הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדוע לא אצעד למען גלעד שליט

אתה רומז שישראל היא תוצר לוואי של השואה כמו שאסירים פלסטינאים הם תוצר לוואי של הרצון למחוק את ישראל?

לא, איך אני ארמוז דבר כזה כאשר היו מספיק יישובים יהודים גם לפני השואה.

לא, איך אני ארמוז דבר כזה כאשר היו מספיק יישובים יהודים גם לפני השואה.

גם בארה"ב היו ויש מספיק ישובים אינדיאנים, זה לא הפריע לעשות שם בלאגן ולהקים "אומה" אחרת לגמרי שמורכבת ברובה מאירופאים.

אתה מוזמן לחיות בעולם הורוד שלך, זה שאתה עוצם עיניים וחושב שהכל יהיה טוב ויפה אם העסקה תתבצע, אין לי מה להגיד לך.

מישהו שם רשם ש: " אם ישחררו את האסירים יהיו פיגועים ", שזה כמובן השערה. אז גם אני שיערתי השערה על אותו משקל.

כן, ליצור תקדים זה תמיד נפלא. כנראה בגלל זה ארה"ב לא מנהלים משא ומתן עם מחבלים.

אני יודע שאתה אוהב להתווכח, אבל אני אתן לך כמה דקות לנסות להבין לבד למה זה לא דומה.

נערך לאחרונה:
גם בארה"ב היו ויש מספיק ישובים אינדיאנים, זה לא הפריע לעשות שם בלאגן ולהקים "אומה" אחרת לגמרי שמורכבת ברובה מאירופאים.

אחלה, זה סותר לחלוטין את מה שטענתי, בישראל לא יכלה לקום מדינה!

אני בעד להפציץ אותם בפחממות פשוטות באופן תדיר וסדיר .

ככה גם נראה הומנים ונקבל אהדה כלל עולמית וגם הם יהיו שמנים ולא יהי להם כח להלחם ולחטוף חיילים .
יהיה הרבה יותר קל לראות אותם בחושך ותוך 20-30 שנה הם ימותו מסכרת/מחלות לב /עששת.

את האמת אם הייתי גלעד הייתי מעדיף שיעשו מבצע לשחרר אותי. מקסימום אני אמות, תכלס זה עיף מאשר להרקב בשבי. אני מפחד שגלעד שליט הוא כלי נהדר לפוליטיקה הישראלית. כל אחד יכול לשחק על זה, אולי יש אנשים שמעדיפים שהמצב ישאר ככה בינתיים.
השאלה עד כמה היחידות המיוחדות שלנו יכולות לבצע מבצע כזה. פעם שעברה עם נחשון ווקסמן זה נכשל ולא מזמן עם סיפור המשט הוכיחו לנו שהפיקוד העליון באמת לא יודע משמאלו ומימינו (החיילים עצמם כמבון פעלו נכון)

יש אנשי בטחון בכירים (כולל רמטכ"לים, שרי בטחון לשעבר ואנשי שב"כ בכירים) שלא מסכימים לקביעה ששחרור אסירים=עשרות ומאות הרוגים נוספים.
אבל אתם בטח יודעים יותר טוב מעמי איילון, כרמי גילון, יעקב פרי, שאול מופז ועוד אנשים שעשו כבר דברים בחיים שלהם.
בכל מקרה, לא מדובר על 1000 אסירים כמו סמיר קונטר, יש בסה"כ כמה עשרות שישראל מסרבת לשחרר,
לא צריך לצייר את העיסקה (אם תתבצע) כמשהו שמסכן את בטחון המדינה
השב"כ מסכל נסיונות פיגועים על בסיס כמעט יומי, הוא ימשיך לעשות את זה עם ובלי שחרור האסירים.

הסיבה היחידה שעוד איכשהו אפשר לטעון ל-למה מדינת ישראל מתנגדת לעסקה היא ששחרור מאות מחבלים תמורת חייל אחד זו כניעה לטרור, באופן חד משמעי. הנסיון מוכיח ששחרור מחבלים תמורת החזרת חטופים רק מעודד חטיפות נוספות, לכן מדיניות ממשלת ישראל צריכה להיות מוכוונת כך שחמאס יבין ששחרור שליט הוא אינטרס שלו יותר משזה אינטרס של ישראל, ולצערי כמעט כל ממשלות ישראל לדורותיהן לא השכילו לגרום לצד השני להבין זאת (למעט ממשלתו של יצחק רבין, ומבצע אנטבה).

מישהו שם רשם ש: " אם ישחררו את האסירים יהיו פיגועים ", שזה כמובן השערה. אז גם אני שיערתי השערה על אותו משקל.

אני יודע שאתה אוהב להתווכח, אבל אני אתן לך כמה דקות לנסות להבין לבד למה זה לא דומה.

לא מבין.

ההשערה שלו מבוססת על הסיבה שהמחבלים נהיו אסירים מלכתחילה. ההשערה שלך לא מבוססת על כלום, ולכן לא מעניינת את אף אחד.

מההתחלה עוד חשבתי ככה, והתווכחתי עם המון אנשים עד עכשיו.

מה שקורה זה תופעה של ילדות בנות 13 שחושבות שצעדה למען שליט זה במודה.
הוא כלום מעבר לחייל שנרדם בשמירה ואם היה לו את הביצים הוא היה מתאבד וחוסך את עוגמת הנפש לעם ובעיקר להורים שלו.

אף אחד לא שווה כזאת כמות של מחבלים, יש לי 2 טענות ואחת היא נגד העם שרק מעלה את המחיר, השנייה היא נגד הממשלה שלא קוברת את המחבלים כדי שאי אפשר יהיה להשתמש בהם ככלפי מיקוח. העם שלנו צבוע, מעט מאוד אנשים זוכרים את אלו שמתו לפני שבוע בסיור וכו' אבל מישהו שנרדם בשמירה כולם מכירים.

מישהו פה שמע על רועי קליין שקפץ על רימון להציל את החברים שלו? חלקנו, אבל כולם מכירים את גלעד משום מה שלא תרם בכלום מעבר לנזק מדיני וזה מבחינתי ומה שלא מסכים תכלס יכול ל:fuck:

אתה אפס, ילד טמבל מאחורי מקלדת.
האמת כמו רוב האנשים פה שלא שירתו שניה אחת יותר רחוק מהקרייה.
הייתי מוחק את התגובה שלך אבל זה יעשה לך טובה, שאנשים לא יראו כמה לא שווה כלום.

מההתחלה עוד חשבתי ככה, והתווכחתי עם המון אנשים עד עכשיו.

מה שקורה זה תופעה של ילדות בנות 13 שחושבות שצעדה למען שליט זה במודה.
הוא כלום מעבר לחייל שנרדם בשמירה ואם היה לו את הביצים הוא היה מתאבד וחוסך את עוגמת הנפש לעם ובעיקר להורים שלו.

אף אחד לא שווה כזאת כמות של מחבלים, יש לי 2 טענות ואחת היא נגד העם שרק מעלה את המחיר, השנייה היא נגד הממשלה שלא קוברת את המחבלים כדי שאי אפשר יהיה להשתמש בהם ככלפי מיקוח. העם שלנו צבוע, מעט מאוד אנשים זוכרים את אלו שמתו לפני שבוע בסיור וכו' אבל מישהו שנרדם בשמירה כולם מכירים.

מישהו פה שמע על רועי קליין שקפץ על רימון להציל את החברים שלו? חלקנו, אבל כולם מכירים את גלעד משום מה שלא תרם בכלום מעבר לנזק מדיני וזה מבחינתי ומה שלא מסכים תכלס יכול ל:fuck:

איך אתה יודע אבל מה היה שם? איך אתה קובע שזו עוגמת נפש? ממש ילד רע גלעד שליט. סתכל איזה צער הוא גרם להורים שלו. הוא צריך להיות בעונש.
אתה כותב בביטחון כזה שאתה ממש יודע מה קרה שם. מה אתה היית עושה במצב כזה במקומו? אולי הוא היה פצוע? אולי הוא פשוט לא רוצה למות? החיים יפים, בכל זאת.

רצח האופי שלך זה כמו שאני אגיד שרועי קליין היה חולה פרסום ורצה כותרת עסיסית בעיתון.

אתה אפס, ילד טמבל מאחורי מקלדת.
האמת כמו רוב האנשים פה שלא שירתו שניה אחת יותר רחוק מהקרייה.
הייתי מוחק את התגובה שלך אבל זה יעשה לך טובה, שאנשים לא יראו כמה לא שווה כלום.

מה קרה מישהו לא מסכים איתך? אוי מי ישמע, אתה הילד פה, באמת עדיף שתחזור לקרקס.
-ואני מתגייס לקרבי ד"א.
ואתה טוען שמישהו שמשרת בקריה הוא אפס גם כן, מי יכול להתווכח איתך.

"איך אתה יודע אבל מה היה שם? איך אתה קובע שזו עוגמת נפש?"

אני לא מאמין שהוא אי פעם ישוחרר, ולכן עדיף להם להשלים עם מוות מראש מאשר להקדיש את כל החיים שלהם למטרה מיותרת.

ואף אחד לא יכול לומר שזה לא נכון העובדה המעט מגוכחת הזאת שגלעד נחשב יותר מכל אדם אחר שהקריב את החיים שלו עבור המדינה הזאת. - זאת הסיבה ל"רצח אופי" הוא OVERRATED והפכו אותו לחסיד. למה שהמשפחה שלי או שלך תמות מפיגוע שיגמרו המחבלים ששוחררו עבורו? כשבמדינה אחרת היו מוציאים אותם להורג לפני שנים?.

DEUS אתה מאחר לצעדה עם חבורת ילדות כיתה ז' כדאי שתמהר.

נערך לאחרונה:
מה קרה מישהו לא מסכים איתך? אוי מי ישמע, אתה הילד פה.
-ואני מתגייס לקרבי ד"א.

איך אתה יודע אבל מה היה שם? איך אתה קובע שזו עוגמת נפש?

אני לא מאמין שהוא אי פעם ישוחרר, ולכן עדיף להם להשלים עם מוות מראש מאשר להקדיש את כל החיים שלהם למטרה מיותרת.

ואף אחד לא יכול לומר שזה לא נכון העובדה המעט מגוכחת הזאת שגלעד נחשב יותר מכל אדם אחר שהקריב את החיים שלו עבור המדינה הזאת.

מי אמר שהוא שווה יותר? מתי אמרו את זה?

הוא שבוי. יש לך רק אחד כזה אם אני זוכר נכון (רון ארד כנראה מת, בואו ניהיה ראלים)
גם אם אתה הייתה נופל בשבי חס וחלילה אני מאמין שהיו עושים מאמצים.

מה קרה מישהו לא מסכים איתך? אוי מי ישמע, אתה הילד פה.
-ואני מתגייס לקרבי ד"א.

איך אתה יודע אבל מה היה שם? איך אתה קובע שזו עוגמת נפש?

ואף אחד לא יכול לומר שזה לא נכון העובדה המעט מגוכחת הזאת שגלעד נחשב יותר מכל אדם אחר שהקריב את החיים שלו עבור המדינה הזאת.
תדבר איתי עוד שלוש שנים אחרי שתסיים שירות קרבי.
בסדר אני מסכים איתך אתה לא ילד, אתה סתם טמבל.
אם אתה לא מבין למה המדינה צריכה להחזיר כל חייל שנפל בשבי, אז יהיה לך הרבה ללמוד אחרי שתתגייס על הערכים של צה"ל, ולמה אנשים באמת נלחמים.

לא אמרתי שלא צריכה להחזיר חייל, אבל בכזה מחיר? והעם עצמו מעלה את המחיר מה שבאמת הופך את העם ואתה שנכלל בתוכו לחבורה חכמה במיוחד.

להיכנע לדרישות של טרוריסטים רק יגרום לחזרתם של מקרים כאלה וזה לא יתרום דבר, פוליטיקאים מסוגלים להשתמש בגלעד כקלף לבחירות אבל מעבר לזה השיחרור שלו לא יתרום הרבה למדינה מעבר לחטיפות נוספות ו500+ מחבלים משוחררים. אני לא חושב שאף אחד שווה את זה.

במצב אחר היה אפשר להחזיר אותו במבצע, או "במחיר" הגיוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית