הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב איגרוף תאילנדי וקרוספיט

• פותח/ת השרשור megimo
  • פורסם בתאריך

megimo

משתמש מתחיל
28
0
נק' מוניטין:
0
28
0
היי

אני מתאמן כמה שנים באיגרוף תאילנדי ובמקביל שילבתי חד"כ לתקופות. לפני חודשיים התחלתי לשלב עם קרוספיט והשאיפה היא 2 אימונים בשבוע של כל דבר.
כרגע אני בקושי מסתדר עם זה ולא מצליח להתאושש לרוב אחרי אימוני הקרוספיט. הורדתי עומס כרגע ואני מנסה להבין איך לשלב את זה נכון.
הלו"ז השבועי שלי הוא יום א+ד איגרוף תאילנדי, ב+ה קרוספיט, ג ו שבת מנוחה.
האימונים באיגרוף תאילנדי מורכבים מסיבולת שריר, סיבולת לב ריאה וכח מתפרץ. בקרוספיט יש תרגיל כוח (בניית משקלים לקראת 2RM בכמה חזרות) ואז בערך 15 דק של אימון בסגנון HIIT (אינטרוולים של תרגילים במשקל נמוך).

אשמח להמלצות איך אפשר לשלב את זה בצורה מיטבית.

תודה

האמת להגיד לך, אני לא מאלו שמאמינים בקרוספיט, רוב המאמנים שם לא באמת יודעים להתאים את העומס הנכון עבור רוב רובם של המתאמנים
בסוף זה אימונים עם קבוצות, והעומס שנוצר בקרוספיט הוא קשה מאוד למדד בשונה מחדר כושר, אני בספק אם אפשר לתת לך כאן פתרון, אמיתי לגמרי

אני עושה טאה קוואן דו פעמיים בשבוע וזה משלים לי יופי את אימוני המשקולות שאני עושה כבר תקופה ארוכה באופן כמעט יום יומי.
משפר לי גמישות וסיבולת.

• פותח/ת השרשור
מקפיץ את הפוסט שלי אחרי כמעט שנה כי אני מרגיש שאין יותר מדי שינוי. לא הצלחתי לעלות ב10 חודשים ( חודשיים באמצע גם במילואים) כמעט במסת השריר בטח לא במשהו שרואים בעין, סה"כ עליתי 2 ק"ג. התפריט שלי הוא מה שרשמתי בפוסט הזה עם תוספת של קצת מאותם דברים לכל ארוחה (מגיע ל2500-2600 קלוריות)
אמנם מסה לא היתה המטרה העיקרית אבל מתישהו בדרך כן רציתי לגדול פיזית.

האם יש סיכוי שזה יקרה באימונים האלה ? אם אני מחליף את הקרוספיט ב 2 אימונים בשבוע של 5x5 (או משהו אחר) תהיה יותר תועלת? להכניס לתפריט עוד אוכל?

בן 32, 170, שוקל 68, בערך 15% שומן

מקפיץ את הפוסט שלי אחרי כמעט שנה כי אני מרגיש שאין יותר מדי שינוי. לא הצלחתי לעלות ב10 חודשים ( חודשיים באמצע גם במילואים) כמעט במסת השריר בטח לא במשהו שרואים בעין, סה"כ עליתי 2 ק"ג. התפריט שלי הוא מה שרשמתי בפוסט הזה עם תוספת של קצת מאותם דברים לכל ארוחה (מגיע ל2500-2600 קלוריות)
אמנם מסה לא היתה המטרה העיקרית אבל מתישהו בדרך כן רציתי לגדול פיזית.

האם יש סיכוי שזה יקרה באימונים האלה ? אם אני מחליף את הקרוספיט ב 2 אימונים בשבוע של 5x5 (או משהו אחר) תהיה יותר תועלת? להכניס לתפריט עוד אוכל?

בן 32, 170, שוקל 68, בערך 15% שומן
לדעתי הכי טוב לעבוד בתכנית מסודרת עם העלאת משקלים ושיפור כוח בתרגילי בסיס.
קרוספיט זה משהו שאני פחות מבין בו, נראה שזה עובד לא רע לחלק מהמתאמנים שם.
אגב אם עלית 2 קילו בשנה זה לא משנה איזה אימון היית עושה היית נשאר במקום מבחינת המראה, בשביל לעלות במשקל צריך לאכול.

במילים אחרות אי אפשר להגיד שהקרוספיט לא עבד בשבילך כי לא באמת אכלת מספיק, בשנה אפשר גם לעלות 10 קילו שהרוב שריר למתאמן מתחיל

אם אני מחליף את הקרוספיט ב 2 אימונים בשבוע של 5x5 (או משהו אחר) תהיה יותר תועלת? להכניס לתפריט עוד אוכל?
בדיוק.
להחליף לתוכנית המיועדת לעלות מסת שריר וכוח, במקום הקרוספיט שמתמקד על הכל כולל איזון השאקרות שלך.
וכמובן, לתזונה יש חלק חשוב מאוד בתהליך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית