הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עליה במסת שריר וירידה באחוז שומן - אפשרי?

IdanCO

משתמש מתחיל
24
4
נק' מוניטין:
4
24
4
תכלס, למה שלא יהיה אפשרי?
אני לא מדבר על מתאמנים מתקדמים שכבר עברו כמה תהליכים של מסה, חיטוב, ושנים של אימונים.

אלא לדוגמא אדם ששקל בעבר 100 קילו, ירד ל70 תוך כדי אימוני כוח וירד לאחוז שומן נמוך אבל בלי מספיק מסת שריר
במידה ואדם כזה, יתחיל מסה בפלוס קלורי מתון ואכילה נקייה של עד 300-400 קלוריות, אז סביר להניח ש70 אחוז לטובתו שהוא יעלה מסת שריר וירד באחוזי שומן.

ואני לא אומר שהוא יעלה מסת שריר וירד בשומן, אלא אחוזים זה עניין יחסי
אז נניח והמתאמן יצבור 5 קילו שריר, ו1 קילו שומן(הוא כן יעלה בשומן) בתהליך המסה, אבל אחוזי השומן ירדו בגלל הצבירת שריר הגבוהה
לכן סביר להניח שהוא כן יראה יותר טוב, ולכן הטענה של המון שרושמים שאפשר לעלות מסת שריר ולרדת בשומן וגם עד היום יש על זה התווכחויות, אבל למעשה אי אפשר לרדת בשומן בפלוס קלורי, אבל כן אפשר לרדת באחוזי השומן
אז למה הסאגה הזאת ממשיכה להיות כו רלוונטית בקרב אלפי מתאמנים שחלק טוענים X וחלק טוענים Y

תכלס, למה שלא יהיה אפשרי?
אני לא מדבר על מתאמנים מתקדמים שכבר עברו כמה תהליכים של מסה, חיטוב, ושנים של אימונים.

אלא לדוגמא אדם ששקל בעבר 100 קילו, ירד ל70 תוך כדי אימוני כוח וירד לאחוז שומן נמוך אבל בלי מספיק מסת שריר
במידה ואדם כזה, יתחיל מסה בפלוס קלורי מתון ואכילה נקייה של עד 300-400 קלוריות, אז סביר להניח ש70 אחוז לטובתו שהוא יעלה מסת שריר וירד באחוזי שומן.

ואני לא אומר שהוא יעלה מסת שריר וירד בשומן, אלא אחוזים זה עניין יחסי
אז נניח והמתאמן יצבור 5 קילו שריר, ו1 קילו שומן(הוא כן יעלה בשומן) בתהליך המסה, אבל אחוזי השומן ירדו בגלל הצבירת שריר הגבוהה
לכן סביר להניח שהוא כן יראה יותר טוב, ולכן הטענה של המון שרושמים שאפשר לעלות מסת שריר ולרדת בשומן וגם עד היום יש על זה התווכחויות, אבל למעשה אי אפשר לרדת בשומן בפלוס קלורי, אבל כן אפשר לרדת באחוזי השומן
אז למה הסאגה הזאת ממשיכה להיות כו רלוונטית בקרב אלפי מתאמנים שחלק טוענים X וחלק טוענים Y
הטיעון הוא שאי אפשר לרדת במסת השומן תוך עליה כשנמצאים בפלוס קלורי, לפחות לא באופן מהותי.
המקרה שאתה מדבר עליו סופר לא רלוונטי, לאבד קילו שומן על פני שנה-שנתיים (מה שיקח להעלות 5 ק"ג מסת שריר למתאמן מתקדם)
זה מינורי ולא באמת ישנה הרבה בנראות.
Once again, let’s just look at the math here. If you were to gain six kilograms of muscle, which is definitely possible over a year as a beginner or an early intermediate, while at the same time losing a kilogram of fat, then by definition you would have had to have a net surplus of 1,400 calories while losing body fat.

It’s important to note that again, that’s a total cumulative caloric surplus. So, if the transformation happened over a year or 365 days, that would actually only be about a four-calorie surplus per day, which is obviously not practical at all.

נערך לאחרונה:
אני לא אסכים עם qa ואגיד שזה מאוד אפשרי, פשוט הרבה פחות אידיאלי.
אני אישית עושה משהו שדומה ללהיות ניטראלי תמיד בעיקר מטעמי אורח חיים ולא מניסיון למקסם תוצאות כמובן.

אני לא אסכים עם qa ואגיד שזה מאוד אפשרי, פשוט הרבה פחות אידיאלי.
אשמח לשמוע איך המכניזם יעבוד?
איך תגיע למצב שאתה מוריד במסת השומן בצורה מהותית כשהמאזן הקלורי שלך הוא חיובי?

לא שיש לי דעה לאחד מן הצדדים, אבל הסבר הגיוני זה שאתה במינוס קלורי מועט וגם מתאמן הרבה אז הגוף משתמש בשומן בשביל האנרגיה הדרושה לאימון+ בניית השריר.
האם זה נכון אני לא יודע אבל הסבר מניח את הדעת

אבל הסבר הגיוני זה שאתה במינוס קלורי מועט וגם מתאמן הרבה אז הגוף משתמש בשומן בשביל האנרגיה הדרושה לאימון+ בניית השריר.
אבל הדיון פה הוא על ירידה במסת השומן כשאתה בפלוס קלורי.
ובכללי למסלול אנרגיה שהגוף שלך משתמש אין כל חשיבות, מה שמשנה הוא המאזן הקלורי.
גם שאנחנו יושבים בספה הגוף משתמש בעיקר בשומן, לא רואה איפה התגמול לאנשים שלא קמים ממנה.

אבל הדיון פה הוא על ירידה במסת השומן כשאתה בפלוס קלורי.
זה מה שכתוב אבל נראה לי שהדגש הוא על היכולת להוריד שומן תוך כדי עליה במסת שריר, הדרך פחות מעניינת
ובכללי למסלול אנרגיה שהגוף שלך משתמש אין כל חשיבות, מה שמשנה הוא המאזן הקלורי
זאת הטענה שלך, אני הצעתי הסבר שיכול לתאר איך מתרחשת ירידה השומן תוך כדי עליה בשריר ללא קשר האם זה נכון או לא

מה לגבי חומרים כאלה ואחרים?
האם בעזרתם הדבר קל יותר ליישום במציאות?
לדוגמא על טסט פשוט ניתן לבצע ריקומפ דיי בטוח גם לא למתאמן מתחיל, אני טועה?

ברמה יחסית האחוז שומן יכול לרדת, ובפלוס קלורי נמוך מאוד, לא חושב שזה כזה אמירה רדיקלית ולא מוסכמת, פשוט צריך להבין שזה רחוק מאוד מאידיאלי ומתהליך נורמלי של עליה וירידה במשקל בתקופות.

קוראים לזה ריקומפוזיציה, ולא הבנתי מה השאלה שלך?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

זה מה שכתוב אבל נראה לי שהדגש הוא על היכולת להוריד שומן תוך כדי עליה במסת שריר, הדרך פחות מעניינת
פותח הפוסט מדבר על לעלות יותר בשריר מאשר בשומן ובכך אחוז השומן שלו יירד באופן יחסי. זה פלוס קלורי קיצר.
דרך אגב פותח הפוסט......... זה לא ריקופ כי בריקומפ אתה צריך להיות בגרעון... מה שאתה מתאר - עליה נקייה במסה - זה התהליך "הרגיל" שבו אתה עולה בעיקר במסת השריר. זאת לא פריווילגיה של מישהו שהיה שמן ונהיה רזה או ווטאבר. אין קשר

אז שוב, אי אפשר להוריד ממסת השומן בצורה מהותית (אם בכלל) בפלוס קלורי.
לשנות את האחוזים תמיד אפשר על ידי הורדת אחד הפקטורים (מסת שומן לצורך העניין) או לחלופין העלאה של האחרים (מסת שריר למשל)
זאת הטענה שלך, אני הצעתי הסבר שיכול לתאר איך מתרחשת ירידה השומן תוך כדי עליה בשריר ללא קשר האם זה נכון או לא
ההסבר שלך לא מתכתב עם המדע.
גם אם אכן הגוף שלך יעבוד רק על מערכת אנרגיה אירובית (למרות שזה לא אפשרי בלי להשתמש גם בשאר המסלולים)
ואתה תהיה בפלוס קלורי רציף- אתה לא תשרוף שומן בצורה עודפת.
ברמה יחסית האחוז שומן יכול לרדת, ובפלוס קלורי נמוך מאוד, לא חושב שזה כזה אמירה רדיקלית ולא מוסכמת, פשוט צריך להבין שזה רחוק מאוד מאידיאלי ומתהליך נורמלי של עליה וירידה במשקל בתקופות.
תסתכל על התגובה הראשונה שלי לאיתמר.
צריך להבדיל בין אחוז השומן לבין מסת השומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית