הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יתומי טרור/צהל/כוחות הביטחון לא מוכרים לאורך חייהם

אבל בגלל הפוליטיקה הקטנה הכל נראה אחרת והמדינה הגיע למצב המטורף הזה.
יש רק צד אחד שעשה "פוליטיקה קטנה" וזה גנץ וחבורתו (לפיד זה אירוע אחר לחלוטין), סמוטריץ ובן גביר עד לסוף ממשלת האחדות הסכימו להיות מודרים מהחלטות קבינט לגבי המלחמה למרות שהקבינט קיבל החלטות שהם ראו כגרועות מאוד, וכל זאת בשביל "ממשלת אחדות", ממשלת אחדות שגנץ פירק
האם זה הגיוני להחליף שר ביטחון בזמן מלחמה ועוד להחליפו באדם שיש הרבה יותר מתאימים ממנו לתפקיד הזה בליכוד...
במקרה שלנו? חד משמעית כן, כל אחד יותר טוב מגלנט.
בתמורה שאותו אדם יתמוך ב'חוק הגיוס'.
עקרונית אני מסכים אתך, זה לא אמור להתנהל ככה, מצד שני בסוף כדי לנהל מלחמה אתה צריך קואליציה....
האם זה הגיוני להעביר חוק שפוטר אוכלסיה שלמה משירות צבאי ועוד בזמן מלחמה?!
שכבר יודעים שהכוחות הסדירים והמילואים ואלו שחזרו בגיל 45+ לעשות מילואים(כי הם רואים בזה חובה למדינה), אותם כוחות כבר שחוקים מהנטל הפיזי, הכלכלי והמשפחתי..
ופתאום מגלים שיש אוכלסיה שהדם שלה שווה יותר!
אני אומר זאת כך, אני חושב שגם חרדים צריכים להתגייס, ואם הם לא מתגייסים אז צריכות להיות סנקציות, אבל, וזה אבל גדול כשמדובר על ניצחון במלחמה אז בבחירה בין צק"א (צוות קרב אוגדתי, קרי אוגדה מתמרנת על כל מרכיביה כגון שריון תותחנים וכו') שלמה שמורכבת מטובי החרדים, שמצוידת באישור הלכתי מפורש ממועצת גדולי התורה לבין להחליף את הרצי הלוי בעופר וינטר או דומיו/להחליף את גלנט במישהו מטעם סמוטריץ אז חד משמעית אני מוותר על החרדים.
אם אני אמשיל את זה, אז יש לך אלונקה שנסחבת על ידי ארבע אנשים ויש מפקד שמנווט, לא משנה כמה רבקיסטים החברה עם האלונקה, אם הנווט גרוע הם לא יגיעו ליעדם.
מה שחסר לצבא כדי לנצח זה לא עוד כוח אדם, מה שחסר לצבא זה אדם שיעמוד בראשו ויהיה מוכן להזדהות עם האמרה "ארור מונע חרבו מדם", כשיהיה לך אדם כזה בראש הצבא ובמשרד הביטחון אפילו ביבי לא יצליח למנוע את הניצחון, ויותר מזה, אם היה לך אדם כזה בתחילת המלחמה תוך חודש חמאס היה מחוסל....

זאת דוגמה לויכוח עקר ומיותר לחלוטין, אתה איתמר היקר הריי לא תזוז מעמדותך, לא משנה מה יקרה.

אני עד תחילת המלחמה הזאת לא ממש הייתי נגד ביבי עצמו, כן חשבתי שמבחינה כלכלית הוא עושה דברים הזויים ולא הגיוניים אבל הבנתי שזה כדי לשמור על הקואליציה שלו, אז ברור שמבחינתו זה הגיוני.

אבל ברגע שביבי הכריז מלחמה על חמאס ולא על עזה, הבנתי מיד, הוא מתכוון להשתמש במלחמה באופן ציני כדי להשאר בשלטון כמה שיותר זמן.
הריי להכריז מלחמה על חמאס זה בעצם להכריז מלחמה על ארגון טרור פוליטי מלחמה שמראש תמשך חודשים ארוכים.
אם באמת היה רוצה לתת מכה ולסיים הכל מהר היה מכריז מלחמה על עזה, אף אחד לא חושב שמי שלא חמאס הוא נחמד שרוצה שלום כן...
מלחמה על עזה הייתה מוצדקת יותר ומהירה יותר, עניין של כמה שבועות והכל היה מאחורינו, כולל כל ראשי המערכת והממשלה שבמשמרת שלה קרה אסון כזה.

• פותח/ת השרשור
במדיניות ופוליטיקה יש לי דעות דיי ימניות אבל לא מבין בזה מספיק ובטח לא יודע להתבטא מספיק כדי להכנס פה לשיח.

בכלכלה אני קצת יותר מבין, מה שקורה עכשיו בישראל זה חלם ובקרוב תהיה הורדת דירוג נוספת לאשראי.

להגיד שסמוטריצ הוא שר אוצר טוב זו פשוט התעלמות מוחלטת מהמציאות.
נראה שאתה מחליט מי מתנהל טוב לפי ה"דווקא" שהוא עושה לצד השני ואיכשהו האויב נהיה כל מי שלא ביבי.

ביבי בתחילת דרכו היה קפיטליסט מוחלט, אבל מאז עברו הרבה מים בנהר וביבי עושה מה שטוב ל... ביבי.

אתה יודע איך אני יודע שסמוטריץ שר אוצר מעולה מבלי שאני מבין גדול בכלכלה?
אני קורא כלכליסט, ושם הם יוצאים עליו באלף קמ"ש ואומרים שהוא מחריב את המדינה, שהכלכלה הרוסה בגללו, שהיחסים עם ארה"ב נהרסים בגללו.
אני רואה את כל הכתבות ויודע שהוא עושה עבודה מצויינת.
דרך אגב- אותו דבר עם בן גביר, אני נכנס לערוצי התרעלה ושם מדווחים על הדברים הנהדרים שהם עושים.

נכון! כל הצרות שבאות עלינו מכיוון חמאס, מכיוון ראשי הצבא מכיוון בית המשפט והיועמשי"ת בהכל אשם ביבי, הוא מינה אותם, הוא הגן עליהם ועכשיו הכל מתפוצץ.
אבל ברור שאם הוא אשם במינויים האלה, קודם כל צריך להטיס אותם לפני שמטיסים אותו.
אחרי שהרצי הלוי יפוטר וימונה במקומו סוס דוהר, אחרי שגלנט יפוטר וימונה במקומו נניח עמית הלוי, אחרי זה אני יבוא ביחד אתך להפגנות ואקרא לביבי להתפטר.

סמוטריץ למשל, שאומר דברים כל כך נכונים, כל כך פשוטים, ברור שביבי בסוף חותם על הסיוע הומניטרי (שבלעדיו המחבלים לא היו יכולים להיות במנהרות) אבל מי שדוחף את ההצעה הזאת לביבי זה הצבא....
סמוטריץ זה מי שאומר בצורה הכי ברורה להפסיק עם זה, סמוטריץ הוא היחיד שאומר לצבא, חברה לא למדתם כלום מה7.10 ? אתם עדיין משקיעים הון במטוסים ולא בצבא היבשה?י
אז כן, חד משמעית יש אנשים טובים בממשלה הזאת, אני אמנה עוד כמה שמות שאשמים בקו מחשבה שמסתדר עם המציאות:
צבי סוכות
בן גביר
עמית הלוי
יריב לוין

כשאשת ימין העיזה לומר "פרשת משפטים בושה" ליועמ"ש, אתה יודע מה קריה לה? היא נעצרה באמצע שבת לעיני ילדיה
מזה אם לא צביעות?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אתה יכול להסביר את זה? (לקוח מאתר משרד הביטחון)
uv

וזה מול חזית יחידה, נגד האויב הכי חלש שעומד מולנו.
לשוב לציין שמי שיכול להצביע בעצומה זה ממש חשוב בסוף משרד הביטחון והאוצר אנחנו בקשר איתם וחשוב שיראו גם את הביקוש האזרחי…(כי יש כאלו בכנסת שאומרים מי אמר שאזרחים רוצים הכרה כזאת ליתומים טרור צהל כוחות הביטחון לכל החיים והשוואת זכויותיהם לאלמנה, אז חשוב שתראו שאתם כן רוצים….)
www.atzuma.co.il/warorphan

זה בגלל אסטרטגיה לא נכונה.
הצבא שלנו לא בנוי למלחמת התשה של חודשים מול ארגון.
הצבא קטן מדי ללא קשר לאסטרטגיה.
די לדמיין מה היה קורה אילולא חמאס וחיזבאללה היו מתואמים, ומה שהחמאס עשה בשביעי לאוקטובר חיזבאללה היה עושה במקביל בגבול הצפוני.

כשמדברים על מלחמה רב זירתית, לא מדברים על מצב מדומיין.
לחימה בו זמנית בעזה, מול חיזבאללה, התקוממות באיו״ש ומתקפות של מיליציות בגבול סוריה זה תסריט ממשי שהצבא בסדר הכוחות הנוכחי שלו לא מסוגל, אפילו לא קרוב למסוגל, להתמודד איתו.

אם יש משהו חיובי בקטסטרופה שניחתה עלינו, הרי זה שאת העובדה מעל למדנו בלי לשלם את מלוא המחיר.

צבא היבשה קטן פי שניים לפחות ממה שהוא צריך להיות.
נכון, ועדיין הגורם המגביל זה ראשי מערכת הביטחון, רק תחשוב איפה היינו אם לא היינו מביאים להם סיוע "הומניטרי" (ולפני שמישהו זועק שזאת החלטה של ביבי, מי שממליץ לו על זה אלה ראשי מערכת הביטחון), וזאת דוגמה אחת
וזה מול חזית יחידה, נגד האויב הכי חלש שעומד מולנו.
בדיוק, הדרישה של הרמטכל לעוד 14 גדודים מוכיחה את מה שאני אומר, לא משנה כמה כוח יש לך, כשאין לך רצון אתה לא מתקדם
מי אמר שאזרחים רוצים הכרה כזאת ליתומים טרור צהל כוחות הביטחון לכל החיים והשוואת זכויותיהם לאלמנה
זאת לא נראית לי שאלה שצריך לשאול את הציבור בשביל לדעת מה הציבור רוצה, אם זה משהו נצרך אז ברור שהציבור תומך בזה, השאלה היא אם זה נצרך, כי אלמנה שצריכה לפרנס לבד בית למשך 2-3 עשורים אני מבין למה הקצבה שלה נמשכת הרבה יותר זמן, אבל יתום בגיל שלושים כבר אמור לחיות את חייב בעצמו...
התמיכה/פיצויים הם לא כדי לשלם על זה שאין אבא/בעל, את זה לצערנו אי אפשר להחזיר
זה בגלל אסטרטגיה לא נכונה.
נכון, אסטרטגיה שמפומפמת על ידי ראשי מערכת הביטחון
הצבא שלנו לא בנוי למלחמת התשה של חודשים מול ארגון.
זאת לא מלחמה שבנויה כמלחמת התשה, זה חבורה של גלמים שמתעקשת להתעלם מהכפות שהמציאות מחלקת להם
התקוממות באיו״ש
שאם טיפה יותר אגרסיביות מכחידים אותה.
מנסיוני (בתקופת הסדיר 2+-, במילואים הייתי בעזה) הפעלה של ולו טיפה יתר כוח גורמת להם להבין שאתה לא משחק ואז יש שקט, אם אתה מהסס ונוהג בידיים עדינות הם מזהים את זה כחולשה (ובצדק רב) ומתפרעים.
אף אחד לא היה יוצא להפס"ד אם במקרה הטוב הברך שלו הייתה פוגשת כדור 5.56

@איתמר .ק. המפתחות בידיים שלך..
אנחנו ב8.10 יום אחרי האסון, מה אתה עושה?
.8.10.2023- לא מכניס שום דלק ומזון לרצועה, במקביל לכניסה קרקעית לאחר כמה ימים שנתנו לאנשים להתפנות.
תאורטית היה הרבה יותר קל לעשות מצור ולא להכניס כלום לרצועה עד שכל החטופים חוזרים אבל זה יותר "בעייתי" מבחינת העולם, למרות שב8.10 היה לנו את כל הגיבוי שהיינו צריכים.
18.19.2024- חותר לעסקה בכל מחיר, מוכן לרוקן את בתי הכלא לגמרי ממחבלים בתמורה לכמה חטופים בחיים, ברגע שבו האוטובוסים עם המחבלים נכנסים לעזה כל אוטובוס עושה היכרות עם שני הלפייר/ כלנית, אחד מאחורה ואחד מקדימה, מיד לאחר מכן מפסיק לתת דלק וציוד "הומניטרי" ונכנס לרפיח, עזה וחאן יונס בצורה שיטתית (כמובן שזה אומר באמת להיכנס ולא רק להגיע לפאתים ולספר לכל המדינה שכבשתי את כל רפיח).
בשתי האופציות אני אגדיר ניצחון (וזה משהו שתכלס הרצי וגלנט [ויש לציין שגם ביבי לא אומר אמירה מפורשת כזאת] לא עושים) כ30,000 הרוגים (או במילים אחרות מעל 95% מהסד"כ של החמאס) לחמאס (ולפני שמישהו ישאל, המספר שמוצג כיום למרבה הבושה זה לא מספרים של צה"ל שסגר מעגל על גופות עם נשק אלא זה מספרים שפרסם משרד הבריאות של עזה...).
עכשיו אלו גרסאות שהיו אם היה עומדים לוחמים אמיתים בראש מערכות הביטחון.
יש עוד המון מחדלים (לדוגמה- שחרור מפקד בית החולים שיפא על ידי השב"כ, התעקשות של הרצי לא להיות אחראי על הסיוע וכך לאפשר לחמאס להחזיק בשליטה ועוד) שאשמח לפרט עליהם, אבל אלה ראשי הדברים.

• פותח/ת השרשור

נשמע לי סביר שההטבות הכלכליות של יתומי צה״ל ונפגעי פעולות איבה יפוגו בגיל 21.
זו דעתי האישית בלבד.

אם יש משהו חיובי בקטסטרופה שניחתה עלינו, הרי זה שאת העובדה מעל למדנו בלי לשלם את מלוא המחיר
ממש מזדהה. זה הדבר הכי חיובי שיצא לנו מהמלחמה. יכול להיות שהמלחמה הזאת הצילה את מדינת ישראל.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה שחסר לצבא כדי לנצח זה לא עוד כוח אדם
אדייק אותך: כוח אדם לא חסר. חסרים לוחמים. ואני כותב את זה כנושא שאני מתעסק בו בצבא כמעט באופן יום יומי.

אדייק אותך: כוח אדם לא חסר. חסרים לוחמים.
אתנסח מחדש, מה שחסר לצבא זה לא לוחמים אלא מפקדים נורמליים.
זאת דוגמה לויכוח עקר ומיותר לחלוטין, אתה איתמר היקר הריי לא תזוז מעמדותך, לא משנה מה יקרה.
נכון, השאלה היא האם אני אצליח להזיז אתכם מעמדתכם או שיהיה פה עוד כמה שנים עוד 7.10
לא מסכים עם כמעט כל מה שכתבת.
עד שהמציאות תוכיח אחרת
אבל ברגע שביבי הכריז מלחמה על חמאס ולא על עזה, הבנתי מיד, הוא מתכוון להשתמש במלחמה באופן ציני כדי להשאר בשלטון כמה שיותר זמן.
הריי להכריז מלחמה על חמאס זה בעצם להכריז מלחמה על ארגון טרור פוליטי מלחמה שמראש תמשך חודשים ארוכים.
אם באמת היה רוצה לתת מכה ולסיים הכל מהר היה מכריז מלחמה על עזה, אף אחד לא חושב שמי שלא חמאס הוא נחמד שרוצה שלום כן...
מלחמה על עזה הייתה מוצדקת יותר ומהירה יותר, עניין של כמה שבועות והכל היה מאחורינו, כולל כל ראשי המערכת והממשלה שבמשמרת שלה קרה אסון כזה.
מסכים לגמרי, אלה כבר דעות של סמוטריץ ובן גביר, נחמד לראות שאנשים מתחילים להבין שהם אומרים דברים נכונים

מבלי להיכנס לדיון בפרטים, אומר כך.

גודל הצבא הנדרש נגזר מתרחישי האיום. והצבא היבשתי הנוכחי, סדיר ומילואים, קטן בהרבה מהנדרש. זה עניין אוביקטיבי.

מלחמה מנצחים ע״י נטילת היכולות הצבאיות מהאויב.
מי שחושב שאפשר לנצח אויב שמגובה בתמיכה עממית על ידי ספירת גופות או הרג אזרחים צריך ללמוד מעט הסטוריה.

מדינת ישראל תלויה לחלוטין בארה״ב לאספקת תחמושת וחלפים. אם נאהב את זה ואם לא, מדיניות ניהול המלחמות שלנו מחייבת תמיכה אמריקאית. אם נשבור את הכלים, נישאר בלי נשק.

לכח יש מגבלות. מה שלא עובד עם כח, לא עובד עם יותר כח. סמוטריץ ובן גביר הם ההפך מגנרלים, ההפך מתלמידי תורת המלחמה.
פופוליזם עושה נעים וחמים בבטן, אבל הוא לא מהווה תכנית אופרטיבית.

לכח יש מגבלות. מה שלא עובד עם כח, לא עובד עם יותר כח. סמוטריץ ובן גביר הם ההפך מגנרלים, ההפך מתלמידי תורת המלחמה.
נכון, אבל הבעיה כאן היא לא תורת המלחמה, אלא מפקד שלא מוכן לעשות הכל כדי להשמיד את האויב.
וכשזאת הבעיה אז כל אחד שמוכן לעשות את זה, גם אם נראה שהוא פחות טוב בזה, עדיין טוב לאין ערוך מאחד שלא (עיין ערך הרצי וגלנט)
מדינת ישראל תלויה לחלוטין בארה״ב לאספקת תחמושת וחלפים. אם נאהב את זה ואם לא, מדיניות ניהול המלחמות שלנו מחייבת תמיכה אמריקאית. אם נשבור את הכלים, נישאר בלי נשק.
ממש לא, את המלחמה הזאת אפשר לנצח בלי חימוש אמריקאי אחד, אמנם חימוש אמריקאי מקל על העניין, אבל כשבשביל החימוש האמריקאי אתה צריך לוותר על ניצחון, אז עדיף לוותר עליו.
מלחמה מנצחים ע״י נטילת היכולות הצבאיות מהאויב.
מי שחושב שאפשר לנצח אויב שמגובה בתמיכה עממית על ידי ספירת גופות או הרג אזרחים צריך ללמוד מעט הסטוריה.
נכון מאוד, ואיזה יכולת צבאית יותר טוב לקחת מאשר סד"כ?
כשאני מדבר על ספירת גופות אני מדבר על גופות של משרתי חמאס, וספירה אמיתית ולא מספר של מה שהייתה רוצה לעשות
גודל הצבא הנדרש נגזר מתרחישי האיום. והצבא היבשתי הנוכחי, סדיר ומילואים, קטן בהרבה מהנדרש. זה עניין אוביקטיבי.
נכון, אבל זאת לא הבעיה הכי גדולה

ממש לא, את המלחמה הזאת אפשר לנצח בלי חימוש אמריקאי אחד, אמנם חימוש אמריקאי מקל על העניין, אבל כשבשביל החימוש האמריקאי אתה צריך לוותר על ניצחון, אז עדיף לוותר עליו.
אחי בישראל אפילו כדור לא מייצרים על מה אתה מדבר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית