הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות על HST...

menahem_bozaglo

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
14
50
0
התלבטתי אם לעשות HST או SS בחופש, והלכתי על HST כי זה יותר מתאים כרגע למטרות ולאפשרויות שיש לי עכשיו.

בכל מקרה יש לי כמה שאלות על HST.

התוכנית ממה שאני יודע מבוססת על 4 בלוקים, כל אחד עם חוקיות דומה אבל מספר חזרות שונה, וכל בלוק אורך כשבועיים. המטרה של התוכנית היא ליצור היפרטרופיה יותר מאשר כוח..

המשקלי עבודה שלי נמוכים יחסית..

נגיד בבנץ' לדעתי הRM10 שלי עומד על 35 ק"ג, RM5 עומד על 40 וRM15 אני משער שיהיה 32 ק"ג.

במיליטרי הRM6 שלי הוא 27 ק"ג

בקיצור אומרים שם 65%, 75% וכו', אבל איך אני הולך לעשות את זה עם המשקלים האלה? וכמה משקל אני צריך לעלות מאימון לאימון?

ממה שהבנתי שבועיים ראשונים כל תרגיל 2 סטים 15 חזרות, אחרי זה 2 סטים 10 חזרות ואחרי זה 2 סטים 5 חזרות?

אני צריך הסבר על התוכנית הזאת חח

למרות שהתוכנית לא מוגדרת כתוכנית למתאמנים בינוניים, נראה לי שמוקדם לך לעשות HST.
תצבור עוד קצת משקלים על המוט ואז תשקול את זה.

• פותח/ת השרשור
כן אבל הבעיה זה שיש לי רק חודשיים, החודשיים של החופש בשביל להוציא מהם את המקסימום שאני יכול, כי אחרי זה אני לא ממש יוכל להתאמן ולאכול כמו שצריך.

בגלל סיבות אישיות, אני מעדיף כרגע היפרטרופיה מאשר כוח, וחוץ מזה בSS אני אצטרך לבזבז שבועיים רק על ללמוד את הטכניקה ולהגיע למשקלי העבודה הקודמים שלי, ויישאר לי רק חודש וקצת באמת להפיק מזה תועלת.

שאלה אלה משקלים בטוטל או משקלים על צד אחד של המוט ?

אתה תפספס את המטרה של התוכנית אם תעבוד במשקלים כאלה. ואיך שלא יהיה, HST בלי סקוואט זה חרטא, ככה שאתה גם ככה צריך ללמוד את התרגיל.

• פותח/ת השרשור
סקוואט אני יודע, כמובן שלא בטכניקה מושלמת אבל טכניקה לא רעה בכלל.
אני רק צריך לעבוד על הטכניקה של הדדליפט, ופאוור קלין שאני לא יודע בכלל.

בקיצור אני צריך תוכנית לחודשיים האלה עם יותר דגש להיפרטרופיה.. כמובן עלייה קטנה בשומן יהיה נחמד.
פשוט יש לי בעיה של עור עודף שאני צריך להיפטר ממנו, בגלל זה עדיף היפרטרופיה ולא כוח.

ביגלל זה אתה צריך SS... כי למתחיל זאת התוכנית הכי טובה להיפרטרופיה...
תחשוב שניה לבד... אחריי חודשיים...
עם HST אתה מסיים נגיד עם שיא חדש בבנץ' (אם תעשה לפי התוכנית) 50 קילו
עם SS אתה יכול לסיים תוך חודשיים עם 80 (הכל תלוי באיך תאכל)

שלא נדבר על התקדמות בתרגילים אחרים... אכשיו מה נראה לך? אתה תראה גדול יותר אם תדחק 50 קילו או אם תדחק 80 קילו?

מתחילים לא צריכים להתסכל על תוכניות כאלה.. כי זה לא יקדם אותם טוב.. מתחילים צריכים רק לחשוב על הדרך הכי מהירה לעלות משקלים על המוט.. וזה SS.. כי מזה הם יגדלו הכי מהר

• פותח/ת השרשור
כשאתה אומר את זה ככה זה באמת נשמע הגיוני.. באמת שלא יזיק לי כוח עם המשקלי עבודה שלי כרגע, ורק בגלל שהטכניקה שלי גרועה לא אומר שאני צריך לוותר על כל התוכנית.
מה גם שאני אשתפר במתח (כי פאוור קלין אין לי זמן ללמוד), שזה עוד פלוס.

אין לי בעיה לישון כמו דוב, אבל תהיה בעיה קטנה עם האוכל, שזה עוד סיבה למה לא רציתי.. כי ההורים שלי ירצחו אותי על העלויות, ואני לא יוכל לקנות בשר אדום וכל החרא הזה..
אני יכול למלא את זה בג'אנק פוד, השאלה היא אם זה יהיה אפקטיבי?

חחח אפשר להעלות מסה עדיין בלי הרבה בשר אדום - תאכל מאוזן - גבינות, דגים, עוף וגם בשר.

תפריט רגיל אם תוספת קלורית. אתה לא חייב לעשות פאור קלין או דד-ליפט. למרות שאישית הדד ליפט מחזק מאוד.

אבל יש תוכניות בפורטל - תכנס תקרא בעיון כל תוכנית - בחר לך אחת. גם לגבי התזונה יש מאמר בפורטל שמסביר יפה.

לא צריך למשכן בית כדי להעלות בשריר.

• פותח/ת השרשור
חחח אפשר להעלות מסה עדיין בלי הרבה בשר אדום - תאכל מאוזן - גבינות, דגים, עוף וגם בשר.

תפריט רגיל אם תוספת קלורית. אתה לא חייב לעשות פאור קלין או דד-ליפט. למרות שאישית הדד ליפט מחזק מאוד.

אבל יש תוכניות בפורטל - תכנס תקרא בעיון כל תוכנית - בחר לך אחת. גם לגבי התזונה יש מאמר בפורטל שמסביר יפה.

לא צריך למשכן בית כדי להעלות בשריר.

דדליפט אני אלמד.. אם כבר עדיף לעשות SS, ובשביל SS חייב דדליפט.
בקשר לתזונה אני אסתדר.. מקסימום אפשר להוסיף חלב.
רק מעניין אותי לדעת אם נגיד אני לא אגיע לערכים הסופיים.. ג'אנק פוד כמו פיצה או שווארמה יכול לעזור?
אני שואל בגלל שפיצה זה דיי הרבה פחמימות וקצת חלבונים יחסית, ושווארמה בגלל הבשר יש דיי הרבה חלבונים, אבל יש בזה המון מלח..

טוב, כנראה אני אעשה SS. תודה רבה לכולם 😃

פיצה ושווארמה זה אחלה של מאכלים למסה.
בגבינה צהובה יש הרבה חלבון, ופחמימות זה אף פעם לא מזיק. שווארמה בכלל מעולה.

דדליפט אני אלמד.. אם כבר עדיף לעשות SS, ובשביל SS חייב דדליפט.
בקשר לתזונה אני אסתדר.. מקסימום אפשר להוסיף חלב.
רק מעניין אותי לדעת אם נגיד אני לא אגיע לערכים הסופיים.. ג'אנק פוד כמו פיצה או שווארמה יכול לעזור?
אני שואל בגלל שפיצה זה דיי הרבה פחמימות וקצת חלבונים יחסית, ושווארמה בגלל הבשר יש דיי הרבה חלבונים, אבל יש בזה המון מלח..

טוב, כנראה אני אעשה SS. תודה רבה לכולם 😃

אם אתה שחיף ולא עולה במשקל למה שלא תהנה מאוכל טעים ומזין ?
גם אם לא, תמיד אפשר לשלב את הג'אנק בתפריט במקום מאכלים של בילדרים דוגמת א1ף ע1רז 1שע1ע*ת

• פותח/ת השרשור
אם אתה שחיף ולא עולה במשקל למה שלא תהנה מאוכל טעים ומזין ?
גם אם לא, תמיד אפשר לשלב את הג'אנק בתפריט במקום מאכלים של בילדרים דוגמת א1ף ע1רז 1שע1ע*ת

אני אומר את זה לא בגלל שבא לי ג'אנק במסה, אני אומר את זה כי פשוט יכול לקרות מצב שפתאום יגיע הערב ואני אגלה שלא אכלתי מספיק, ופיצה ושווארמה אפשר להזמין מאיפה שהוא, זה לא כזה יקר וזה מפוצץ בקלוריות.
אני יכול גם לא לאכול ג'אנק בכלל.. יש לי כוח רצון חזק בדברים האלה, בשביל המטרה אני אעשה מה שצריך.
סתם שאלה, עכשיו ברוך השם המשקלי עבודה שלי בכל התרגילים מספיק גדולים כדי ש70 אחוז מזה יהיה לפחות מוט ריק (חחח), אז כמה אני מעלה בדברים מאימון לאימון?
5 בסקוואט ודדליפט, 2.5 בפרס ו2.5 או 5 בבנץ'?
ובמתח לא לעשות 70% בהתחלה נכון?

וסתם נזרום, אני יודע שא1ף וע1רז יתן לי ק!2*!ת, אבל מה הקשר לשע1ע*ת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית