הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בשרירי התחת ובתאומים אחרי סקוואט..

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אחרי סקוואט כבד (סט של עבודה) אני מרגיש שאני חייב לשבת איזה כמה שניות כי השרירי בתחת מתחיל להתקווץ או משהו כזה. קשה אפילו ללכת כמו שצריך כמה דק.. זה רק אצלי ככה? :S

ואתמול יצאתי להליכה ארוכה של איזה שעה + (לא שרציתי, סיפור ארוך) ואפילו רצתי טיפה.. עד עכשיו השריר בתחת שלי מתוח, אין לי מושג למה..?

ואני משחק בשכונה כדורגל לפעמים ורץ ריצות קלות ואני מרגיש כאב בתאומים, בצדדים של השריר.. זה בגלל שאני לא עושה בכלל תאומים? (אני ב-SS).

הטכניקה שלי בסקוואט סבירה יחסית למשקל שאני עושה (102 קילו ל66.5 משקל גוף), בדיוק פי 1.5 מהמשקל גוף שלי. יש מצב בכל זאת שאני רק חושב שהיא סבירה אבל היא גרועה?

קודם כל תעלה סרטון.
דבר שני - "התכווצויות" (DOMS) בתחת ובמקומות אחרים די שכיחים באימוני סקוואט. גם אני מרגיש את התאומים שלי, בעיקר כשאני לא מצליח להתאושש מאימון לאימון כתוצאה מתזונה או מנוחה לקויה.

• פותח/ת השרשור
אני אעלה היום.
אבל אני לא בטוח שיש קשר בין התזונה והמנוחה לבין העבודה שאני מרגיש את הצדדים בתאומים טיפה מתוחים.

זה יכול להיות תוצאה של התאוששות, או פשוט של עבודה מאומצת. לא הייתי נבהל מזה אלא אם מדובר בכאב מציק ואקוטי. בכל אופן תעלה סרטון.

נראה שאתה מפצה עם שרירי התחת (גלוטיוס מקסימוס) על שריר אחר שעובד פחות. או שאתה יורד ממש מהר כנגד שריר מכווץ.
תתנחם בזה שעדיף תחת עם התכווצויות על תחת עם שיחרורים 😃

נראה שאתה מפצה עם שרירי התחת (גלוטיוס מקסימוס) על שריר אחר שעובד פחות. או שאתה יורד ממש מהר כנגד שריר מכווץ.
lionfacepalm.jpg

או שהוא יכול להתנחם בעובדה שעוד 5 ימים לא יהיו הודעות כאלו יותר בפורום.

אני מבקש, הודעות כאלה באוף טופיק. תודה.
אין כאן שום עניין של פיצוי, המשקל לא ממש מתחלק "שווה" בין השרירים, וזה טבעי לגמרי להרגיש את הגלוטס בסקוואט (ובייחוד בלואו בר).

ת'אמת שהתבלבלתי בינך לבין מנחם360 במשפט השני, זה כי שניכם מאוד דומים בליצנותכם.

תנסה שאימוני הכח לא יפגעו לך בחוש ההומור. זה יהיה מאד עצוב. 🤡

---------- התגובה התווספה ב 00:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:29 ----------

אני מבקש, הודעות כאלה באוף טופיק. תודה.
אין כאן שום עניין של פיצוי, המשקל לא ממש מתחלק "שווה" בין השרירים, וזה טבעי לגמרי להרגיש את הגלוטס בסקוואט (ובייחוד בלואו בר).

כן, אבל זה לא נוגד את האפשרות שהוא "לוקח" עומס יתר משריר חלש מדי. או יורד מהר מאד ועוצר ע''י הפעלה של הגלוטיוס מקס.

תנסה שאימוני הכח לא יפגעו לך בחוש ההומור. זה יהיה מאד עצוב. 🤡

---------- התגובה התווספה ב 00:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:29 ----------

כן, אבל זה לא נוגד את האפשרות שהוא "לוקח" עומס יתר משריר חלש מדי. או יורד מהר מאד ועוצר ע''י הפעלה של הגלוטיוס מקס.

אני מבין שהאינטיליגנציה שלך מגבילה אותך אבל תנסה להבין שהמטרה לא הייתה להצחיק, אלא להגיד לך שאתה מדבר שטויות.
בסקוואט LB אחד השרירים העיקריים אם לא ה-עיקרי הוא התחת, מה קשור מפצה מה? 😣

אני מבין שהאינטיליגנציה שלך מגבילה אותך אבל תנסה להבין שהמטרה לא הייתה להצחיק, אלא להגיד לך שאתה מדבר שטויות.
בסקוואט LB אחד השרירים העיקריים אם לא ה-עיקרי הוא התחת, מה קשור מפצה מה? 😣
תנסה להפעיל את העיניים. תקרא את הנאמר. תפעיל את הראש (תחת?). אין דבר שכתבתי שנוגד את העובדה. אל תשכך שסקווט טוב מסתמך על שרירים רבים אחרים(וויקיפדיה זה מספיק טוב).
חוסר כח בחולייה בשרשרת גורמת עומס על חולייה אחרת. תפעיל לוגיקה (את זה לומדים באוניברסיטאות).
נ.ב. חוש הומור זה טוב.

לפי איך שזה נראה כל קשר בינך ובין אוניברסיטה מיקרי בהחלט (אלא אם כן מדובר באוניברסיטה כזאת).
רוצה לוגיקה? יאללה לוגיקה
הלוגיקה שלך: כואב לו בגלוטס - הוא מפצה על שריר אחר חלש יותר.
הלוגיקה שלי: כואב לו בגלוטס - כנראה תחושה נורמלית וטבעית כתוצאה מ-LB סקוואט.

אפשר לתת לשאר חברי הפורום להחליט איזו לוגיקה... לוגית יותר.

בנוסף אני ארצה להדגיש, שה-FACE PALM שלי ממקודם לא דיבר על זה, אלא על הבדיחות כיתה ג' שלך;

לפי איך שזה נראה כל קשר בינך ובין אוניברסיטה מיקרי בהחלט (אלא אם כן מדובר באוניברסיטה כזאת).
רוצה לוגיקה? יאללה לוגיקה
הלוגיקה שלך: כואב לו בגלוטס - הוא מפצה על שריר אחר חלש יותר.
הלוגיקה שלי: כואב לו בגלוטס - כנראה תחושה נורמלית וטבעית כתוצאה מ-LB סקוואט.

אפשר לתת לשאר חברי הפורום להחליט איזו לוגיקה... לוגית יותר.

תתרכז בנושא הט'רד. האיש דיבר על הרגשה ח ר י ג ה בשריר. מדובר באדם בעל ניסיון מספיק(סקווט ~100 במשקל 60~) להבדיל בין כאב שריר רגיל למצב לא נורמלי. מכאן, שההסבר שלך מעפן. עיניים לתוך הטקסט.

תתרכז בנושא הט'רד. האיש דיבר על הרגשה ח ר י ג ה בשריר. מדובר באדם בעל ניסיון מספיק(סקווט ~100 במשקל 60~) להבדיל בין כאב שריר רגיל למצב לא נורמלי. מכאן, שההסבר שלך מעפן. עיניים לתוך הטקסט.

אם הוא היה מדבר על הרגשה חריגה, הוא לא היה שואל "זה רק אצלי ככה?". 🤡
אתה הנחת הנחות שלא התבססו על הנאמר.

אם הוא היה מדבר על הרגשה חריגה, הוא לא היה שואל "זה רק אצלי ככה?". 🤡
אתה הנחת הנחות שלא התבססו על הנאמר.
נתון: אדם מאומן סובל מהתכווצויות. הן מספיק חריגות כדי שזה ידאיג אותו ויגרום לו לחפש תשובה. בנוסף, אני לא התנסיתי ברמה כזאת של כיווצים למרות הניסיון שלי.
אני לא מניח הנחות, אני עובד עם הנתון.

טוב. זה היה מעניין אבל הפך להיות מיותר בפייספאלם שלך. תרגיש טוב ותיהיה בריא.

כן, יש גם אפשרות שבזמן שהוא עושה סקוואט חוטפים אותו חייזרים, אונסים אותו בתחת, מוחקים לו את הזכרון ומחזירים אותו לראק. אין דבר כזה ששריר לוקח עומס על שריר חלש בסקוואט נכון. כשהטכניקה נכונה, כל חוליה עושה את התפקיד שלה.
דומס בגלוטס זה בסדר בהתחשב בעובדה שזה השריר העיקרי שעובד.

אחרי סקוואט כבד (סט של עבודה) אני מרגיש שאני חייב לשבת איזה כמה שניות כי השרירי בתחת מתחיל להתקווץ או משהו כזה. קשה אפילו ללכת כמו שצריך כמה דק.. זה רק אצלי ככה? :S

ואתמול יצאתי להליכה ארוכה של איזה שעה + (לא שרציתי, סיפור ארוך) ואפילו רצתי טיפה.. עד עכשיו השריר בתחת שלי מתוח, אין לי מושג למה..?

ואני משחק בשכונה כדורגל לפעמים ורץ ריצות קלות ואני מרגיש כאב בתאומים, בצדדים של השריר.. זה בגלל שאני לא עושה בכלל תאומים? (אני ב-SS).

הטכניקה שלי בסקוואט סבירה יחסית למשקל שאני עושה (102 קילו ל66.5 משקל גוף), בדיוק פי 1.5 מהמשקל גוף שלי. יש מצב בכל זאת שאני רק חושב שהיא סבירה אבל היא גרועה?

איך נראה התפריט שלך?

• פותח/ת השרשור
איך נראה התפריט שלך?
אני לא עובד לפי תפריט קבוע, אני משתמש במחשבון קלוריות כשהמטרה שלי זה פי 2 חלבונים ממשקל הגוף שלי (67 קילו), איזה 70 גרם שומן וכמה שיותר פחמימה לפני האימון (וגם אחרי, אבל פחות) כדי להגיע ל3000~3700 קלוריות. בלי קשר לשאלה שלי, הייתי לוקח חלבונים (משלים לי איזה 50 גרם חלבון למנה של סקופ וחצי) אבל בגלל שזה עושה לי בעיות בבטן אז הפסקתי. :/ אני משתדל לאכול כמעט באופן קבוע חזה עוף כדי לפצות את החוסר חלבונים..

בכל מקרה רציתי להיות קצת ברור יותר בקשר לשאלה..
אחרי סקוואט בדר"כ קשה לי לעמוד ואפילו ללכת לישתות ישר אחרי שאני מסיים את הסקוואט, אני צריך לשבת כמה שניות ולתת לגוף להתאושש בצורה מינימלית כדי ללכת שוב. מישהו כאן אחרי סקוואט כבד יכול ללכת ישר לשתות או משהו כזה?

ומה שגרם לי להתפלא זה שבסקוואט השריר בתחת עובד הכי טוב (השריר שלי בתחת חזק יחסית למה שהיה פעם) אז איך אני סתם רץ ופתאום השריר ב2 האכוזים נמתח לי? 😲

אבל זה כלום לעומת מה שקורה עם התאומים.. מרגיש כאילו אני מזניח אותם ואז שאני מתאמץ כואב לי בצדדים.

כן, יש גם אפשרות שבזמן שהוא עושה סקוואט חוטפים אותו חייזרים, אונסים אותו בתחת, מוחקים לו את הזכרון ומחזירים אותו לראק. אין דבר כזה ששריר לוקח עומס על שריר חלש בסקוואט נכון. כשהטכניקה נכונה, כל חוליה עושה את התפקיד שלה.
דומס בגלוטס זה בסדר בהתחשב בעובדה שזה השריר העיקרי שעובד.

אתה מדבר מניסיון? לפחות זה עוזר להוסיף משקל למוט?
אם כן, איך יוצרים איתם קשר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית