נק' מוניטין:
58,705
- 103,265
- 12,428
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
השאלה מה יעזור אם היא תזכור אותו? כולם מעריכים אותו על מה שהוא עשה וקרתה טעות והוא נלקח בשבי, לא ישחררו 500 פלסטינים מחבלים מהדרג המסוכן בעולם, כדי להוציא חייל אחד. אותם האנשים יכולים להרוג לאחר מכן עשרות, אם לא מאות אנשים, אז למה שחיי אותם האנשים, יהיה חשוב פחות מחיי אותו חייל?זה יותר שאלה של משהו צריך לצעוק בשביל אדם שלא יכול לצעוק בעצמו, אחרת המדינה פשוט תשכח אותו
כשאתה מתגייס לקרבי אתה צריך לשקול את האפשרות שאתה תמות או תשאר נכה לכל החיים וגם את האפשרות שתחטף ולא יחזירו אותך. גם אם מורידים את האפשרות של החטיפה, יש לך סיכון מספיק גדול לאבד את החיים שלך או לשנות אותם ב180 מעלות ולשבת כל החיים על כסא גלגלים, אז זה משהו שאתה בכל מקרה צריך לחשוב עליו, עם המקרה של החטיפה או בלעדיה.חשיבת פרספקטיבה לטובת המדינה
אני לא מרשה לעצמי לחשוב ככב למרות שזה כן הגיוני, כי בתור מלשב הייתי משקשק אם לא היו לוחצים על המדינה ועושים הכל בשביל לשחרר אותי, אם חוטפים אותי...כמו כן זאת אחריות הממשלה לדאוג לביטחון חיים ולשמות הגוף לאזרחיה (יותר מדי אזרחות)
ד"א, חצי מהצודעדים הם אנשים שטותיים שמחפשים להראות צדיקים
השאלה מה יעזור אם היא תזכור אותו? כולם מעריכים אותו על מה שהוא עשה וקרתה טעות והוא נלקח בשבי, לא ישחררו 500 פלסטינים מחבלים מהדרג המסוכן בעולם, כדי להוציא חייל אחד. אותם האנשים יכולים להרוג לאחר מכן עשרות, אם לא מאות אנשים, אז למה שחיי אותם האנשים, יהיה חשוב פחות מחיי אותו חייל?
.
אני לא מאמין שאם הייתם במצב שלו\חלק מהמשפחה\חברים וכדומה לא הייתם רוצים שישחררו אותו...הוא כתב "אני לא רוצה להיות צבוע" אבל הוא יוצא עוד יותר צבוע.
דבר שני ברור שבקרבי לוקחים סיכון בקרבי אבל ברגע שלא עוזרים ומשאירים 'חייל בשטח' אז אפשר לקחת רושם על התנהגות הממשלה כלפי חיילים שזה יכול לגרום להרבה אנשים להשטמת.
אני אישית לא מכיר אותו\את משפחתו או כל דבר דומה , ובכל זאת רוצה שישחררו אותו.
הוא שמה כבר מעל 1400 ימים בשבי.
אולי המחיר יקר מידי אבל למה אתם חושבים שזה יהיה זול?
דבר אחד ישלי נגד כל הפעילות הזאת; ברגע שהם עושים את כל הבאלגן הזה,כל הלחץ הממשלתי,כל האירגונים זה נתן לחמאס לגיטימציה לבקש כל כך הרבה - הם שמים לב למה שקורה פה סביב הנושא ויודעים שנפשות אנשים זה נושא חשוב אצלנו [לעומתם].
ברגע שלא היה כל ה'רעש' סביב הנושא אולי היו מורידים את ה'מחיר' אבל...מי יודע?..
ברור שאם היינו קרובים אליו היינו רוצים שישחררו אותו בכל מחיר, זה כי היינו פועלים מתוך הרגש ולא מתוך הגיון.
בתכלס אני לא חושב שמי שרוצה ללכת לקרבי יחליט להשתמט בגלל שעוד לא שחררו את גלעד שליט, יש סיכוי הרבה יותר גבוה להפצע או למות ועדיין אנשים מתגייסים לקרבי.
מסכים איתך לגבי זה שפעולות כמו המצעד הזה רק גורמות לחמאס להעלות את המחיר, אבל לרוב האנשים שמשתתפים בזה לא אכפת והם רק רוצים לצאת אנשים טובים.
אני מאוד מקווה שהוא ישוחרר בקרוב וזה בטוח סבל נוראי ליהיות בשבי של החמאס, אבל מצד שני זה בעייתי לשחרר כלכך הרבה מחבלים שיכולים להרוג עוד הרבה אזרחים ולעשות פעולות טרור.
צודק ב100% מי שהולך לקרבי צריך להיות בטוח בעצמו לאן הוא נכנס ולא כי זרקו אותו לשם
לפני פעולות כאלה גם אומרים להם לא משנה מה הכי חשוב לא להתפס בשבי בנאדם כזה שידע שהוא לא יוכל לעמוד בלחצים האלה ולהלחם עד המוות לא צריך להיכנס לשטחים וזו דעתי
כל עוד אנחנו לא במצב שאנחנו יכולים להבטיח שהמחבלים האלו לא יחזרו לעשות פיגועים, אני אומר לא לשחרר.
זה שבאופן ישיר אין לנו נזק מהשחרור, לא אומר שזה לא יכול לבוא לנו בעקיפין, לשחרר מחבלים בעבור חייל זה הכל טוב ויפה כשאף אחד לא נפגע, אבל ברגע שהם יתחילו עם הפיגועים, חייל אחד לא עדיף על כל אזרח אחר.
לפי דעתי, אם ישחררו אותו יהיה שלום עולמי.