הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אפשר לעשות אימונים רק של סקוואטים וRDL ?

Nata4825

משתמש מתחיל
38
5
נק' מוניטין:
5
38
5
מסיבה כלשהי (לא אפרט) אני מסוגלת לבצע רק סקוואט וrdl , האם אפשר לבצבע פעמיים בשבוע אימון הכולל רק את שתיי התרגילים האלה ? ואיך וכמה לבצע שהאימונים יהו אפקטיבים כי כן המטרה שלי היא להתחזק ולפתח מסת שריר

בטח שאפשר.
אני אישית הייתי עושה:

אימון 1
סקוואט 3×3
דדליפט 5×5

אימון 2
סקוואט 5×5
דדליפט 3×8

אימון 3
דדליפט 3×3
סקוואט 3×8

מעלה משקל בכל אחד מהתרגילים האלה כל שבוע, כשאת נתקעת חוזרת 3 שבועות אחורה במשקלים וחוזרת להתקדם בהדרגה.

בחרת שלא לפרט אבל מוזר מאוד שזה כל מה שאת יכולה, איזה עוד ואריאציות את כן יכולה?

קודם כל כן .
סקוואט הוא אב התרגילים והוא עובד על כל הרגליים.
קצת קשה לי להאמין שאלה שני התרגילים היחידים שאת יכולה לבצע אבל את לא רוצה לפרט כאן וזכותך(אם את רוצה את מוזמנת לדבר איתי בפרטיות ואנסה לעזור לך).
אני לא אענה על כמות כי כשבונים למישהו תוכנית אימונים צריך להיות מדויקים-בתדירות,סטים שבועיים וגם לגבי שאר השרירים.אני חושבת שלא הגיוני לאמן רק רגליים (בתור מאמנת כושר)ויש המון סיבות למה.
ודבר שני הגיוון מאוד מאוד מאוד חשוב.אחרי תקופה רק סקוואטים ודדליפט רומני את תשתעממי וכנראה לא תרצי יותר וזה יגרע מההתקדמות שלך…

מסיבה כלשהי (לא אפרט) אני מסוגלת לבצע רק סקוואט וrdl , האם אפשר לבצבע פעמיים בשבוע אימון הכולל רק את שתיי התרגילים האלה ? ואיך וכמה לבצע שהאימונים יהו אפקטיבים כי כן המטרה שלי היא להתחזק ולפתח מסת שריר
את מתכוונת לכך שאת מסוגלת לבצע רק את שני התרגילים האלה בהקשר של פלג גוף תחתון בלבד ואת יכולה לבצע תרגילים לפלג הגוף בלי הגבלה, או שאלה שני התרגילים היחידים שאת יכולה לבצע באופן כללי?

• פותח/ת השרשור
פלג גוף עליון יכולה לבצע ללא הגבלה
את מתכוונת לכך שאת מסוגלת לבצע רק את שני התרגילים האלה בהקשר של פלג גוף תחתון בלבד ואת יכולה לבצע תרגילים לפלג הגוף בלי הגבלה, או שאלה שני התרגילים היחידים שאת יכולה לבצע באופן כללי?

סקוואט הוא אב התרגילים והוא עובד על כל הרגליים.
סקוואט הוא תרגיל מורכב ששריר המטרה המובהק בו הוא הארבע ראשי.
פה יש לך מידע אם מעניין אותך להיכנס למיקרו קצת -
Muscle Activation in the Loaded Free Barbell Squat: A Brief ... : The Journal of Strength & Conditioning Research
אני לא אענה על כמות כי כשבונים למישהו תוכנית אימונים צריך להיות מדויקים-בתדירות,סטים שבועיים וגם לגבי שאר השרירים.אני חושבת שלא הגיוני לאמן רק רגליים (בתור מאמנת כושר)ויש המון סיבות למה.
מוסכם אך עדיין יש המלצות שאפשר לעבוד לפיהן.
סטים שבועיים - בין 10-20 כתלות ברמת המתאמן ובשריר המטרה.
תדירות - כל 48-72 שעות לקבוצת שריר
עצימות - עבודה בקרבה לכשל (RIR0-4)
חזרות - בין 5-30 יעבוד בערך בצורה זהה, בין 6-15 חזרות אם רוצים להיות יותר פרקטיים.

נערך לאחרונה:
סקוואט הוא תרגיל מורכב ששריר המטרה המובהק בו הוא הארבע ראשי.
פה יש לך מידע אם מעניין אותך להיכנס למיקרו קצת -
Muscle Activation in the Loaded Free Barbell Squat: A Brief ... : The Journal of Strength & Conditioning Research
בהחלט ברור לי ששריר המטרה בסקוואט הוא הקוואדרספס ,אין צורך במחקר משום שהתנועה העיקרית בסקוואט היא הפשיטת ברכיים ,זה ברור ומובן.אבל כל הרגל עובדת חזק בסקוואט בנוסף לקוואדס שעובדים חזק מאוד והם שריר המטרה.כן דדליפט יכול להיות תרגיל משלים לאימון רגליים לשרשרת האחורית,שני התרגילים שהיא יכולה לבצע הם בול משלימים אחד את השני.

נערך לאחרונה:
לדעתי כדאי לאמן פלג גוף עליון 2 בשבוע 2 אימונים שונים,
למה?
למה את חושבת שיש העדפה כלשהי ל2 על פני 3 או 4 או לא משנה מה?
צריך להבין שאין לזה חשיבות כמו שיש חשיבות לזה שיהיה נוח ומתאים למטרות המתאמן.
בהחלט ברור לי ששריר המטרה בסקוואט הוא הקוואדרספס ,אין צורך במחקר משום שהתנועה העיקרית בסקוואט היא הפשיטת ברכיים ,זה ברור ומובן.
זה לא מחקר אלא סקירה על אקטיבציה של שרירים במנחים שונים של סקוואט חופשי, ועדיין ממליץ לך לקרוא יש פה הרבה יותר מ"קוואדס או האמס"
אבל כל הרגל עובדת חזק בסקוואט בנוסף לקוואדס שעובדים חזק מאוד והם שריר המטרה.
מה זה חזק? חזק זה משהו סובייקטיבי.
לבצע סקוואט על מנת לנסות ליצור היפרטרופיה בסינרגיסטים זה פשוט לא יעיל.
יש המון תרגילים שדורשים הרבה פחות ממערכת העצבים וישפרו חלקים מסוימים באופן הרבה יותר טוב.
.כן דדליפט יכול להיות תרגיל משלים לאימון רגליים לשרשרת האחורית,שני התרגילים שהיא יכולה לבצע הם בול משלימים אחד את השני.
קודם כל לבצע דדליפט קונבציונלי וסקוואט באותו אימון זה סדיסטי אם המטרה היא היפרטרופיה (וגם אם לא אני מניח)
שנית, יש עוד המון שרירים שלא מקבלים מספיק עומס באופן יחסי גם בביצוע של שני התרגילים.

בסופו של דבר הרבה תלוי ברמת המתאמן,
יש כאלה שאולי סקוואט יספיק להם אבל למתאמן מתקדם שמחפש לשפר חלקים מהרגל זה פשוט לא יעבוד לאורך זמן.

למה?
למה את חושבת שיש העדפה כלשהי ל2 על פני 3 או 4 או לא משנה מה?
צריך להבין שאין לזה חשיבות כמו שיש חשיבות לזה שיהיה נוח ומתאים למטרות המתאמן.
תשמע כתבתי את ההודעה הזאת ומחקתי לא התכוונתי לשלוח אותה מבטיחה אני לא מסתדרת עם האתר הזה וזה נשלח בטעות .
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

קודם כל לבצע דדליפט קונבציונלי וסקוואט באותו אימון זה סדיסטי אם המטרה היא היפרטרופיה (וגם אם לא אני מניח)
שנית, יש עוד המון שרירים שלא מקבלים מספיק עומס באופן יחסי גם בביצוע של שני התרגילים.
דיברתי על rdl כמו שציינה הגברת בשאלה(:
אגב אני עושה סקוואט ודדליפט קונבציונלי ביחד(:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית