הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נפח שבועי לדדליפט

• פותח/ת השרשור alexxx
  • פורסם בתאריך

alexxx

משתמש מתחיל
15
1
נק' מוניטין:
1
15
1
הנפח שעובד עליי טוב מבחינת עלייה במשקלי עבודה וכו זה בערך 10-12 סטים שבועיים לקבוצת שרירים, ברצוני להוסיף את תרגיל הדדליפט שאני יודע שהוא בעיקר לרגל האחורית והגב התחתון במידה לצורך העניין שאני עושה בשבוע בערך 12 סטים סקוואט או 12 סטים של משיכות לגב, האם הנפח בדדליפט אמור להיות פחות? האם דווקא בדדליפט אפשר לראות את אותו שיפור גם עם נפח קטן יותר? וזה נכון שקשה להתאושש מדדליפט אז מלחתחילה נפח זה לא רעיון טוב? תודה

הורדת נפח לתרגיל יכול להיות מלכודת.
אם אתה מבצע 12 סטים ל5 חזרות לדוגמה, וסוף הבלוק הצלחת להוציא מעצמך 200 ק"ג בנפח הזה, אתה אולי אומר לעצמך "זה מתיש, אני אוריד נפח כדי להיות פחות מותש".
אתה נגיד יורד ל5 סטים ל5 חזרות בשבוע, אבל בגלל שהורדת נפח אתה מצליח להגיע ל210 לחמישיות בסוף הבלוק הזה, אבל לא באמת התחזקת בסינגל התחרותי שלך, פשוט עם פחות נפח אפשק להוציא יותר עצימות, אבל זה לא אומר שהתחזקת.

אני מבצע לפחות 15 חמישיות דדליפט בשבוע, וזה מגיע רק מיד אחרי הסקוואט, שבסקוואט אני מבצע כרגע בערך 30 סטים בשבוע.
הדדליפט שלי בשלב הנפח מגיע לסביבות ה270. אני יודע שעם פחות נפח אולי אצליח 300 לחמישיה, אבל זה לא יחזק את הסינגל התחרותי שלי שאני רוצה שיהיה מעבר ל330 בעז"ה.

אני לא יודע לומר לך סתם ככה כמה נפח צריך לכל תרגיל בלי להכיר את התוכנית והרמה שלך, אבל בדרך כלל אפשר וכדאי יותר נפח ממה שהרבה עושים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית