עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היפרטרופיה של מה? זאת השאלה המדויקת.איזה מהתרגילים יותר יעיל להיפרטרופיה?
האוברהד עובד יותר על הקדמית?היפרטרופיה של מה? זאת השאלה המדויקת.
אם להיות פרקטי מאוד כנראה מה שמעניין אותך זה מסת שריר בכתף האמעית ולכן הייתי ממליץ על הlateral משום שהוא יניב לך הרבה פחות תשישות ולא יעסיק אותך עם טכניקה יותר מידי
כמו שכתבתי לך, עוד לפני שאני נכנס לדיון מה עובד יותר טוב בתאוריה אני מדבר אתך על מה יעבוד בתכלס, וכשזה מגיע לתכלס מבחינתך יש לאוברהד שני חסרונות, הראשון הוא שאתה נדרש ללמוד את הטכניקה היטב על מנת שתוכל לדחוף ולהגיע למאמץ, השני הוא התשישות שתהיה לך בגלל שעשית אוברהד פרס, תשישות שאלמלא הייתה לך היית מסוגל להפנות לעוד סטים או לשרירים אחרים, זה דומה ללנסות לפתח ארבע ראשי עם דדליפט, בוודאי שתוכל, אבל עם תשישות פסיכית שלא תשאיר לך הרבה אנרגיות לדברים אחרים, אז אם אתה מעוניין בכוח, ברור שדדליפט ופרס, אבל אם מה שמעניין אותך זה מסת שריר הייתי ממליץ על הלטרל...האוברהד עובד יותר על הקדמית?
שכחתי לציין שאני משלב כמובן גם בנץ' פרס אם זה משפיע על השיקול
לא מסכים איתך, אני עם איתמר שזה תרגיל קצת מיותר בשביל כתף אמצעית, או לכל הפחות נחות מהנפות. ולא רואה איך הנפות מועדות לפציעות יותר מכל תרגיל אחר, אם כבר פחות כי הן לא מתעסקות באף זווית בעייתית של מפרקים וגידים כלשהם.גם וגם.
אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו). ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה.
במשקלים נמוכים לחזרות גבוהות זה תרגיל כתפיים נהדר. וכנראה שעדיף במכונה מאשר מוט כדי לחסוך על טכניקה וכן להשאיר את התרגיל המצויין הזה. (ברמה המחקרית, התוצאה זהה עם נטייה לא משמעותית לטובת המכונה)
לגבי lateral, אחלה תרגיל. מועד לפציעות קצת. מערב שרירים קצת שונים.
קיצור תשלב.
זה הכל עניין של איזה נישה מאמינים בה.לא מסכים איתך, אני עם איתמר שזה תרגיל קצת מיותר בשביל כתף אמצעית, או לכל הפחות נחות מהנפות. ולא רואה איך הנפות מועדות לפציעות יותר מכל תרגיל אחר, אם כבר פחות כי הן לא מתעסקות באף זווית בעייתית של מפרקים וגידים כלשהם.
בקיצור, אני מעדיף הנפות, ולא עף על לחיצות מעל הראש להיפרטרופיה.
אפשר לקבל קישור למחקרים?אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו).
איך FBW?ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה. ואז זה באמת תרגיל כוח.
מה ההבדל מבחינת היפרטרופיה בין חזרות גבוהות לנמוכות בהנחה והסטים מבוצעים לכשל?במשקלים נמוכים לחזרות גבוהות זה תרגיל כתפיים נהדר. וכנראה שעדיף במכונה מאשר מוט כדי לחסוך על טכניקה וכן להשאיר את התרגיל המצויין הזה. (ברמה המחקרית, התוצאה זהה עם נטייה לא משמעותית לטובת המכונה)
זה פשוט לא נכון.לגבי lateral, אחלה תרגיל. מועד לפציעות קצת. מערב שרירים קצת שונים.
מה זאת אומרת? זה לא שאתה יוצא מנקודת הנחה עוד לפני המחקר שזה התרגיל הכי טוב ואז אתה משווה את השאר אליו. אתה בודק כמה תרגילים ומחליט מהם מה הכי טוב. אם הבנתי אותך נכון.אם זאת הנישה המדעית-מחקרית אז..אוברהד פרס במכונה הוא תרגיל רפרנס
זה בעייתי, כי לרוב כשאומרים כתף מתייחסים לכתף אמצעית. הקדמית מקבלת הרבה עבודה מעבודת חזה, והאחורית מעבודת גב, וגם ככה השריר שאחראי על רוב המראה זה האמצעית. אם אחפש תרגיל לכתף קדמית סיכוי טוב שאבחר בלחיצה כי זה תרגיל טוב וכיפי (לא פחות חשוב), אבל לכתף ככלל כנראה שלא אכניס אותו בכלל.הנישה הזאת גם לא מבדילה בין כתף אחורית/קדמית/אמצעית
מה זה תרגיל כוח? ומה ההפך מתרגיל כוח? תרגיל אירובי?גם וגם.
אוברהד פרס הוא לא תרגיל כוח, למרות מה שאנשים רושמים פה. מדובר בתרגיל שהוא תרגיל רפרנס לבניית מסת שריר בכתפיים (ברמה מחקרית, גם עם מוט וגם במכונה. אשכרה תרגיל רפרנס, את כל השאר משווים אליו). ה"תשישות" נגרמת לרוב מזה שאנשים מעמיסים משקל על המוט, ואז בעצם זה הופך לתרגיל שהוא FBW כי הכתפיים שלך בתנועה מבודדת ממש לא יכולים להרים את המשקלים האלה. ואז זה באמת תרגיל כוח.
במשקלים נמוכים לחזרות גבוהות זה תרגיל כתפיים נהדר. וכנראה שעדיף במכונה מאשר מוט כדי לחסוך על טכניקה וכן להשאיר את התרגיל המצויין הזה. (ברמה המחקרית, התוצאה זהה עם נטייה לא משמעותית לטובת המכונה)
לגבי lateral, אחלה תרגיל. מועד לפציעות קצת. מערב שרירים קצת שונים.
קיצור תשלב.