איך לשמר מילפרפ שלא יתקלקל במהלך השבוע

kendrick

משתמש מתחיל
99
1
נק' מוניטין:
1
99
1
בקרוב אתחיל עבודה שתקח לי המון מהזמן ולא יהיה לי זמן להכין אוכל כל יום, עכשיו אני רוצה להכין אוכל בשבת שיספיק לי עד שישי וזאת האופציה היחידה שלי להכין את האוכל.
עכשיו הבעיה היא בשמירה של האוכל שלא יתקלקל, כלומר אם אכין חזה עוף/סטייק/בשר בקר בשבת כמה זמן הוא יחזיק לי במקרר? כנל אורז/תפוחי אדמה/פסטה
האם אפשר להקפיא אותם במקפיא (אוכל מוכן) וזה ישמר?

במקרר 3-4 ימים אחר כך הכל הולך לפח.
במקפיא הכל יחזיק בקלות חודשיים ואפילו כפול מזה (בהנחה שאחסנת את זה בכלי אטום מתאים).

בקיצור - תקפיא הכל חוץ ממה שאתה מתכוון לאכול למחרת.
בכל ערב תפשיר את המנה ליום הבא.

תוודא שהטמפרטורה של המקרר מספיק נמוכה, בעיקר אם המקרר ישן. בדרך כלל מומלץ לכוון מקרר ל-4 מעלות, אבל אתה יכול לכוון לפחות מזה (2-3) אם אתה רוצה שהאוכל יחזיק יותר זמן. יש מדי טמפרטורה מתאימים באליאקספרס.

עכשיו הבעיה היא בשמירה של האוכל שלא יתקלקל, כלומר אם אכין חזה עוף/סטייק/בשר בקר בשבת כמה זמן הוא יחזיק לי במקרר? כנל אורז/תפוחי אדמה/פסטה
לדעתי הגבול של אוכל במקרר צריך להיות עד 4 ימים מיום הבישול לכל היותר. אולי 5 אבל זה כבר ממש מותח את הגבול.

האם אפשר להקפיא אותם במקפיא (אוכל מוכן) וזה ישמר?
הטעם קצת יפגע אבל למי שלא מצפה לארוחות גורמה זה יכול להיות פתרון זול, חוסך בזמן בישול\הכנה\התעסקות עם משלוחים מאחרים ומאפשר לך שליטה מדויקת במאקרוס.

פחמימה: תפוחי אדמה ופסטה פחות מומלצים. לאחר הפשרה המרקם שונה. אורז ועדשים מנסיון זה מוצלח.
חלבון:
- סטייק - חבל לבזבז סטייק טוב כי הקפאה של בשר מוכן ואז הפשרה בכל זאת פוגעת בטעם.
- בשר טחון - לוקח זמן עד שהבשר מוקפא באופן מלא. בזמן הזה חיידקים מתרבים. לכן חשוב לבשל או לצלות היטב. מנסיון זה עובד טוב, בהנחה ואתה לא מצפה ל
- עוף - גם יכול לעבוד. תנסה עוף מבושל (סיר מים ומלא חזה עוף, בישול ארוך).
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

בכל ערב תפשיר את המנה ליום הבא.
למה? זה רק זמן שבו חיידקים יכולים להתפתח.

• פותח/ת השרשור
תוודא שהטמפרטורה של המקרר מספיק נמוכה, בעיקר אם המקרר ישן. בדרך כלל מומלץ לכוון מקרר ל-4 מעלות, אבל אתה יכול לכוון לפחות מזה (2-3) אם אתה רוצה שהאוכל יחזיק יותר זמן. יש מדי טמפרטורה מתאימים באליאקספרס.

לדעתי הגבול של אוכל במקרר צריך להיות עד 4 ימים מיום הבישול לכל היותר. אולי 5 אבל זה כבר ממש מותח את הגבול.

הטעם קצת יפגע אבל למי שלא מצפה לארוחות גורמה זה יכול להיות פתרון זול, חוסך בזמן בישול\הכנה\התעסקות עם משלוחים מאחרים ומאפשר לך שליטה מדויקת במאקרוס.

פחמימה: תפוחי אדמה ופסטה פחות מומלצים. לאחר הפשרה המרקם שונה. אורז ועדשים מנסיון זה מוצלח.
חלבון:
- סטייק - חבל לבזבז סטייק טוב כי הקפאה של בשר מוכן ואז הפשרה בכל זאת פוגעת בטעם.
- בשר טחון - לוקח זמן עד שהבשר מוקפא באופן מלא. בזמן הזה חיידקים מתרבים. לכן חשוב לבשל או לצלות היטב. מנסיון זה עובד טוב, בהנחה ואתה לא מצפה ל
- עוף - גם יכול לעבוד. תנסה עוף מבושל (סיר מים ומלא חזה עוף, בישול ארוך).

אז בעיקרון ההקפאה רלוונטית רק ליום/יומיים האחרונים של השבוע אתה אומר לי, אוכל לבשל רגיל ולגוון לראשון-רביעי אבל חמישי-שישי אתה אומר לדבוק בעוף ואורז שאותו אקפיא.
אז איך להפשיר?

פרקטיקה.

כשאני רוצה לאכול בצהריים במשרד, אני לא מעוניין לעסוק בהפשרת גוש קפוא במיקרו.

יממה לפני אני מוציא את המזון מהמקפיא ומכניס למקרר.

תכין מאכלים עם נוזלים - הם מתחממים הרבה יותר טוב במיקרוגל ונשמרים טוב להרבה זמן. אני כבר 5-6 שנים אוכל באופן קבוע ״בולונז״ (מרכאות כי זה אמנם דומה בבסיס אבל אני שם בו הכל בערך), אני כל שבוע מכין סיר גדול לכל השבוע ואם יוצא שארוחות מתפספסות לי אני גם אוכל את זה 9-10 ימים אחרי שהכנתי בלי שום בעיה.
לגבי אורז - ממליץ לקנות רייס קוקר (יש פשוטים ב150 שקל או יפנים איכותיים ב1000) ופשוט להכין כל יום. אני שם כל ערב אורז בסיר עם טיימר שיהיה לי מוכן בבוקר ואז מוסיף לקופסאות של הבולונז.

אני כבר 5-6 שנים אוכל באופן קבוע ״בולונז״ (מרכאות כי זה אמנם דומה בבסיס אבל אני שם בו הכל בערך)….
😃

אתה בונה את המזון שלך סביב “נוחות” ולא סביב איכות או הנאה.
זה פרקטי לגמרי ועובד מצוין למי שמעדיף פתרון אחיד ונוח של תזונה שיטתית ולא אכפת לו מחזרתיות. מצד שני, ברמה הקולינרית והחושית זה די ירוד.

אני אישית לא יכול עם אוכל כזה לאורך זמן.
אני מעדיף לבשל ממש בלי מגבלות ולהפשיר כשצריך.

😃

אתה בונה את המזון שלך סביב “נוחות” ולא סביב איכות או הנאה.
זה פרקטי לגמרי ועובד מצוין למי שמעדיף פתרון אחיד ונוח של תזונה שיטתית ולא אכפת לו מחזרתיות. מצד שני, ברמה הקולינרית והחושית זה די ירוד.

אני אישית לא יכול עם אוכל כזה לאורך זמן.
אני מעדיף לבשל ממש בלי מגבלות ולהפשיר כשצריך.
איכות דווקא כן, זאת מנה של בשר אדום וירקות. מבחינת טעם זה טעים לי, אני פשוט בן אדם שאין לו בעיה לאכול כל יום אותו דבר.

אז בעיקרון ההקפאה רלוונטית רק ליום/יומיים האחרונים של השבוע אתה אומר לי, אוכל לבשל רגיל ולגוון לראשון-רביעי אבל חמישי-שישי אתה אומר לדבוק בעוף ואורז שאותו אקפיא.
תנסה ותראה אם אתה מצליח להגיע למתכון שאתה אוהב לאכול אחרי הקפאה. אם תצליח - אתה יכול להכין גם ארוחות לשבועיים ואפילו יותר (3 ימים מהמקרר, כל השאר מהמקפיא). זה מקטין בחצי את כמות הפעמים שאתה מבשל, אבל מצד שני לא דורש פי 2 זמן בישול. אז חוסך זמן בהסתכלות לטווח רחוק.

אז איך להפשיר?
תוציא בבוקר את הקופסא מהמקפיא. הקופסא "מקררת את עצמה" בזמן שאתה נוסע לעבודה וככה הבקטריות פחות מתרבות. יש מצב שלא תצטרך אפילו לשים במקרר בעבודה אם אתה אוכל מוקדם. ואז ישר למיקרוגל.

אני כל שבוע מכין סיר גדול לכל השבוע ואם יוצא שארוחות מתפספסות לי אני גם אוכל את זה 9-10 ימים אחרי שהכנתי בלי שום בעיה.
9-10 ימים במקרר או במקפיא?

כולם פה נהיו לי אייל שני... 😅

giphy.gif

לוקח מנה חמה + קופסת טונה מערבב הכל!! ככה אני מקבל את כל המיקרופלסטיק והחומרים הקרצינוגניים שיש לטבע להציע!!

• פותח/ת השרשור
תנסה ותראה אם אתה מצליח להגיע למתכון שאתה אוהב לאכול אחרי הקפאה. אם תצליח - אתה יכול להכין גם ארוחות לשבועיים ואפילו יותר (3 ימים מהמקרר, כל השאר מהמקפיא). זה מקטין בחצי את כמות הפעמים שאתה מבשל, אבל מצד שני לא דורש פי 2 זמן בישול. אז חוסך זמן בהסתכלות לטווח רחוק.

תוציא בבוקר את הקופסא מהמקפיא. הקופסא "מקררת את עצמה" בזמן שאתה נוסע לעבודה וככה הבקטריות פחות מתרבות. יש מצב שלא תצטרך אפילו לשים במקרר בעבודה אם אתה אוכל מוקדם. ואז ישר למיקרוגל.

9-10 ימים במקרר או במקפיא?
במקרר

אם הכוונה שלו 9-10 ימים במקרר, זה no bueno.
שנים אני אוכל ככה. לרוב זה שבוע במקרר, לפעמים מושך ל9-10 ימים במקרר אם היו ימים שלא אכלתי מזה כי הזמנתי אוכל/ארוחות שישי אצל ההורים וכו׳ ואני לא מרגיש בהם שום הבדל ואף פעם לא קיבלתי קלקול קיבה וכו׳ מזה

שנים אני אוכל ככה. לרוב זה שבוע במקרר, לפעמים מושך ל9-10 ימים במקרר אם היו ימים שלא אכלתי מזה כי הזמנתי אוכל/ארוחות שישי אצל ההורים וכו׳ ואני לא מרגיש בהם שום הבדל ואף פעם לא קיבלתי קלקול קיבה וכו׳ מזה

כמובן מאחל לך שרק תהיה בריא.

אבל מזון מבושל - וזה נכון כמובן לבשר/עוף/דגים אך גם לירקות - מומלץ כטוב למאכל עד 3-4 ימים מהבישול (הנה מקור מוסמך -usda.gov).
לאחר מכן כבר יש סיכוי, גם אם האוכל נראה, מריח בסדר והטעם בסדר, שכמות החיידקים בו הגיעה לרמת סיכון. (עוד מקור מוסמך - mayo clinic).
בטח ובטח אחרי 9-10 ימים, ובטח ובטח כשמדובר במזון שמכיל בשר/עוף/דגים.

נערך לאחרונה:
כמובן מאחל לך שרק תהיה בריא.

אבל מזון מבושל - וזה נכון כמובן לבשר/עוף/דגים אך גם לירקות - מומלץ כטוב למאכל עד 3-4 ימים מהבישול (הנה מקור מוסמך -usda.gov).
לאחר מכן כבר יש סיכוי, גם אם האוכל נראה, מריח בסדר והטעם בסדר, שכמות החיידקים בו הגיעה לרמת סיכון. (עוד מקור מוסמך - mayo clinic).
בטח ובטח אחרי 9-10 ימים, ובטח ובטח כשמדובר במזון שמכיל בשר/עוף/דגים.
אני רואה בהמלצות כאלה הכללות שחייבות להיות מחמירות מאד כדי להתאים לרוב המוחלט של המקרים, הניסיון בפועל לרוב מראה אחרת. אגב במשפחה שלי היה מאד נהוג לאכול שאריות מארוחת שישי לאורך כל השבוע, כך שאני בערך כל חיי אכלתי אוכל שהיה במקרר מעל 4 ימים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית