הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בתקופת מסה להיות במאזן קלורי חיובי גם שאתה לא מתאמן?

michaelius

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
בתקופת מסה להיות במאזן קלורי חיובי גם שאתה לא מתאמן באותו יום?
*אל תביאו לי את המדריך למה לא מצאתי שם את זה

יש 2 גישות. גישה אחת אומרת לאכול יותר בימים שאתה מתאמן ופחות בימים שאתה נח, וגישה שנייה אומרת לאכול פחות או יותר אותו דבר בכל הימים (כלומר שתהיה במאזן חיובי תמיד). רובנו כאן בעד הגישה השנייה.

מה ההיגיון לאכול פחות בימים שאתה מתאושש מהאימונים?
תקן אותי אם אני טועה אבל היפרטרופיה בשריר מתרחשת בעיקר עד 48 שעות לאחר האימון. אז אם נגיד אתה עושה SS ומתאמן בימים ראשון, שלישי וחמישי, אז ביום שבת אפשר להיות על נייטרלי מבלי שייפגעו התוצאות ומבלי לקבל קלוריות מיותרות.

תקן אותי אם אני טועה אבל היפרטרופיה בשריר מתרחשת בעיקר עד 48 שעות לאחר האימון. אז אם נגיד אתה עושה SS ומתאמן בימים ראשון, שלישי וחמישי, אז ביום שבת אפשר להיות על נייטרלי מבלי שייפגעו התוצאות ומבלי לקבל קלוריות מיותרות.

היפרטרופיה = התאוששות?

ואתה טועה. השריר אף פעם לא במצב שהוא לאחר התאוששות של 100%, ושינויים קורים כל הזמן.

שריר מתאושש עד 72 שעות.
היפרטרופיה=גדילת יתר של השריר.
בתוכניות מסוג 5X5 ו S-S, מרב העומס של התוכנית, היומיים מנוחה (שישי-שבת) מאוד חשובים לתחילת השבוע הבא, ככה שבימים האלו אין לזלזל בדיאטה היומית, למרות שע"פ ההיגיון, אם לא מתאמנים אז צריך להוריד קצת בכמות הקלוריות, כי אין את השריפת הקלוריות אשר מקבלים מהאימון באותו יום.

מה ההיגיון לאכול פחות בימים שאתה מתאושש מהאימונים?
יש הגיון כי הדבר בעיקר משתנה מהתוכנית, בתוכנית SS כדאי ואפילו נדרש לאכול אותו הדבר בכל הימים, ימים עם אימון וללא אימון.
יש גישות של CC גם במסה עם תוכניות פחות עצימות, משחקים עם הפחמימות או שעושים דברים הזויים כאלו ואחרים, אפשר לשחק עם זה גם על בסיס IF.
לחלק מהאנשים זה יעבוד נחמד, לחלק פחות, כמו כל דבר בתזונה הכל אפור והדברים לא ממש ברורים אם בכלל יהיו איי פעם כי הדברים נורא תלויים בגנטיקה והורמונים בפרט, ועוד דברים לא ידועים כאלו ואחרים.

היפרטרופיה = התאוששות?

ואתה טועה. השריר אף פעם לא במצב שהוא לאחר התאוששות של 100%, ושינויים קורים כל הזמן.
לא כל כך הבנתי את התגובה שלך אז אני אתנסח אחרת.
אם עכשיו סיימתי לעבוד על שריר מסוים, בשמשך כמה זמן מאותו הרגע תהליכי הבנייה של אותו השריר ייגברו על תהליכי הפירוק שלו במידה ואני במאזן חיובי?

פירוק ובנייה יש על פני כל היום, לא רק של שריר אל של דברים רבים אחרים.
מה שאנחנו מתקדים בו זה המאזן הסופי, אם המאזן הוא אנאבולי = אתה גודל במסה, אם המאזן הוא קאטבולי = אתה יורד בשרלר או שלא קורה שום דבר (מאזן "נטראלי" [לא ממש קיים, אם כי אפשר לקרוא לו כך כי התנועה לכאן או לשם כל כך מינמאלית שלא שווה התייחסות, אבל על פני טווח זמן ארוך היא כן תיחשב]
לסיכום, במידה ואתה במאזן קלורי חיובי ומתאמן, והתאוששות שלך טובה ואין דברים אחרים שמפריעים ברקע (לדוגמה חוסר בויטמינים ומינרלים או חוסר בחלבון ואולי אפילו בשומן) אז המאזן הסופי היומי יהיה אנאבולי בכל הימים גם בימי התאוששות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית