הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סירקדין (מלטונין) - לא נותנים בסופר פארם.

AvivOz

משתמש מתחיל
59
8
נק' מוניטין:
-15
59
8
היי,
אשמח אם מישהו יודע או חווה,
ניגשתי לסופר פארם עם מרשם מהרופאה לסירקדין, הרוקחת טענה שאני לא יכול לקבל את התרופה כי היא מגיל 55, הסברתי לה שהיא גם לילדים וגם קיבלתי את המרשם עקב בעיות שינה קלות. היא טענה שאין באפשרותה לתת לי..
מישהו חווה דבר דומה עם התרופה הזאת?

וזה מסייע לך?
תוכל לשתף מה הזמנת?
דיי בטוח שלא משנה החברה אז פשוט מלטונין, הזמנתי 3mg
אין לי בעיות שינה, משתמש בזה כדי לווסת שעות שינה בהתאם לתכנונים (דוגמא היא משמרת לילה, יום חופש, משמרת בוקר, אז בין היום חופש למשמרת בוקר)
ההשפעה היא שזה פשוט מעייף אותי, מה גם ששמתי לב שזה מקשה בפער להתעורר אחרי נגיד 6 שעות כשאני עם מלטונין. זתאמרת שאו שאני קם ביקיצה טבעית או לפחות איזה 10 שעות מהנטילה כזה, (תמיד מתעורר משעון מעורר חוץ מעם מלטונין שאז זה לפעמים) אולי זה רק אני אבל קראתי בעוד מקום, יש מצב בפורום מישהו שהרגיש ככה גם.

מלטונין בארץ הוא יעני תרופה אבל בחול זה תוספ רגיל לכל דבר, וזה הגיוני כי אין בו סכנות או תופעות לוואי (עד כמה שידוע לי לפחות..) תזמין, תתנסה, ותחזור לרופא מקסימום.

• פותח/ת השרשור
דיי בטוח שלא משנה החברה אז פשוט מלטונין, הזמנתי 3mg
אין לי בעיות שינה, משתמש בזה כדי לווסת שעות שינה בהתאם לתכנונים (דוגמא היא משמרת לילה, יום חופש, משמרת בוקר, אז בין היום חופש למשמרת בוקר)
פשוט מעייף אותי, מה גם ששמתי לב שזה מקשה בפער להתעורר אחרי נגיד 6 שעות כשאני עם מלטונין. זתאמרת יקיצה טבעית או לפחות איזה 10 שעות מהנטילה כזה, אולי זה רק אני אבל קראתי בעוד מקום יש מצב בפורום מישהו שהרגיש ככה גם.

מלטונין בארץ הוא יעני תרופה אבל בחול זה תוספ רגיל לכל דבר, וזה הגיוני כי אין בו סכנות או תופעות לוואי (עד כמה שידוע לי לפחות..) תזמין, תתנסה, ותחזור לרופא מקסימום.

אני קונה מאותה הסיבה, עובד משמרות, בין לילה לבוקר מתקשה לישון ביום חופש בין לבין.
אין הבדל בין סירקדין לבין מולטנין? נראה שבארץ סיפור להשיג.. ואפילו שיש לי מרשם 😳

בגדול - לא הייתי ממליץ לקחת מלטונין.
3mg זה הרבה הרבה יותר מדי, ולא מייצרים כדורים בכמות המומלצת(סביבות ה0.3).

פשוט תסדר את השינה שלך -
- אור שמש ישר שאתה מתעורר, 10 דק לפחות (צריך 10000 lux)
- שעה וחצי לפני תעיף כל אור כחול מהבית

ממליץ לשמוע את הפודקאסט של huberman בנושא.

פשוט תסדר את השינה שלך -

הוברמן אומר הרבה שטויות, אז אשמח ש*אתה* תבסס את האמור.

או לפחות תתמצת את מה הסכנות ב3מג ולמה "לא היית ממליץ"

פשוט תסדר את השינה שלך -

אז עם כל הכבוד לאנדרו הוברמן, הוא עדיין מדבר שטויות לפעמים.
צריכת מלטונין במינוני תוספים (3,5,ואפילו 10 מ"ג) לא הוכחה כמזיקה. אפשר לפקפק ביעילות שלה לבעיות שינה לא קלאסיות (בצדק), אבל אם נדבר נזק, או "סיבה שלא לקחת" אז בעצם אין כזאת. אנדרו בלבל את המוח על טסטסטרון ועל כך שמלטונין פוגע בו. בזמן שזה נתון שהגיע ממחקרי תא. ובמחקרים קליניים מפוקחים עם בקרת סמיות על גברים בריאים נמצא שכ-6 מ"ג מלטונין לא השפיע כלל על טסטסטרון.

אם אתה רוצה אני עם מלאי מלטונין יחסית גדול, אולי אמכור לך אם אתה מהמרכז, במחיר עלות, את הכמה שקלים שעלה
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

פשוט תסדר את השינה שלך -

שמעתי את הפודקאסט שלו, הוא לא מדבר על עשר דקות לפחות

אז עם כל הכבוד לאנדרו הוברמן, הוא עדיין מדבר שטויות לפעמים.
צריכת מלטונין במינוני תוספים (3,5,ואפילו 10 מ"ג) לא הוכחה כמזיקה. אפשר לפקפק ביעילות שלה לבעיות שינה לא קלאסיות (בצדק), אבל אם נדבר נזק, או "סיבה שלא לקחת" אז בעצם אין כזאת. אנדרו בלבל את המוח על טסטסטרון ועל כך שמלטונין פוגע בו. בזמן שזה נתון שהגיע ממחקרי תא. ובמחקרים קליניים מפוקחים עם בקרת סמיות על גברים בריאים נמצא שכ-6 מ"ג מלטונין לא השפיע כלל על טסטסטרון.
לא אמרתי שהיא מזיקה.
אני לא מוצא את המאמר שקראתי אז, חקרתי על זה הרבה לפני כ-חצי שנה.

הdose של המלטונין באריזות שנמכרות גבוה מדי.
ההמלצה שקראתי אז במאמר זה על 0.3-0.5 גג.

אני לא מוצא את המאמר המפורט, אבל יש אחד מתחת שמדבר על זה.

הייתי חוקר לעומק לפני שאני לוקח את המנות שמתחילות ב 3 mg

ולגבי הוברמן - לא אמרתי שהוברמן הוא ״רב״.

הוא נותן טיפים מצויינים, שזה הבסיס של הבסיס, שצריך לעשות, לפני שלוקחים התערבות תרופתית.

להוברמן יש נושא מחקר מסויים, והוא לא מתיימר לדעת הכל.
בגלל זה הוא מביא אנשים אחרים (לדוגמא, Andy galpin).

וזה שהוא טעה בפודקאסט של 3 שעות באחד מהנתונים של משהו מאוד נישתי שלא קשור לתחום המחקר שלו - לא מבטל את המקצועיות שלו, והיכולת שלו להעביר ידע ל lay person.

אז כן - ממליץ מאוד לשמוע הוברמן, לפחות את הפרקים של ה circadian rythem, כדי להבין את הבסיס של איך זה עובד, לנסות, ורק אז לבדוק התערבות אחרת.

הבעיה עם שימוש במלטונין היא שמגלים סבילות לתרופה ואז יש צורך בהעלאת המינון, לכן ההמלצה היא שימוש לפרק זמן קצר בלבד ולא קבוע.

הבעיה עם שימוש במלטונין היא שמגלים סבילות לתרופה ואז יש צורך בהעלאת המינון, לכן ההמלצה היא שימוש לפרק זמן קצר בלבד ולא קבוע.
אני אישית בכלל לא משתמש קבוע, אבל כל מקום אמר ההפך על הטענה שנתת. יש לך סימוכין?

שואל באמת מעניין

Consider it a short-term solution

For some, a melatonin supplement can lose its effectiveness after a while. If used for a long duration, it's possible to develop a dependence on it. It's a good idea to talk to your doctor if you still have trouble sleeping after taking a supplement for more than a few weeks.

For some, a melatonin supplement can lose its effectiveness after a while. If used for a long duration, it's possible to develop a dependence on it. It's a good idea to talk to your doctor if you still have trouble sleeping after taking a supplement for more than a few weeks.
לא כהתפלצפות אבל הם לאמביאים שום רפרנסים, ופסקה אחת מעל מה ששיתפת

Start with a low dose, typically 1 to 3 milligrams about a half-hour before bedtime. You can go up to 5 milligrams, but avoid higher doses because it can affect your body's natural melatonin production."

ספציפית על פגיעה בייצור מלטונין טבעי אני הרבההה יותר נחרץ שזה נבדק ואין חשש לגבי זה. (נערך יצא לי ג׳יבריש לפני בטעות)

נערך לאחרונה:

לא כתוב מה הסיבה לתלות, היא יכולה גם להיות פסיכולוגית, ואז אני רואה איך אפשר לחקור את התלות בצורה מסוימת, ורואה איל אי אפשר בצורה אחרת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית