הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד: כמה חזרות לעשות?

50centsg

משתמש מתחיל
49
9
נק' מוניטין:
9
49
9
דעה שתמיד חלוקה בנושא, למטרות היפטרופיה מה הטווח האידיאלי לדעתכם לעשות?

אני אישית בוחר לשחק בקשת כל הטווחים(המון מחקרים גיבו זאת שניתן להגיע ליותר היפרטרופיה בעבודה בכל הטווח)

לכן למשל עושה סט ראשון 6-8 שני 10-12 שלישי 15 ומעלה.

מה לגביכם?

דעה שתמיד חלוקה בנושא, למטרות היפטרופיה מה הטווח האידיאלי לדעתכם לעשות?
כרגע על פי הראיות הקיימות הטווח הוא מאוד רחב: 6-30 חזרות. פשוט תגזור מזה תת-טווח שהכי נוח לך להתאמן בו.

לכן למשל עושה סט ראשון 6-8 שני 10-12 שלישי 15 ומעלה.

מה לגביכם?
אני אישית לא סובל הרבה חזרות, הגבול המקסימלי זה 12 חזרות וגם זה רק בתרגילים בודדים.

בתרגילים מסויימים בזמן מסה אני נוהג לעשות 5-7 חזרות למשל במתח ובספליט סקוואט.
בתרגילים מורכבים אחרים אני נוהג לעשות 8-10 ובתרגילים מבודדים אני נוהג לעשות בטווח חזרות יותר גבוה 12-15
בחיטוב אני לא אעשה טווח חזרות כה נמוך אני אעלה אותו ל 8-10 חזרות
לדעתי ה sweet spot זה הטווח של 8-10
אבל תעשה מה שיותר מתאים לך
אני למשל עושה תרגילים מבודדים בטווח חזרות יותר גבוה כי ככה אני מרגיש יותר טוב את הידיים למשל או את הכתף האמצעית ואני אוהב את תחושת השרים הזאת ותרגילין מבודדים הם לא מתישים כמו תרגילים מורכבים תנססה למשל לעשות סקוואט לכשל בטווח גבוה 12-15 חזרות אתה תתחיל להתנשף בחוזקה ותצטרך לנוח יותר זמן אבל אם תעשה למשל 5-7 או 8-10 אז אתה פחות תבזבז אנרגיה כללית של הגוף כמו בטווח של 12-15 או אפילו יותר

כרגע על פי הראיות הקיימות הטווח הוא מאוד רחב: 6-30 חזרות. פשוט תגזור מזה תת-טווח שהכי נוח לך להתאמן בו.
בדיוק, לפי הספרות 5-30 חזרות בעצימות זהה יתנו תמורה זהה.
חשוב לדעת שככל שטווח החזרות עולה (והמשקל עבודה יורד) החשיבות להגעה לכשל גודלה אף יותר.

חזרה בודדת זה הכי טוב😁

ברצינות, להיפרטרופיה הייתי מתמקד בתחושה ולא מספר, בהתאם למיומנות ולתרגיל אעשה בין 3 ל20 חזרות. ככל שאני מיומן ושולט בתרגיל יותר אוריד את החזרות, וככל שהתרגיל חדש ואני לא מיומן אעלה את החזרות.
מעבר לזה, תרגילים מורכבים נוטים להתיש את הריאות בחזרות גבוהות יותר מאת השריר, אצמד לפחות חזרות לעומת תרגילים מבודדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית