הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב להגיע לכשל כל תרגיל ?

blueberry2

משתמש מתחיל
13
1
נק' מוניטין:
1
13
1
אני התחלתי לעשות תרגילים מורכבים כגון סקוואטים ואני מפחדת להגיע שם לכשל, ברגע שאני מרגישה שאם אני עושה עוד חזרה אחת אני קורסת אני עוצרת .
האם הגעה לכשל הוא הכרחי לשם התקדמות ?

כשל לא הכרחי להתקדמות באף תרגיל.
ככל שנתקרב יותר לכשל, יהיה לנו יותר היפרטרופיה, זה לא אומר שלא יהיה היפרטרופיה אם לא הגעת לכשל, רק שיהיה פחות.

יש הרבה סיבות לוותר על קצת היפרטרופיה ולא להגיע לכשל, לדוגמה בשביל טכניקה נקיה וטובה יותר, מה שיעזור לנו להתקדם יותר ולהימנע מפציעות כנראה. וגם עבור רכישת מיומנות התרגיל. בלתי אפשרי ללמוד ולשלוט בתרגיל כשעובדים לכשל, חשוב לקחת תקופה בה נתרחק קצת מהכשל ונרכוש את המיומנות הפיזית, מנטלית ועצבית של התנועה.

ככל שהתרגיל מורכב יותר, יש אלמנטים נוספים של שליטה טכנית, וכדאי להתרחק יותר מהכשל כדי לרכוש את המיומנות לפני שנתקרב לכשל.

סתם בכללי המילה כשל מטעה, יש כשל טכני, כשל מנטלי, כשל אירובי, וכשל תנועתי.
יש הרבה סיבות למה מישהו נכשל בתרגיל ולא מצליח עוד חזרה, אם זה כי נגמר להם האוויר, או גם אם יכולים עוד חזרות, זה לא היה בטכניקה הרצויה. עדיף למחוק מהלקסיקון את המושג להגיע לכשל, ולהתרכז בדברים חשובים יותר בתנועה, ולמדוד את דרגת הקושי ביחס לקרבה לכשל ולא ההגעה אליו.

אני מניח שאת לא פאוורליפטרית . ולעשות סקוואט זה לא הייעוד שלך בחיים . גם אני אוהב לעשות סקוואט , אבל יש עוד תרגילים שלפעמים יותר יעילים...
פתרון = תעברי ללג פרס צמוד/רחב . ולג אקסטנשן . ותגיעי שם לאמא של הכשל , ולא תפחדי למות תחת הברזלים 🥰

אני מניח שאת לא פאוורליפטרית
אל תניח, כולם פאוורליפטרים עד שיוכח אחרת.
ולעשות סקוואט זה לא הייעוד שלך בחיים
זה היעוד של כולנו. אם אתה לא ממוקד אך ורק על מראה חיצוני, הסקוואט הוא לכולם. מדובר בתרגיל שנולד עבור לעזור לספורטאים בכל תחום שהם עוסקים, אם זה פוטבול, כדורסל או שחיה.
אבל יש עוד תרגילים שלפעמים יותר יעילים...
לפעמים זה מילת המפתח, בדרך כלל מדובר בתרגיל בעל תרומה עצומה לבריאות השלד, יציבות, גידים ומפרקים וכל הגוף.
פתרון = תעברי ללג פרס צמוד/רחב . ולג אקסטנשן . ותגיעי שם לאמא של הכשל , ולא תפחדי למות תחת הברזלים 🥰
זה נכון, תרגילים מבודדים פשוטים יותר טכנית, ונדרש פחות זמן ומאמץ לשלוט בטכניקה ולהתקרב לכשל.
אבל כשל והיפרטרופיה הם חלק קטן בתהליך בניית מראה השריר, ועוד יותר קטן לבניית כושר כללי בכל המובנים כולל המראה הכללי של הגוף.

אל תניח, כולם פאוורליפטרים עד שיוכח אחרת.

זה היעוד של כולנו. אם אתה לא ממוקד אך ורק על מראה חיצוני, הסקוואט הוא לכולם. מדובר בתרגיל שנולד עבור לעזור לספורטאים בכל תחום שהם עוסקים, אם זה פוטבול, כדורסל או שחיה.

לפעמים זה מילת המפתח, בדרך כלל מדובר בתרגיל בעל תרומה עצומה לבריאות השלד, יציבות, גידים ומפרקים וכל הגוף.

זה נכון, תרגילים מבודדים פשוטים יותר טכנית, ונדרש פחות זמן ומאמץ לשלוט בטכניקה ולהתקרב לכשל.
אבל כשל והיפרטרופיה הם חלק קטן בתהליך בניית מראה השריר, ועוד יותר קטן לבניית כושר כללי בכל המובנים כולל המראה הכללי של הגוף.
אין עלייך אלחנן
גם כשאני צודק אתה יותר צודק ממני

אני התחלתי לעשות תרגילים מורכבים כגון סקוואטים ואני מפחדת להגיע שם לכשל, ברגע שאני מרגישה שאם אני עושה עוד חזרה אחת אני קורסת אני עוצרת .
האם הגעה לכשל הוא הכרחי לשם התקדמות ?
מחקרים הוכיחו שגם 1-2 חזרות מכשל הן יעילות בדיוק כמו כשל, ככה שאת יכולה בביטחון רב לעבוד עם שתי חזרות עד לכשל.
את גם יכולה תמיד בסט האחרון להגיע לכשל אם את אוהבת לעבוד לכשל.
בזמן סקוואט את יכולה לעבוד בכלוב משקולות עם מוטו. ביטחון וככה את לא תפחדי שהמוט ימחץ אותך או שתעבדי עם מכשירים

בזמן סקוואט את יכולה לעבוד בכלוב משקולות עם מוטו. ביטחון וככה את לא תפחדי שהמוט ימחץ אותך או שתעבדי עם מכשירים
ולפעמים גם בכלוב זה מרתיע מספיק כדי לא להגיע לשם. חבר סיפר לי.
אפילו פעם הכרחתי את עצמי להכשל ולראות את הכלוב מגן... כלומר החבר, אבל מאז לא התחשק לחבר לחזור שוב לכשל.
בתרגיל כמו סקוואט שניים לפני כשל נשמע לי מספיק טוב.

• פותח/ת השרשור
כשל לא הכרחי להתקדמות באף תרגיל.
ככל שנתקרב יותר לכשל, יהיה לנו יותר היפרטרופיה, זה לא אומר שלא יהיה היפרטרופיה אם לא הגעת לכשל, רק שיהיה פחות.

יש הרבה סיבות לוותר על קצת היפרטרופיה ולא להגיע לכשל, לדוגמה בשביל טכניקה נקיה וטובה יותר, מה שיעזור לנו להתקדם יותר ולהימנע מפציעות כנראה. וגם עבור רכישת מיומנות התרגיל. בלתי אפשרי ללמוד ולשלוט בתרגיל כשעובדים לכשל, חשוב לקחת תקופה בה נתרחק קצת מהכשל ונרכוש את המיומנות הפיזית, מנטלית ועצבית של התנועה.

ככל שהתרגיל מורכב יותר, יש אלמנטים נוספים של שליטה טכנית, וכדאי להתרחק יותר מהכשל כדי לרכוש את המיומנות לפני שנתקרב לכשל.

סתם בכללי המילה כשל מטעה, יש כשל טכני, כשל מנטלי, כשל אירובי, וכשל תנועתי.
יש הרבה סיבות למה מישהו נכשל בתרגיל ולא מצליח עוד חזרה, אם זה כי נגמר להם האוויר, או גם אם יכולים עוד חזרות, זה לא היה בטכניקה הרצויה. עדיף למחוק מהלקסיקון את המושג להגיע לכשל, ולהתרכז בדברים חשובים יותר בתנועה, ולמדוד את דרגת הקושי ביחס לקרבה לכשל ולא ההגעה אליו.
הבנתי:) טוב לדעת תודה !
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני מניח שאת לא פאוורליפטרית . ולעשות סקוואט זה לא הייעוד שלך בחיים . גם אני אוהב לעשות סקוואט , אבל יש עוד תרגילים שלפעמים יותר יעילים...
אני עושה אבל רציתי קצת לאתגר את עצמי אז התחלתי לעשות תרגילים כבדים .

נערך לאחרונה:
העיקר הוא לחשב איפה להגיע יותר קרוב לכשל ואיפה להתרחק קצת, כי אם תגיעי קרוב מאוד לכשל בכל תנועה את תגיעי לקיר ותתקעי די מהר, בגלל זה צריך לעבוד לפי תוכנית מחושבת

מחקרים הוכיחו שגם 1-2 חזרות מכשל הן יעילות בדיוק כמו כשל, ככה שאת יכולה בביטחון רב לעבוד עם שתי חזרות עד לכשל.
את גם יכולה תמיד בסט האחרון להגיע לכשל אם את אוהבת לעבוד לכשל.
מחקרים לא כלכך מוכיחים, מה גם שזה נושא עם מלא ניואנסים.
ואחרי שאמרתי את זה, אני גם בצד שתומך בלא להגיע לכשל רוב מוחלט של הזמן.

מחקרים לא כלכך מוכיחים, מה גם שזה נושא עם מלא ניואנסים.
ואחרי שאמרתי את זה, אני גם בצד שתומך בלא להגיע לכשל רוב מוחלט של הזמן.
ג'ף ניפרד ומייק ישראלטל אומרים שלהגיע לכשל זה פחות מומלץ מאשר להשאיר שתי חזרות ברזרב אני אישית אוהב אימונים לכשל ומתאמן כל הזמן לכשל אם יש ימים שבהם אני מרגיש שאין לי את מצב הרוח לאימון רצחני אז אני לא מתאמן לכשל

ג'ף ניפרד ומייק ישראלטל אומרים שלהגיע לכשל זה פחות מומלץ מאשר להשאיר שתי חזרות ברזרב אני אישית אוהב אימונים לכשל ומתאמן כל הזמן לכשל אם יש ימים שבהם אני מרגיש שאין לי את מצב הרוח לאימון רצחני אז אני לא מתאמן לכשל
והם הראו מחקרים

והם הראו מחקרים
אין ויכוח שיש מחקרים שמראים שהכיוון הוא שלכשל יש חסרונות שלא עולות על היתרונות, המשפט "מחקרים מוכיחים" הוא לא נכון מעצם היותם של מה מחקרים באים לעשות
בנוסף שגית במה שנקרא הטיית פנייה לסמכות, זה שמייק ישראטל (פילוסוף מודרני ואדם שאני ברמה האישית מעריך מאוד!) וג'ף ניפרד שהוא אחלה לכל הפחות זה שהם מראים מחקרים ואומרים מה הם אומרים לאו דווקא הופך את זה לנכון, נוסיף על זה שאנשים נוטים לשנות את הניסוח של "מומחים" כי לרוב "מומחה" יסייג את עצמו ולא ידבר בצורה כגון "מחקרים מוכיחים" יתכן והם כן אמרו "לדעתי" ואז המשיכו למשפט חד משמעי אבל זה בהחלט לדעתם, ואפשר לסמוך על זה אם רוצים פשוט זה חוזר לזה שזה לא "מחקרים מוכיחים" אלא לדעתו של מייק ישראטל אגדה בתחום x y z...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית