הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה לגבי בנצ' פרס וסקואט דדליפט ופרס

• פותח/ת השרשור bb_518
  • פורסם בתאריך

bb_518

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום לכולם ,

היום הלכתי לאימון עם מאמן שאמר לי שהוא יוכל ללמד אותי את כל התרגילים האלה טוב וזה למרות שכבר

ידעתי בנצ' וסקואט רציתי לראות אם הוא יכול לתת לי דגשים לטכניקה וזה...

1.הקיצר אני בא להתאמן הוא התחיל להגיד לי שבבנצ' לא צריך לרדת עד לנגיעה כי זה מסוכן ויוצר מתחיה לא טובה לכתפיים ושאפר להפצע בגלל הירידה עד הנגיעה זה נכון ? OO

2.הוא התחיל אמר לי שאסור לי לעשות סקואט דדליפט ופרס חופשי OO רק בסמיט מאשין כי זה יכול בקלות לגרום לי לפציעות אם אני יעבוד נכון...ולא נתן לי הזדמנות להראות לו אך אני עושה חופשי בכלל וזה ועכשיו לא נותנים לי שם לעשות חופשי את התרגילים האלה מה אני עושה עכשיו
?חח נדפק לי הSS רק התחלתי ... ישלכם אזה שהם טענות שאני יכול לבוא איתן למאמנים שם ?

תודה לעוזרים

פשוט תתעלם ממנו.. מה שהוא אמר זה שטויות.
אם אני לא טועה יש בספר (SS) הסבר על למה לא לעשות בסמית מאשין.

אתה יכול לבוא עם טענה ששילמת כסף ולכן אתה תעשה מה שאתה מוצא לנכון, כל עוד זה לא נאסר עליך בשום מקום בחוזה, למשל.

תהיה יותר אסרטיבי.

הכי קל לאיים בעזיבה לטובת מכון מתחרה

לדעתי פשוט תסביר לו שאתה מעוניין לעבוד דווקא על חופשי אבל כדי שהטכניקה תהיה טובה תבקש ממנו להשגיח עליך ולתת דגשים תוך כדי במקום סתם לנפנף אותך לסמית משין. ואגב עבודה בסמית שונה מעבודה עם מוט חופשי- אז לא צריך להכנס יותר מדי לדיונים למה ומדוע- חוצמזה שהוא בטח חושב שהוא יודע יותר טוב 😃. אתה רוצה ללמוד לעשות משהו- אז שיראה לך וישגיח עליך. אם הוא לא ממש טמבל- אז גם אתה בתור מתחיל תוכל להרוויח מזה שהוא יעבוד איתך. ובסופו של דבר הוא יתרגל ויפסיק להתקרצץ.

נערך לאחרונה:
תראה גם לי בהתחלה עשו את זה.
ואני לא ילד, אני בן 22. לדעתי זה חוצפה להגיד למישהו בוגר יחסית מה לעשות כאילו אני ילד קטן.
אני זוכר בדדליפט איזה מאמן קרציה בא אלי ואמר לי "אתה תקרע לעצמך את הגב. תוריד תוריד את המשקל" והוא השאיר אותי עם מוט שבכל צד חמש קילו או משהו כזה.

הפיתרון? קודם כל אפשר לבוא בשעות שאין מאמנים מעצבנים
פיתרון אחר זה להמשיך לעשות. כל עוד לא כתוב בחוזה משהו כזה, אני מאמין שאתה יכול לעשות.

לדעתי פשוט תסביר לו שאתה מעוניין לעבוד דווקא על חופשי אבל כדי שהטכניקה תהיה טובה תבקש ממנו להשגיח עליך ולתת דגשים תוך כדי במקום סתם לנפנף אותך לסמית משין. ואגב עבודה בסמית שונה מעבודה עם מוט חופשי- אז לא צריך להכנס יותר מדי לדיונים למה ומדוע- חוצמזה שהוא בטח חושב שהוא יודע יותר טוב 😃. אתה רוצה ללמוד לעשות משהו- אז שיראה לך וישגיח עליך.

לא הייתי מבקש השגחה מכזה ליצן, הכי טוב להתעלם ממנו, ללכת לפי התכנית ולצלם את התרגילים. אם הוא יבקש ממנו "השגחה", במקרה הטוב המדריך סתם יציק ("אחיזה יותר רחבה!", "אסור זווית ברגליים", "תוציא אוויר תוך כדי אחרת אתה תמות"), במקרה הגרוע הוא עוד עלול לבצע את הבנצ' כתרגיל ל-2 אנשים.

לגבי דגשים
דגשים ומרקרים יש רק בחנות צילום.
🥷

לא הייתי מבקש השגחה מכזה ליצן, הכי טוב להתעלם ממנו, ללכת לפי התכנית ולצלם את התרגילים. אם הוא יבקש ממנו "השגחה", במקרה הטוב הוא סתם יציק ("אחיזה יותר רחבה!", "אסור זווית ברגליים", "תוציא אוויר תוך כדי אחרת אתה תמות"), במקרה הגרוע הוא עוד עלול לבצע את הבנצ' כתרגיל ל-2 אנשים.

לגבי דגשים

🥷
תזכור שמדובר במתאמן מתחיל טרי (ואולי גם צעיר מאד- את זה אני לא יודעת) שכנראה אין לו עם מי להתייעץ מעבר לפורום... אני לא בטוחה שללמוד לעשות סקוואט ודדליפט מהסבר מילולי בספר ומ-DVD ומיד להתחיל להעמיס במכון זו דרך טובה יותר לאמץ טכניקה טובה מאשר להתייעץ לשם התחלה עם מישהו שאולי כן התנסה בזה טיפ-טיפה יותר (אחרי שבכל זאת קראת ספר וראית דיוידי). כמובן שאם הבן-אדם יודע באופן בסיסי מה לעשות אז אפשר לנפנף את המדריך- השאלה היא האם זה המקרה. ובכל אופן- עדיף לסיים סכסוך בצורה דיפלומטית מאשר להכנס לריבים ולאיים בעזיבה (שאגב לא ו דווקא אפשרית כי היום אתה עושה מנוי בדרך כלל לתקופה ואם אתה עוזב- אתה משלם קנס)

ודגשים- יש גם בשיעורי לשון.

נערך לאחרונה:
הבנאדם (סליחה, הליצן) אומר לו שאסור לעשות חופשי, לעשות רק בסמיט. מה יש להתייעץ עם כזה ליצן?
תזכרי ש-SS מתאימה למתאמנים "מתחילים טריים", והוא יכול להעלות סרטונים ולא סתם "להעמיס". בקיצור, אם יש מישהו שמבין אז באמת זה אחלה להתייעץ, אבל אצל ליצנים כאלה אין מה לחפש..

הבנאדם (סליחה, הליצן) אומר לו שאסור לעשות חופשי, לעשות רק בסמיט. מה יש להתייעץ עם כזה ליצן?
תזכרי ש-SS מתאימה למתאמנים "מתחילים טריים", והוא יכול להעלות סרטונים ולא סתם "להעמיס". בקיצור, אם יש מישהו שמבין אז באמת זה אחלה להתייעץ, אבל אצל ליצנים כאלה אין מה לחפש..
ההסבר לאסור היה שזה יכול לגרום לפציעות אם הוא יעבוד לא נכון. אם המדריכים וההנהלה שם לא סומכים עליו בתור מתאמן ולא נותנים לו לעבוד חופשי- אז הוא יכול ללכת ראש בראש נגדם ואז התוצאה לא ידועה, או שהוא יכול להגיד למדריך לתת לו לעבוד חופשי תוך שהמדריך משגיח שהוא עובד נכון- ואז זה לא יגרום לפציעות. אחרי שבוע-שבועיים המדריך יירגע ויעזוב אותו לנפשו- והוא יוכל לעבוד בשקט איך שבא לו ללא שום ריבים עם אף אחד.
המטרה העיקרית היא שהמדריך לא יפריע- ולא להוכיח מי צודק.

נערך לאחרונה:
או שהוא יכול להגיד למדריך לתת לו לעבוד חופשי תוך שהמדריך משגיח שהוא עובד נכון
כנראה פספסת את השורה הזאת:
ולא נתן לי הזדמנות להראות לו אך אני עושה חופשי בכלל
+ המדריך לא יודע מה זה עבודה נכונה.

שאלה-מה הסיכוי שזה באמת יקרה, ולא במקום זה המדריך ישגיח שהוא עושה רבע סקוואט ולא שם יותר מחמישים קילו על המוט, לדוגמה?
הסיכוי נמוך- אבל בדרך כלל מדריכים כאלה מתרגלים לרעיון שהמתאמן עובד בדרך מסוימת ומפסיקים להתערב.

---------- התגובה התווספה ב 23:15 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:12 ----------

כנראה פספסת את השורה הזאת:

+ המדריך לא יודע מה זה עבודה נכונה.
זה שהוא לא יודע- זה כנראה נכון. לגבי זה שהמדריך לא נתן הזדמנות- לפעמים התשובות והתגובות שאנחנו מקבלים מאנשים נובעות מהאופן שבו הצגנו את השאלה או הבקשה.

כל מיני אנשים חושבים שאפשר ללכת ראש בראש עם המכון. לכל מכון יש תקנון שבו מפורטים התנאים והמתאמנים חותמים עליו בחוזה התשלומים. אתה יכול לאיים לעזוב, מצידם זה בסדר, אתה את כסף שילמתה. והם באמת מעדיפים מתאמנים שלא עושים תרגילים "מסוכנים", כי הם אלה שיפסידו אם יקרה לך משהו.
אל תיהיה חמור, תן להם להתרגל אליך שבועיים. להבין שאתה "דפוק" ו"לא שומע מה אומרים לך אנשים שמבינים". אחרי זה הם יעזבו אותך. וכן, זה רעיון טוב מאד להכריח איזה מדריך להשגיח עליך כל האימון עד שלא ירצה לראות אותך יותר.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אהמ תודה למגיבים ....ודרך אגב אני כבר מתאמן קרוב ל6 חודשים ..התאמנתי 3 חושדים בFBW ><...

בגלל מאמן מפגר ואז עברתי לAB אבל ההתקדמות הייתה איטית מדיי אז רציתי לעבור לSS ומשם אתם

כבר יודעים מה שקרה...

רק לא עניתם לי על הזה עם הבנצ' שהוא אמר לי שאם אני עושה עם נגיעה בחזה זה עושה מתחיה גדולה בכתפיים ויכול לגרום לפציעה..הוא אמר לי שצריך לעשות משו כמו 2-3 סנטימטר מעל החזה זה נכון או שבולשיט ? Oם

ודרך אגב אני עוד מעט בן 16

משה לא דבר על דגשים בטכניקה אלא על עבודה מבודדת של שרירים
נכון
אבל
sarcasm_detector.jpg

כדאי שתקנה 🚬🤪🚬

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית