הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדוע לא אצעד למען גלעד שליט

תאכלס צודק.
בנוסף אני לא מבין את הקטע של הצעדות האלה, מה, ביבי לא רוצה להחזיר את גלעד שליט הביתה? הוא רוצה שהוא ירקב בכלא? ברור שלא, אז תפסיקו להעלות את הירך שלו אצל האויב מבחינת כמות הדרישות.

זה יותר שאלה של משהו צריך לצעוק בשביל אדם שלא יכול לצעוק בעצמו, אחרת המדינה פשוט תשכח אותו

• פותח/ת השרשור
זה יותר שאלה של משהו צריך לצעוק בשביל אדם שלא יכול לצעוק בעצמו, אחרת המדינה פשוט תשכח אותו
השאלה מה יעזור אם היא תזכור אותו? כולם מעריכים אותו על מה שהוא עשה וקרתה טעות והוא נלקח בשבי, לא ישחררו 500 פלסטינים מחבלים מהדרג המסוכן בעולם, כדי להוציא חייל אחד. אותם האנשים יכולים להרוג לאחר מכן עשרות, אם לא מאות אנשים, אז למה שחיי אותם האנשים, יהיה חשוב פחות מחיי אותו חייל?
כמובן שיש את הפרספקטיבה של המשפחה ושל מי שמכיר אותו אישי שלא אכפת להם מה העיקר שיחזור הביתה וגם כאן זה מובן בהחלט, אם הייתי במעגל הזה הייתי חושב בדיוק כמוהם ולא היה אכפת לי שום דבר.
את רון ערד שכחו, גם את גלעד שליט ישכחו, אם זה יקח עשור או 2, בסופו של דבר כל האנרגיה הזו תהיה לחינם, או שזה יהיה פשוט "הפסדנו, אבל נאבקנו".

חשיבת פרספקטיבה לטובת המדינה
אני לא מרשה לעצמי לחשוב ככב למרות שזה כן הגיוני, כי בתור מלשב הייתי משקשק אם לא היו לוחצים על המדינה ועושים הכל בשביל לשחרר אותי, אם חוטפים אותי...כמו כן זאת אחריות הממשלה לדאוג לביטחון חיים ולשמות הגוף לאזרחיה (יותר מדי אזרחות)
ד"א, חצי מהצודעדים הם אנשים שטותיים שמחפשים להראות צדיקים

• פותח/ת השרשור
אתה צודק, אבל אתה עדיין צריך לדעת שכשאתה מתגייס לקרבי תמיד יהיה את הסיכוי שיקרה לך משהו והמדינה תעשה את כל ביכולתה להציל אותך, אם זה משאבים או כל דבר כזה או אחר אבל לשחרר 500 איסרים ביטחוניים זה פשוט יותר מדי, זה הכל.
זה לא שהם לא ניסו או לא רצו, פשוט אירגוני טרור סוחטים מדינה, הדבר גם מביא לגיטימציה לחטוף עוד חיילים, ככה שאולי לא בדיוק תרגיש בטוח לאחר מכן.
מה גם שהמדינה הסכימה לשחרר משהו כמו 200-300 אסירים, פשוט היו כמה שמות שחמאס רצה שהמדינה פשוטה לא יכלה לשחרר כי הם היו עושים פיגועים אסטרונומים בישראל או במקום אחר בעולם.
בגדול, המדינה לא מחייבת אף אחד להתגייס לקרבי, מי שלא רוצה הוא לא יתגייס לשם (או שכן, אבל אפשר תמיד לצאת מסיבה כזו או אחרת), לכן כשאתה הולך לשם אתה יודע בדיוק מה מצפה לך ושיש לך סיכון חיים במשך 3 שנים (או פחות, תלוי בטירונות).

חשיבת פרספקטיבה לטובת המדינה
אני לא מרשה לעצמי לחשוב ככב למרות שזה כן הגיוני, כי בתור מלשב הייתי משקשק אם לא היו לוחצים על המדינה ועושים הכל בשביל לשחרר אותי, אם חוטפים אותי...כמו כן זאת אחריות הממשלה לדאוג לביטחון חיים ולשמות הגוף לאזרחיה (יותר מדי אזרחות)
ד"א, חצי מהצודעדים הם אנשים שטותיים שמחפשים להראות צדיקים
כשאתה מתגייס לקרבי אתה צריך לשקול את האפשרות שאתה תמות או תשאר נכה לכל החיים וגם את האפשרות שתחטף ולא יחזירו אותך. גם אם מורידים את האפשרות של החטיפה, יש לך סיכון מספיק גדול לאבד את החיים שלך או לשנות אותם ב180 מעלות ולשבת כל החיים על כסא גלגלים, אז זה משהו שאתה בכל מקרה צריך לחשוב עליו, עם המקרה של החטיפה או בלעדיה.

מצד אחד הוא צודק מצד שני אי אפשר לשבת ולשתוק.
זה הרי ברור שיותר מחצי מהמחבלים שישוחררו יחזרו לעסוק בטרור..

איזה כיף שאתם עוזרים לי לקראת הגיוס לקרבי, מת עליכם, רק דברים טובים

השאלה מה יעזור אם היא תזכור אותו? כולם מעריכים אותו על מה שהוא עשה וקרתה טעות והוא נלקח בשבי, לא ישחררו 500 פלסטינים מחבלים מהדרג המסוכן בעולם, כדי להוציא חייל אחד. אותם האנשים יכולים להרוג לאחר מכן עשרות, אם לא מאות אנשים, אז למה שחיי אותם האנשים, יהיה חשוב פחות מחיי אותו חייל?
.

כל הטיעון הגדול שלך הוא בגדר השערה.רק דבר אחד ודאי- כל יום שלא משחררים אותו הוא נרקב בשבי.כל השאר זה ספקולציות טיפשיות. תפסיק לנסות להפחיד אותנו.

נערך לאחרונה:
אני לא מאמין שאם הייתם במצב שלו\חלק מהמשפחה\חברים וכדומה לא הייתם רוצים שישחררו אותו...הוא כתב "אני לא רוצה להיות צבוע" אבל הוא יוצא עוד יותר צבוע.
דבר שני ברור שבקרבי לוקחים סיכון בקרבי אבל ברגע שלא עוזרים ומשאירים 'חייל בשטח' אז אפשר לקחת רושם על התנהגות הממשלה כלפי חיילים שזה יכול לגרום להרבה אנשים להשטמת.
אני אישית לא מכיר אותו\את משפחתו או כל דבר דומה , ובכל זאת רוצה שישחררו אותו.
הוא שמה כבר מעל 1400 ימים בשבי.
אולי המחיר יקר מידי אבל למה אתם חושבים שזה יהיה זול?
דבר אחד ישלי נגד כל הפעילות הזאת; ברגע שהם עושים את כל הבאלגן הזה,כל הלחץ הממשלתי,כל האירגונים זה נתן לחמאס לגיטימציה לבקש כל כך הרבה - הם שמים לב למה שקורה פה סביב הנושא ויודעים שנפשות אנשים זה נושא חשוב אצלנו [לעומתם].
ברגע שלא היה כל ה'רעש' סביב הנושא אולי היו מורידים את ה'מחיר' אבל...מי יודע?..

לדעתי כן צריך לשחרר אותו תמורת האסירים.

1) למה להתעסק בעבר? נכון, האסירים רצחו חיילים, נשים, גברים, ילדים... בכל מקרה, הם כבר לא איתנו. כולם פתאום מאמינים לי בקארמה? הנשמות שלהם ינוחו יותר טוב אם האסירים יהיו בכלא? אני לא רואה איך זה מוסיף לכבוד שלהם. אנחנו מכבדים אותם בימי הזיכרון, בעליה לקברים, ובזה שאנחנו פשוט זוכרים. גילעד עדיין חי. עדיף לדעתי תמיד להתסכל לעתיד, לא לעבר.

2) אם ישחררו את האסירים הם בכל מקרה יחזרו לבית המצ'וקמק שלהם בעזה או במזרח ירושלים. גם כן חיים. זה לא שזה מקבלים פה יותר מדי פריוולגיות שמשחררים אותם. זה לא שכזה רע בכלא אצלנו. בכל מקרה הם חיות אדם, המיץ של הזבל, הנפש שלהם לא שווה כלום. הרבה פחות מחייל שלנו.

ובקשר לזה שאם ישחררו אותו הם יהרגו שוב... לא יודע. לא חושב. אין היום כמעט פיגועים. המודיעין שלנו התחזק (או מכל סיבה אחרת, פשוט אין היום ביחס לשנות התשעים). לא חושב שצריך לדאוג לזה יותר מדי. גם ככה נראה לי אנחנו ניכנס שוב למלחמה בקרוב וכולנו נספוג פגיעות.

ובקשר לכתב בוואלה. אישית לא סובל אותו. הוא מסוג האנשים הצפונים התלאביבים שתמיד יגידו הפוך (לא שאני לא מקבל את הדיעה שלו, במקרה הזה היא בהחלט לגיטימית).

אני לא מאמין שאם הייתם במצב שלו\חלק מהמשפחה\חברים וכדומה לא הייתם רוצים שישחררו אותו...הוא כתב "אני לא רוצה להיות צבוע" אבל הוא יוצא עוד יותר צבוע.
דבר שני ברור שבקרבי לוקחים סיכון בקרבי אבל ברגע שלא עוזרים ומשאירים 'חייל בשטח' אז אפשר לקחת רושם על התנהגות הממשלה כלפי חיילים שזה יכול לגרום להרבה אנשים להשטמת.
אני אישית לא מכיר אותו\את משפחתו או כל דבר דומה , ובכל זאת רוצה שישחררו אותו.
הוא שמה כבר מעל 1400 ימים בשבי.
אולי המחיר יקר מידי אבל למה אתם חושבים שזה יהיה זול?
דבר אחד ישלי נגד כל הפעילות הזאת; ברגע שהם עושים את כל הבאלגן הזה,כל הלחץ הממשלתי,כל האירגונים זה נתן לחמאס לגיטימציה לבקש כל כך הרבה - הם שמים לב למה שקורה פה סביב הנושא ויודעים שנפשות אנשים זה נושא חשוב אצלנו [לעומתם].
ברגע שלא היה כל ה'רעש' סביב הנושא אולי היו מורידים את ה'מחיר' אבל...מי יודע?..

ברור שאם היינו קרובים אליו היינו רוצים שישחררו אותו בכל מחיר, זה כי היינו פועלים מתוך הרגש ולא מתוך הגיון.
בתכלס אני לא חושב שמי שרוצה ללכת לקרבי יחליט להשתמט בגלל שעוד לא שחררו את גלעד שליט, יש סיכוי הרבה יותר גבוה להפצע או למות ועדיין אנשים מתגייסים לקרבי.

מסכים איתך לגבי זה שפעולות כמו המצעד הזה רק גורמות לחמאס להעלות את המחיר, אבל לרוב האנשים שמשתתפים בזה לא אכפת והם רק רוצים לצאת אנשים טובים.

אני מאוד מקווה שהוא ישוחרר בקרוב וזה בטוח סבל נוראי ליהיות בשבי של החמאס, אבל מצד שני זה בעייתי לשחרר כלכך הרבה מחבלים שיכולים להרוג עוד הרבה אזרחים ולעשות פעולות טרור.

ברור שאם היינו קרובים אליו היינו רוצים שישחררו אותו בכל מחיר, זה כי היינו פועלים מתוך הרגש ולא מתוך הגיון.
בתכלס אני לא חושב שמי שרוצה ללכת לקרבי יחליט להשתמט בגלל שעוד לא שחררו את גלעד שליט, יש סיכוי הרבה יותר גבוה להפצע או למות ועדיין אנשים מתגייסים לקרבי.

מסכים איתך לגבי זה שפעולות כמו המצעד הזה רק גורמות לחמאס להעלות את המחיר, אבל לרוב האנשים שמשתתפים בזה לא אכפת והם רק רוצים לצאת אנשים טובים.

אני מאוד מקווה שהוא ישוחרר בקרוב וזה בטוח סבל נוראי ליהיות בשבי של החמאס, אבל מצד שני זה בעייתי לשחרר כלכך הרבה מחבלים שיכולים להרוג עוד הרבה אזרחים ולעשות פעולות טרור.

צודק ב100% מי שהולך לקרבי צריך להיות בטוח בעצמו לאן הוא נכנס ולא כי זרקו אותו לשם
לפני פעולות כאלה גם אומרים להם לא משנה מה הכי חשוב לא להתפס בשבי בנאדם כזה שידע שהוא לא יוכל לעמוד בלחצים האלה ולהלחם עד המוות לא צריך להיכנס לשטחים וזו דעתי

צודק ב100% מי שהולך לקרבי צריך להיות בטוח בעצמו לאן הוא נכנס ולא כי זרקו אותו לשם
לפני פעולות כאלה גם אומרים להם לא משנה מה הכי חשוב לא להתפס בשבי בנאדם כזה שידע שהוא לא יוכל לעמוד בלחצים האלה ולהלחם עד המוות לא צריך להיכנס לשטחים וזו דעתי

אוי נו.
בוא נלגלג בציניות על כל מי שנפל בשבי על זה שהוא הוא לא הרג את עצמו לפני העיקר לא ליפול בשבי.

החיים זה לא רמבו 3. יצא לי לראות המון חיילים קרביים, בשירות שלי הייתי בהמון בסיסים במסגרת התפקיד, ותאמין לי לא יותר מדי הם סילבסטר סטאלון. הם פשוט ילדים בני 18.

כל עוד אנחנו לא במצב שאנחנו יכולים להבטיח שהמחבלים האלו לא יחזרו לעשות פיגועים, אני אומר לא לשחרר.
זה שבאופן ישיר אין לנו נזק מהשחרור, לא אומר שזה לא יכול לבוא לנו בעקיפין, לשחרר מחבלים בעבור חייל זה הכל טוב ויפה כשאף אחד לא נפגע, אבל ברגע שהם יתחילו עם הפיגועים, חייל אחד לא עדיף על כל אזרח אחר.

כל עוד אנחנו לא במצב שאנחנו יכולים להבטיח שהמחבלים האלו לא יחזרו לעשות פיגועים, אני אומר לא לשחרר.
זה שבאופן ישיר אין לנו נזק מהשחרור, לא אומר שזה לא יכול לבוא לנו בעקיפין, לשחרר מחבלים בעבור חייל זה הכל טוב ויפה כשאף אחד לא נפגע, אבל ברגע שהם יתחילו עם הפיגועים, חייל אחד לא עדיף על כל אזרח אחר.

לפי דעתי, אם ישחררו אותו יהיה שלום עולמי.

נערך לאחרונה:
לפי דעתי, אם ישחררו אותו יהיה שלום עולמי.

אתה חושב שהחמס רוצים לשחרר את השבויים שלהם בשביל שהם יחזרו לחיות חיים רגילים ולפעול למען שלום?
החמס רוצה את אותם שבויים כדי שיעזרו לחמס לפעול, אחרת לא היה אכפת לחמס אם הם ישארו בשבי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית