הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים בלי תרגילים בעמידה(אני יודע שתוכנית כזאת לא שווה הרבה)

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
אהלן, יש לי שברי מאמץ כבר יותר מחצי שנה(אני יודע שזה שברי מאמץ כי עשיתי מיפוי עצמות) , ניסיתי הפסקה של ריצה ל4 חודשים, וגם כשחזרתי המשכתי לרוץ על חול ים (החול הרך, לא הקטוב שקרוב למים) והאורטופד אומר שאין מה לעשות וזה כנראה בגלל שאני ממשיך להתאמן באנאירובי וזה פוגע בהתאוששות של של השברי מאמץ. אז הוא אמר לי למשך חודש להפסיק להתאמן בכל תרגיל שיש בו עומס מסויים על הרגליים שזה כולל כל תרגיל שמתבצע בעמידה.
איזה תוכנית הייתם מציעים לי לעשות? ואיזה תרגילים נורמאלים יש שלא מתבצעים בעמידה?
הצלחתי לחשוב רק על בנץ' פרס( לעשות אותו עם טכניקה קצת דפוקה, ככה שהרגליים לא יתנגדו לריצפה) , פרס בישיבה (שאני לא יודע כמה באמת הוא טוב) ומתח. יש עוד רעיונות מה אפשר לעשות?
בנוסף אני רוצה לשלב את זה עם 3 שחיות בשבוע.

האמת שיש לך לא מעט אפשרויות, רק שלא תוכל לעבוד על הרגליים. בחזה אתה יכול בעצם כל מה שעשית עד היום (בנץ', לחיצה עם דאמבלים וכו'), לגב אתה יכול מתח, חתירה מתלייה, פולאובר בשכיבה. לכתפיים אתה יכול לחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים (חרא, אבל זה מה יש כרגע). אני לא יודע אם המכונות השיקומיות לרגליים (פשיטת וכפיפת ברכיים) יעזרו לך לשברי המאמץ.

• פותח/ת השרשור
מה זה חתירה מתלייה?
מה אתה אומר על זה?
בנץ' פרס 3X5
חזה בשיפוע חיובי עם דמבלים 2X8
מתח 3Xmax
חתירה בתלייה/פול אובר 2X8
skull crushers 1X10
בייספס 1X10

וכמה פעמים בשבוע אני יכול לעשות תוכנית כזאת אם אני רוצה לשחות 3 פעמים בשבוע?
מה אתה אומר על כמות הסטים? שמתי הרבה יחסית לכל שריר כי אני לא עושה רגליים.. יכול להיות שקצת הגזמתי?

בחתירה מתלייה התכוונתי ל-inverted Rows
http://exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/WTSupineRow.html

אבל אם אתה עושה מתח עזוב את זה, תעשה פול אובר בשכיבה.
אתה בעיקרון לא צריך 5 סטים לכל שריר, זה לא "יפצה" על היעדר העבודה על הרגליים. אתה יכול לעשות גם רק בנץ', מתח, תרגיל ליד אחורית ותרגיל ליד קדמית, או לעשות רק את התרגילים המורכבים ולהוריד את הידיים (שזה תמיד עדיף לדעתי). אם השחייה יותר חשובה כרגע, אתה יכול לעשות את זה פעמיים בשבוע (אפשר גם 3 פעמים).

מר לטיסימוס
לי יש בעיה דומה - אני גם לא יכול לעשות את רוב התרגילים בעמידה כי אסור לי להפעיל לחץ גדול על עמוד השדרה (כאבי גב בגלל סקוליוזיס).
אז בנוסף למתח עדיף לעשות פול אובר מאשר חתירה הפוכה?
תודה.

מר לטיסימוס
לי יש בעיה דומה - אני גם לא יכול לעשות את רוב התרגילים בעמידה כי אסור לי להפעיל לחץ גדול על עמוד השדרה (כאבי גב בגלל סקוליוזיס).
אז בנוסף למתח עדיף לעשות פול אובר מאשר חתירה הפוכה?
תודה.

אני לא יודע, עם בעיות רפואיות כבר קשה לומר מה בדיוק לעשות, וזה אינדיבידואלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית