את הדעה הטועה הזאת.

• פותח/ת השרשור
למאגרי השומן תיאורטית אין הגבלה. כל עוד תהיה בעודף קלורי אתה תצבור מסת שומן ותעלה במשקל.

הדברים האלה מוכרים לרפואה. מסת שריר נמוכה מדי = סרקופניה. אחוז שומן נמוך מדי לאורך זמן = הפרעות אכילה למיניהן. עצמות חלשות = אוסטיאופורוזיס.

כמו שהבנת, נקודת ההנחה שלך שגויה ולכן המשפט שציטטתי וכל התיאוריה שפיתחת אינם נכונים. ובלי קשר, המשפט שציטטתי בכלל לא נגזר מנקודת המוצא שלך.
רקמת שריר לא באה על חשבון רקמת שומן, ורקמת שומן לא באה על חשבון רקמת שריר.

בסופו של דבר יש לך שתי מטרות: לפתח כמה שיותר מסת שריר ולהימצא על אחוזי שומן נמוכים (כל אחד וההגדרה שלו לאחוזי שומן נמוכים). את שני אלה משיגים דרך תקופות של חיטוב ועלייה במסת שריר עד שאתה מגיע להרכב גוף שאתה מרוצה ממנו, ואת הרכב הגוף הזה אתה מנסה לתחזק לאורך זמן.
א."למאגרי השומן תיאורטית אין הגבלה." -מה הכוונה תיאורטית?

ב. האם למאגרי השריר תיאורטית אין גם הגבלה?

א."למאגרי השומן תיאורטית אין הגבלה." -מה הכוונה תיאורטית?
שאתה יכול להשמין בלי סוף
ב. האם למאגרי השריר תיאורטית אין גם הגבלה?
זה לא "מאגרי שריר" אלא פוטנציאל פיתוח מסת שריר נקרא לזה... כן יש הגבלה
ואני לא מדבר על חומרים זה משהו אחר..

• פותח/ת השרשור
שאתה יכול להשמין בלי סוף

זה לא "מאגרי שריר" אלא פוטנציאל פיתוח מסת שריר נקרא לזה... כן יש הגבלה
ואני לא מדבר על חומרים זה משהו אחר..
כלומר לשומן תיאורטית אין סוף, אבל לשריר אפילו תאורטית יש סוף- וואי זה מבאס...

• פותח/ת השרשור
זה לא מבאס כי בלי לראות ולהכיר אותך יש לך עוד המון מסת שריר לפתח כטבעי
זה נכון, פשוט התכוונתי שחבל שלשריר יש גבול ודווקא לשומן אין. אגב אשמח אם תוכל להיכנס לאשכול החדש שפתחתי ולהביע את דעתך...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית