הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוברהד פרס או lateral raise?

• פותח/ת השרשור guyx77
  • פורסם בתאריך
איזה מהתרגילים יותר יעיל להיפרטרופיה?
היפרטרופיה של מה? זאת השאלה המדויקת.
אם להיות פרקטי מאוד כנראה מה שמעניין אותך זה מסת שריר בכתף האמעית ולכן הייתי ממליץ על הlateral משום שהוא יניב לך הרבה פחות תשישות ולא יעסיק אותך עם טכניקה יותר מידי

• פותח/ת השרשור
היפרטרופיה של מה? זאת השאלה המדויקת.
אם להיות פרקטי מאוד כנראה מה שמעניין אותך זה מסת שריר בכתף האמעית ולכן הייתי ממליץ על הlateral משום שהוא יניב לך הרבה פחות תשישות ולא יעסיק אותך עם טכניקה יותר מידי
האוברהד עובד יותר על הקדמית?

שכחתי לציין שאני משלב כמובן גם בנץ' פרס אם זה משפיע על השיקול

האוברהד עובד יותר על הקדמית?

שכחתי לציין שאני משלב כמובן גם בנץ' פרס אם זה משפיע על השיקול
כמו שכתבתי לך, עוד לפני שאני נכנס לדיון מה עובד יותר טוב בתאוריה אני מדבר אתך על מה יעבוד בתכלס, וכשזה מגיע לתכלס מבחינתך יש לאוברהד שני חסרונות, הראשון הוא שאתה נדרש ללמוד את הטכניקה היטב על מנת שתוכל לדחוף ולהגיע למאמץ, השני הוא התשישות שתהיה לך בגלל שעשית אוברהד פרס, תשישות שאלמלא הייתה לך היית מסוגל להפנות לעוד סטים או לשרירים אחרים, זה דומה ללנסות לפתח ארבע ראשי עם דדליפט, בוודאי שתוכל, אבל עם תשישות פסיכית שלא תשאיר לך הרבה אנרגיות לדברים אחרים, אז אם אתה מעוניין בכוח, ברור שדדליפט ופרס, אבל אם מה שמעניין אותך זה מסת שריר הייתי ממליץ על הלטרל...

גם וגם.
אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו). ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה. ואז זה באמת תרגיל כוח.
במשקלים נמוכים לחזרות גבוהות זה תרגיל כתפיים נהדר. וכנראה שעדיף במכונה מאשר מוט כדי לחסוך על טכניקה וכן להשאיר את התרגיל המצויין הזה. (ברמה המחקרית, התוצאה זהה עם נטייה לא משמעותית לטובת המכונה)
לגבי lateral, אחלה תרגיל. מועד לפציעות קצת. מערב שרירים קצת שונים.

קיצור תשלב.

גם וגם.
אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו). ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה.
במשקלים נמוכים לחזרות גבוהות זה תרגיל כתפיים נהדר. וכנראה שעדיף במכונה מאשר מוט כדי לחסוך על טכניקה וכן להשאיר את התרגיל המצויין הזה. (ברמה המחקרית, התוצאה זהה עם נטייה לא משמעותית לטובת המכונה)

קיצור תשלב.
לא מסכים איתך, אני עם איתמר שזה תרגיל קצת מיותר בשביל כתף אמצעית, או לכל הפחות נחות מהנפות. ולא רואה איך הנפות מועדות לפציעות יותר מכל תרגיל אחר, אם כבר פחות כי הן לא מתעסקות באף זווית בעייתית של מפרקים וגידים כלשהם.
בקיצור, אני מעדיף הנפות, ולא עף על לחיצות מעל הראש להיפרטרופיה.

לא מסכים איתך, אני עם איתמר שזה תרגיל קצת מיותר בשביל כתף אמצעית, או לכל הפחות נחות מהנפות. ולא רואה איך הנפות מועדות לפציעות יותר מכל תרגיל אחר, אם כבר פחות כי הן לא מתעסקות באף זווית בעייתית של מפרקים וגידים כלשהם.
בקיצור, אני מעדיף הנפות, ולא עף על לחיצות מעל הראש להיפרטרופיה.
זה הכל עניין של איזה נישה מאמינים בה.
אם זאת הנישה המדעית-מחקרית אז..אוברהד פרס במכונה הוא תרגיל רפרנס. אחריו במשקל חופשי. כל השאר פחות טוב/יעיל למסה כוללת
הנישה הזאת גם לא מבדילה בין כתף אחורית/קדמית/אמצעית. אלא מסתכלת על הדלטויד כשלם ומדברת על נפח שלו כולל הכל. אז זה כן drawback

אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו).
אפשר לקבל קישור למחקרים?
ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה. ואז זה באמת תרגיל כוח.
איך FBW?
איזה משקל אפשר להרים בOHP שאי אפשר להרים בדמאבלים? מה השוני?
לרוב המשקלים יהיו די חופפים.
מה ההבדל מבחינת היפרטרופיה בין חזרות גבוהות לנמוכות בהנחה והסטים מבוצעים לכשל?
שוב, אפשר קישור למחקרים? (בהנחה והכוונה לא למחקרי EMG)
זה פשוט לא נכון.

אם זאת הנישה המדעית-מחקרית אז..אוברהד פרס במכונה הוא תרגיל רפרנס
מה זאת אומרת? זה לא שאתה יוצא מנקודת הנחה עוד לפני המחקר שזה התרגיל הכי טוב ואז אתה משווה את השאר אליו. אתה בודק כמה תרגילים ומחליט מהם מה הכי טוב. אם הבנתי אותך נכון.
הנישה הזאת גם לא מבדילה בין כתף אחורית/קדמית/אמצעית
זה בעייתי, כי לרוב כשאומרים כתף מתייחסים לכתף אמצעית. הקדמית מקבלת הרבה עבודה מעבודת חזה, והאחורית מעבודת גב, וגם ככה השריר שאחראי על רוב המראה זה האמצעית. אם אחפש תרגיל לכתף קדמית סיכוי טוב שאבחר בלחיצה כי זה תרגיל טוב וכיפי (לא פחות חשוב), אבל לכתף ככלל כנראה שלא אכניס אותו בכלל.

• פותח/ת השרשור
תודה למגיבים.
אנסה משהו אחר - האם יש ערך למשל ללעשות 2 סטים של דאמבל אוברהד ו2 לטרל באימון FBW, או שזה נפחים נמוכים מדי?

כמו שאתה רואה חלק מפה חולקים עליי, אבל לשיטתי השאלה שלך לא רלוונטית, כי זה שני תרגילים לשרירים שונים. לחיצה מעל הראש- לכתף קדמית, הנפות- לכתף אמצעית/צידית. מן הסתם שגם הקדמית וגם האמצעית יעבדו בשניהם, אבל בכל תרגיל רק שריר אחד מהם יהיה רלוונטי באמת.
מבחינתי, זה כמו לשאול אם אפשר לעשות 2 סטים של מתח ו2 סטים של פשיטת רגליים, או שעדיף לעשות פשוט 4 סטים של פשיטת רגליים - זה תרגילים שהם לא קשורים אחד לשני.

בקיצור, לשיטתי, שניהם תרגילים מעולים, אבל לא קשורים אחד לשני ולא יכולים להחליף או להוסיף אחד לשני.

גם וגם.
אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו). ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה. ואז זה באמת תרגיל כוח.

קיצור תשלב.
מה זה תרגיל כוח? ומה ההפך מתרגיל כוח? תרגיל אירובי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית