הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה מגוון תוספי ה-pre workout בארץ מאוד מצומצם?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
כל מה שקשור לpre workout אין בארץ כלום. רק חברות לא מוכרות (מקומיות?) עם מעט קפאין, ציטרולין וכו.
מזמין מה שצריך מmuscle and strength אבל סתם מעניין למה זה

בבקשה פעם הבאה תרשום כותרת עניינית שמעידה על תוכן הפוסט - הכותרת נערכה.

לא יודע אם מה שאתה כותב זה נכון. אבל, בהנחה וזה נכון והמבחר של pre workout בארץ מאוד מצומצם, אז או שזה נובע משיקולים כספיים (אין ביקוש, או שהיבוא לא משתלם וכד') או מבעיות כאלה ואחרות בשרשרת היבוא, או שזה נובע מרגולציה והגבלות של משרד הבריאות בנוגע ליבוא של התוספים האלה.

בכל אופן, הרכיב היחיד שבאמת עושה משהו זה קפאין, כל השאר חסרי תועלת. גם הראיות לגבי ציטרולין בנוגע לשיפור ביצועים די חלשות, וגם הראיות שקיימות מראות שיפור קטנטן בסיבולת כוח (שימוש במשקלי עבודה באזור ה-60% מה-1RM).

בקיצור, pre workout זה פשוט קפאין באריזה מאוד יקרה. תחסוך לך את הכסף ותקנה קפסולות קפאין וזהו

אני חושב שהתלותיות בקפאין ופרי ווארקאוט לאימונים זה הרגל גרוע.
אני ליוויתי עשרות מתאמנים צעירים לרמות הכי גבוהות בארץ, והרבה מהם תלוים בפרי וורקאוט היוקרתי שלהם, הנה מה שאני רואה:

לחלקם זה פוגע בשעות השינה שלהם בצורה משמעותית, למרות שהם לא רואים את הקשר בדרך כלל.
פוגע להם ביכולת לתת אקסטרה באימונים באמת קשים כי הם התרגלו תמיד לבוא מורעלים שיא, אין עוד לתת.
פוגע בתיאבון והיכולת להגיע לכמות חלבון ראוי ביום.
והיו לי שני מתאמנים שהתאשפזו שלקחו יותר מידי קפאין, זה פוגע באימונים כמה שבועות קדימה.

באופן אישי, אני לא לוקח קפאין אף פעם, רק בתחרות אני לוקח 200 מ"ג לפני כל הרמה (400-600 מ"ג טוטאל) ולא נרדם כל הלילה שאחרי התחרות מהתרגשות וקפאין.

כל מה שקשור לpre workout אין בארץ כלום. רק חברות לא מוכרות (מקומיות?) עם מעט קפאין, ציטרולין וכו.
מזמין מה שצריך מmuscle and strength אבל סתם מעניין למה זה
ממה שנאמר לי פעם (לא בדקתי אם נכון ויכול להיות שאלו אנקדוטות רק לגבי חומרים מסוימים) חברות מקומיות נתונות לרגולציה לא מאוד הגיונית, כמו למשל הגבלה כמותית של כל מיני רכיבים, מה שעלול ליצור קדם אימון במינונים לא יעילים או אופטימליים. נניח, הגבלה של קפאין, בטא אלנין פיפרין וכד'...

במקרים אחרים פשוט יוצרים קדם אימון גרוע כי זה מוכר בכל מקרה (אנשים לא מתעמקים במינונים יעילים) והם רוצים כסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית