הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי SS

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
עד לא מזמן סבלתי מכאבי גב תחתון ולא יכולתי לעשות סקוואט ודדליפט, כרגע אני יכול לעשות דדליפט בלי כאב אבל בסקוואט כן כואב לי.

השאלה שלי היא כזאת:
בתוכונית המקורית יש דדליפט רק סט אחד של 5, אני אתחיל לחזור לדדליפט רק עם סט אחת בתוכנית או שכדאי לי להוסיף עוד סט או שניים?
בגלל שאין לי סקוואט אני מרגיש שזה יהיה מעט מאוד סט אחד

תודה לכל העוזרים

שמע, סט אחד אמור להספיק לך כי אתה מוציא את כל הכוח שלך באותו סט, הוא אמור להיות קשה. כנראה שעוד קל לך במשקלים האלה, אז תאריך את החימום אם כל כך באלך לעשות עוד דדליפט.

הא איזה מצחיק אני, דלגתי על החלק הראשון. לפי דעתי תוכנית ללא סקוואט היא לא תוכנית, דדליפט לא יכול להחליף סקוואט. מה שאני מציע לך זה להחליף תוכנית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה לא מחדש לי שסקוואט הוא תרגיל חשוב בפיתוח כוח כללי, אבל אני במצב שעם סקוואט אני נמצא עם כאבי גב לא קטנים בעוד שבדלליפט לא.
ככה שאם יש לי אפשרות להיתקדם טוב בדלליפט למרות שאין לי סקוואט - אני מעדיף את זה

נסיתי למצוא מה אופי הפציעה או הכאבים בלוג שלך ולא מצאתי ..
אתה התחלת את הלוג עם משקלים בסקואט יותר גדולים ... אז הכאבים התחילו אחרי שפתחת את הלוג ?!?
מתי אתה צופה להתאושש לגמרי ?
ראית רופא !?
אני לא מבין איך בDL אין כאבים ובסקווט יש!

החלמה מהירה ...
ובהצלחה!.

(נא לא ללחוץ על הכפתור האדום)

• פותח/ת השרשור
כן הכאבים התחילו באימון השלישי של הסקוואט אני חושב, סט האחרון - הירידה בחזרה האחרונה הייתה מהירה מדי ולא שמרתי על גב טוב.
להיתאושש לגמרי אני מאמין זה יהיה עוד שבועיים+, חשבתי שזה יקח עוד השבוע אבל אחרי שנסיתי את הסקוואט הבנתי שזה צריך יותר זמן.

וכן אני גם לא מבין למה בDL אין ובסקוואט דווקא יש, עדיין לא ראיתי רופא אבל כניראה אראה שבוע הבא, למרות שלא נראה לי שייחדש לי יותר מדי.
תודה רבה

antipop_killaa:
LB, לא נסיתי HB

הייתי מציע לך לעשות דדליפט כל אימון, להחליף את הסקוואט בדדליפט(במתכונת של סט אחד) ולעשות רוטציה בין המתח לPC.

או שאתה יכול(לא זוכר משקלים שלך) לעשות דדליפט קל ביום שלישי.

• פותח/ת השרשור
הייתי מציע לך לעשות דדליפט כל אימון, להחליף את הסקוואט בדדליפט(במתכונת של סט אחד) ולעשות רוטציה בין המתח לPC.

או שאתה יכול(לא זוכר משקלים שלך) לעשות דדליפט קל ביום שלישי.

אם אני אעשה דדליפט כל אימון, איך תלך חלוקת העצימות? רגיל לעלות מאימון לאימון?

PowerLifting:
הטכניקה בסקוואט בסדר לדעתי, הראתי פעם סירטון פה.

taldaniel:
לא ממש, אבל עדיין בגלל שאין סקוואט זה אומר סט אחד לרגליים

גם לי האמת - הסקוואט יותר מאתגר את הגב התחתון מאשר דדליפט. מה עם סוגים אחרים של סקוואט?
אם אתה לא יכול לעשות כרגע HB או LB, עדיף שלא תיפול לקטגוריית YNDTP ותעשה פרונט סקוואט/אוברהד סקוואט/לאמברג'ק סקוואט (אם אתה יכול לעשות אותם) או אפילו לאנג'ים (ספליט סקוואט).
דדליפט לא כדאי לך לעשות יותר מסט אחד כבד ולא כל אימון, כי פשוט לא תוכל להעלות משקלים באימון הבא וגם ההתאוששות בין סט לסט תהיה מאוד ארוכה.

הייתה לי תקופה שחזרתי לSS (סוג של) ועשיתי סקוואט ודדליפט כבדים כל אימון, ועליתי במשקלים במשך חודש- שלושה שבועות.

תעלה משקל כל אימון ברגע שתרגיש שאתה מתחיל להיתקע תעשה אימון קל, אתה יכול גם לשחק עם זה ולהתחיל כבר עכשיו לעשות יום שלישי סוג שונה של דדליפט.
כמה משקל יש לך עכשיו על המוט בדדליפט?

• פותח/ת השרשור
גם לי האמת - הסקוואט יותר מאתגר את הגב התחתון מאשר דדליפט. מה עם סוגים אחרים של סקוואט?
אם אתה לא יכול לעשות כרגע HB או LB, עדיף שלא תיפול לקטגוריית YNDTP ותעשה פרונט סקוואט/אוברהד סקוואט/לאמברג'ק סקוואט (אם אתה יכול לעשות אותם) או אפילו לאנג'ים (ספליט סקוואט).
דדליפט לא כדאי לך לעשות יותר מסט אחד כבד ולא כל אימון, כי פשוט לא תוכל להעלות משקלים באימון הבא וגם ההתאוששות בין סט לסט תהיה מאוד ארוכה.

אני צריך לבדוק מה לגבי HB, למרות שלדעתי גם ארגיש כאב.
לגבי FS ומה שציינת - אני אנסה בין כה וכה, לפחות אדע אם בתנועות אחרות כואב לי..תודה.
אני די מנוסה בדדליפט, אני מאמין שלא אתקע מהר בתוכנית אם אתחיל לא ממשקל גבוה.

bietarist:
בגלל הגב התחתון לא יצא לי לנסות הרבה עם DL, אם אני לא טועה הגעתי ל90~100 קילו בSS.
אבל לפני הSS הגעתי ל130
5X5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית