הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהם המיתוסים הכי נפוצים שאתם נתקלים בהם?

Avital Hadary

משתמש מתחיל
105
114
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
129
105
114
מהם המיתוסים הכי נפוצים שאתם נתקלים בהם.png

איזה מיתוסים בנושאי תזונה ואימונים אתם שומעים הכי הרבה?
איך אתם מגיבים שאתם שומעים אותם – מנסים להסביר שזה לא נכון, או שפשוט זורמים וממשיכים הלאה?

צפה בקובץ המצורף 100306

איזה מיתוסים בנושאי תזונה ואימונים אתם שומעים הכי הרבה?
איך אתם מגיבים שאתם שומעים אותם – מנסים להסביר שזה לא נכון, או שפשוט זורמים וממשיכים הלאה?

״אתה מתאמן מתחיל, הייתי ממליץ לך לקחת מאמן כי זה פשוט ישתלם לך במקום לטעות לבד״

בדר״כ אני לא מתערב, אבל לפעמים אני לא מתאפק.

״אתה מתאמן מתחיל, הייתי ממליץ לך לקחת מאמן כי זה פשוט ישתלם לך במקום לטעות לבד״

בדר״כ אני לא מתערב, אבל לפעמים אני לא מתאפק.
איפה זה מיתוס?
ישתלם לו זה בטוח, אולי כספית זה לא יהיה חד משמעי אבל מבחינת זמן וידע - אין צל של ספק.
(בהנחה והמאמן מקצועי)

איפה זה מיתוס?
ישתלם לו זה בטוח, אולי כספית זה לא יהיה חד משמעי אבל מבחינת זמן וידע - אין צל של ספק.
(בהנחה והמאמן מקצועי)
יש אנשים שכשהם לוקחים מאמן זה תירוץ לא לעבוד קשה, להשליך על מישהו אחר את האחריות.
על עצמי, כשלקחתי מאמן התקדמתי פי כמה מכשהתאמנתי לבד, וכשעזבתי אותו, התקדמתי פי כמה מכשעבדתי איתו.
זה מאוד אנדבדואלי ותלוי גם בתקופה ושלב באימונים או בחיים לדעתי.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מיתוסים קלאסים, כל הדברים שאנשים אומרים שגורמים לפציעה ללא ביסוס, או גרוע מזה, ביסוס מקומם על בן דוד של חבר.

דדליפט גורם פציעות, ברכיים קורסות בסקוואט, עומס, ניהול עומסים, וכן הלאה...
אני מעדיף לומר שאני לא יודע מה גורם לפציעה, ולהניח שזה משילוב גורמים יחד, ואולי הדברים שאנשים חוששים מהם ללא ביסוס הם חלק מהגורמים לפציעות.
אני חושב שחוסר שינה, תזונה, נוזלים, ניהול עומסים גרוע, טכניקה לא עקבית קשורים לפציעה, אין לי ביסוס מדעי לזה, אבל הגיוני לי שהתאוששות פגומה יכולה להיות קשור. אבל נראה מאות אנשים שמזניחים את כל הדברים שציינתי ולא נפצעים, וכאלו שנפצעים כשמקפידים על הכל.

איך אני מתמודד עם זה?
על פי רוב שואלים או דנים איתי, אני מציג את העובדות המדעיות שחקרו ולא הגיעו לביסוס עמדה כפי שהלה הגיע, הניסיון העשיר שלי כמתאמן ומאמן של הטופ הישראלי הרבה שנים, ומבקש לשמוע מה הבסיס שלהם.
הרבה פעמים אנשים ישנו עמדה, אבל קורה הרבה שהפחד מושרש עמוק או האמונה שלהם שאין לי יכולת / צורך / רצון לשנות למישהו את הדעה.

נערך לאחרונה:
נשים שלא רוצות להתאמן ומשתמשות בתירוץ שהם לא רוצות להיות "שריריות".
אני תמיד עונה להן שאני מבין אותן ולכן אני גם לא רץ, אני מפחד לרוץ פתאום מרתון

מיתוסים זה מונח שגוי.
בורות ו-bro science הם מונחים מדויקים יותר.
דום מזטי עשה מהם קריירה.
חייבים לצרוך חלבון מיד אחרי האימון, שרירים הופכים לשומן אם מפסיקים להתאמן, פחמימות משמינות, חייבים להתאמן כל יום כדי לראות תוצאות, חייבים אירובי כדי לרזות.
Reps for Jesus, bitch

משגע אותי דברים כמו x זה רעל
ממתיקים מלאכותיים זה רעל
קפאין זה רעל

הכי נפוץ לשמוע את זה על קולה זירו ומונסטרים, ואז תמיד מגיע הטיעון "קראת פעם את הרכיבים של זה?" אני: כן עכשיו תספר לי איך הם רעל
ולהמשכי טיעונים גרועים ולא נכונים

זה קיים הרבה פחות מפעם אבל כל המיתוס על אבקות חלבון שזה לא בריא או שזה הורס את הכליות

משגע אותי דברים כמו x זה רעל
ממתיקים מלאכותיים זה רעל
קפאין זה רעל

הכי נפוץ לשמוע את זה על קולה זירו ומונסטרים, ואז תמיד מגיע הטיעון "קראת פעם את הרכיבים של זה?" אני: כן עכשיו תספר לי איך הם רעל
ולהמשכי טיעונים גרועים ולא נכונים

לגמרי והכי מעצבן שזה בדרך כלל מגיע מאנשים עם האורך חיים הכי לא בריא שמעשנים ושותים את כל המשקאות שעמוסים בסוכר.

מיותר לדון בחדר כושר עם אחרים על מיתוסים, זה מושרש מאוד חזק אצל האנשים ואין סיכוי לשנות את דעתם, בדיוק כמו דיוני דת, פוליטיקה וחיסונים.

מיותר לדון בחדר כושר עם אחרים על מיתוסים, זה מושרש מאוד חזק אצל האנשים ואין סיכוי לשנות את דעתם, בדיוק כמו דיוני דת, פוליטיקה וחיסונים.
לא מתווכחים כדי לשנות דעה של אנשים, מתווכחים או כדי לחדד את העמדה שלך (בעיני עצמך) או כדי לעצבן אחרים

תמיד מצחיק אותי ששואלים: אתה לוקח אבקת חלבון?

כאילו מדובר באיזה סם😅

היא : איך אתה שותה את הרעל הזה... זה מסרטן , לך תדע מה יש בזה?!?#

בזמן שהיא :
1739964124760.png

1739964213025.png

1739964433467.png
*גלולות למניעת הריון

היא : איך אתה שותה את הרעל הזה... זה מסרטן , לך תדע מה יש בזה?!?#
לי תמיד אמרו שזה סתם מנפח וברגע שאני אפסיק לקחת אבקת חלבון אז כל השרירים שלי יהיו יעלמו או יהיו שומן 😂😂
אני חושב שבאותה תקופה כולם התייחסו לאבקות חלבון כאילו זה איזה סטרואידים אנבוליים

לי תמיד אמרו שזה סתם מנפח וברגע שאני אפסיק לקחת אבקת חלבון אז כל השרירים שלי יהיו יעלמו או יהיו שומן 😂😂
אני חושב שבאותה תקופה כולם התייחסו לאבקות חלבון כאילו זה איזה סטרואידים אנבוליים
תתפלא אבל יש עדיין רופאים שלא מבנים את ההבדל בין אבקת חלבון לבין סטרואידים אנבולים.... ומבחינתם הם באותו רמת סיכון.
יש רופאים שהם מאוד מיושנים..

לא מתווכחים כדי לשנות דעה של אנשים, מתווכחים או כדי לחדד את העמדה שלך (בעיני עצמך) או כדי לעצבן אחרים

לא בידיוק.
לא מתווכחים כדי לשנות את הדעה לבחור שאתה מתווכח איתו, מתווכחים כדי לשנות את הדעה למי שמקשיב / קורא.

קורא?! מדובר בויכוח עם מישהו איזוטרי בחדר הכושר....
כן זה חסר טעם כמו לנסות להסביר למשפחה בשולחן שישי שקולה זירו זה לא מזיק או שאין בעיה עם משקאות אנרגיה כמו מונסטר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית