ירידה במשקל - ויחסים לא בריאים עם אוכל

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
נתונים
בן 24
משקל 93
גובה 178
חפרתי פה בעבר על ירידה במשקל ואחרי כמה שנים😢 החלטתי ללכת לליווי אצל תזונאית ולאחר כמה מפגשים אצלה התברר שיחסים שלי עם אוכל לא תקינים (נטייה לבולמוס קושי בתחושת שובע....)
התחלתי לרדת במשקל מ97 ל93 קג וזרוע עוד נטויה
התזונאית עוזרת בהסברים כלליים אך לא מסבירה לי איך לשפר את היחסים עם אוכל?
האם זה שאובחנתי לא מזמן עם ADHD יש קשר לבעיות שלי עם אוכל? שלחו אותי מטעם אונברסיטה לאבחון דידקטי (לא יודע אם זה קשור)

אתה כנראה אצל התזונאית הלא נכונה אם היא לא עוזרת לך עם היחסים שלך עם אוכל/הפרעות אכילה. זה דורש מומחיות ספציפית ולא כל תזונאית יודעת לעבוד על זה.

אם זה שאובחנתי לא מזמן עם ADHD יש קשר לבעיות שלי עם אוכל?
לא סביר שזו הסיבה

האם זה שאובחנתי לא מזמן עם ADHD
מבלי לזלזל בהפרעות כאלו או אחרות, אנו חיים בעולם שכל אחד מאובחן במשהו וכל אחד יש "הפרעות" כאלו או אחרות
החיים הם אותם חיים כפי שהיו לפני 50 שנים ואז אף אחד לא אובחן.
אני מניח שלקחת תזונאית לא מקצועית ושלא מתאימה לך ואתה במצב התחלתי שיש לך עוד הרבה לרדת, אתה פשוט צריך איש מקצוע מתאים והרבה הרבה כוח רצון!
לא ציינת אם אתה עושה קרדיו ואימוני כוח, במידה ולא, קח בחשבון שבאיזשהו שלב תהיה חייב.

• פותח/ת השרשור
אתה כנראה אצל התזונאית הלא נכונה אם היא לא עוזרת לך עם היחסים שלך עם אוכל/הפרעות אכילה. זה דורש מומחיות ספציפית ולא כל תזונאית יודעת לעבוד על זה.

לא סביר שזו הסיבה
במזל התפנה תור והיה לי בוקר חופשי
היא זרקה עלי תפריט חדש
אמרה לי שאני מרעיל את עצמי כי אני אוכל יחס חלבון של 1.6 לק"ג ואמרה שזה יסתיים בעלייה של חומציות השתן?!
בתפריט שהיא בנתה רוב היחס בנוי על פחמימה קצת חלבון ושני מנות שומן קטנות ביום(להגדרה כף של חומוס ביום זה די ויותר)
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מבלי לזלזל בהפרעות כאלו או אחרות, אנו חיים בעולם שכל אחד מאובחן במשהו וכל אחד יש "הפרעות" כאלו או אחרות
החיים הם אותם חיים כפי שהיו לפני 50 שנים ואז אף אחד לא אובחן.
אני מניח שלקחת תזונאית לא מקצועית ושלא מתאימה לך ואתה במצב התחלתי שיש לך עוד הרבה לרדת, אתה פשוט צריך איש מקצוע מתאים והרבה הרבה כוח רצון!
לא ציינת אם אתה עושה קרדיו ואימוני כוח, במידה ולא, קח בחשבון שבאיזשהו שלב תהיה חייב.
הפסקתי להתאמן בגלל הלימודים, אבל אני עובד בתור שליח ואני המון הולך ביום יום
זה לא אימון ואני מחכה שתקופת המבחנים תיגמר בשביל שאני יחזור בכול הכוח
וכן מסכים איתך כול בן אדם שני עם אבחון היום זה די הזוי

אני מחכה שתקופת המבחנים תיגמר בשביל שאני יחזור בכול הכוח
אתה מתייחס לאימונים בצורה קיצונית - או שאתה לא מתאמן או שאתה חוזר 'בכל הכח'.

בפועל מה שיקרה זה שבהפסקת האימונים הגוף חוזר למצבו הטבעי, ואז חזרה 'בכל הכח' עם אובר מוטיבציה תביא לפציעות או להתשה מנטאלית מהאימונים. בסוף המחזור הזה תמצא את עצמך בנקודת ההתחלה.

אני זוכר בעבר שהגבתי לך על פוסט שתיארת יחס קיצוני גם לדיאטת כאסח עם 1000 קלוריות ביום. גם בדיאטה כזו יהיה אפקט ריבאונד, לעומת ירידה מתונה אבל עקבית.

תמיד בחיים יהיה לך מבחן נוסף, ראיון עבודה, דדליין לפרוייקט, ילד חולה שצריך לקחת לרופא. אם אתה רוצה לראות תוצאות בתחום של הפיתוח גוף אתה צריך למצוא דרך שמשלבת את האימונים והתזונה בחיים שלך.

לדוגמא עכשיו בזמן מבחנים - אתה יכול לעשות סקוואט משקל גוף, פוש אפ ומשיכה כלשהי (מתח או חתירה עם גומייה/משקולת/שישיית מים מינרליים) בזמן הלמידה. גם אם תצטרך ללכת לחדר כושר - אימון של 30 דקות פעמיים בשבוע ירענן אותך ואפילו יתמוך בלמידה.

תלך לתזונאית קלינית דגש על קלינית .
מעבר לתפריט שמותאם אלייך .
היא בונה לך בהתחלה שעות אכילה מסודרת
אחרי זה עובדת איתך על לצמצם התקפי אוכל או התקפי הרעבה .
ואז היא עובדת איתי על מה לאכול ששם היא תביא לך גם תפריט שמותאם לadhd
היא תבקש ממך לעשות בדיקות דם תראה את ההיסטוריה הרפואית שלך תראה חוסרים וכו

• פותח/ת השרשור
תלך לתזונאית קלינית דגש על קלינית .
מעבר לתפריט שמותאם אלייך .
היא בונה לך בהתחלה שעות אכילה מסודרת
אחרי זה עובדת איתך על לצמצם התקפי אוכל או התקפי הרעבה .
ואז היא עובדת איתי על מה לאכול ששם היא תביא לך גם תפריט שמותאם לadhd
היא תבקש ממך לעשות בדיקות דם תראה את ההיסטוריה הרפואית שלך תראה חוסרים וכו
יש לי תור תחילת חודש הבא
סוף סוף מישהו בקופה מתייחס עלי ולא זורק לי תפריט גנרי ותתפוצץ
מקווה שזה יעזור כי הקודמת לא הבינה מה אני רוצה ממנה
ואמרה לי לאכול רק על פי תפריט ולא לשנות שום דבר

Back
למעלה תחתית