הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לקצר את הleg day שלי , ובנוסף לתכנן מעבר מ-6 פעמים בשבוע ל3-4 פעמים בשובע

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
אהלן! אני כרגע עובד עם התוכנית abc מהפורטל שעשיתי לה טיפה שינויים ספציפית לי ולעובדה שאני בחיטוב ולא מסה כרגע:

A:

לחיצת חזה בשיפוע עליון - 5x6-8
לחיצת חזה בדמבלים - 4x8-10
פרפר במכונה - 4x10-12
פשיטת מרפקים בכבל - 3x10-12
פשיטת מרפקים מאחורי הראש (אין לי מושג איך קוראים לתרגיל) בכבל - 3x10-12

B:
חתירה במוט - 4x8-10
פולי עליון - 4x8-10
פול אובר - 4x10-12
כפיפות מרפקים כנגד פולי תחתון - 3x10-12
כפיפות מרפקים בכסא כומר - 3x10-12

C:
סקוואט - 3x6-10 (אני משחק עם נפח ועצימות, ברגע שאני נתקע במשקל אני יורד למטה במשקל עבודה אבל מעלה ווליום וככה מתקדם)
דדליפט - 1x5 כבד , 2x5 משקל בינוני (בערך 90% מהמשקל של הסט הראשון) עם עצירה למטה
(3 סטים על דדליפט אחרי סווקאט כשאני כמעט חצי שנה בתוך חיטוב ועל 1200 קלוריות הרגיש לי יותר מידי, מנצל את שני הסטים הנוספים לעבוד על נקודות חולשה)
לג פרס - 3x10-12
לחיצת כתפיים במוט - 4x6-10 (כמו בסקוואט , משחק עם נפח ועצימות)
הרחקות לצדדים - 4x10-12
חתירה בעמידה כנגד פולי תחתון - 4x10-12

*בנוסף כל אימון שני אני עובד על בטן , כפיפות בטן בכבל 4x10-12 והנפות רגליים 3x20*

אני מתאמן כרגע במסגרת של ABCABCX. בנוסף בערך שעה ורבע של קרדיו כל יום.
בימים A ו-B אין לי כל כך בעיה עם זה , האימונים עצמם הולכים מהר. אבל ביום C אני נח יחסית הרבה בין סטים של תרגילים מורכבים וביום הזה יש לי 3 ביחד ובנוסף לזה חימום לסקוואט ודדליפט. (אם אני עובד מאוד כבד אני נח 5 דקות בין סט לסט , אם אני עובד במשקל שהוא כבד בצורה סבירה אני נח 3)

עד עכשיו הייתה לי תקופה יחסית רגוע בחיים עם הרבה זמן פנוי אז זה לא הפריע לי כל כך , וגם עם כל הנפח הזה והעובדה שאני בקושי מכניס קלוריות ועושה הרבה אירובי אני מתקדם טוב גם במשקלים , גם מבחינה ויזואלית וגם ברמת התשישות שלי אני לא מרגיש כל כך תשוש. אבל עכשיו נהיה לי יותר עומס בעבודה והיום רגליים הפך לארוך בצורה בלי סבירה... אני נמצא קרוב לשעתיים בחדר כושר בלי הקרדיו ביום הזה. (לעומת בערך שעה אולי אפילו פחות בשאר הימים) ולכן אני זקוק לעצתכם לשמוע איך הייתם מקצרים אותו 🤨 חשבתי על להעביר את הדדליפט ליום של הגב אבל אני דואג שהוא יפגע בסקוואט שאני מבצע ביום שאחרי...

בנוסף , בעוד חודש אני חוזר ללימודים ולהיות בחדכ 6 פעמים בשבוע כבר לא יהיה ריאלי בשבילי. הייתי רוצה להתייעץ איתכם לגבי מעבר לאימון במסגרת של 3-4 פעמים בשבוע. איך הייתם ממליצים לבצע את זה? אני קצת דואג מהעניין מכיוון שהגוף שלי התרגל לנפח מסויים ומדאיג אותי שאם אוריד בנפח הזה זה יוביל לאיבוד של מסת שריר בכלל שאני בגרעון... (למרות שיכול להיות שעד אז כבר אסיים עם החיטוב)

באימון C אתה נותן 9 סטים לרגליים, ו-12 סטים לכתפיים (וגם עבודה על בטן כל אימון רגליים שני?)
לא ציינת שאתה בכוונה מדגיש את פלג גוף עליון על חשבון פלג גוף תחתון, לכן אני מניח שהמטרה שלך יותר מאוזנת וזה צריך להיות משוקף באימונים.
מציע לך בהנתן חלוקה ל-3 ימים לשנות ל PPL. כתף קדמית ב- Push, כתף אחורית ב- Pull, כתף צידית לשיקולך (אני מעדיף ב- Pull).
לדעתי יש לך יותר מדי נפח, ובכל מקרה 6 ימים בשבוע זה המון, תשקול להוריד ל- 5.

Push:
- 9 סטים לחזה עם עדיפות לחזה עליון
- 2-3 סטים לכתף קדמית (אתה עושה לחיצות בשיפוע אז אפשרי גם לוותר על בידוד)
- 3 סטים ליד אחורית

Pull:
- 6-9 סטים לגב
- 3 סטים לכתף צדית
- 2 סטים לכתף אחורית

- 3 סטים ליד קדמית

Legs:
מה שאתה עושה ואפשר גם להוסיף 2 סטים לתאומים.
אפשרי גם להוריד ל-6 סטים של תרגילים מורכבים ולהוסיף עבודה מבודדת שהיא יותר קלה (פושטי\כופפי ברך)

בטן מתי שבא לך אבל בסוף האימון.

בנוסף , בעוד חודש אני חוזר ללימודים ולהיות בחדכ 6 פעמים בשבוע כבר לא יהיה ריאלי בשבילי. הייתי רוצה להתייעץ איתכם לגבי מעבר לאימון במסגרת של 3-4 פעמים בשבוע. איך הייתם ממליצים לבצע את זה? אני קצת דואג מהעניין מכיוון שהגוף שלי התרגל לנפח מסויים ומדאיג אותי שאם אוריד בנפח הזה זה יוביל לאיבוד של מסת שריר בכלל שאני בגרעון... (למרות שיכול להיות שעד אז כבר אסיים עם החיטוב)
אתה בעצמך אמרת שהנפח הנוכחי לא ריאלי. זה בסדר, לימודים זה חשוב ואתה לא מתכונן למר אולימפיה.
תשקול Upper lower, למרות שגם PPL יכול לתחזק את המצב שלך עם 3-4 אימונים בשבוע. (גם עם פחות נפח ממה שציינתי).

• פותח/ת השרשור
באימון C אתה נותן 9 סטים לרגליים, ו-12 סטים לכתפיים (וגם עבודה על בטן כל אימון רגליים שני?)
לא ציינת שאתה בכוונה מדגיש את פלג גוף עליון על חשבון פלג גוף תחתון, לכן אני מניח שהמטרה שלך יותר מאוזנת וזה צריך להיות משוקף באימונים.
מציע לך בהנתן חלוקה ל-3 ימים לשנות ל PPL. כתף קדמית ב- Push, כתף אחורית ב- Pull, כתף צידית לשיקולך (אני מעדיף ב- Pull).
לדעתי יש לך יותר מדי נפח, ובכל מקרה 6 ימים בשבוע זה המון, תשקול להוריד ל- 5.

Push:
- 9 סטים לחזה עם עדיפות לחזה עליון
- 2-3 סטים לכתף קדמית (אתה עושה לחיצות בשיפוע אז אפשרי גם לוותר על בידוד)
- 3 סטים ליד אחורית

Pull:
- 6-9 סטים לגב
- 3 סטים לכתף צדית
- 2 סטים לכתף אחורית

- 3 סטים ליד קדמית

Legs:
מה שאתה עושה ואפשר גם להוסיף 2 סטים לתאומים.
אפשרי גם להוריד ל-6 סטים של תרגילים מורכבים ולהוסיף עבודה מבודדת שהיא יותר קלה (פושטי\כופפי ברך)

בטן מתי שבא לך אבל בסוף האימון.

אתה בעצמך אמרת שהנפח הנוכחי לא ריאלי. זה בסדר, לימודים זה חשוב ואתה לא מתכונן למר אולימפיה.
תשקול Upper lower, למרות שגם PPL יכול לתחזק את המצב שלך עם 3-4 אימונים בשבוע. (גם עם פחות נפח ממה שציינתי).

תודה על המענה! החילוק שהצעת נראה מעניין! כשציינתי שהנפח לא ריאלי האמת שיותר התכוונתי מבחינת כמות זמן במכון שאני משקיע מאשר הנפח עצמו, סורי על הבלבול חח אני כרגע נהנה להיות בחדכ 6 פעמים בשבוע אבל אכן עוד חודש הסמסטר מתחיל ולא תהיה לי ברירה אלא לקצר 😃

זה לא שאני נותן יותר דגש לפלג גוף עליון אלא שהרגליים שלי פשוט מגיבות מאוד טוב לעצימות לעומת נפח (כנראה בגלל שנים של אימונים במסגרת פאוורליפטינג) ולכן אני לא רואה ממש טעם לשנות מה שעובד, בתכלס עד חודש וחצי אחורה לא עשיתי שום תרגיל לרגליים חוץ מ3 חמישיות של סקוואט וחמישייה של דדליפט (שגם ככה הגב שלי יוצר דומיננטי בו) במשך שנים והן החלק הכי מפוצח אצלי חח

לגבי הנפח לכתפיים, האמת שהוספצי אקסטרה נפח רק לפני 2 אימונים במטרה לבדוק איך הן יגיבו כי הן מבחינתי החלק הכי פחות מפותח אצלי (למרות שאני בחיטוב רציני וכבר הרבה זמן אז אין לי ציפייה לראות התקדמות כלשהי בעניין הזה ממש)

לגבי דדליפט, היית משאיר ביום רגליים או מעביר אותו ליום pull שבאופן טבעי אני מאמין ששם המקום שלו אבל מבחינצ התאוששות בינו לבין סקוואט לא בטוח כמה זה יעבוד במסגרת של שלושה אימונים חופפים בלי להשפיע אחד על השני...

לגבי בטן אני עושה אצ זה כל אימון שני בכללי לא כל אימון רגליים שני וכמובן סוף אימון

• פותח/ת השרשור
למה אתה על 1200 קלוריות מה המשקל שלך?
אני 1.64, אני לקראת סוף חיטוב ארוך, התחלתי 64, כרגע על 54.4 בערך על 8-9% שומן... פתחתי אשכול עם תמונות לא מזמן... לא התחלתי על 1200 קלוריות ירדתי לזה בהדרגה עם הזמן

והתחלתי את החיטוב אחרי כמה שנים של אימוני פאוורליפטינג על מאזן חיובי - נייטרלי כדי לרדת לאחוז שומן נמוך ולעבור לבודיבילדינג מנקודת פתיחה טובה

בשאיפה לסיים על 7% בערך או ב17.8 , הראשון מביניהם... (תחילת סמסטר)

בחישוב מהיר אתה צריך לפחות 2050 (אתה מוריד 1461 קל׳ ביום במנוחה) כדאיי לשמור על מסת שריר
חבל באופן אישי לא הייתי מפחד לעלות קצת בחלבון ופחמימה

• פותח/ת השרשור
בחישוב מהיר אתה צריך לפחות 2050 (אתה מוריד 1461 קל׳ ביום במנוחה) כדאיי לשמור על מסת שריר
חבל באופן אישי לא הייתי מפחד לעלות קצת בחלבון ופחמימה

איך 2050 קלוריות אם אני נמצא בחיטוב וצריך להיות בגרעון חח , המאזן הנייטרלי שלי נמצא באיזור ב1700 קלוריות אם אתה מחשב את הbmr שלי ומכפיל ב1.2 בשביל הפעילות היום יומית... אם אני מוריד מזה 500 זה מביא אותי ל1200 קלוריות

אני נמצא בחיטוב כבר כמעט חצי שנה אז המטבוליזם שלי נהיה איטי יותר ועם הזמן הנייטרלי שלי גם כנראה ירד כי הגוף התרגל אז בשביל זה יש לי את הקרדיו, בכל פעם שנתקעתי הוספתי עוד צעדים... אני יןרד בקצב מבוקר של בערך קילו בחודש ולא חושב שאיבדתי שום שריר, האמת שבגלל שהייתי רגיל להתאמן בנפח נמוך ועצימות גבוהה ועברתי להתאמן בנפח מאוד גבוהה אני דווקא חושב או לפחות ויזואלית זה נראה כאילו אפילו הצלחתי לבנות קצת שריר למרות המאזן השלילי... גם מבחינת כוח אני שמרתי עליו די טוב

פתחתי שרשור עם תמונות לא מזמן, אתה יכול להציץ

לא התמונה הכי טובה שלי כי הייתי פה די מלא בנוזלים אבל זה מלפני שבוע בערך

קבצים מצורפים

• 20250712_130645.jpg
    20250712_130645.jpg
    KB 843.9 · צפיות: 57
  • Screenshot_20250719_111202_Gallery.jpg
    Screenshot_20250719_111202_Gallery.jpg
    KB 179.9 · צפיות: 68
נערך לאחרונה:
זה בערך מה שיש לך זה אתה יושב על היום ולא עושה כלום.
להסויף עוד 200 500 קלירות לא ישנה הרבה ויעזור לך לא לאבד מסת שריר.
אני לא יודע מה מצב שמירת השריר שלך כי אני לא יודע מה נקודת התחלה שלך אבל מהגיון פשוט אתה סתם מרעיב את עצמך.
אם עובד לך סבבה לפי דעתך זאת דרך מיותרת.
בקשר לנפח הסכנה ביותר מדיי נפח היא בדיוק אותה בעיה עם יותר מדיי עצימות , פציעה ועומס.
אם לא קרה לך משהו סבבה יכול להיות שפשוט משקלי העבודה שלך לא כאלה גבוהים.(שיכול לרמוז שהם לא נותנים מספיק גירוי)
אני חושב באופן אישי שכמעט כל תוכנית תעבוד כל עוד אתה מקשיב לכמה הכללים בסיסים
1 פגרוריס אוברלוד
2 ווליום מספק
3 תזונה נכונה.
4 תדירות נכונה.
מעבר לזה הכל בחירה אישית

• פותח/ת השרשור
זה בערך מה שיש לך זה אתה יושב על היום ולא עושה כלום.
להסויף עוד 200 500 קלירות לא ישנה הרבה ויעזור לך לא לאבד מסת שריר.
אני לא יודע מה מצב שמירת השריר שלך כי אני לא יודע מה נקודת התחלה שלך אבל מהגיון פשוט אתה סתם מרעיב את עצמך.
אם עובד לך סבבה לפי דעתך זאת דרך מיותרת.
בקשר לנפח הסכנה ביותר מדיי נפח היא בדיוק אותה בעיה עם יותר מדיי עצימות , פציעה ועומס.
אם לא קרה לך משהו סבבה יכול להיות שפשוט משקלי העבודה שלך לא כאלה גבוהים.(שיכול לרמוז שהם לא נותנים מספיק גירוי)
אני חושב באופן אישי שכמעט כל תוכנית תעבוד כל עוד אתה מקשיב לכמה הכללים בסיסים
1 פגרוריס אוברלוד
2 ווליום מספק
3 תזונה נכונה.
4 תדירות נכונה.
מעבר לזה הכל בחירה אישית

אם על 1200 קלוריות אני יורד קילו בחודש אם אני אעלה ב500 קלוריות אני לא מאמין שאני אראה ירידה בכלל חח זה להעלות את הקלוריות שלי בכמעט 50%

200-500 קלוריות נשמע לא הרבה אבל לבן אדם ששוקל 54.5ק"ג זה מספא שהוא משמעותי

לגבי משקלי עבודה אני חושב שהם אחלה ביחס למשקל גוף שלי כרגע ולעבודה שאני בחיטוב כל כך הרבה זמן... הם כן ירדו קצת אבל לא בגלל החיטוב ישירות אלא בגלל שהייתי בחול בלי חדכ חודש ואז לא יכלתי לעבוד כבד וכשחזרתי לחדכ היה לי דרופ די גדול של משקל על המוט שאני עובד על לאושש

סקוואט עשיתי אימון קודם 110kg לעשיריות, אימון לפניו עבדתי כבד ועשיתי 120 לשמיניות (וכמו שאמרתי אני 54.4kg)

למען השוואה הסקוואט שלי על 64ק"ג היה 140 ל-5

אני בתקופה מאוד רגועה בחיים שחי וישן מעולה אז ההתאוששות שלי מאוד טובה גם כן

דדליפט אני לא עובד הכי כבד כרגע כי הסקוואט מטיש אותי אבל אני עושה 130 לחמישיות כרגע כשאני עובד כבד

בנץ' עשיתי 75 ל8 פעם קודמת (הבנץ שלי תמיד היה לא משהו)

פרס 42.5 ל-8

אם על 1200 קלוריות אני יורד קילו בחודש אם אני אעלה ב500 קלוריות אני לא מאמין שאני אראה ירידה בכלל חח זה להעלות את הקלוריות שלי בכמעט 50%

200-500 קלוריות נשמע לא הרבה אבל לבן אדם ששוקל 54.5ק"ג זה מספא שהוא משמעותי

לגבי משקלי עבודה אני חושב שהם אחלה ביחס למשקל גוף שלי כרגע ולעבודה שאני בחיטוב כל כך הרבה זמן... הם כן ירדו קצת אבל לא בגלל החיטוב ישירות אלא בגלל שהייתי בחול בלי חדכ חודש ואז לא יכלתי לעבוד כבד וכשחזרתי לחדכ היה לי דרופ די גדול של משקל על המוט שאני עובד על לאושש

סקוואט עשיתי אימון קודם 110kg לעשיריות, אימון לפניו עבדתי כבד ועשיתי 120 לשמיניות (וכמו שאמרתי אני 54.4kg)

למען השוואה הסקוואט שלי על 64ק"ג היה 140 ל-5

אני בתקופה מאוד רגועה בחיים שחי וישן מעולה אז ההתאוששות שלי מאוד טובה גם כן

דדליפט אני לא עובד הכי כבד כרגע כי הסקוואט מטיש אותי אבל אני עושה 130 לחמישיות כרגע כשאני עובד כבד

בנץ' עשיתי 75 ל8 פעם קודמת (הבנץ שלי תמיד היה לא משהו)

פרס 42.5 ל-8
שמע זה אולי נשמע הרבה אבל זה מכוון שאתה לא מחשב נכון את הוצאה הקלורית שלך על תשכח שאתה באחוס דומן נמוך אז יהיה לך בכל אופן קשה באופן טבעי לרדת במשקל.
בקשר למשקלים הם בסדר ביחס למשקל הגוף אבל אל תתקע ביחס כל הזמן , תראה אם הירידה הייתה מתונה לאורך כל החיטוב ואם אתה מצליח להתאושש מאימון לאימון במסה

• פותח/ת השרשור
שמע זה אולי נשמע הרבה אבל זה מכוון שאתה לא מחשב נכון את הוצאה הקלורית שלך על תשכח שאתה באחוס דומן נמוך אז יהיה לך בכל אופן קשה באופן טבעי לרדת במשקל.
בקשר למשקלים הם בסדר ביחס למשקל הגוף אבל אל תתקע ביחס כל הזמן , תראה אם הירידה הייתה מתונה לאורך כל החיטוב ואם אתה מצליח להתאושש מאימון לאימון במסה
אני לא מבין אותך כל כך, למה אתה יוצא מנקודת הנחה שאני לא מחשב נכון אם הירידה שלי עקבית, מדוייקת לפי הקצב שאני רוצה לרדת בו, אני לא מאבד כוח, לא מאבד שריר, לא עייף וחסר אנרגיה והתוצאות על פני השטח גם נראות טוב וגם לא יורד מהר או לאט בצורה קיצונית? נטו על סמך העובדה ש1200 נשמע מספר נמוך

אני לגמרי מודע לזה ש1700 זה הנייטרלי שלי בלי כל הקרדיו והאימונים ויחד איתם זה כנראה מגיע לאיזור ה2000 אבל עובדתית המאזן שאני עליו מביא אותי לירידה בקצב טוב ואחיד

לא בקטע של להתווכח אני מעריך כל תגובה וניסיון לעזור (למרות שהתזונה והקלוריות שלי לא באמת נושא האשכול) אבל אני באמת מבולבל מאיפה זה מגיע

ואכן הירידה שלי הייתה מתונה לאורך כל החיטוב, בקצב של 1-2ק"ג בחודש (מן הסתם בהתחלה ירדתי קצת יותר מהר) , ובכללי אני מרגיש טוב, חזק והחיטוב לא משפיע עלי לא פסיכולוגית , לא מבחינת רעב ולא ממש מבחינת ביצועים

אני לא מבין אותך כל כך, למה אתה יוצא מנקודת הנחה שאני לא מחשב נכון אם הירידה שלי עקבית, מדוייקת לפי הקצב שאני רוצה לרדת בו, אני לא מאבד כוח, לא מאבד שריר, לא עייף וחסר אנרגיה והתוצאות על פני השטח גם נראות טוב וגם לא יורד מהר או לאט בצורה קיצונית? נטו על סמך העובדה ש1200 נשמע מספר נמוך

אני לגמרי מודע לזה ש1700 זה הנייטרלי שלי בלי כל הקרדיו והאימונים ויחד איתם זה כנראה מגיע לאיזור ה2000 אבל עובדתית המאזן שאני עליו מביא אותי לירידה בקצב טוב ואחיד

לא בקטע של להתווכח אני מעריך כל תגובה וניסיון לעזור (למרות שהתזונה והקלוריות שלי לא באמת נושא האשכול) אבל אני באמת מבולבל מאיפה זה מגיע
כי אני פוט אומר שיש דרך אחרת יותר נוחה. אם עובד לך סבבה אבל ה בכרח מה שאומר שזה מה שנכן אתה יכול להרוויח יותר לפי דעתי אם תעלה קצת בתזונה.

• פותח/ת השרשור
נראה בלאגן שלם, מה המטרה שלך?
תוכל להרחיב למה? כי בעקרון זאת פשוט תוכנית מהפורטל ששיניתי בה 2-3 תרגילים בהתאם לחדכ שאני נמצא בו או ספציפית העדפות שלי וקצת טווחי חזרות

וההתקדמוצ שלי מתוכננת בצורה די פשוטה, אני מנסה להתקדם במשקל בכל אימון. ברגע שאני נתקע ולא מצליח להתקדם במשקל על המוט אני מוריד במשקל , מעלה בנפח וממשיך להתקדם במשקל כל אימון עם הנפח החדש

מבחינת מטרה, אני התאמנתי שנים במסגרת של אימוני כוח , נפח נמוך עצימות גבוהה... אני כרגע בסוף חיטוב כדי לעבור לביךדינג מא.ש נמוך בשביל מסה ארוכה.

בגלל שתמיד התאמנתי בנפח נמוך אני סקרן לראות איך הגוף שלי יגיב לנפח גבוהה ובינתיים אני די מבסוט מזה... ככה שהמטרה כרגע היא להגיע לרדת עוד קצת בא.ש, לשמר את הכוח ומסת שריר ובנוסף להתרגל וללמוד לעבוד כמו בודיבילדר ולא כמו פאוורליפטר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית