הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפקט אסטרוגני של לבנדר

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
הבנתי לפי פוסט בפורום מחקרים פה שללבנדר יש יכולת להשפיע על תסמיני חרדה אבל מצד שני הוא יכול גם לגרום לגינומסטקיה אז השאלה שלי אם נגיד אני אקח קפסולות של 80 מ"ג כמו שהיה רשום בפוסט יש באמת חשש שתתרחש יותר ארומיטזציה?

• פותח/ת השרשור
יש מצב לקישור לפוסט ?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני לא יודע באיזה מצב החרדות שלך..
אבל תדבר עם הרופא משפחה שלך אין סיבה שתסבול.
אני פחות מעדיף כדורים כי יש להם השפעה חזקה / ממכרת

אבל מצד שני הוא יכול גם לגרום לגינומסטקיה
מהיכן לקחת את זה? באילו מינונים? מה שיכול לגרום למשהו לא אומר שזה יגרם בהכרח. זה תמיד תלוי מינון ולא סביר שתקבל מינון של לבנדר בכמות כזו שזה יגרום לך לגניקומסטיה (בדומה למיתוס הנפוץ בהקשר לצריכת סויה).

• פותח/ת השרשור
מהיכן לקחת את זה? באילו מינונים? מה שיכול לגרום למשהו לא אומר שזה יגרם בהכרח. זה תמיד תלוי מינון ולא סביר שתקבל מינון של לבנדר בכמות כזו שזה יגרום לך לגניקומסטיה (בדומה למיתוס הנפוץ בהקשר לצריכת סויה).
שלחתי את הקישור לפוסט, הדגשתם שזה יכול לגרום לגינוקומסטיה ותקן אותי אם אני טועה אבל זה שונה מבחינה כימית האפקט של שמנים ארומטיים מסויה

שלחתי את הקישור לפוסט, הדגשתם שזה יכול לגרום לגינוקומסטיה ותקן אותי אם אני טועה אבל זה שונה מבחינה כימית האפקט של שמנים ארומטיים מסויה
זה לא היה אמור להיכנס בנוסח הזה לאינפוגרפיק אז זה פספוס של הצוות לצערי.

זה לקוח מכאן:
It has been reported in a few case studies that prepubertal gynecomastia (enlargement of breast adipose, usually in males) has been linked to Lavender and tea tree oil in three boys aged 3-10[74] and Lavender oil has subsequently been described as an endocrine disrupting agent.[75] It has been commented that none of these case studies showed alterations in serum hormones (aside from a single case with elevated testosterone[76]).

מדובר על ילדים 3–10 כך שזה לא ממש רלוונטי כנראה למבוגרים (אין מחקר). מדובר גם על case studies משמע ראייה מחקרית באיכות נמוכה יחסית (שווה קצת יותר מ"עדות" ומוגדרת "עדות מבוקרת").

מדובר גם על קשר ולא בהכרח שהלבנדר גרם להם לכך כי גם לא נצפה שינוי הורמונלי. ניסוי לאשש את זה במחקרי תרבית אבל זה לרוב רחוק ממערכת פיזיולוגיה שלמה. אני מפקפק במסקנות הללו אבל מכאן אתה יכול לקחת את זה להאם להשתמש או לא ולקחת את ה"סיכון".

המחקר המלא בנושא נמצא כאן – זמין לקריאה בחינם:

• פותח/ת השרשור
זה לא היה אמור להיכנס בנוסח הזה לאינפוגרפיק אז זה פספוס של הצוות לצערי.

זה לקוח מכאן:
It has been reported in a few case studies that prepubertal gynecomastia (enlargement of breast adipose, usually in males) has been linked to Lavender and tea tree oil in three boys aged 3-10[74] and Lavender oil has subsequently been described as an endocrine disrupting agent.[75] It has been commented that none of these case studies showed alterations in serum hormones (aside from a single case with elevated testosterone[76]).

מדובר על ילדים 3–10 כך שזה לא ממש רלוונטי כנראה למבוגרים (אין מחקר). מדובר גם על case studies משמע ראייה מחקרית באיכות נמוכה יחסית (שווה קצת יותר מ"עדות" ומוגדרת "עדות מבוקרת").

מדובר גם על קשר ולא בהכרח שהלבנדר גרם להם לכך כי גם לא נצפה שינוי הורמונלי. ניסוי לאשש את זה במחקרי תרבית אבל זה לרוב רחוק ממערכת פיזיולוגיה שלמה. אני מפקפק במסקנות הללו אבל מכאן אתה יכול לקחת את זה להאם להשתמש או לא ולקחת את ה"סיכון".

המחקר המלא בנושא נמצא כאן – זמין לקריאה בחינם:
בעקרון אני גם ככה עם גינו(דרגה 1) כבר שנים (גנטי) בגלל זה שקלתי את זה אבל הבנתי עכשיו שזה שטויות תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית