הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מספר שאלות של מתחיל

• פותח/ת השרשור -Alpha-
  • פורסם בתאריך

-Alpha-

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-2
51
0
היי,

מעוניין לפצוח בתפריט של העמסת פחמימות וחלבון אחרי אימוני כוח. מספר שאלות בבקשה:

1. ראיתי שממליצים בעיקר על מזונות כמו פסטות, פתיתים, אורז וכן הלאה. הבטן רגישה לפחמימות כאלו, האם תפוח אדמה רגיל מהווה תחליף ראוי או שכדאי להיצמד בכל זאת לפסטות, פתיתים ואורז?

2. את ארוחת הבוקר הראשונה אני אוכל ב-12:00 בצהרים, זה מאוד נוח לי, גורם לי להיות נמרץ מאוד בבוקר וגם שבע מאוד לאורך היום. בנוסף, צמצמתי ארוחות רק לפעמיים ביום, צמצמתי פירות (עדיין מקפיד לאכול לפחות אחד ביום), בלי סוכר לבן בכלל כבר שנים, לאחרונה בלי מזונות שומניים כמו אבוקדו, פשתן ושוקולד מריר 100% שצרכתי קובייה פה קובייה שם עד לא מזמן. איך זה שלמרות האימונים והתזונה דלת הסוכר והשומן, בשנה האחרונה וגם בחודשים האחרונים אני דווקא רואה טבעת שמנה סביב הבטן והמותניים? זה אף פעם לא היה לי עד לאחרונה.

3. כיצד מבצעים מדידות שומן בייתיות עם סרט מדידה? קראתי מדריכים, לא הבנתי היכן בדיוק למקם הסרט ואילו תוצאות הגיוניות אמורים לקבל בהנחה שאיני חורג במשקל?

4. האם קורנפלקס תירס פשוט מהווה אלטרנטיבה טובה להעמסת פחמימות? ובכלל, אם יש מקור מידה שמסביר על הבדלים בין איכות הפחמימות הפשוטות בנוגע למילוי מאגרי הגליקוגן אחרי אימון והמרה של כל זה לשריר ולא לשומן, אשמח מאוד לקרוא.

אשמח לכל עזרה אפשרית, אפילו רק לחלק משאלותיי,
שבת שלום ותודה.

נערך לאחרונה:
1. אל תאכל שום דבר שעושה לך פיזית רע, בלי קשר. אבל אין יתרון לפסטה על פני תפוח אדמה, זה פשוט עניין של כמה ואיזה ערכים יש פה וכמה ואיזה ערכים יש פה ואיזה מהם חסרים לך. פסטה כנראה תתעכל מהר יותר מתפוח אדמה אבל אין לזה כל כך ערך מעבר לנוחות שלך.

2. לעלייה/ירידה במשקל אין קשר למאיפה אתה צורך את הקלוריות שלך, אלא לכמה קלוריות אתה צורך באופן כללי. אם תאכל יותר קלוריות ממה שאתה שורף אתה תעלה במשקל, אם תאכל פחות קלוריות ממה שאתה שורף אתה תרד במשקל. ובשביל שהירידה במשקל תהיה בעיקר ממסת שומן/ שעלייה במשקל תהיה בעיקר ממסת שריר מה שישנה זה כמה חלבון אתה צורך, איך האימונים שלך נראים, ובאופן עקיף אבל חשוב מאוד מאוד איך אתה מתחזק את הגוף שלך - כמה אתה ישן, כמה נוזלים אתה שותה, כמה ויטמינים/ מינרלים/ סיבים תזונתיים אתה אוכל, כמה אתה מגן על עצמך מחולי ושומר על עצמך בריא וכו.
תזונה דלה בסוכר ושומן אולי יכולה לעזור לך להגיע לכמות קלוריות שאתה צריך, אבל זה רק עניין של נוחות ולא של יעילות אובייקטיבית.

3. אין ערך לדעת את האחוז שומן שלך, בכל מקרה בשביל לדעת באמת תצטרך לשלם המון כסף כי המדידות הרגילות לא כל כך עובדות, אבל גם אין לזה ערך. תעקוב אחרי המשקל גוף ואחרי המראה שלך וכל עוד שניהם מתקדמים לפי המטרות שלך אז זה מעולה.

4. מיותר. תאכל איזה פחמימה שבא לך אחרי האימון, וגם זה לא קריטי. כמו שאמרתי ב2, אין איזה אוכל קסום שהקלוריות שלו הולכות לשריר ואוכל מקולל ששלו הולכות לשומן.

• פותח/ת השרשור
מדבריך ניכר שדווקא יש טעם לשקול פסטה במקום תפוח"א. הדקויות אכן חשובות לי בעניינים אלו.

ובשביל שהירידה במשקל תהיה בעיקר ממסת שומן/ שעלייה במשקל תהיה בעיקר ממסת שריר מה שישנה זה כמה חלבון אתה צורך, איך האימונים שלך נראים
תודה על הפניית תשומת הלב. לאחרונה האימונים השתפרו, המשקלים עלו, האנרגיה עלתה. זה קרה מאז התחלתי לשלב פחמימות פשוטות והפחתתי מזונות בריאים ושומניים כמו 100% שוקולד מריר, גרעיני דלעת ודברים בסגנון.

הנוזלים, השינה ושאר האלמנטים ביומיום השתפרו מאוד גם הם. הבעיה היחידה היא שככל שאני מתאמן טוב יותר, ומרגיש שיפור באימונים ובהרגשה הכללית בגוף, הכרס והצמיג סביב המותניים דווקא עולים. לכן אני חושד שאומנם המשקל מתייצב אבל הפחמימות מצטברות לשומן ולא לשריר.

לגבי חלבון שאכן דורש התייחסות נפרדת - לא מוכן ליטול תוספים. כל יום כולל 2 ביצים גדולות למעט יום אחד בשבוע, ובסביבות 80-100 גרם בשר אדום או לחילופין עוף רזה. רעיונות לגבי מקורות נוספים לחלבון שלא כוללים דגים, מוצרי חלב ושקדים ואגוזים שומניים?

מדבריך ניכר שדווקא יש טעם לשקול פסטה במקום תפוח"א. הדקויות אכן חשובות לי בעניינים אלו.
זה שזה מתעכל מהר יותר לא נותן איזה ערך מיוחד, זה פשוט עניין של נוחות מבחינת הבטן שלך. לפעמים מאכלים שמתעכלים מהר יותר יהיו לך נוחים יותר בבטן או הפוך. אין ערך מבחינת הכושר, אלא רק מבחינת ההרגשה אחרי הארוחה.
לכן אני חושד שאומנם המשקל מתייצב אבל
במקום לנחש פשוט תמדוד את עצמך, תשקל באופן קבוע
לכן אני חושד שאומנם המשקל מתייצב אבל הפחמימות מצטברות לשומן ולא לשריר.
דבר ראשון זה לא שהפחמימות מצטברות, זה הקלוריות. הקלוריות באות מפחמימות, חלבונים, שומנים, וכל דבר שאתה מכניס לפה. אל תפחד מפחמימות, הכל בסדר איתן.
דבר שני, מה שאני מנחש שקורה לפי מה שאתה מספר זה שאתה עולה במשקל, זה משפיע לך בצורה חיובית על האימונים וגם במסת שריר, מצד שני זה גם בא עם עלייה בשומן. וזה בסדר לגמרי וככה זה עובד.
פשוט תוודא שאתה באמת עולה במשקל בקצב טוב ושבאמת האימונים שלך מספיק טובים בשביל לגרום לעלייה במסת שריר, ואז הכל טוב אם מתווסף לך קצת שומן, בחיטוב הבא תוריד אותו.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

רעיונות לגבי מקורות נוספים לחלבון שלא כוללים דגים, מוצרי חלב ושקדים ואגוזים שומניים?
כמו שאמרו טופו, גם חלב סויה טוב אם אתה נמנע מחלבי. וכמו שאתה כבר אוכל, הרבה ביצים בשר ועוף.
והכל טוב גם עם חלבונים פחות איכותיים כמו חלבונים מלחם, קטניות וכו, גם הם יכולים להשלים לך את הכמות חלבון היומית.

מעוניין לפצוח בתפריט של העמסת פחמימות וחלבון אחרי אימוני כוח. מספר שאלות בבקשה:
מה הרציונל?
2. את ארוחת הבוקר הראשונה אני אוכל ב-12:00 בצהרים, זה מאוד נוח לי, גורם לי להיות נמרץ מאוד בבוקר וגם שבע מאוד לאורך היום. בנוסף, צמצמתי ארוחות רק לפעמיים ביום, צמצמתי פירות (עדיין מקפיד לאכול לפחות אחד ביום), בלי סוכר לבן בכלל כבר שנים, לאחרונה בלי מזונות שומניים כמו אבוקדו, פשתן ושוקולד מריר 100% שצרכתי קובייה פה קובייה שם עד לא מזמן. איך זה שלמרות האימונים והתזונה דלת הסוכר והשומן, בשנה האחרונה וגם בחודשים האחרונים אני דווקא רואה טבעת שמנה סביב הבטן והמותניים? זה אף פעם לא היה לי עד לאחרונה.
הייתי מעדיף דווקא לפזר את צריכת החלבון ליותר ארוחות לאורך היום אבל זה לא מהותי.
אני לא רואה סיבה להימנע מסוכר / שומנים, עצם המחשבה לגבי זה שהימנעות מאב מזון תשנה את הרכב הגוף לטובה היא לא מדויקת.
גירעון קלורי יוריד אותך במשקל ובשומן, לא מזון כזה או אחר.
3. כיצד מבצעים מדידות שומן בייתיות עם סרט מדידה? קראתי מדריכים, לא הבנתי היכן בדיוק למקם הסרט ואילו תוצאות הגיוניות אמורים לקבל בהנחה שאיני חורג במשקל?
אתה לא אמור לקבל תוצאות הגיוניות כי אין נכון להיום דרך מדויקת למדוד אחוזי שומן שנגישה לאוכולוסיה,
דקסה זה הכי טוב שאפשר להשיג באופן יחסית פשוט (ובתשלום) וגם זה מיותר ל95% מהמתאמנים.
אפשר לקחת מכשיר כמו קליפר / סרט מדידה ופשוט לראות התקדמות יחסית, המספר האבסולוטי חסר כל משמעות.
4. האם קורנפלקס תירס פשוט מהווה אלטרנטיבה טובה להעמסת פחמימות? ובכלל, אם יש מקור מידה שמסביר על הבדלים בין איכות הפחמימות הפשוטות בנוגע למילוי מאגרי הגליקוגן אחרי אימון והמרה של כל זה לשריר ולא לשומן, אשמח מאוד לקרוא.
תתחיל בלחפש מקור שיסביר למה לעשות העמסת פחמימות, אין שום צורך וההנחה של "המרה ושריר ולא לשומן" היא שגויה.

שבוע טוב ובהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית