הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

1500 קלוריות ביום = אישפוז?

• פותח/ת השרשור liorsa
  • פורסם בתאריך

liorsa

משתמש מתחיל
13
2
נק' מוניטין:
2
13
2
שלום

אין לי ידע בנושא אז מצטער מראש אם קראתם הכל וצחקתם מהטמטום שלי.

פרטים
גובה 169 - לפי בדיקה ביתית עם קיר ומטר. יכול להיות שזה לא הגובה שלי חח, אני הייתי לפני שנים בקופת חולים ואמרו לי בזמנו שהגובה הוא 175, אז או שאני הורדתי מהגובה(אם אפשרי בכלל) או שהבדיקה עם הקיר לא מדוייקת. בכל מקרה, הולך לפי ה169
משקל נכון להבוקר 113.3kg

קצת רקע על הכושר שלי, אין. התקופה היחידה שאולי אפשר להגיד שהייתי ב"כושר" מסויים הייתה שהייתי בן 10 כי הייתי משחק כדורגל ומאז? הכושר הגופני הוא אפסי לגמרי. לפני בערך 8/9 חודשים החלטתי לנסות להרזות(הייתי שוקל לפני 9 חודשים 147kg, הורדתי 33 קילו לפי המשקל הבייתי) אז קניתי אופני ספינינג, אני לא אגיד את זמן האימון ואת זמן המנוחה כי המכשיר נשבר בכל מקרה לפני איזה חודש בערך אחרי שכל יום הייתי מתאמן עליו(מכשיר שהגבלת המשקל שלו 200 קילו ואחרי אימונים של כמה חודשים רצוף הברזל שמחזיק את הדוושא פשוט נשבר לשניים, לא מבין אך שהגבלת המשקל היא עד 200 והתחלתי ב147, המכשיר נשבר שהייתי כבר 116 קילו.)

במקום אופני ספיניג החלטתי ללכת על אימון אירובי אחר וזול יותר כי אין גרוש על התחת, לפי מה שהבנתי זה גם יותר יעיל מאופני ספינינג, האימון הוא קפיצה בחבל(שגם יותר כיף לי אז כנראה שאמשיך רק עם זה) אני לא מסוגל לעשות רצוף מעבר ל10-20 קפיצות אז תהליך האימון הוא כזה:
קפיצה רצופה בחבל 10-20 פעמיים
מנוחה של בין 10-30 שניות כי אחרי 20 קפיצות הרגלים הורגות אותי
וכל זה במשך 30 דקות.
האימון שעשיתי היום מסתכם ב30 דקות, לפי השיומי band 7 היו 800 קפיצות, שרפתי 400 קלוריות, וקצב הלב היה קבוע בין 140-170 ולא ירד מ140 למשך כל האימון הזה.
אני "מתאמן" כל יום בשבוע, אין יום מנוחה מבחינת אימון בחבל

מבחינת תזונה, אני מאוד מפונק באוכל אז אין לי תפריט קבוע לכל הזמן, זה יכול להיות קבוע לשבוע ואז להשתנות למשהו אחר בשבוע הבא, עדיין מגיע לאותו קלוריות בסופו של יום בלי קשר למה שאני אוכל. הינה התפריט שאכלתי כבר ימים
ארוחת בוקר - אין

ארוחת צהוריים
שני שניצל צמחוני עם 15 חלבון לאחד(משהו כזה) - אחד הוא 228 קלוריות אז 2 זה 456 קלוריות(אני לא צמחוני, משום מה אוהב את השניצל הזה)
תפוח אדמה בתנור 200 גרם - לפי גוגל זה יוצא 180 קלוריות
שמן זית בתרסיס לתפוח אדמה(בקבוק תרסיס ושמן זית רגיל) יוצא בערך 11 גרם אז נגיד 100 קלוריות
חומוס אחלה 50 גרם - 90 קלוריות
שני עגבניות, שני מלפפונים

אחרי ארוחת הצהוריים עשיתי אימון של חבל 30 דקות ואחרי זה שתיתי יופלה גו עוגיות שלפי החישוב הוא 272 קלוריות

ארוחת ערב היום תהיה
4 פרוסות לחם מלא 227 קלוריות ל100 גרם - 273 קלוריות
שני פרוסות גבינה צהובה 9 אחוז - 120 קלוריות
רוטב פיצה 20 גרם - 13 קלוריות
טונה במים 20 גרם - בערך 20 קלוריות לפי החישוב
עגבנייה ומלפפון(לא מחשיב את הירקות)

סהכ 1524.

השאלה שלי, אני יודע שאני מרעיב את עצמי. לפי tdee calculator אני אמור לאכול 3509 קלוריות ביום אם אני מסתכל על הקלוריות בheavy exercise(כתוב שההגדרה של זה היא אימון של כל יום בשבוע אז אני כנראה מתאים להגדרה הזו אם אני עושה כל יום בחבל). קראתי איפושהו שיש סיכון לאיפוז במצב הזה? כי תאמת? אני לא מרגיש רעב כל כך. בנוסף, היו לי כמה חודשים בזמן האימון על אופני הספיניג שהייתי אוכל מתחת ל1000 קלוריות ביום וגם לא הרגשתי רעב. עליתי ל1500 קלוריות כי לפי מה שקראתי באינטרנט ברגע שאין ירידה במשקל לכמה שבועות אז צריך להוריד/לעלות עוד קלוריות, במצב של 1000 ביום אין ממשש לאיפה להוריד אז העלתי במקום ושוב התחלתי לרדת במשקל.

אני עתיד להתאשפז אם אני אמשיך כך?
תודה

למה אתה חושב שאתה הולך להתאשפז??

אין מספר קסם ששווה אשפוז...

היחס שלך למזון,לפעילות גופנית,לדימוי גוף הם בסופו של דבר ישפיעו על 'בריאות הנפש'.
לפעמים בתהליכים של ירידה לא מבוקרת במשקל אנשים מפתחים הפרעות אכילה , כגון בולמיה - התקפי אכילה שמובילים בדרך כלל להקאה , שנאה עצמית ודיכאון.
אנורקסיה - נחשבת לקשה יותר , חלק מהסובלים בה מסרבים לאכול או שמגבילים את עצמם למספר קל' מינימלי.
לאותם אנשים שסובלים אין הגדרה 'מציאותית' שמספקת אותם לגבי הדימוי הגוף (סוג של דיסמורפיה) ,
גם כאשר הם מגיעים לתת משקל של 40-30 קילו הם עדיין חשים 'שמנים' או 'חזירים' (הם בעלי דימוי גוף מאוד שלילי ונוקשה).

האם אתה פעיל חברתית ? מוקף במשפחה , חברים?

• פותח/ת השרשור
למה אתה חושב שאתה הולך להתאשפז??

אין מספר קסם ששווה אשפוז...

היחס שלך למזון,לפעילות גופנית,לדימוי גוף הם בסופו של דבר ישפיעו על 'בריאות הנפש'.
לפעמים בתהליכים של ירידה לא מבוקרת במשקל אנשים מפתחים הפרעות אכילה , כגון בולמיה - התקפי אכילה שמובילים בדרך כלל להקאה , שנאה עצמית ודיכאון.
אנורקסיה - נחשבת לקשה יותר , חלק מהסובלים בה מסרבים לאכול או שמגבילים את עצמם למספר קל' מינימלי.
לאותם אנשים שסובלים אין הגדרה 'מציאותית' שמספקת אותם לגבי הדימוי הגוף (סוג של דיסמורפיה) ,
גם כאשר הם מגיעים לתת משקל של 40-30 קילו הם עדיין חשים 'שמנים' או 'חזירים' (הם בעלי דימוי גוף מאוד שלילי ונוקשה).

האם אתה פעיל חברתית ? מוקף במשפחה , חברים?
לא פעיל מבחינה חברתית או משפחתית, אין חברים בכלל. אוהב את זה תאמת, זה הרגל שנתפס להעדפה וגם הגיע לרמה שלא נוח במקומות עם הרבה אנשים. בכל מקרה, אני לא חושב שזה המקרה כי אני בן אדם שהתרגל לזה ואפילו אוהב אתזה בשלב הזה.

בנוגע לאישפוז, אני לא חושב שזה מה שיקרה כי עד עכשיו זה לא קרה לי. אבל קראתי במקום כולשהו שאפשר להתאשפז אם אוכלים מספר קלוריות שנמוכות דרסטית ממה שהגוף צריך לצרוך. אם הולכים לפי האתר הזה של החישוב אז אני בגירעון של בערך 2000 קלוריות. בנוגע להפרעות אכילה, אני לא חושב שאני יכול להגיע למצב כזה, אני אוכל כזו כמות קטנה של קלוריות למשקל שלי רק כדי להוריד במשקל במהירות, וזה כן עובד כי הורדתי כבר 33 קילו, ברגע שאני אגיע ללפחות 90 אז אני "אשחרר" יותר ויכול יותר קלוריות לפי משקל של 90 קילו.

תודה על התשובה, הורדתה לי את החשש.

לפי מה שהבנתי זה גם יותר יעיל מאופני ספינינג
אין לזה משמעות בפועל. יעילות נקבעת בהתאם למטרה. אם המטרה לרדת במשקל אז המטרה היא לשרוף קלוריות. אם תעשה שעה ספינינג אתה תשרוף יותר קלוריות מאשר אם תקפוץ בחבל רבע שעה. מה המסקנה? שלא העצימות (כמה קלוריות תשרוף בדקה) תקבע בלבד אלא גם הנפח (כמה זמן אתה מבצע את הפעילות).

לפי השיומי band 7 היו 800 קפיצות, שרפתי 400 קלוריות
זה מדע בדיוני וזה גם לא חשוב. העיקר עשית פעילות.

קראתי איפושהו שיש סיכון לאיפוז במצב הזה?
לא. בהגדרה זה אפשרי, אבל אתה צריך לספק את כל הויטמינים/מינרלים, חלבון ושומן ליום. במקרה שלך אין את זה בתפריט שהצגת ולכן זה לא אידיאלי. למות אתה לא תמות, אבל אתה בתת תזונה ולכן תהיה במחסור דיי מהר ותתחיל להרגיש את זה פיזית. בנוסף, אתה לא צורך מספיק חלבון ולכן אתה יורד אולי מהר מאוד במשקל אך מאבד מסת שריר. במערכת ביולוגית כמו גוף האדם, לא כל המרבה הרי זה משובח. זה נוגד קצת את ההיגיון, אבל זה שתאכל מעט לא אומר שתתקדם טוב יותר כי בסופו של דבר יקבע מה אתה יורד ולא כמה אתה יורד. אתה יכול לרדת 10 ק"ג בחודש כש-5 ק"ג מכך יהיה מסת שריר ורק 5 ק"ג שומן. יכולת לאכול עוד 1,000 קלוריות ליום ולשמר את מסת השריר ועדיין לרדת רק 5 ק"ג שומן בחודש ואף היית נראה טוב יותר.

אם אתה לא יורד במשקל ונתקע אז:
1. אין לך סבלנות ואתה לא אומד נכון את המשקל. אם אתה נתקע שבוע זה לא אומר שבאמת נתקעת כי יש גם את פקטור הנוזלים שהוא חלק ממשקל הגוף והוא משפיע על השקילות שאתה מבצע.

2. אתה לא באמת אוכל 1,500 קלוריות ליום גם אם אתה חושב שכן. הספירה שלך כנראה לא נכונה ואתה לא בגירעון הקלורי שאתה מייחל לו.

3. אתה אולי אוכל 1,500 קלוריות ליום אבל בחלק מהימים בשבוע (נניח סופ"ש) אוכל הרבה יותר ואז הממוצע השבועי שלך הוא כבר לא 1,500 קלוריות אלא הרבה יותר. בסוף אתה נמדד שבועית ולא יומית.

רק בשביל הSAFE SIDE אתה תמיד יכול להיעזר בתזונאי , יש בקופות החולים ויש אפילו ברוב בתי החולים מרפאות ספורט.. אתה יכול לבקש הפנייה מהרופא משפחה.
בנוסף כאן יש את היעוץ און ליין שהוא מקצועי! 👍

• פותח/ת השרשור
אין לזה משמעות בפועל. יעילות נקבעת בהתאם למטרה. אם המטרה לרדת במשקל אז המטרה היא לשרוף קלוריות. אם תעשה שעה ספינינג אתה תשרוף יותר קלוריות מאשר אם תקפוץ בחבל רבע שעה. מה המסקנה? שלא העצימות (כמה קלוריות תשרוף בדקה) תקבע בלבד אלא גם הנפח (כמה זמן אתה מבצע את הפעילות).
כן הבנתי את זה. לפי מה שאנשים אומרים ואולי לפי אך שאני מרגיש הקפיצה בחבל מפעיל את הגוף יותר, אני גם מזיע יותר מהר והלב מגיע למהירות גבוהה בזמן מהיר יותר מאשר הזמן שעשיתי בספיניג.
זה מדע בדיוני וזה גם לא חשוב. העיקר עשית פעילות.
כן, ראיתי כל מיני אנשים ביוטיוב שאומרים שאם השעון אומר במקרה הזה 400 קלוריות שנשרפו אז אפשר לעשות חילוק לשניים ואז 200 זה כנראה התוצאה היותר מדוייקת. לא יודע אם זה נכון אבל כנראה שזה יהיה יותר נכון מ400 באימון של 30 דקות.
לא. בהגדרה זה אפשרי, אבל אתה צריך לספק את כל הויטמינים/מינרלים, חלבון ושומן ליום. במקרה שלך אין את זה בתפריט שהצגת ולכן זה לא אידיאלי. למות אתה לא תמות, אבל אתה בתת תזונה ולכן תהיה במחסור דיי מהר ותתחיל להרגיש את זה פיזית. בנוסף, אתה לא צורך מספיק חלבון ולכן אתה יורד אולי מהר מאוד במשקל אך מאבד מסת שריר. במערכת ביולוגית כמו גוף האדם, לא כל המרבה הרי זה משובח. זה נוגד קצת את ההיגיון, אבל זה שתאכל מעט לא אומר שתתקדם טוב יותר כי בסופו של דבר יקבע מה אתה יורד ולא כמה אתה יורד. אתה יכול לרדת 10 ק"ג בחודש כש-5 ק"ג מכך יהיה מסת שריר ורק 5 ק"ג שומן. יכולת לאכול עוד 1,000 קלוריות ליום ולשמר את מסת השריר ועדיין לרדת רק 5 ק"ג שומן בחודש ואף היית נראה טוב יותר.

אם אתה לא יורד במשקל ונתקע אז:
1. אין לך סבלנות ואתה לא אומד נכון את המשקל. אם אתה נתקע שבוע זה לא אומר שבאמת נתקעת כי יש גם את פקטור הנוזלים שהוא חלק ממשקל הגוף והוא משפיע על השקילות שאתה מבצע.

2. אתה לא באמת אוכל 1,500 קלוריות ליום גם אם אתה חושב שכן. הספירה שלך כנראה לא נכונה ואתה לא בגירעון הקלורי שאתה מייחל לו.

3. אתה אולי אוכל 1,500 קלוריות ליום אבל בחלק מהימים בשבוע (נניח סופ"ש) אוכל הרבה יותר ואז הממוצע השבועי שלך הוא כבר לא 1,500 קלוריות אלא הרבה יותר. בסוף אתה נמדד שבועית ולא יומית.

הבעיה היא שאני דיי מפונק באוכל, כך הייתי תמיד. כמעט ולא אוכל בישולים, חזה עוף כל הזמן רק ישבור לי את הראש, אני מהאנשים האלה שיוכלו שניצל, נקניקיות וכאלה. בנוגע לחלבון, כן אני יודע. הבעיה היא אך לעזאזל אפשר לצרוך כמות מספקת? שני השניצלים הצימחונים האלה יש בהם בערך 15 חלבון לאחד אז 30 גרם חלבון בזה, יופלה גו עוד 27 חלבון, הלחם המלא כתוב שיש בו גם חלבון אז לפי חישוב של הגרם יוצא 13 גרם ל4 פרוסות בארוחת הערב(לפי המשקל אוכל אז 4 פרוסות לחם זה 120 גרם), ב20 גרם טונה במים יש בערך 5 חלבון, סהכ הכל אם החישוב נכון יוצא 75 גרם חלבון.

אך אפשר לאכול יותר מזה? צריך כמה משקאות חלבון ביום רק כדי להשלים את הכמות שאני כנראה צריך במשקל שלי. צריך לצרוך כמות מגוחכת של אוכל עם חלבון כדי אפילו להתקרב למעבר לזה. אנסה לשנות כמה דברים, אולי במקום טוסטים בערב אז פשוט לאכול קופסא אחת של טונה שקצת יעלה את החלבון, ואולי באמת יהיה כדי להוסיף ארוחת בוקר עם איזה שני ביצים כדי לעלות את החלבון עוד.

ותראה, אני הייתי כל החיים שלי בערך שמן, אני לא יודע מה המטרות שלי כרגע מעבר להורדה במשקל. אני אפילו לא יודע אך הגוף שלי נראה שאני רזה כי אף פעם לא ראיתי אותו כזה מעבר לכמה שנים שהייתי ילד וגם אז הגוף לא היה ממשש רזה. יכול להיות שאם אני אגיע ל90 קילו אני פתאום אתחרט שלא הצלחתי לצרוך כמות גבוהה של חלבון כדי לשמור על שריר ויכול להיות שלא יהיה לי אכפת בכלל, אין לי מושג.

ואני דיי בטוח שאני צורך באזור של ה1500 קלוריות(פה ושם איזה 30 קלוריות למעלה או אפילו למטה), אני ממשש שוקל כל אוכל עד לרמה שזה כבר נהיה מעצבן.
בנוגע לסופי שבוע, גם לא. אני ממשש שומר על קלוריות שמגיעות עד ל1500 או פחות. פעם בשבועים אני עושה את מה שאנשים קוראים לו "ציט" אבל גם בזה אני לא מגזים. כאילו, אני עושה לי פיצה באפייה ביתית שלפי החישוב של כל המרכיבים זה אולי מגיע לבערך 1200 קלוריות רק על הפיצה, וזה לרוב כל מה שאני אוכל באותו היום, או המבורגר בבית עם רטבים לייט וציפס בair fryer שגם לא עוברת את ה1200 ברוב המקרים. כאילו, אני כנראה שמשש מרעיב את עצמי בקטע הזה.

תודה רבה על התגובה

ממליץ לך בחום בכל זאת ללכת למכון כושר, אם אתה מרושש יש מכוני כושר בלואו קוסט
לגבי תזונה - משה כבר רשם הכל, אתה נשמע בן אדם שלא לוקה בהבנת הנקרא, עם הזמן ועם התוצאות בחדר כושר גם אולי תפתח סוג של חברויות,
גם הביטחון העצמי יעלה וגם תתחיל לחקור ולקרוא ולקרוא ולהבין יותר.
אם אתה אכן על 1500 קלוריות זה בוודאות גרעון גדול מידי שיוביל אותך לאיבוד מסת שריר ומתישהו גם אי עמידה במטרה לטווח הארוך.

אז לגופו של עניין :
א. תרשם לחדר כושר
ב. תשנה את התזונה שלך - יותר חלבון, עם תפריט שבו אתה לא בגרעון כזה גדול ועם הרבה יותר חלבון (במקום כל יום לקנות שניצל טבעול וכל המשקאות פורו שכל זה שעולה יחסית המון, אפשר לנצל את זה לאבקות חלבון/חזה עוף ועוד הרבה דברים)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ממליץ לך בחום בכל זאת ללכת למכון כושר, אם אתה מרושש יש מכוני כושר בלואו קוסט
לגבי תזונה - משה כבר רשם הכל, אתה נשמע בן אדם שלא לוקה בהבנת הנקרא, עם הזמן ועם התוצאות בחדר כושר גם אולי תפתח סוג של חברויות,
גם הביטחון העצמי יעלה וגם תתחיל לחקור ולקרוא ולקרוא ולהבין יותר.
אם אתה אכן על 1500 קלוריות זה בוודאות גרעון גדול מידי שיוביל אותך לאיבוד מסת שריר ומתישהו גם אי עמידה במטרה לטווח הארוך.

אז לגופו של עניין :
א. תרשם לחדר כושר
ב. תשנה את התזונה שלך - יותר חלבון, עם תפריט שבו אתה לא בגרעון כזה גדול ועם הרבה יותר חלבון (במקום כל יום לקנות שניצל טבעול וכל המשקאות פורו שכל זה שעולה יחסית המון, אפשר לנצל את זה לאבקות חלבון/חזה עוף ועוד הרבה דברים)

הבעיה בחדר כושר זה גם הכסף וגם הקטע הציבורי, אני לא אוהב מקומות עם הרבה אנשים ואני לא אוהב שמסתכלים לכיווני. אני שמן אז בטח יסתכלו יותר מידי וזה גורם לי תמיד לאי נוחות בקטע הזה.
וקניתי את הקופסא הזו של אלפא עם 12 שקיות טעמים לבדוק מה אני הכי אוהב, מנסה עכשיו אחד עם חלב שקדים(לא אוהב את זה בכלל, אנסה פעם הבאה ב1 אחוז חלב רגיל) אבל הטעם של השקדים חזק מידי ובקושי מרגישים את הטעם.

וכמה לדעתך אני אמור לאכול ביום? לפי האתר tdee אני אמור לאכול 3509 אם אני עושה איזשהו אימון במשך 6/7 ימים וזה מה שאני עושה, בחבל כל השבוע בלי הפסקה. אבל זה נשמע לי יותר מידי לאכול. הבנתי שהאתרים האלה רק נותנים הכוונה והם לא 100 אחוז מדוייקים אז אולי אנסה 2000 ביום?

תודה על התשובה

הבעיה בחדר כושר זה גם הכסף וגם הקטע הציבורי, אני לא אוהב מקומות עם הרבה אנשים ואני לא אוהב שמסתכלים לכיווני. אני שמן אז בטח יסתכלו יותר מידי וזה גורם לי תמיד לאי נוחות בקטע הזה.
וקניתי את הקופסא הזו של אלפא עם 12 שקיות טעמים לבדוק מה אני הכי אוהב, מנסה עכשיו אחד עם חלב שקדים(לא אוהב את זה בכלל, אנסה פעם הבאה ב1 אחוז חלב רגיל) אבל הטעם של השקדים חזק מידי ובקושי מרגישים את הטעם.

וכמה לדעתך אני אמור לאכול ביום? לפי האתר tdee אני אמור לאכול 3509 אם אני עושה איזשהו אימון במשך 6/7 ימים וזה מה שאני עושה, בחבל כל השבוע בלי הפסקה. אבל זה נשמע לי יותר מידי לאכול. הבנתי שהאתרים האלה רק נותנים הכוונה והם לא 100 אחוז מדוייקים אז אולי אנסה 2000 ביום?

תודה על התשובה

הכל שאלה של רצון, אם זה מה שעוצר אותך אז כנראה אתה לא באמת רוצה שינוי יותר מידי וכנראה המוטיבציה שלך לא קרובה לשיא, לכן לא רואה סיבה שבאמת תעשה שינוי.

אפשר גם להתגבר על הקטע הזה, יש מכונים שלא מלאים באנשים ויש שעות ריקות, ואם זה עד כדי כך מפריע לך אז אפשר לתור התחלה לקנות קצת משקולות לבית.
דיאטה מבלי לעשות אימוני התנגדות פשוט תביא אותך למצב שאתה תראה חולה מתישהו. זו דעתי.

• פותח/ת השרשור
הכל שאלה של רצון, אם זה מה שעוצר אותך אז כנראה אתה לא באמת רוצה שינוי יותר מידי וכנראה המוטיבציה שלך לא קרובה לשיא, לכן לא רואה סיבה שבאמת תעשה שינוי.

אפשר גם להתגבר על הקטע הזה, יש מכונים שלא מלאים באנשים ויש שעות ריקות, ואם זה עד כדי כך מפריע לך אז אפשר לתור התחלה לקנות קצת משקולות לבית.
דיאטה מבלי לעשות אימוני התנגדות פשוט תביא אותך למצב שאתה תראה חולה מתישהו. זו דעתי.
זה לא עניין של לא רוצה שינוי, אני ביישן ברמות ואולי אפילו חרדתי ממקומות ציבוריים ומאנשים שמסתכלים לכיווני. תאמת? שכל החיים שלי לא עשיתי כלום מבחינת כושר, הקטע שאני כבר 9 חודשים מתאמן בבית בהתחלה בספינינג ועכשיו בחבל 30-40 דקות זה "הישג" עצום בשבילי, אם לא צריך לזוז אני לא זז כך הייתי בעבר, אני חושב שהייתי אמור להגיע ל200 קילו אם הייתי בן אדם שאוכל בכמויות מטורפות. ובכל זאת, מי 147 קילו ל113 היום בבוקר זה דיי הרבה להוריד ב9 חודשים לא?

ויש לי משקולות, קניתי סט של שני משקולות יד שאפשר להחליף בהם משקל, יש עד 20 קילו בקופסא. בכמה חודשים האלה מצאתי ביוטיוב כמה תרגילים שאפשר לעשות בבית ואני עושה. הבעיה היא שאין לי "כוח" בכלל, התחלתי עם 2 קילו ועכשיו אני על 5 קילו. אני לא יודע עד כמה יעיל "האימון" הזה שהמשקל הוא כזה קל. אני חושב גם לקנות את הגומיות התנגדות האלה? שמחזיקים אותם בכף הרגל ואז מושכים בידיים?(לפי מה שראיתי בתמונות של המוצר) זה גם אפשרות זולה.

זה לא עניין של לא רוצה שינוי, אני ביישן ברמות ואולי אפילו חרדתי ממקומות ציבוריים ומאנשים שמסתכלים לכיווני. תאמת? שכל החיים שלי לא עשיתי כלום מבחינת כושר, הקטע שאני כבר 9 חודשים מתאמן בבית בהתחלה בספינינג ועכשיו בחבל 30-40 דקות זה "הישג" עצום בשבילי, אם לא צריך לזוז אני לא זז כך הייתי בעבר, אני חושב שהייתי אמור להגיע ל200 קילו אם הייתי בן אדם שאוכל בכמויות מטורפות. ובכל זאת, מי 147 קילו ל113 היום בבוקר זה דיי הרבה להוריד ב9 חודשים לא?

ויש לי משקולות, קניתי סט של שני משקולות יד שאפשר להחליף בהם משקל, יש עד 20 קילו בקופסא. בכמה חודשים האלה מצאתי ביוטיוב כמה תרגילים שאפשר לעשות בבית ואני עושה. הבעיה היא שאין לי "כוח" בכלל, התחלתי עם 2 קילו ועכשיו אני על 5 קילו. אני לא יודע עד כמה יעיל "האימון" הזה שהמשקל הוא כזה קל. אני חושב גם לקנות את הגומיות התנגדות האלה? שמחזיקים אותם בכף הרגל ואז מושכים בידיים?(לפי מה שראיתי בתמונות של המוצר) זה גם אפשרות זולה.
קודם כל עצם העבודה שהחלטת לעשות שינוי אז זה כבר מבורך, וכן כל הכבוד על הירידה מ 147 ל 113, אבל הדרך עוד ארוכה ומפותלת.

כמו שבשנה אחת לא תעשה תואר של ד"ר אז גם בשנה אחת לא תגיע לרמות של ליפטר או בילדר, תזונה וספורט זה אורח חיים וזה לטווח ארוך , סבלנות ואתה תתקדם.
קח בחשבון שכל שאתה מתקדם אז גם ההתקדמות איטית יותר (חוק התמורה הפוחתת)
לגבי גומיות - אני אישית לא אוהב ולא מאמין בזה לעומת משקולות מהסיבה הפשוטה שתרגילים עם גומיות אין לך התגברות על הבלימה (כיווץ אקסנצטרי)

• פותח/ת השרשור
כמו שבשנה אחת לא תעשה תואר של ד"ר אז גם בשנה אחת לא תגיע לרמות של ליפטר או בילדר, תזונה וספורט זה אורח חיים וזה לטווח ארוך , סבלנות ואתה תתקדם.
קח בחשבון שכל שאתה מתקדם אז גם ההתקדמות איטית יותר (חוק התמורה הפוחתת)
לגבי גומיות - אני אישית לא אוהב ולא מאמין בזה לעומת משקולות מהסיבה הפשוטה שתרגילים עם גומיות אין לך התגברות על הבלימה (כיווץ אקסנצטרי)
אוקי, תודה רבה על העזרה.

תתפלא.. אבל יש גם אנשים שמנים בחדר כושר.
ואני חושב שזה ראוי להערכה שבנאדם מוכן להגיע וללמוד ולרצות לעשות שינוי.

• פותח/ת השרשור
תתפלא.. אבל יש גם אנשים שמנים בחדר כושר.
ואני חושב שזה ראוי להערכה שבנאדם מוכן להגיע וללמוד ולרצות לעשות שינוי.
אין לי ספק בכך, ראיתי כמה באינטרנט והם אפילו יותר גדולים ממני וכל הכבוד להם. אבל אישית אני ארגיש יותר מידי אי נוחות להיות שמה שמסתכלים לכיווני, אפשר לשקול דבר כזה אם אני ארד עוד קצת במשקל כדי להיראות יותר "נורמלי" ואז לנסות חדר כושר. אני לא צריך לרדת הרבה כדי להיראות יותר סביר, כבר עכשיו כמה אנשים אמרו לי שאני "נעלם", אישית אני לא רואה הבדל כל כך במראה אבל אנשים אומרים שהם רואים שירדתי הרבה.

כל הכבוד שאתה מתאמן קבוע ויומיומי, ירדת כבר המון במשקל כפי שאתה מספר, אתה עושה משהו שרוב האנשים לא מצליחים לעשות, וזה משהו להיות מאוד גאה בו.

כפי שאמרו לפניי, אם אתה עושה כושר קבוע ואיכותי כפי שאתה עושה, ואתה רואה ירידה הדרגתית ויפה במשקל, ואתה גם מצליח להתמיד, אתה עושה משהו מדהים ורק תמשיך עם זה.
אפשר להציע ולמליץ לך שיפורים קטנים כמות להקפיד יותר על חלבון, סוגי כושר נוספים וכן הלאה, אבל לדעתי סוס מנצח לא מחליפים, תמשיך עם מה שאתה עושה עד שאתה מוכן או צמא לישנוי נוסף.

לגבי הנושא החברתי והחרדתי גם במכון הכושר, אני רוצה לספר לך על אחי.
אחי בן 21 וחי עם אוטיזם קל, רוב האנשים לא ידעו שהוא אוטיסט בכלל בלי להכיר אותו תקופה, אבל אחד הדברים הבולטים שקשה לו איתם, זה חרדת הקהל שלו.
הוא מאוד מוכשר עם ציור מוזיקה ומשחק, מאוד דתי והוא בעודף משקל רציני. חרדת הקהל שלו מגבילה אותו מלשתף את העולם מאומנויות הרבות שלו, ואפילו להיות ברמה הדתית שהוא רוצה, הוא חרד להיכנס לבית כנסת ובית מדרש, ובנוגע לענינו הוא חרד להיכנס למכון כושר.
הוא מבין שיש לו בעיה שהוא היה רוצה לפתור, אבל זה מאוד קשה לו. אם אדחוף אותו לזה, ואהיה איתו במכון הכושר, בית הכנסת או כל מקום אחר, הוא מסוגל להישאר שם לכמות זמן מצומצמת. הוא שובר את חרדת הקהל שלו בהדרגה על ידי חשיפה הדרגתית, סיוע של חבר קרוב, ולזמן קצוב כל פעם שמתארך ככל שהזמן ממשיך.

אמנם לא נכנסת לכאן כדי לקבל עיצות בעניין הזה, והדברים שנכנסת לקבל חוות דעת עליהם לדעתי אתה עושה עבודה טובה, אבל בנוגע לביטחון העצמי שלך ולהיות בסביבת אנשים, אני בכנות מאמין שזה עניין חשוב שחבל להזניח את אותו, יש עולם חברתי מדהים בחוץ שחבל לחיות חיים בלי לנצל את הדבר היפה הזה.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד שאתה מתאמן קבוע ויומיומי, ירדת כבר המון במשקל כפי שאתה מספר, אתה עושה משהו שרוב האנשים לא מצליחים לעשות, וזה משהו להיות מאוד גאה בו.

כפי שאמרו לפניי, אם אתה עושה כושר קבוע ואיכותי כפי שאתה עושה, ואתה רואה ירידה הדרגתית ויפה במשקל, ואתה גם מצליח להתמיד, אתה עושה משהו מדהים ורק תמשיך עם זה.
אפשר להציע ולמליץ לך שיפורים קטנים כמות להקפיד יותר על חלבון, סוגי כושר נוספים וכן הלאה, אבל לדעתי סוס מנצח לא מחליפים, תמשיך עם מה שאתה עושה עד שאתה מוכן או צמא לישנוי נוסף.

לגבי הנושא החברתי והחרדתי גם במכון הכושר, אני רוצה לספר לך על אחי.
אחי בן 21 וחי עם אוטיזם קל, רוב האנשים לא ידעו שהוא אוטיסט בכלל בלי להכיר אותו תקופה, אבל אחד הדברים הבולטים שקשה לו איתם, זה חרדת הקהל שלו.
הוא מאוד מוכשר עם ציור מוזיקה ומשחק, מאוד דתי והוא בעודף משקל רציני. חרדת הקהל שלו מגבילה אותו מלשתף את העולם מאומנויות הרבות שלו, ואפילו להיות ברמה הדתית שהוא רוצה, הוא חרד להיכנס לבית כנסת ובית מדרש, ובנוגע לענינו הוא חרד להיכנס למכון כושר.
הוא מבין שיש לו בעיה שהוא היה רוצה לפתור, אבל זה מאוד קשה לו. אם אדחוף אותו לזה, ואהיה איתו במכון הכושר, בית הכנסת או כל מקום אחר, הוא מסוגל להישאר שם לכמות זמן מצומצמת. הוא שובר את חרדת הקהל שלו בהדרגה על ידי חשיפה הדרגתית, סיוע של חבר קרוב, ולזמן קצוב כל פעם שמתארך ככל שהזמן ממשיך.

אמנם לא נכנסת לכאן כדי לקבל עיצות בעניין הזה, והדברים שנכנסת לקבל חוות דעת עליהם לדעתי אתה עושה עבודה טובה, אבל בנוגע לביטחון העצמי שלך ולהיות בסביבת אנשים, אני בכנות מאמין שזה עניין חשוב שחבל להזניח את אותו, יש עולם חברתי מדהים בחוץ שחבל לחיות חיים בלי לנצל את הדבר היפה הזה.
תודה, אנסה להשתפר בזה לאט לאט עד לרמה שאני לא הרגיש רע כל כך שמסתכלים לכיווני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית