הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רעב בזמן חיטוב וקושי לשמור על הקלוריות

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
בן 22 משקל 92 גובה 178
מנסה לרדת במשקל כבר תקופה ואני לא מצליח לייצור מצב בו אני צורך את כמות החלבון המומלצת וצורך את כמות הקלוריות שאני צריך כדי לרדת במשקל
אני מנסה לצרוך 1500 קלוריות ביום ולצרוך 1.5 גרם חלבון לכול קילו משקל גוף ורוב היום אני מגיע למצב שבסוף היום אני מגיע למשקל הינטרלי שלי/לא מודד נכון ואז אני מגיע לכמות קלוריות ניטרלית .
אני כבר כמה שבועות לא יורד גרם אחד ותוזנאית מקופת חולים לא זמינה בזמן הקרוב ואין לי כסף לייעוץ אישי כרגע.

אני מנסה לצרוך 1500 קלוריות ביום
למה דווקא 1,500 קל'? זו כמות קטנה מדי ואולי בגלל זה אתה מרגיש רעב

רוב היום אני מגיע למצב שבסוף היום אני מגיע למשקל הינטרלי שלי/לא מודד נכון
מה הכוונה?

אני כבר כמה שבועות לא יורד גרם אחד
כמה שבועות *בדיוק* אתה בתהליך?
כל כמה זמן אתה נשקל?

• פותח/ת השרשור
למה דווקא 1,500 קל'? זו כמות קטנה מדי ואולי בגלל זה אתה מרגיש רעב

מה הכוונה?

כמה שבועות *בדיוק* אתה בתהליך?
כל כמה זמן אתה נשקל?
אני צורך 1500 קלוריות בשביל חיטוב יחסית מהיר ואז להתחיל מסה + מנסה לשלב אימוני כוח/אירובי בזמן שאני יכול לפחות שלוש פעמים בשבוע
אני מנסה לשמור על הכמות הקלוריות שהצבתי לעצמי ואני בסוף היה צורך מעל ממה שאני צריך כי אני רעב (אני יכול לעשות לעצמי תפריט פשוט הבעייה היא שברגע שאני יפסיק עם התפריט אני יסבול מבולמוס) ולפעמים אני טועה עם החישוב כי אין לי מד משקל
אני מעל חודש בעיקר מנסה להתפטר מהבעיה שלי בסופשים שאני צורך מעל הניטרלי ואז זה משפיע לי על צריכת הקלוריות השבועית .
אני נשקל כול יום ועושה ממוצע שבועי (אני נעזר באפליקציה בשביל לראות האם אני בכיוון)

אני יכול לעשות לעצמי תפריט פשוט הבעייה היא שברגע שאני יפסיק עם התפריט אני יסבול מבולמוס)
אם ברגע שאתה יוצא מהמסגרת של התפריט אתה סובל מבולמוסים אז כנראה שהתפריט שבנית לעצמך לא טוב ולא מתאים לך.

אני צורך 1500 קלוריות בשביל חיטוב יחסית מהיר
לאן אתה ממהר?

אני מעל חודש בעיקר מנסה להתפטר מהבעיה שלי בסופשים שאני צורך מעל הניטרלי ואז זה משפיע לי על צריכת הקלוריות השבועית .
איך אתה מגדיר סופ"ש? שישי-שבת או חמישי-שבת או רק שבת?
מה זה מעל הניטרלי? כמה קל' בערך אתה צורך בכל יום בסופ"ש?

בכל אופן, אם הסטייה הקלורית שלך גדולה מאוד אז זה יכול לקזז את כל הגירעון הקלורי של אמצע השבוע, ואתה בעצמך מודע לכך שזה מה שכנראה קורה אצלך. אז השאלה היא למה זה קורה? מה מניע אותך לאכול מעל הניטרלי בסופ"ש?

• פותח/ת השרשור
אם ברגע שאתה יוצא מהמסגרת של התפריט אתה סובל מבולמוסים אז כנראה שהתפריט שבנית לעצמך לא טוב ולא מתאים לך.

לאן אתה ממהר?
אני בעודף משקל רציני ואני מעוניין להוריד אחוזי שומן ולחזור למה שהייתי לפני ההשמנה ומשם לפתח שריר
כמובן שאני עושה אימוני כוח כדי לא לאבד את מעט השרירים שיש לי
גם אחרי בדיקה שלי גיליתי שסטרס גורם לי להתקפי אכילה ורוב השירות שלי סבלתי מסטרס וחוסר שינה קשה ומחסור ויטמינים וגם דיכאון
אני לא יודע האם פסיכולוג יכול לעזור במצב הזה או תזונאית
איך אתה מגדיר סופ"ש? שישי-שבת או חמישי-שבת או רק שבת?
שישי שבת
אני יסביר מדוע
יום שישי נהוג אצלנו לאכול בצהריים ביחד בדרכ אוכלים לחם פרנה עם שניצל/קציצות/צ'יפס
וארוחת שישי חלה עם בשר/ דג
יום שבת יש לי נטייה לצרוך יותר מתוק
מה זה מעל הניטרלי? כמה קל' בערך אתה צורך בכל יום בסופ"ש?
3000 קל לפחות בלי לחשב
כי רוב האוכל הוא אוכל מרוקאי בייתי וקשה לאמוד את כמות הקלוריות
בכל אופן, אם הסטייה הקלורית שלך גדולה מאוד אז זה יכול לקזז את כל הגירעון הקלורי של אמצע השבוע, ואתה בעצמך מודע לכך שזה מה שכנראה קורה אצלך. אז השאלה היא למה זה קורה? מה מניע אותך לאכול מעל הניטרלי בסופ"ש?

אני בעודף משקל רציני ואני מעוניין להוריד אחוזי שומן ולחזור למה שהייתי לפני ההשמנה ומשם לפתח שריר
כמובן שאני עושה אימוני כוח כדי לא לאבד את מעט השרירים שיש לי
גם אחרי בדיקה שלי גיליתי שסטרס גורם לי להתקפי אכילה ורוב השירות שלי סבלתי מסטרס וחוסר שינה קשה ומחסור ויטמינים וגם דיכאון

שישי שבת
אני יסביר מדוע
יום שישי נהוג אצלנו לאכול בצהריים ביחד בדרכ אוכלים לחם פרנה עם שניצל/קציצות/צ'יפס
וארוחת שישי חלה עם בשר/ דג
יום שבת יש לי נטייה לצרוך יותר מתוק

3000 קל לפחות בלי לחשב
כי רוב האוכל הוא אוכל מרוקאי בייתי וקשה לאמוד את כמות הקלוריות

א. חיטוב מהיר = גירעון גבוה = איבוד מסת שריר ברוב המקרים
ב. אם בימי חול אתה צורך כ 1500 קל' ושישי שבת 3000 קל' כל יום - משמע הממוצע היומי שלך כ 1950 קל ביום
ג. אפשר להשתדל יותר גם בסופ"שים ולא צריך לטרוף הכל, לא צריך להימנע אבל צריך גם להציב גבולות, השתדלות קטנה ואתה תחסוך במאות קלוריות כל יום
ד. כדי להימנע מבולמוסים אני ממליץ לך כן להכניס משהו מתוק בתפריט היומי שלך, זה שאתה בחיטוב לא אומר שאתה צריך להמנע ממתוק
ה. תשתדל להעלות את הפעילות הלא יזומה והיזומה שלך במהלך היום, להיות קצת יותר פעיל, ללכת יותר וכמובן אירובי, אין מה לעשות בשלב מסויים כדי להתקדם עם החיטוב צריך להוסיף אירובי, אי אפשר להרעיב את עצמך לנצח

• פותח/ת השרשור
א. חיטוב מהיר = גירעון גבוה = איבוד מסת שריר ברוב המקרים
ב. אם בימי חול אתה צורך כ 1500 קל' ושישי שבת 3000 קל' כל יום - משמע הממוצע היומי שלך כ 1950 קל ביום
ג. אפשר להשתדל יותר גם בסופ"שים ולא צריך לטרוף הכל, לא צריך להימנע אבל צריך גם להציב גבולות, השתדלות קטנה ואתה תחסוך במאות קלוריות כל יום
ד. כדי להימנע מבולמוסים אני ממליץ לך כן להכניס משהו מתוק בתפריט היומי שלך, זה שאתה בחיטוב לא אומר שאתה צריך להמנע ממתוק
ה. תשתדל להעלות את הפעילות הלא יזומה והיזומה שלך במהלך היום, להיות קצת יותר פעיל, ללכת יותר וכמובן אירובי, אין מה לעשות בשלב מסויים כדי להתקדם עם החיטוב צריך להוסיף אירובי, אי אפשר להרעיב את עצמך לנצח
נגיד מה אני עושה במצב הזה
זה מהיום
אני מבין שרוב צריכת הקלוריות באה מחטיפי חלבון/מתוקים
אבל ארוחת הצהריים תפסה לי חלק נכבד מהקלוריות

קבצים מצורפים

• Screenshot_2024-07-04-14-24-47-930_com.myfitnesspal.android-edit.jpg
    Screenshot_2024-07-04-14-24-47-930_com.myfitnesspal.android-edit.jpg
    KB 213.5 · צפיות: 34
נגיד מה אני עושה במצב הזה
זה מהיום

א. הייתי מחלק את הארוחת צהריים ל 2 ארוחות - 250 גרם בשר לכל ארוחה, אולי זה יעזור בתחושת השבוע
ב. אתה לא רציני אם אתה מעלה 911 קלוריות מהחטיפים - תוריד חטיף חלבון אחד, ואוריאו וטוויקס סתם דחוסים קלוריות

בא לך משהו מתוק? תהיה יצירתי וחפש משהו פחות דחוס קלוריות

אני למשל כמעט כל יום אוכל 3 פתית עם הרבה דבש

למה לאכול 4 חטיפי חלבון ביום? מה עם אוכל אמיתי שגם ישביע אותך יותר וגם יתן לך עוד ויטמינים ומינרלים?
רוב מה שאכלת ביום הזה מאוד דחוס בקלוריות (הרבה קל' על כמות קטנה של אוכל), מה שמוביל למצב שבו אתה צורך 2,100 קל' על אזור ה-750 גרם אוכל - לא מפתיע שאתה מרגיש רעב.

אם מה שהעלת זה יום מייצג אז התזונה שלך גרועה מאוד. התזונה הכללית לא נגמרת בכמה קל' וכמה חלבון אכלת. מה עם ויטמינים ומינרלים? מה עם סיבים תזונתיים? מה עם אוכל שבאמת יכול להשביע אותך?

לא רוצה להיכנס למצב הכלכלי שלך, אבל אני באמת מציע לך לפנות לייעוץ מקצועי. אולי על פניו זה נראה לך הוצאה כספית גדולה, אבל לטווח הרחוק (ובהנחה שתלך לאיש מקצוע טוב) זו תהיה השקעה כספית מעולה שתסדר לך המון דברים בנושא התזונתי ובסופו של דבר אתה רק תרוויח.

עוד סיבה לפנות לייעוץ מקצועי

לא ארוחת הצהריים תפסה לך חלק נכבד מהקלוריות, אלא כל חטיפי החלבון והממתקים. בתור התחלה, תחליף לפחות 2 חטיפי חלבון ואת אחד מהשוקולדים באוכל אמיתי. אם המטרה שלך זה לאכול 1,500 קל' אז להפנות שליש מזה לשוקולדים זה ממש לא אידיאלי - במקרה כזה, או שפשוט תישאר רעב כי אתה אוכל מזון לא משביע או שתאכל יותר ממה שתכננת (מה שבפועל קרה).

ככל שהצריכה הקלורית שלך נמוכה יותר, כך בחירות המזון שלך צריכות להיות חכמות יותר ואתה צריך לשים דגש רב יותר על מזון משביע ואיכותי מבחינה תזונתית. תחשוב על זה כמו על תקציב כספי, ככל שהתקציב שלך מצומצם יותר, כך אתה יכול להוציא פחות כסף על מותרות

• פותח/ת השרשור
למה לאכול 4 חטיפי חלבון ביום? מה עם אוכל אמיתי שגם ישביע אותך יותר וגם יתן לך עוד ויטמינים ומינרלים?
רוב מה שאכלת ביום הזה מאוד דחוס בקלוריות (הרבה קל' על כמות קטנה של אוכל), מה שמוביל למצב שבו אתה צורך 2,100 קל' על אזור ה-750 גרם אוכל - לא מפתיע שאתה מרגיש רעב.
זה משתנה מיום ליום יש ימים שאני בכלל לא נוגע בזה ויש ימים שאני כול יום נוגע בזה
צודק אכלתי אוכל ממש דחוס היום
אני מנסה לייצור מצב בו אני לא חיי על תפריט אלא אוכל מה שבא לי תוך כדי התייחסות לערכים /יעד שאני מציב לעצמי
ולא להגביל את עצמי לתוך תפריט שבסופו של דבר אני יישבר בו
אם מה שהעלת זה יום מייצג אז התזונה שלך גרועה מאוד. התזונה הכללית לא נגמרת בכמה קל' וכמה חלבון אכלת. מה עם ויטמינים ומינרלים? מה עם סיבים תזונתיים? מה עם אוכל שבאמת יכול להשביע אותך?

לא רוצה להיכנס למצב הכלכלי שלך, אבל אני באמת מציע לך לפנות לייעוץ מקצועי. אולי על פניו זה נראה לך הוצאה כספית גדולה, אבל לטווח הרחוק (ובהנחה שתלך לאיש מקצוע טוב) זו תהיה השקעה כספית מעולה שתסדר לך המון דברים בנושא התזונתי ובסופו של דבר אתה רק תרוויח.

עוד סיבה לפנות לייעוץ מקצועי
אני בודק ייעוץ של הפורום הזה
רק כלכלית ממש מפריע לי כי אני בתקופה מופצצת בהוצאות אז אני בודק מחירים
לא ארוחת הצהריים תפסה לך חלק נכבד מהקלוריות, אלא כל חטיפי החלבון והממתקים. בתור התחלה, תחליף לפחות 2 חטיפי חלבון ואת אחד מהשוקולדים באוכל אמיתי. אם המטרה שלך זה לאכול 1,500 קל' אז להפנות שליש מזה לשוקולדים זה ממש לא אידיאלי - במקרה כזה, או שפשוט תישאר רעב כי אתה אוכל מזון לא משביע או שתאכל יותר ממה שתכננת (מה שבפועל קרה).

ככל שהצריכה הקלורית שלך נמוכה יותר, כך בחירות המזון שלך צריכות להיות חכמות יותר ואתה צריך לשים דגש רב יותר על מזון משביע ואיכותי מבחינה תזונתית. תחשוב על זה כמו על תקציב כספי, ככל שהתקציב שלך מצומצם יותר, כך אתה יכול להוציא פחות כסף על מותרות

בכללי אני מנסה לחשוב כיצד אני מגדיל נפח ומקטין קלוריות ושומר על ערכים תזונתיים תקינים

הבנתי מאנשים שהלכו לתזונאית בקופת חולים
שלנו שהיא זורקת תפריט גנרי ויאאלה ביי

אני מנסה לייצור מצב בו אני לא חיי על תפריט אלא אוכל מה שבא לי תוך כדי התייחסות לערכים /יעד שאני מציב לעצמי
ולא להגביל את עצמי לתוך תפריט שבסופו של דבר אני יישבר בו
יש תפריטים ויש תפריטים. תפריט טוב שמותאם לך לא יגביל אותך, אלא יתן לך מסגרת ויספק לך מרחב תמרון מספיק רחב כדי שלא תרגיש מוגבל וכדי שלא תרגיש שאתה מונע מעצמך לאכול מאכלים מסוימים.

כדי להגיע למצב שבו אתה אוכל אינטואיטיבית אתה צריך לרכוש קודם כל ידע תזונתי.

הבנתי מאנשים שהלכו לתזונאית בקופת חולים
שלנו שהיא זורקת תפריט גנרי ויאאלה ביי
קודם כל, לא תמיד זה אשמת איש המקצוע, אלא התורים כל כך קצרים שאין באמת מספיק זמן כדי לבנות משהו שיותר מותאם אישית. דבר שני, אם לא תנסה לא תדע. תנסה, מה יש לך להפסיד?

• פותח/ת השרשור
יש תפריטים ויש תפריטים. תפריט טוב שמותאם לך לא יגביל אותך, אלא יתן לך מסגרת ויספק לך מרחב תמרון מספיק רחב כדי שלא תרגיש מוגבל וכדי שלא תרגיש שאתה מונע מעצמך לאכול מאכלים מסוימים.

כדי להגיע למצב שבו אתה אוכל אינטואיטיבית אתה צריך לרכוש קודם כל ידע תזונתי.

קודם כל, לא תמיד זה אשמת איש המקצוע, אלא התורים כל כך קצרים שאין באמת מספיק זמן כדי לבנות משהו שיותר מותאם אישית. דבר שני, אם לא תנסה לא תדע. תנסה, מה יש לך להפסיד?
אני מנסה להשיג תור כבר תקופה אמרו שייחזרו אליי ועדיין לא חזרו
התורים באמת זוועה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית