ייעוץ צריך המלצה לאימון אירובי טוב

Piece Of Meat

משתמש מתחיל
278
1
נק' מוניטין:
-6
278
1
אני עושה SS. עד היום בסוף האימון הייתי עושה 20 דקות על אופניים נייחות במהירות קבועה. סך הכל 3 פעמים בשבוע. חשבתי לעבור לאימוני אינטרבלים, משהו בסגנון של דקה קפיצה מהירה בחבל ואז 3 דקות הליכה וחוזר חלילה איזה 6 פעמים. הידע שלי באימוני אירובי הוא לא גבוהה לכן רציתי לדעת מה אתם חושבים.

כשתתחיל לעבוד כבד לא תוכל לעשות אירובי, מהסיבה הפשוטה שלא תצליח להתאושש בין האימונים.
אם רק התחלת אני לא רואה בעיה, אבל ברגע שהמוט יתחיל להיות כבד אתה פשוט תזנח את החלק הזה באימון שלך.

תן לזה חודש- חודש וחצי.

ואם בכל מקרה אני מתעקש לעשות אירובי? איזה כדאי לי לעשות?

ריצה בחוץ תספק את מה שנחוץ לגבי האירובי, אבל כמו שאמרו לך SS ואירובי לא חברים..במיוחד לא בשלבים מתקדמים שבהם יש צורך לאכול כמות קלורית גדולה.

• פותח/ת השרשור
ריצה בחוץ תספק את מה שנחוץ לגבי האירובי, אבל כמו שאמרו לך SS ואירובי לא חברים..במיוחד לא בשלבים מתקדמים שבהם יש צורך לאכול כמות קלורית גדולה.
אז מה נעשה? נזניח את שריר הלב?

• פותח/ת השרשור
איך ריצה עוזרת ללב?
נלקח מתוך :
http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/967/632.html

אימון הפוגות (אינטרוולים) - מטרת האימון היא שיפור המערכת המרכזית, הלב, באמצעות שיפור צריכת החמצן המירבית וההתמודדות עם חומצת החלב. אימוני ההפוגות הם אימונים אירובים המשלבים היבטים אנאירובים ולכן נחשבים גם לאימונים כאלה.

אופן האימון ומספר החזרות נקבע לפי מספר משתנים: מטרת האימון, העונה, הרמה ההתחלתית, השלב הספציפי בעונת האימונים בו נמצא הספורטאי.

קיימים שני סוגים של אימוני הפוגות - אימון הפוגות נרחב ואימון הפגות עצים, כל סוג אימון נקבע לפי מטרת הרץ. אימון הפוגות נרחב: קצב האימון יהיה קצת מעל הסף האנאירובי, משך החזרה יחסית ארוך והמנוחה קצרה. אימון הפוגות עצים: קצב האימון יהיה בעצימות גבוהה יותר מאימון ההפוגות הנרחב ולכן משך האינטרוולים יהיה קצר יותר.

בשני סוגי אימוני ההפוגות מגיעים המתאמנים לרמת חומצת חלב גבוהה יחסית. לכן, היציאה לאינטרוול הבא תהיה לאחר שהדופק ירד ל-120 פ' / ד' (תנאי זה יתקיים בתווך מנוחה יחסי לכול סוג אימון הפוגות כפי שצוין במשתני האימון), כך יתבצע פיזור יעיל של חומצת חלב.

הכותב הוא בעל B.e.d בחינוך גופני ומדעי הספורט, יועץ לאגנטק

הכל תלוי במטרה שלך. אירובי אכן פוגע בהתאוששות ואני חווה זאת על עצמי. אז אם אתה רוצה לעשות SS ולהתקדם - תחשוב פעמיים על לעשות הרבה אירובי. אם אתה מרגיש צורך באירובי מסיבה כלשהי- פשוט תבחר את מה שאתה נהנה לעשות ונותן לך את האפשרות לעבוד בדופק מספיק גבוה. רכיבה על אופניים, ריצה, קרוס-טריינר... מה שתבחר. אני מכירה פאוורליפטרים שפשוט רוכבים על אופניים בחוץ בזמנם הפנוי.

• פותח/ת השרשור
הכל תלוי במטרה שלך. אירובי אכן פוגע בהתאוששות ואני חווה זאת על עצמי. אז אם אתה רוצה לעשות SS ולהתקדם - תחשוב פעמיים על לעשות הרבה אירובי. אם אתה מרגיש צורך באירובי מסיבה כלשהי- פשוט תבחר את מה שאתה נהנה לעשות ונותן לך את האפשרות לעבוד בדופק מספיק גבוה. רכיבה על אופניים, ריצה, קרוס-טריינר... מה שתבחר. אני מכירה פאוורליפטרים שפשוט רוכבים על אופניים בחוץ בזמנם הפנוי.
נכון לעכשיו אני עושה על הסטפר בסוף האימון 7 סטים של אינטרבלים (דקה הורג את עצמי ואז 3 דקות קלות) סך הכל חצי שעה בסוף האימון. ואין ספק שזה פוגע לי בהתאוששות אבל לפי מה שהבנתי זה חשוב לתפקוד מערכת הלב.

נכון לעכשיו אני עושה על הסטפר בסוף האימון 7 סטים של אינטרבלים (דקה הורג את עצמי ואז 3 דקות קלות) סך הכל חצי שעה בסוף האימון. ואין ספק שזה פוגע לי בהתאוששות אבל לפי מה שהבנתי זה חשוב לתפקוד מערכת הלב.
על זה אני מעדיפה שטובים ממני יפרטו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
רגע אז אפשר לקבל התקף לב ושבץ מ-SS?

לא, אבל כנראה שחוש ההומור עלול להפגע.
ולמקרה שבאמת לא הבנת מה ששאלתי, אז הכוונה שלי היתה אם אימון אירובי טוב לשריר הלב כמו שלמשל לחיצת חזה לחזה, פרס לכתפיים, וכן הלאה. לעומת זאת, אם הייתרון היחיד של אירובי זה שריפת קלוריות אז אני בכיף מוותר על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית