הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאחר ירידה של 20 ק"ג במשקל – מה עלי לעשות מכאן? מפחד להעלות במסת השריר ובמשקל

בחור חזק

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אני הייתי שמן לשעבר ירדתי 20k+ ואני עכשיו עדיין עם בטן בקטנה כזאת ואני לא שחיף אבל אין לי מסת שריר אני שוקל בערך 67 ובגובה 170 ומשהו אני פוחד לעשות מסה כי שאני בחיטוב מיום ציט של אולי פלוס של 1000 קלוריות אולי קצת יותר אני רואה עליה לאחר מכן של כמה קילוגרמים אז במסה אני בכלל יעלה במלא בשומן זה מפחיד אותי מה לעשות?

ברוך הבא לפורום.

אנא הימנע מכותרות כלליות שאינן מייצגות את התוכן שכתוב בשרשור אחרת תקבל פחות תגובות ותשובות רלוונטיות בשרשור שפתחת (כותרת השרשור נערכה).

אתה אמור להעלות במסת השריר לכל היותר 1% ממשקל גופך בחודש. אם אתה שוקל 67, אתה אמור להעלות 600–700 גרם בחודש (לערך 150 גרם בשבוע). מניח שאם אתה מעלה כמה קילוגרמים לאחר יום שבו אתה לא אוכל את מה שאתה אוכל בד"כ, תוכל כנראה להתמודד עם עלייה של 150 גרם בשבוע.

אם אתה באופן עקבי עולה יותר מכך, המאזן הקלורי החיובי שיצרת גדול מידי ויש להוריד את סך הקלוריות שאתה אוכל.

אתה יכול מנגד לנסות להעלות במסת השריר במאזן ניטרלי שבו אתה לא ממש אוכל בעודף קלורי אך התהליך יהיה איטי יותר. במצב כזה המשקל גוף ישתנה יחסית לאט, בכחצי ממה שציינתי לפני כן, אם בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית