הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצת חזה עם מוט - כמה חשוב לעלות עם המוט עד הסוף? (רחוק מהגוף)

• פותח/ת השרשור dudi_d
  • פורסם בתאריך

dudi_d

משתמש מתחיל
21
3
נק' מוניטין:
3
21
3
בעייתי לא לעלות עד הסוף בלחיצת חזה בשיפוע (או רגיל?)
שאני בקצה למעלה עם המוט לפעמים הכתפיים בורחות מהמקום (קדימה/למעלה) ולא נשארות איפה שצריכות להיות. האם 3/4 או אפילו 1/2 דרך יעשה אותה עבודה? איפה החסרונות?

בנוסף חשבתי להתחיל שהמוט על המתקן מונח קרוב יותר אליי ולא הכי למעלה - מה דעתכם? (בשביל אותה מטרה)

השאלה מתייחסת גם ללחיצה בשיפוע חיובי (התמקדות בחלק העליון של החזה) וגם בספסל שטוח. שני המקרים עם מוט.

(עושה בסגנון פווארליפטינג בהמלצת פיזיותרפיסט, אבל המטרה היא בניית מסת שריר).

תודה לעונים.

דווקא אין חסרונות, אם עולים עד הסוף ממש, היד אחורית מתערבת יותר, ואתה תרגיש את זה.
ולכן אם ברצונך למקסם עבודה על החזה, גם 3/4 טווח תנועה זה טוב. ככה sam sulek עושה.
ואם זה יהיה לך יותר נוח בגלל הכתפיים אז בכלל עדיף.
בגדול אין שום בעיה לשחק עם טווחי התנועה, אם זה מרגיש לך נוח. הכי חשוב זה שאתה מצליח להתקדם בטכניקה הזאת.
לגבי ההתחלה של התרגיל שהמוט קרוב אלייך, אין כל כך חשיבות, אתה פשוט מתחיל שהחזה יותר מתוח. אם זה יותר נוח, לבריאות

בעייתי לא לעלות עד הסוף בלחיצת חזה בשיפוע (או רגיל?)
שאני בקצה למעלה עם המוט לפעמים הכתפיים בורחות מהמקום (קדימה/למעלה) ולא נשארות איפה שצריכות להיות. האם 3/4 או אפילו 1/2 דרך יעשה אותה עבודה? איפה החסרונות?
זה לא בעייתי, הבעיה מתחילה שאתה מצליח לשים הרבה יותר משקל כי אתה עושה תנועה לא מלאה, ולעבוד עם הרבה משקל בתנועה חלקית, אני חושש לפציעות עם חס ושלום יש חוסר שליטה.

בבנץ' פרס אתה רוצה ללמוד לנעול את המרפקים תוך כדי שאתה שומר את הכתפיים אחורה. להגיע לתנועה מלאה מהמרפק, אבל הכתפיים נשארות אחורה וצמודות לספסל ולא בורחות.
הכתפיים הם היציבות שלך, חשוב לדעתי לעבוד על כך שישארו צמודים לספסל בכל מחיר.
בנוסף חשבתי להתחיל שהמוט על המתקן מונח קרוב יותר אליי ולא הכי למעלה - מה דעתכם? (בשביל אותה מטרה)
הוצאה של המוט הוא החזרה הראשונה בכל תרגיל, חייבים להתייחס אליו ככזה ולא סתם אמצעי איך לבצע את הסט. הוצאת מוט שנמוך מידי, יכול להעמיס על שרירים שלא בנויים למשקל שאתה לוחץ, אתן דוגמה:
אם אני לוחץ 150 ק"ג, זה אומר שיש לי כוח להוריד מוט ששוקל 150 ק"ג לאזור הסרעפת או הפטמות שלי, ומשם ללחוץ באלכסון את המוט עד שהוא מעל הכתפיים שלי. אבל ההוצאה של המוט מתרחשת לא מעל הפטמות שלי, אלא מעל הכתפיים שלי. לגוף שלי יש את הכוח ללחוץ 150 ק"ג מעל הכתפיים רק באזור העליון של הנעילה, לא מתחתית התנועה.
אם אמקם את המוט נמוך מידי, אני לוחץ משקל שממוקם מעל הכתף באזור נמוך מידי שאין לי מספיק כוח ללחוץ משם.

בקיצור, עדיף למקם את המוט גבוה ככל האפשר, אבל מספיק נמוך שאפשר להוציא אותו מבלי שהכתפיים יברחו ממקומם.

דווקא אין חסרונות, אם עולים עד הסוף ממש, היד אחורית מתערבת יותר, ואתה תרגיש את זה.
ולכן אם ברצונך למקסם עבודה על החזה, גם 3/4 טווח תנועה זה טוב. ככה sam sulek עושה.
ואם זה יהיה לך יותר נוח בגלל הכתפיים אז בכלל עדיף.
בגדול אין שום בעיה לשחק עם טווחי התנועה, אם זה מרגיש לך נוח. הכי חשוב זה שאתה מצליח להתקדם בטכניקה הזאת.
לגבי ההתחלה של התרגיל שהמוט קרוב אלייך, אין כל כך חשיבות, אתה פשוט מתחיל שהחזה יותר מתוח. אם זה יותר נוח, לבריאות
לשואל השאלה, אני ייעצתי רק בהקשר של היפרטרופיה, אם אתה עושה בסגנון פווארליפטינג כפי שרשמת כדאי לך להקשיב לאלחנן ☝️

• פותח/ת השרשור
אני תמיד מקשיב לאלחנן😉
אבל לא רק

אני עושה למטרות היפרטרופיה, אבל בסגנון פוואליפטינג כי פיזיותרפיסט המליץ על מנת להישמר מפציעה בכתף.
בנוסף, אני לא עושה משקלים כבדים כי אני מבין שהטכניקה שלי לא מאה אחוז וזה גם מחליש אותי בתרגילי כתף.
יש איזה טיפ איך להקפיד על כתפיים למטה ואחורה כל מהלך התרגיל? (קראתי בבלוג של אלחנן הסבר כללי איך לבצע את התרגיל).

הבנתי את ההסבר לגבי למה לא לשים את המוט נמוך מההתחלה - כך אעשה.

ועל הדרך שאלה נוספת -
מה עושים אם המוט כל הזמן נתקע איפה שהוא היה מוחזק מההתחלה? יש איזה טיפ לזה? כאילו הולכים יותר מדי אחורה עם הלחיצה באלכסון. האף מתחת למוט בתחילת התרגיל.

התשובה הנכונה היא : כשמפעילים טווח תנועה חלקי, אזי חלק מהיחידות המוטוריות המניעות את השריר אינן מתאמצות בטווח התנועה הביטמכני המלא ולכן אינן מתחזקות באותן זויות שהמתאמן לא יגיע אליהן.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

השאלה שצריכה להישאל תמיד תלויית מטרה.

אם אתה עושה בסגנון פווארליפטינג
יש שתי דרכים לעשות לחיצת חזה, בסגנון פאוורליפטינג ולמסת שריר, סגנון פאוורליפטינג זה עם קשת גדולה בגב כמה שפחות טווח תנועה ומשתמשים בו אנשים שמעוניינים בכמה שיותר משקל על המוט, הסגנון השני זה ל"מסת שריר" וזה עם גב שטוח וטווח תנועה מלא ומשתמשים בו אנשים שאוהבים את הכתפיים שלהם כואבות....

יש הרבה יותר משני סגנונות ללחיצת חזה.
הנחת היסוד האקדמית היא שהמניע העיקרי הוא כושר ובריאות.
הביומכניקה והקינזיולוגיה נגזרות של פיזיקה.
הפיזיקה אינה מכירה בענפי הספורט.
כשמפעילים עומס בטווח תנועה שאינו מלא ואני מסביר שוב חלק מהיחידות המוטוריות אינן שותפות למאמץ.
אני לא איעלב זכותו של ספורטאי לבחור שלא להשתמש בעצתי. נא לא לנהל איתי פינג פונג.

יש הרבה יותר משני סגנונות ללחיצת חזה.
הנחת היסוד האקדמית היא שהמניע העיקרי הוא כושר ובריאות.
הביומכניקה והקינזיולוגיה נגזרות של פיזיקה.
הפיזיקה אינה מכירה בענפי הספורט.
כשמפעילים עומס בטווח תנועה שאינו מלא ואני מסביר שוב חלק מהיחידות המוטוריות אינן שותפות למאמץ.
אני לא איעלב זכותו של ספורטאי לבחור שלא להשתמש בעצתי. נא לא לנהל איתי פינג פונג.
כמה מילים מיותרות לבטאות מושג פשוט, פחות טווח תנועה זה פחות זמן תחת מאמץ ופחות שרירים בשימוש.

אבל עזוב שטויות, כמה הבנץ' שלך?

ראשית יש לומר לבטא ולא לבטאות. שנית המושג אינו פשוט יש הסבר מדעי אמפירי מוכח.
שלישית לגבי הבנץ' זה תלוי גיל רמת אימון ומטרה.
אני בן 61 עם נסיון ורקע עשיר באימון.
בצעירותי לחצתי כ 130 קג 5 חזרות נקיות.
כיום האימון שונה לחלוטין ומותאם גיל ויכולת.
אני מתאמן לבד עם מכשיר פאוורטק ועושה עם 90 קג 10-12 חזרות. ועם 100 קג כ 7-8 חזרות.
ולא מעלה יותר כדי לא להפצע.
עודה שעה וחצי ביום משקולות + דקות דיווש באופניים או 40 דקות ריצה קלה.
עליות מתח אני עושה באימון כ 200 - 150 עליות.

עושה ולא עודה.....55 דקות דיווש

מי שמעוניין לשאול שאלה אשמח לענות.

ראשית יש לומר לבטא ולא לבטאות. שנית המושג אינו פשוט יש הסבר מדעי אמפירי מוכח.
שלישית לגבי הבנץ' זה תלוי גיל רמת אימון ומטרה.
אני בן 61 עם נסיון ורקע עשיר באימון.
בצעירותי לחצתי כ 130 קג 5 חזרות נקיות.
כיום האימון שונה לחלוטין ומותאם גיל ויכולת.
אני מתאמן לבד עם מכשיר פאוורטק ועושה עם 90 קג 10-12 חזרות. ועם 100 קג כ 7-8 חזרות.
ולא מעלה יותר כדי לא להפצע.
עודה שעה וחצי ביום משקולות + דקות דיווש באופניים או 40 דקות ריצה קלה.
עליות מתח אני עושה באימון כ 200 - 150 עליות.

עושה ולא עודה.....55 דקות דיווש

מי שמעוניין לשאול שאלה אשמח לענות.
הסבר מדעי זה טוב ויפה אם הוא מראה את פרצופו בשטח, כאחד שלחץ טיפה יותר מכבודו בצעירותו, העניין הוא לא שאני לא מסכים עם מה שכתבת, אלא שחלק ממנו מיותר ולא קשור לנושא, וצורת ההתבטאות מנוסחת עם מילים שרק מוצאים בטקסט לימודי אבל לא פרקטי בשביל להסביר לאנשים בלי רקע לימוד אנטומי יסודי.
אתה רוצה שיבינו את מה שאתה מנסה לומר, תתנסח במילים פשוטות יותר.

סיכמתי את הדברים שכתבת בצורה פשוטה, קצרה ומובנת, לא חלקתי עליך.

המשך יום חזק.

הטיעון שלחצת יותר או פחות אינו רלוונטי לנושא.
יש הרבה שלחצו יותר ממני אז מה ? האם זה מעיד על רמת הידע המקצועי של הלוחץ ?
זה טיעון ילדותי ואין לי כל כוונה לרדת לרמה הזו למי יש יותר גדול.
אילו הטיעונים שלך היו שיש לך יותר ידע אקדמי בנושא או ניסיון מוכח באימון גופני ניחא....אבל לחצת יותר ? אז מה ? הגיע הזמן שתתבגר קצת.

אגב ידע אקדמי לא בהכרח מוכח באופן פיזי יש מאות מאמנים שיש להם ידע רב והמראה שלהם אינו כשל מפתחי גוף. אני אישית מכיר כאלה לא מעט .מרצים בארץ ומחו"ל האם הבנתם פוחתת בגלל שהם מומחים בפיזיולוגיה של מאמץ ולא מפתחי גוף בעצמם ? זה טיעון לא מקצועי.

נערך לאחרונה:
הטיעון שלחצת יותר או פחות אינו רלוונטי לנושא.
יש הרבה שלחצו יותר ממני אז מה ? האם זה מעיד על רמת הידע המקצועי של הלוחץ ?
זה טיעון ילדותי ואין לי כל כוונה לרדת לרמה הזו למי יש יותר גדול.
אילו הטיעונים שלך היו שיש לך יותר ידע אקדמי בנושא או ניסיון מוכח באימון גופני ניחא....אבל לחצת יותר ? אז מה ? הגיע הזמן שתתבגר קצת.
זה הכי רלוונטי שיש, כי אם הידע התאורטי שלך הביא לך בנץ' 130 רק, כנראה שיש לך מחסור בידע.
אם הצלחתי ללחוץ פי 1.5 ממה שלחצת, כנראה שהידע שלי לא תאורטי והוא מאוד פרקטי.
אני מחזיק בשיא ישראל של כל הזמנים בבנץ' בקטגוריה שלי, ואימנתי מספר מתאמנים לשיאי בנץ' של כל הזמנים, אני חושב שהידע שלי מוכח בתוצאות, שלך לא.
ילדותי זה טיעון בה אתה מפסיד.
מה שמצחיק, שלא חלקתי על הטיעון שלך, ציינתי שהניסוח שלך מטעה.

בכל אופן הטיעון על הידע הפרקטי שלי יותר מעניין בשבילי.
אגב ידע אקדמי לא בהכרח מוכח באופן פיזי יש מאות מאמנים שיש להם ידע רב והמראה שלהם אינו כשל מפתחי גוף. אני אישית מכיר כאלה לא מעט .מרצים בארץ ומחו"ל האם הבנתם פוחתת בגלל שהם מומחים בפיזיולוגיה של מאמץ ולא מפתחי גוף בעצמם ? זה טיעון לא מקצועי.
ההצדקה היחידה למאמן לא לשקף את הידע שלו במראה שלו, זה המתאמנים והתלמידים שלו שהצליח לשקף בהם את הידע שלו, אם גם את זה אין לו, הוא ליצן אדיוט.
אני משקף את הידע שלי בביצועים שלי ושל התלמידים והמתאמנים שלי.

תגיד האם מאמן ספרינטרים אמור לרוץ מהר יותר מהחניכים שלו ? האם מאמן קפיצה במוט אמור לקפוץ גבוה יותר מחניכיו ? תוצאה של לחיצה מורכבת ממספר גורמים . פוטנציאל גנטי מבנה גוף כמות סיבים לבנים. אבל אתה יודע מה ? אתה צודק. אתה כנראה מבין באמת.
אני מתנצל.

בכל זאת אם תרצה להעשיר את הידע המדעי שלל ותהיה לך שאלה כלשהי, אשמח לענות במגבלות הקיימות שלי.

שלך

תגיד האם מאמן ספרינטרים אמור לרוץ מהר יותר מהחניכים שלו ? האם מאמן קפיצה במוט אמור לקפוץ גבוה יותר מחניכיו ? תוצאה של לחיצה מורכבת ממספר גורמים . פוטנציאל גנטי מבנה גוף כמות סיבים לבנים. אבל אתה יודע מה ? אתה צודק. אתה כנראה מבין באמת.
אני מתנצל.
מעריך מאוד את היכולת שלך לראות שאתה טועה ולהתנצל, זה גדול מאוד.
כפי שציינתי, מאמן ספרינט לא חייב הישגים אישיים כדי להוכיח את מקצועיותו, מספיק שיהיה לו אותם עם החניכים שלו. לי יש את שניהם, וזה הוכחה מאוד חזקה לידע שלי, הוכחה לא ילדותית בכלל.

פוטנציאל הגנטי שלי הוא של חולה קרוהן. עוד לא מצאתי מישהו שיודע למדוד פוטנציאל גנטי מעבר לאורך גפיים והיעדר מחלות כרוניות, אז עד שתמצא לי אחד כזה, אני חושב שהטענה הזאת בהקשר לכוח ופאוורליפטינג די מיותר ולא נכון. ואם נשתמש בטיעון הזה, מחלת הקרוון שלי חייב לתת לי טיעון לגנטיקה גרועה, לא כן?

בכל זאת אם תרצה להעשיר את הידע המדעי שלל ותהיה לך שאלה כלשהי, אשמח לענות במגבלות הקיימות שלי.
לא השתכנעתי שיש לך איך, תספר לי ותסביר לי מדוע יש לך מה להעשיר את הידע שלי וכיצד, ואשמח וארגיש בר מזל ללמוד ממך.
לא אבקש עזרה ועיצה ממישהו שלא ראיתי סיבה לחשוב שיוכל לעזור לי.

עם כל הכבוד בעולם

לא צריך ככ הרבה מילים כדי לא לשאול.
פשוט אל תשאל וזהו.
הצעתי שאם בכל זאת תהיה לך שאלה אני כאן.
אם מישהו לא מחזיק ממך "בעל ידע" כלשהו, איזה סיבה יש לו לפנות אליך עם שאלות?
קצת מביך הייתי אומר...
בכל אופן אני כאן אם יש לך שאלה תרגיש חופשי

תגיד , איזו השכלה פורמלית יש לך בתחום ענפי הספורט והחנ"ג ? מה שאמור להביך זו השפה הרדודה שאתה משתמש כלפי מי שאתה לא מכיר ולא יודע את פועלו.מה שמביך זו המחשבה שלך שאתה יודע הכל.....האגו הפגוע שלך , הנסיונות להעליב הם בגדר : "הפוסל במומו פוסל" . השימוש שלך בשפה הוא כאחד שלא רק שלא קיבל השכלה גבוהה אלא כאחד שלא סיים יסודי....."לא מחזיק" כבעל ידע מסויים ? אתה דיסלקט ?? האם אתה עושה הגהה לפני שאתה שולח הודעה ?
מה שכן , אתה צודק , אם וכאשר תהיה לי שאלה בנושא שאחשוב שאתה יכול לסייע אכן אשאל.
אשמח ללמוד מכל אחד.
עד אז הואל בטובך לשחרר מנוכחותך בבקשה.

מחלוצי הכנת לוחמים לצה"ל. מאמן כושר ילדים נערים ונוער בענפי ספורט רבים . מאמן כושר ב9 קבוצות כדורגל בישראל ובאירופה. שותף להכנת סרגל מאמצים ביחידות לוחמות. סמל כושר קרבי ומדריך בית ספר לקרב מגע בצהל. מדריך אימון גופני בסיירת גולני וחיל הים. מאמן כושר במערכת בתי הסוהר בישראל. בוגר בה"ד 8 בוגר מכללה למורים בוינגייט , מאמן מוסמך בענפים רבים . השתתפות בכ 3-6 סמינריים שנתיים בנושאי ספורט בישראל ובחו"ל... מומחה לשיקום פציעות. אלפי חיילים וקצינים עברו אצלי בדרך ללבנון וללחימה בכלל. מאות שחקני כדורגל וספורטאים המוקירים לי תודה. אז נכון אולי זה לא ממש נכון "להחזיק ממני בעל "ידע כלשהו" .
אדוני מר שיאן הלחיצה בעל הידע.
סליחה שוב אם פגעתי בכבודך.

זהו רקע רק על קצה המזלג וקצרה היריעה מלהכיל.
עוד לפני שצוינה השכלתי פיזיולוגיה של המאמץ בקינזיולוגיה ובביומכניקה.
ועדיין אשמח לשאול במידה ותהיה לי שאלה.

נערך לאחרונה:
תגיד , איזו השכלה פורמלית יש לך בתחום ענפי הספורט והחנ"ג ? מה שאמור להביך זו השפה הרדודה שאתה משתמש כלפי מי שאתה לא מכיר ולא יודע את פועלו.מה שמביך זו המחשבה שלך שאתה יודע הכל.....האגו הפגוע שלך , הנסיונות להעליב הם בגדר : "הפוסל במומו פוסל" . השימוש שלך בשפה הוא כאחד שלא רק שלא קיבל השכלה גבוהה אלא כאחד שלא סיים יסודי....."לא מחזיק" כבעל ידע מסויים ? אתה דיסלקט ?? האם אתה עושה הגהה לפני שאתה שולח הודעה ?
מה שכן , אתה צודק , אם וכאשר תהיה לי שאלה בנושא שאחשוב שאתה יכול לסייע אכן אשאל.
אשמח ללמוד מכל אחד.
עד אז הואל בטובך לשחרר מנוכחותך בבקשה.

מחלוצי הכנת לוחמים לצה"ל. מאמן כושר ילדים נערים ונוער בענפי ספורט רבים . מאמן כושר ב9 קבוצות כדורגל בישראל ובאירופה. שותף להכנת סרגל מאמצים ביחידות לוחמות. סמל כושר קרבי ומדריך בית ספר לקרב מגע בצהל. מדריך אימון גופני בסיירת גולני וחיל הים. מאמן כושר במערכת בתי הסוהר בישראל. בוגר בה"ד 8 בוגר מכללה למורים בוינגייט , מאמן מוסמך בענפים רבים . השתתפות בכ 3-6 סמינריים שנתיים בנושאי ספורט בישראל ובחו"ל... מומחה לשיקום פציעות. אלפי חיילים וקצינים עברו אצלי בדרך ללבנון וללחימה בכלל. מאות שחקני כדורגל וספורטאים המוקירים לי תודה. אז נכון אולי זה לא ממש נכון "להחזיק ממני בעל "ידע כלשהו" .
אדוני מר שיאן הלחיצה בעל הידע.
סליחה שוב אם פגעתי בכבודך.

זהו רקע רק על קצה המזלג וקצרה היריעה מלהכיל.
עוד לפני שצוינה השכלתי פיזיולוגיה של המאמץ בקינזיולוגיה ובביומכניקה.
ועדיין אשמח לשאול במידה ותהיה לי שאלה.
אחזור שוב להתחלה.
לא חלקתי על מה שכתבת, אלא שההתנסות שלך בטאה הרבה מכלום.

הצגתי עובדה שהניסיון האישי שלי כספורטאי וכמלווה ספורטאים הוא רלוונטי ולא ילדותי.

לא אשאל שאלות אדם שאני לא מכיר רק בגלל שהוא מציע לי את הכבוד הזה, אני צריך קודם סיבה להאמין שיש לי מה ללמוד ממנו, ואיתך לא קיבלתי את זה.

תודה רבה על התרומה שלך למדינה עם החיילים והספורטאים השונים שעבדת איתם, נשמע כמו שעשית די הרבה בתחום הכושר, בהחלט רזומה מפואר שנותן את הרושם שאתה יודע הרבה על כושר.
אבל עוד לא קראתי כאן פניני חכמה גדולים ממך ששכנעו אותי כמה אתה מאמן מדהים ויכול לקדם לי את הבנץ', אני בטוח שבהמשך אקרא כאן יותר דברים ממך שיכולים לעזור לי להתקדם באימונים, ואז ארגיש שיש לי מה ללמוד ממך ולשאול שאלות, אבל זה עוד לא קרה.

מצטער שהוותק והניסיון העשיר שלך לא מתבטא כאן בפורום בעיצות מעולות שמשכנעות לשאול אותך שאלות ולהכתיר אותך כגאון בתחום הכושר בכל סוגיו.
אני בטוח שעוד תציג בפנינו מחוכמתך ונשתכנע כולנו לשאול אותך שאלות רבות ולהרוויח מההשכלה המפוארת שלך.
אולי התרגלת שפורסים בפניך שטיח אדום כשמדובר בספורט, ואין לך צורך להוכיח שאתה יודע דבר או חצי דבר בגלל הרזומה שלך, אבל בפורום הזה אשפוט אותך לפי מה שאתה כותב, ואם מה שאתה כותב לא תורם בשום צורה לדיון ואין בו תוכן מחכים, אתייחס אליך כאחרון הדיסלקטים שאתה חושב שאני.

מעריך את מה שאתה מספר שעשית, אבל אשמח יותר לקרוא תגובות ענייניות לנושאים שנפתחים כאן ממך, ואולי אז גם אשאל אותך שאלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית