הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בשרירי התחת ובתאומים אחרי סקוואט..

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אחרי סקוואט כבד (סט של עבודה) אני מרגיש שאני חייב לשבת איזה כמה שניות כי השרירי בתחת מתחיל להתקווץ או משהו כזה. קשה אפילו ללכת כמו שצריך כמה דק.. זה רק אצלי ככה? :S

ואתמול יצאתי להליכה ארוכה של איזה שעה + (לא שרציתי, סיפור ארוך) ואפילו רצתי טיפה.. עד עכשיו השריר בתחת שלי מתוח, אין לי מושג למה..?

ואני משחק בשכונה כדורגל לפעמים ורץ ריצות קלות ואני מרגיש כאב בתאומים, בצדדים של השריר.. זה בגלל שאני לא עושה בכלל תאומים? (אני ב-SS).

הטכניקה שלי בסקוואט סבירה יחסית למשקל שאני עושה (102 קילו ל66.5 משקל גוף), בדיוק פי 1.5 מהמשקל גוף שלי. יש מצב בכל זאת שאני רק חושב שהיא סבירה אבל היא גרועה?

בכל מקרה רציתי להיות קצת ברור יותר בקשר לשאלה..
אחרי סקוואט בדר"כ קשה לי לעמוד ואפילו ללכת לישתות ישר אחרי שאני מסיים את הסקוואט, אני צריך לשבת כמה שניות ולתת לגוף להתאושש בצורה מינימלית כדי ללכת שוב. מישהו כאן אחרי סקוואט כבד יכול ללכת ישר לשתות או משהו כזה?

אבל זה כלום לעומת מה שקורה עם התאומים.. מרגיש כאילו אני מזניח אותם ואז שאני מתאמץ כואב לי בצדדים.

איפה אותם האנשים החכמים שאומרים שזה בסדר? הרי הם ישר קפצו להניח הנחות שאתה לא מבין מה היא הרגשה נורמלית אחרי סקווט. מתברר שאתה כן מבין. ומישהו (...) ממש לא 😃
את דעתי לתופעה כתבתי בפוסטים קודמים. מצתייר שזה די נכון.
תנסה לרדת ללא קפיצות ונפילות ולהפעיל יותר שרירי שונים.

איפה אותם האנשים החכמים שאומרים שזה בסדר? הרי הם ישר קפצו להניח הנחות שאתה לא מבין מה היא הרגשה נורמלית אחרי סקווט. מתברר שאתה כן מבין. ומישהו (...) ממש לא 😃

למה הוא צריך את כל הסיבוכים האלה? שיעשה פשוט בטכניקה טובה והשרירים שצריכים לעבוד יעבדו.
תזכור שLB סקוואט מפעיל את הגלוטיאוס מאוד חזק.

אחרי סקוואט בדר"כ קשה לי לעמוד ואפילו ללכת לישתות ישר אחרי שאני מסיים את הסקוואט, אני צריך לשבת כמה שניות ולתת לגוף להתאושש בצורה מינימלית כדי ללכת שוב. מישהו כאן אחרי סקוואט כבד יכול ללכת ישר לשתות או משהו כזה?

ומה שגרם לי להתפלא זה שבסקוואט השריר בתחת עובד הכי טוב (השריר שלי בתחת חזק יחסית למה שהיה פעם) אז איך אני סתם רץ ופתאום השריר ב2 האכוזים נמתח לי? 😲

אבל זה כלום לעומת מה שקורה עם התאומים.. מרגיש כאילו אני מזניח אותם ואז שאני מתאמץ כואב לי בצדדים.

גם זה קורה בסטים כבדים, ולא רק בתחת (גם בארבע ראשי, במקרבים, לפעמים בהאמסטרינגס). יכול להיות גם שיש לך דומס בשרירים ואתה לא מצליח להתאושש מאימון לאימון. בכל אופן תעלה סרטון.

עושה רושם שקשה לך להבין שאין פיצוי שרירי בסקוואט, אלא אם הטכניקה מחורבשת ואז אתה נופל קדימה, המוט לא מעל לרגל וכו'. וגם אז אין "פיצוי שרירי", אלא שרירים שמתאמצים יותר כי התנועה לא נכונה (וזה לא התחת, זה ברוב המקרים הארבע ראשי).
ההמלצה שלך "להפעיל יותר שרירים שונים" מצחיקה, תנסה אתה להפעיל יותר שרירים שונים ותחזור אלינו עם תוצאות.

אני לא עובד לפי תפריט קבוע, אני משתמש במחשבון קלוריות כשהמטרה שלי זה פי 2 חלבונים ממשקל הגוף שלי (67 קילו), איזה 70 גרם שומן וכמה שיותר פחמימה לפני האימון (וגם אחרי, אבל פחות) כדי להגיע ל3000~3700 קלוריות. בלי קשר לשאלה שלי, הייתי לוקח חלבונים (משלים לי איזה 50 גרם חלבון למנה של סקופ וחצי) אבל בגלל שזה עושה לי בעיות בבטן אז הפסקתי. :/ אני משתדל לאכול כמעט באופן קבוע חזה עוף כדי לפצות את החוסר חלבונים..

ומה שגרם לי להתפלא זה שבסקוואט השריר בתחת עובד הכי טוב (השריר שלי בתחת חזק יחסית למה שהיה פעם) אז איך אני סתם רץ ופתאום השריר ב2 האכוזים נמתח לי? 😲

נתחיל מזה ש-70 גרם שומן זה כלום. תאכל הרבה יותר שומן ופחות פחמימות. דבר שני, אתה אוכל ירקות? לוקח ויטמינים?

עושה רושם שקשה לך להבין שאין פיצוי שרירי בסקוואט, אלא אם הטכניקה מחורבשת ואז אתה נופל קדימה, המוט לא מעל לרגל וכו'. וגם אז אין "פיצוי שרירי", אלא שרירים שמתאמצים יותר כי התנועה לא נכונה (וזה לא התחת, זה ברוב המקרים הארבע ראשי).

לעבוד נכון- זה בדיוק להקפיד גם על הדברים האלו, עבודה חלקה והפעלה נכונה של השרירים.
איך אתה יודע שאין פיצוי? יכול להיות שהטכניקה שלו באמת "מחורבשת". לא ראיתה איך הוא עושה.

לעבוד נכון- זה בדיוק להקפיד גם על הדברים האלו, עבודה חלקה והפעלה נכונה של השרירים.
איך אתה יודע שאין פיצוי? יכול להיות שהטכניקה שלו באמת "מחורבשת". לא ראיתה איך הוא עושה.

זה סתם יסבך אותו אם הוא יחשוב על הפעלת שרירים, אם הטכניקה נכונה השרירים הנכונים פועלים.
וכמו שמר לטיסימוס אמר אם הטכניקה לא טובה אז הוא בטח מפעיל את הקוואדס יותר מידי ולא את הגלוטיאוס.

לא זה לא.
אתה לא אמור להתרכז באילו שרירים עובדים, אתה אמור להתרכז שאתה עושה את התנועה הנכונה, אם הטכניקה טובה, זה לא ישנה אם בגלל מבנה הגוף שלך הפוסטר צ'יין יעבוד יותר או פחות.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה ש-70 גרם שומן זה כלום. תאכל הרבה יותר שומן ופחות פחמימות. דבר שני, אתה אוכל ירקות? לוקח ויטמינים?

תאמת שאני לא מקפיד כ"כ על אכילת ירקות באופן קבוע.. מדי פעם כזה.
לא ידעתי שויטמינים כ"כ חשובים לפיתוח גוף.

תעלה סרטון של הסקוואט
זה נראה סתם דומס, עבודה עצימה של סקוואטים ודדליפט באמת מעמיסים על התחת

בכל מקרה אלכס כבר רשם לך להעלות שומן בתפריט ולהוסיף ויטמינים (ירקות/פירות/מולטי)
באופן כללי תדאג להתאוששות טובה יותר
8 שעות שינה +
הרבה מים (תלוי מאוד בפעילות/סביבה בוא נגיד לפחות 4 ליטר מים)
ירקות/פירות
אתה יכול לתסף במגנזיום ציטראט (יעזור לך להתכווצויות)

• פותח/ת השרשור
תעלה סרטון של הסקוואט
זה נראה סתם דומס, עבודה עצימה של סקוואטים ודדליפט באמת מעמיסים על התחת

בכל מקרה אלכס כבר רשם לך להעלות שומן בתפריט ולהוסיף ויטמינים (ירקות/פירות/מולטי)
באופן כללי תדאג להתאוששות טובה יותר
8 שעות שינה +
הרבה מים (תלוי מאוד בפעילות/סביבה בוא נגיד לפחות 4 ליטר מים)
ירקות/פירות
אתה יכול לתסף במגנזיום ציטראט (יעזור לך להתכווצויות)

בנתיים אני דוגל בכל מה שאמרת.. יושן 10 שעות בערך (מנסה לישון כמה שיותר מוקדם וקרוב לשעון הביולוגי) , שותה הרבה מים ופירות אני אוכל 3 ביום.

אני מאמין שההתאוששות היא לא הבעיה כאן.. אולי הטכניקה שלי לא סבירה כמו שאני חושב (למרות שזה לא פעם ראשונה שאני עושה סקוואט ויש לי סרטונים שלי עושה משקל נמוך יותר)
הבעיה העיקרית שלי היא זה שאני מרים את המוט מהראק של הבנצ' פרס, אין דרך אחרת במכון שלי. חבר שלי בא מאחורי הראק ומרים כלפי מעלה בכל הכוח ואני עולה למעלה בצורה יותר קלה.. עדיין לא כמו כלוב אבל זה מה יש. יכול להיות שזה יוכל בעתיד לגרום לפציעה?

הסיכון לפציעה גדל ככה
ללכת עם מוט כבד לא מומלץ

יש לך דוגמאות גם לצד שני PL שמוציאים מעמודים הולכים 2-3 צעדים עם המוט אחורה מהעמודים
(אתה בטח הולך יותר כי צריך לצאת מהספה)

או שתבקש שיקנו ראק/כלוב/עמודים (600/2100/1300 ש"ח בהתאמה +-)
או שתעבור מכון

בהמשך לא תוכל להתאמן ככה

• פותח/ת השרשור
הסיכון לפציעה גדל ככה
ללכת עם מוט כבד לא מומלץ

יש לך דוגמאות גם לצד שני PL שמוציאים מעמודים הולכים 2-3 צעדים עם המוט אחורה מהעמודים
(אתה בטח הולך יותר כי צריך לצאת מהספה)

או שתבקש שיקנו ראק/כלוב/עמודים (600/2100/1300 ש"ח בהתאמה +-)
או שתעבור מכון

בהמשך לא תוכל להתאמן ככה

חח כן אני הולך כמה צעדים אחורה, יצא לי פעם לעשות במכון שיש בו ראק רגיל, הרמתי וישר עשיתי.. פי כמה כוח זה חסך לי..
הבעיה דווקא היא שהראק הכי גבוה בבנצ' יחסית נמוך וצריך להתכופף.. המאמן במכון אמר לי שמתכננים לעשות ראק גבוה יותר. מקווה שאני אסתדר.
כלוב זה פשוט סיוט. המוט זז לי טיפ טיפה ימינה (החליק לי טיפה מהכתף) והוא נכנס בכלוב וזה הרס לי את הסט. XD

• פותח/ת השרשור
אם אתה נכנס בכלוב אתה לאטח רציני
אל תחשוב שאני תמיד זז ורוקד עם המוט. אבל כשאתה עושה חופשי (חופשי חופשי, לא תקוע בכלוב) אז אתה מרגיש חופשי. מה גם שאני רגיל ללכת אחורה עם המוט בגלל הבנצ', ובכלוב אין לאן ללכת..

אל תחשוב שאני תמיד זז ורוקד עם המוט. אבל כשאתה עושה חופשי (חופשי חופשי, לא תקוע בכלוב) אז אתה מרגיש חופשי. מה גם שאני רגיל ללכת אחורה עם המוט בגלל הבנצ', ובכלוב אין לאן ללכת..

לאן צריך ללכת ? זה לא טיול שנתי
נעמדים ועושים סקוואט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית