הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלוריה כנגד קלוריה בתנאי בקרה קלוריות וחלבון הולם.

papuk18

משתמש מתחיל
149
1
נק' מוניטין:
378
149
1
קודם כל, כל הכבוד על המאמר הוא הסביר לי הרבה דברים שלא הבנתי והייתי בספק לגביהם.
רוצה לוודא כמה דברים:
אפשר להגיד בלב שלם שבתנאים של בקרה קלוריות ומספיק חלבון זה לא משנה מאיפה כל שאר הקלוריות יבואו? אם כך, רוב התזונאים\אנשים סתם טמבלים שמענים את עצמם ולא אוכלים דברים שהם אוהבים? S:

האמת, אני לא יודע בודאות את התשובה לשאלה הזאת. הניחוש שלי שלא יהיה הבדל משמעותי. עדיין אני תמיד נוטה לתזונה שהיא יותר דלה בפחמימות ויותר עשירה בשומן כי אני חושב שיש לזה השפעות בריאותיות שלא קשורות לביצועים או הרכב גוף בצורה ישירה.

הבנתי, משה דיבר קודם לכן על הורמונים שקשורים בתהליך.. ושעדיין לא נעשה על זה מחקר מדוייק.

אני שומע הרבה פעמים שמבחינת הרכב גוף במסה, כל עוד דואגים לחלבון בכמות מספקת ולא משתוללים עם כמות הקלוריות (נגיד 500 מעל התחזוקה) שאר התפריט יכול להיות מחולק איך שרוצים בין שומן ופחמימות ואפילו סוגים שונים של השניים.

אני אקח דוגמא קיצונית לצורך כך - אם אדם צורך כמו שכתבתי קודם, 500 קלוריות מעל התחזוקה, לוקח את חומצות השומן החיוניות (אומגה 3) ליום ואוכל מספיק חלבון.. יהיה הבדל אם יתר התפריט יבוא מאורז מלא מול עוגיות אוריאו?

הבנתי, משה דיבר קודם לכן על הורמונים שקשורים בתהליך.. ושעדיין לא נעשה על זה מחקר מדוייק.

אני שומע הרבה פעמים שמבחינת הרכב גוף במסה, כל עוד דואגים לחלבון בכמות מספקת ולא משתוללים עם כמות הקלוריות (נגיד 500 מעל התחזוקה) שאר התפריט יכול להיות מחולק איך שרוצים בין שומן ופחמימות ואפילו סוגים שונים של השניים.

אני אקח דוגמא קיצונית לצורך כך - אם אדם צורך כמו שכתבתי קודם, 500 קלוריות מעל התחזוקה, לוקח את חומצות השומן החיוניות (אומגה 3) ליום ואוכל מספיק חלבון.. יהיה הבדל אם יתר התפריט יבוא מאורז מלא מול עוגיות אוריאו?

לא יודע. הערכה שלי שכן, כי ההרכב של אורז מלא הוא שונה מאוד משל אוריאו. אבל באמת שזה יהיה מפגר מצידי לנבא. מה זה משנה? אתה מתכנן לפתח דיאטה מיוחדת המורכבת מ- 50% אוריאו? כנראה שלא.

לא, ניסיתי להבין את האמרה של קלוריה שווה קלוריה תחת בקרה קלורית הדוקה בהקשר של עלייה במאסה ולא בהקשר של שמירה על המשקל או ירידה במשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית