הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתאמן 10 שנים ומחפש לפרוץ גבולות...

• פותח/ת השרשור asaf84
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

asaf84

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
-2
15
0
בן 27, ואני מתאמן כמעט 10 שנים, עם תזונה מטורפת ואימונים מסודרים ועקביים ללא הפסקות- חוץ ממנוחות יזומות, הכל לפי הספר, אני יודע שהגעתי לקצה היכולת ההתפתחותית כבר מזמן וכרגע העלייה שלי במסת שריר היא באחוזים ממש קטנים ומורגשים רק לתקופות של כמה שנים.
אני מתכנן על תחום הכושר הגופני והספורט כמקצוע לחיים, והתנסתי כבר בהכל חוץ מחומרים, בגלל שאני דוגל במשפט אין חכם כבעל נסיון, הייתי רוצה לנסות לקחת חומרים שיגרמו לי עלייה בכח ובמסת השריר מבלי להעלות נוזלים בכמויות מטורפות אם בכלל.
כרגע אני נמצא במצב חיצוני מצויין, כל אחד שלא מכיר אותי בטוח שאני משתמש בחומרים וזה בגלל מסת השריר הגדולה שלי, הכח, ובנוסף לכל זה רמת האחוז שומן הנמוכה שלי.
קצת פרטים עלי :
1.74
שוקל 77
אחוז שומן 10
היקף יד 40 ס"מ
לחיצת חזה RM1 - 150 קג
סקוואט- 120 קג - ל 6 חזרות.

התייעצתי עם אחד מצוות המדריכים שלי- בחור כבן 40 שהיה מר ישראל ואלוף האלופים כמה פעמים בשנות ה 90,
חשוב לי להדגיש- אני רוצה לעשות את זה רק לשם התנסות חד פעמית- ואני רוצה שזה יהיה ממש עדין, וממש לא להתפרע, לא אכפת לי שזאת תיהיה עלייה איטית ומתונה לאורך הסיקל, ולכן ארצה לקחת מינונים מינימליים.
בקיצור המאמן אצלי הציע לי לעשות את מה שהוא עושה-
לוקח שני כדורים ביום - 1דיאנבול , 1 ווינסטרול .
לתקופה של 8 שבועות.
הוא טוען שזה שימוש עדין בחומרים, אני לא יודע מה כמות החומר בכל כדור, ז"א כמה מ"ג הם .. אבל אני מתאר לעצמי שזה גודל אחיד.
אני מודע לכך שיש בעיה שהחומרים נלקחים אוראלית בגלל הכבד, ולשאלתי זו הוא ענה שהמינון כ"כ נמוך ולתקופה קצרה -כך שאין מה לפחד.
עוד נקח בחשבון שהוא לקח כבר הכל מהכל ובשבילי זה סייקל ראשון בחיים.
זריקות לא בא בחשבון למרות יעילותם,

חשוב לי לשמוע את דעתכם המלומדת, כדי לא לעשות טעויות...

המשך יום מעולה וסליחה על החפירה של הבוקר

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני אנסה לתת תגובה יותר עניינית ופחות עוקצנית כי אני מרגיש חביב היום, אני מקווה שתיקח את זה לא כעוקצנות אלא כרצון לעזור לך.

מה שהחבר'ה פה התכוונו בהגדרה של "מתאמן מתחיל" שונה מההגדרה שלך ל"מתאמן מתחיל".

מה שנהוג בפי האוכלוסייה הכללית כ"מתאמן מתחיל" בדר"כ מתייחס לאדם שמתאמן זמן מועט בחדר כושר, ולכן אין לו נסיון בתחום.

ההגדרה שלנו (והיותר מדוייקת) להגדרת מתאמן "מתחיל" היא היכולת שלו לעלות במשקלי העבודה מאימון לאימון.
בעוד שמתאמן "מתחיל" או "בינוני" מסוגלים להעלות משקלים או מאימון לאימון או משבוע לשבוע, מתאמן "מתקדם" הגיע לרמה שהמשקלי עבודה שלו עולים הרבה יותר לאט, ודורשים תכנון מקדים הרבה יותר מדוקדק, לדוגמה, ראה ספרינטרים אולימפיים.
לפעמים לוקח להם 4 שנים בשביל לשפר כמה אלפיות השנייה מהספירנט, בעוד שאם תיקח שמן איטי כמוני ותאמן אותי כמו שצריך, אני אוכל לשפר ב4 שנים הרבה יותר מכמה אלפיות.

בהתחשב שעברנו על ההגדרות של מתאמן מתחיל, לפי הנתונים שפירסמת, (בהתחשב והם נכונים), אלו נתונים נחמדים, אף אחד לא זילזל בהם, אבל, על מנת להתקדם ולצבור עוד מסת שריר, אתה תצטרך להוסיף קלוריות ולהעלות את עומס העבודה.
משקל גוף של 77 קילו על גובה 1.74 נותן אינדיקציה מאוד מדוייקת לעובדה שיש לך עוד הרבה לעלות.
יש מקרים בהם מדובר באדם בעל חילוף חומרים מהיר מאוד וייתכן שהוא עבד מאוד קשה לעלות עד למשקל הנוכחי, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול להמשיך לעלות, אלא שהוא יידרש ליותר השקעה.

ייתכן (ואני אישית גם מאמין בזה) שתוכנית האימונים שלך כרגע לא תואמת את הצרכים שלך ואולי שינוי ייתן לך תוצאות הרבה יותר טובות.
לחברי הפורום פה אין ספק שסקוואט הוא תרגיל חשוב ביותר לפיתוח של כוח בפלג גוף עליון ותחתון, כמו כן פיתוח שרירי הליבה והposterior chain בכלליות.

סביר להניח שברגע שהסקוואט שלך יעלה גם שאר התרגילים שלך יעלו ויהיה לך יותר קל לצבור מסת שריר. ייתכן ויש לך בעיות ברכיים, אנחנו לא קוראי מחשבות, אתה פשוט לא פירטת ולכן לא ידענו.

בכל מקרה דעתי האישית תואמת את דעתם של שאר האנשים שהגיבו לך.
יש מגוון תוכניות אימון שיעזרו לך להשתפר וקיצור דרך על ידי שימוש בחומרים הוא רק פיתרון זמני שברגע שתסיים אותו תחזור לקדמותך.
אנחנו יכולים לעזור לך בתוכניות אימון, בעיות של טכניקה וכדומה.

איננו יכולים לעזור לאנשים שהאגו שלהם מגביל אותם. הרבה מאנשי הפורום מדריכים(גם אני) וכמעט כולנו יודעים שרמת ההכשרה של המדריכים בארץ נמוכה מאוד, ולכן (אל תיקח את זה אישית) רוב המדריכים חסרי הבנה בסיסית באימונים, מבלי קשר לכמות הלקוחות שיש להם.
הדבר הכי טוב שתוכל לעשות זה לשים את האגו בצד ולשמוע מה יש לאנשים להגיד.

מקווה שעזרתי

תודה רבה קרמבו,
אכן אני מסכים אם רוב הדברים שאמרת ושלא תבין לא נכון גם אני מאמין בתרגיל הסקוואט כתרגיל שאחראי באופן נוסף לפיתוח פלג הגוף העליון,
המסקנה שאני מסיק מתגובתך היא שאני עדיין לא הגעתי לנקודה שבה מתחילים ללכת על חומרים וזאת רק בגלל שמשקלי העבודה בסקוואט שלי לא רציניים, ומשקל הגוף שלי נמוך (לקחת בחשבון שאני על 10 אחוז שומן?)
אם כך, מה הוא המצב האופטימאלי שאני צריך להגיע אליו כדי להתחיל .?

תודה רבה קרמבו,
אכן אני מסכים אם רוב הדברים שאמרת ושלא תבין לא נכון גם אני מאמין בתרגיל הסקוואט כתרגיל שאחראי באופן נוסף לפיתוח פלג הגוף העליון,
המסקנה שאני מסיק מתגובתך היא שאני עדיין לא הגעתי לנקודה שבה מתחילים ללכת על חומרים וזאת רק בגלל שמשקלי העבודה בסקוואט שלי לא רציניים, ומשקל הגוף שלי נמוך (לקחת בחשבון שאני על 10 אחוז שומן?)

תתחיל תוכנית כוח SS תאכל טוב תעלה את הסקוואט ודדליפט שלך ואת המשקל גוף
לאחר מכן תעבור לתוכנית מתקדמת יותר כמו טקסס או מדקאו (5X5 הליניארית של ביל סטאר)

תפתח לוג ותעלה סרטונים לביקורת, וככה תתקדם
רובנו היינו במצב שלך של אימוני ליצנות והרגשת מיצוי, עד שהתחלנו אימוני כוח

בהצלחה

אתה חייב סרטון על ה-120 קילו האלה ל-5 חזרות עד לתאריך 8.7.

🤘

לפותח האשכול..
כמו שכבר החברה פה אמרו לך
נראה לפי הנתונים שלא ממש התקרבת לשיא הפוטנציאל הגנטי שלך ...
יש לך עוד הרבה מסת גוף להעלות ובטח שעוד הרבה משקל בהרמות.. בעיקר בסקוואט

תודה רבה קרמבו,

זה לא בדיוק מה שאמרתי וכן לקחתי בחשבון שאתה 10%.

משקל זה לא תנאי אבסולוטי שברגע שמישהו מגיע ל100קילו אז הוא מתאמן מתקדם, זה פשוט עוזר לאנשים להבין את הנקודה שהאדם נמצא בא.

אין לי בעיה מוסרית עם אנשים שמשתמשים בחומרים, אבל אם אתה כבר הולך להשתמש תעשה את זה בנקודה שאתה כבר באמת לא מסוגל להתקדם וניסית הכל.

איזה תוכנית אתה עושה כרגע? האם בתוכנית אימונים שלך יש איזושהי התחשבות בגורמים כגון: ווליום האימון שלך, עצימות האימון שלך, התאוששות מהאימון.
האם אתה דואג להעלות את המשקל על המוט באיזושהי צורה (משבוע לשבוע, מחודש לחודש)?
איך התזונה שלך?

---------- התגובה התווספה ב 16:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:42 ----------

תתחיל תוכנית כוח SS תאכל טוב תעלה את הסקוואט ודדליפט שלך ואת המשקל גוף
לאחר מכן תעבור לתוכנית מתקדמת יותר כמו טקסס או מדקאו (5X5 הליניארית של ביל סטאר)

תפתח לוג ותעלה סרטונים לביקורת, וככה תתקדם
רובנו היינו במצב שלך של אימוני ליצנות והרגשת מיצוי, עד שהתחלנו אימוני כוח

בהצלחה

אם באמת יש לו בעיות ברכיים והלחיצת חזה זה המשקל האמיתי אני לא חושב שSS יתאים

זה לא בדיוק מה שאמרתי וכן לקחתי בחשבון שאתה 10%.

משקל זה לא תנאי אבסולוטי שברגע שמישהו מגיע ל100קילו אז הוא מתאמן מתקדם, זה פשוט עוזר לאנשים להבין את הנקודה שהאדם נמצא בא.

אין לי בעיה מוסרית עם אנשים שמשתמשים בחומרים, אבל אם אתה כבר הולך להשתמש תעשה את זה בנקודה שאתה כבר באמת לא מסוגל להתקדם וניסית הכל.

איזה תוכנית אתה עושה כרגע? האם בתוכנית אימונים שלך יש איזושהי התחשבות בגורמים כגון: ווליום האימון שלך, עצימות האימון שלך, התאוששות מהאימון.
האם אתה דואג להעלות את המשקל על המוט באיזושהי צורה (משבוע לשבוע, מחודש לחודש)?
איך התזונה שלך?

---------- התגובה התווספה ב 16:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:42 ----------

אם באמת יש לו בעיות ברכיים והלחיצת חזה זה המשקל האמיתי אני לא חושב שSS יתאים

זו לחיצת חזה ל-1rm, אחרי עשור. אני מניח שאפשר לשפר אותה.

• פותח/ת השרשור
זהו שמבחינת החזה אני מרגיש שאין לי לאן להתקדם,
וכך גם לגבי כל קבוצות השרירים בגוף חוץ מהרגליים ששם אני יודע שאני רחוק מגירוד קצה היכולת, אני סביב המשקלים האלו המון זמן, לא שזה מפריע לי , את החומרים אני רוצה לנסות מתוך סקרנות ולמידה.. ברור שאני לא הולך להתחרות באופן כלשהו.

עם כל הכבוד להשקעה, כמו שמשה אמר יש לך עוד המון לאן להתקדם.
אני התחלתי להתאמן על 90 ק"ג, 30%~ שומן והיום לאחר שנתיים של אימונים אני
1.74
70 ק"ג
8.5% שומן

אז אני ממליץ לך לקרוא על התכנית SS ולתת בראש, רק לפי הסקוואט ניתן לראות שלא מיצית את הפוטנציאל, יש אנשים כאן שהגיעו לסקוואט 150 ק"ג וגם יותר בתוך מספר חודשים.

ירדת 21.5% שומן? 😲
פאק אחי בטח עכשיו אתה נכנס 3 פעמים בעצמך מלפני שנתיים..

מה זה עיר גדולה בארץ ושמה נברלנד? דימונה אולי?

ועכשיו ברצינות, קח את מה שאנשים אומרים לך כאן ברצינות ותחשוב "להשתמש" במזון רגיל לפני שאתה מתחיל לקחת חומרים שעלולים להזיק.

למה פותח האשכול לא חייב סרטונים ומנחם360 כן?

כי מנחם360 התפאר בסקוואט שלו + הוא לא נמצא כאן מאתמול, בעוד שלמתחילים מסתפקים בדרך כלל בהבהרת החוק.
אתה רוצה להיות אחראי סדר בפורום?

בוא תקרא את ההודעה הראשונה שלי בפתיחת האשכול ואחכ תגיב...

אני בטוח שאני ברמת ידע קיניזיולוגי לא פחותה משלך אם לא יותר....

אבל חזה עם RM 1 של 150 קג.
לחיצת כתף של 90 קג
פשיטת מרפק בשכיבה עם מוט W' 55 קג
לא נראה לי מבייש מתאמן ששוקל 75 קג, וללא חומרים כלל.
שוב פעם כולכם מתאמנים גדולים ומבינים בהכל יותר מכולם ואני יודע את זה.. אבל אם תוכלו לענות לי לשאלה ולתת לי כיוון בכל זאת אשמח - ואם לא אז גם תודה, אחפש בפורום אחר, טיפה פחות מתנשא.

כי מנחם360 התפאר בסקוואט שלו + הוא לא נמצא כאן מאתמול, בעוד שלמתחילים מסתפקים בדרך כלל בהבהרת החוק.
אתה רוצה להיות אחראי סדר בפורום?

הייתי קורא לזה התפארות. אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.

וכן אבל:secret:

נערך לאחרונה:
זה לא נובע מהתלהבות, זה נובע מזה שקראו לו מתחיל. החוק הובהר לו בהודעה פרטית.

אתה חייב סרטון על ה-120 קילו האלה ל-5 חזרות עד לתאריך 8.7.

אוקיי

---------- התגובה התווספה ב 23:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:09 ----------

ואם לא,אז מלאך המוות ידפוק לי בדלת אם מכתב פיטור מהפורום?!

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית