הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סטרוגמן ישראלי

yuval729

משתמש פעיל
445
108
נק' מוניטין:
122
445
108
יצא לי לחשוב על זה, איך זה שאין בן אדם אחד בארץ שניסה להתחרות בwsm? תחשבו איזה כיף היה לצפות בwsm 2025 ולראות שם את הדגל שלנו..
בכל זאת מדינה של 10 מיליון איש, פאוורליפטינג כן תפס בארץ ואנשים פה אוהבים להתאמן, למשל בתחרויות הנינג'ה יש המון התלהבות וגם הצלחות, ותכלס כמעט בכל ספורט בארץ יש איזה ישראלי שמתחרה גם בחו"ל.
אני זוכר שהיה אחד בשם יונה לייטאיזן ב2018 שהצהיר שהוא הראשון אבל מאז לא שמעתי עליו. חשבתי על כמה גורמים שלדעתי הם הסיבה.
1.אנחנו לא אומה גבוהה מלכתחילה, והספורט הזה נתפס כספורט של ענקים. מישהו מתחת ל1.80 לא יחשוב אפילו לצעוד בכיוון הזה ורצוי מעל 1.90 למרות שהיו סטרונגמנים נמוכים יותר בעבר.
2. לא מכירים את הספורט בכלל, אין תחרויות אפילו למשקלים של under80/90kg קילו שגם אנשים רגילים יכולים להתחרות בהם. אין לזה קיום אפילו בארץ אז גם אם למישהו יש את הנתונים והרצון זה דורש המון יזמות לחפש איפה להתאמן ולהתחרות רק בחו"ל.
3. מן הסתם כסף זה גם מכריע, אין בזה פרנסה למי שלא מגיע לרמה מקצוענית אבל לדעתי זאת פחות הסיבה.
4. אולי בסוף היהודים באמת פחות "חזקים" מבחינה גנטית. גם אם זה נכון, לפחות לפי שאר ענפי האתלטיקה, עדיין יש בשוליים אנשים חזקים.
ממה שראיתי התחרות האחרונה של האיש החזק בישראל היתה ב2016 ככה שגם אם היתה לספורט הזה איזו שהיא תנופה בארץ היא נעלמה לגמרי

נערך לאחרונה:
שיתחילו לשים לוגים ואבנים במכוני כושר כדי שאנשים בכלל יכירו את הספורט הזה
בוא נתחיל בזה שיתחילו להיות מכוני כושר אמיתיים בישראל! ולא הג'ימבורי לואוקוסט/קלאב הוטל אילת שהמכונים הפכו להיות בשנים האחרונות...

• פותח/ת השרשור
אולי מקום אחד ציבורי בתל אביב וכל השאר מכוני קרוספיט בודדים שמחייבים אותך להתאמן בקבוצות..אין גישה לספורט הזה בארץ ואין היכר
באמת מחייבים להתאמן בקבוצות? חשבתי להירשם אבל אין סיכוי אם יגידו לי לעשות מתח כמו תולעת או קלין אנד פרס עם 20 קילו למקסימום חזרות אני מייד עף משם...זה הרושם שיש לי על קרוספיט😀

זה ספורט מאוד מסומם, בארץ אני חושב שיותר קשה להשיג סמים לא חוקיים מאשר באנגליה לדוגמה. כמות האנשים שרוצים לסכן את החיים שלהם עם בית מרקחת בגוף, כנראה נמוך יותר בארץ.
בתחרות האחרונה של אליפות הנוער העולמי של הIPF ניצח נער יהודי, לא חושב שיהודים חלשים.
Screenshot_20241127_093625_Facebook.jpg

• פותח/ת השרשור
זה ספורט מאוד מסומם, בארץ אני חושב שיותר קשה להשיג סמים לא חוקיים מאשר באנגליה לדוגמה. כמות האנשים שרוצים לסכן את החיים שלהם עם בית מרקחת בגוף, כנראה נמוך יותר בארץ.
בתחרות האחרונה של אליפות הנוער העולמי של הIPF ניצח נער יהודי, לא חושב שיהודים חלשים.
צפה בקובץ המצורף 99808
אני גם לא חושב שהיהודים חלשים, למרות שבכל ענף ספורט שדורש כוח ואתלטיקה אנחנו נחותים. קשור יותר לתרבות הספורט כאן ומוסר עבודה.
לגבי מסוממים או לא, גם בודיבילדינג זה תחום מסומם וזה כן פופולארי בארץ. יש כאן פורום שלם של סטרואידים שמדי פעם אני נכנס לראות מה הם לוקחים ואני מתכווץ איך בן אדם מוכן לשבש את כל הציר שלו בשביל קוביות..אז משוגעים לכל דבר לא חסר.

הפאורליפטינג בארץ פחות מסומם משמעותית. לדעתי כנראה כי זה לא משתלם כלכלית אתה מחזיק בשיא ישראל אבל בחו"ל בקטגוריה שלך מופיעים מספרים הרבה יותר גבוהים וזה רק בגלל סמים. אין סיכוי שמישהו טבעי במשקל כזה ימשוך 800 פאונד, אבל אולי עוד תוכיח שזה אפשרי🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית