הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Cheat Day

לוטם98

משתמש מתחיל
124
17
נק' מוניטין:
13
124
17
בזמן האחרון אני שומע שגרעון קלורי מכניס את הגוף לסטרס ולכן הוא מפחית בצריכה הקלורית היומית במנוחה ובמטבוליזם.
האם זה נכון?
ואומרים שצריך לעשות פעם ב ציט דיי בשביל לאזן את המטבוליזם כי אם לא נעשה אז הגוף יתקע בגלל הסטרס ולא ירד בשומן כי הוא שומר אותו בגלל החוסר בקלוריות

בזמן האחרון אני שומע שגרעון קלורי מכניס את הגוף לסטרס ולכן הוא מפחית בצריכה הקלורית היומית במנוחה ובמטבוליזם.
במהלך ירידה במשקל אכן יש ירידה בהוצאה הקלורית היומית. הירידה הזו נובעת משני גורמים: הגורם הראשון הוא ירידה עצמה במשקל, והגורם השני הוא אדפטציה מטבולית.

עם ירידה במשקל אין לך יותר מדי מה לעשות חוץ מלעלות חזרה במשקל

אדפטציה מטבולית מוגדרת כירידה נוספת בהוצאה הקלורית היומית שלא מוסברת ע"י הירידה במשקל.

אדפטציה מטבולית נובעת משני גורמים – ירידה במסת השומן והימצאות בגירעון קלורי. כמו עם ירידה במשקל, גם עם ירידה במסת השומן אין לך יותר מדי מה לעשות חוץ מלצבור בחזרה את מסת השומן שאיבדת - מניח שלא תרצה לעשות את זה.
הגירעון הקלורי עצמו נחוץ להמשך ירידה במשקל/בשומן. בלי גירעון קלורי לא תהיה ירידה במשקל. אין דבר כזה שהגוף נתקע בגלל סטרס ושומר את מאגרי השומן כי חסרות לו קלוריות. הרי זו המטרה של מאגרי האנרגיה - להשלים את החוסר בקלוריות. אם גוף האדם באמת היה חסין לירידה במשקל מנקודה מסוימת, אז אנשים לא היו מתים מרעב.

אם הירידה במשקל נתקעת, זה אומר שאתה כבר לא בגירעון קלורי. זה יכול לנבוע מירידה בהוצאה הקלורית ו/או סטיות בהכנסה הקלורית. מה גם שצ'יט דיי ספציפית יכול לקזז לך גירעון קלורי של שבוע שלום כי ביום אחד כזה אפשר להכניס אלפי קלוריות בקלות. יכול לקרוא כאן בהרחבה על ארוחות צ'יט

אז צ'יט דיי/העמסת פחמימות/חרטוט כזה או אחר לא יאזנו את המטבוליזם כי המטבולים לא יוצא מאיזון מלכתחילה. כל השינויים האלה בהוצאה הקלורית הם תגובה פיזיולוגית ותקינה לצמצום מאגרי האנרגיה ולצמצום בצריכה הקלורית.

מסכים עם @Maor Pichadza ,
אבל אני חושב שיש ל cheat meal יתרונות ברמה הפסיכולוגית/מנטלית.
זה משחרר לך קתרזיס מסויים וגם נותן לך סוג של ''פיצוי/חיזוק חיובי'' על התהליך שאתה עובר (שביננו רוב בני האדם מחשיבים חיטוב כסיוט).

אני בגישה הפוכה.
להימנע לחלוטין, או ככל שניתן, מארוחות צ׳יט.
לא להכניס ארוחות צ׳יט בצורה סדורה אל תוך שגרת החיטוב, ובוודאי ובוודאי שלא לאפשר לעצמך ימי צ׳יט.
את תקופת הסבל של החיטוב כדאי לקצר ככל שניתן, ו״טעימה״ מהחיים הטובים יכולה רק לדרדר.
אם אתה מרגיש שאתה פשוט חייב לשבור, תעשה את זה מינימלי ככל שניתן.

אל תקשיב לי, תקשיב לדוקטור מייק.
Everyone Makes These Mistakes Trying To Get Shredded

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית