הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קמח מלא

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי להרכיב ממנו טקסט, אז אני פשוט אציב אותן...(אם יש מאמר כולל על הנושא בבקשה)
-עד כמה הקמח המלא תורם יותר מקמח רגיל?
-למה אנשים אובססיבים רק כלפיו? (רק לחם מלא וכול)
-האם זה רק צורת שיווק? שני הדברים היחידים שיצא לי לקרוא על זה היא כמות הוויטמינים ומינרלים שאפשר להשלים בקלות ועל כך שזאת פחמימה מורכבת, אבל עד כמה היא שונה מקמח לבן?
-האם מומלץ לאכול לחם לבן ולא מלא?
-מהם החסרונות של קמח לבן ולמה כולם מתרחקים ממנו?

ומה אתם אוכלים? לחם לבן? או מלא

די נמאס לי שאח שלי ואבא שלי כל כך אובססיבים על הקמח המגעיל הזה וכול הזמן קונים לחם יבש שבלתי אפשרי לאכול אותו, ואופים עוגות מגעילות מהקמח הנוראי הזה("אם זה לא קמח מלא אני לא אוכל")

נערך לאחרונה:
אין שום דבר טוב בקמח לבן או מלא. ויש הרבה חסרונות.
במקום לאכול את הלחם המגעיל שמנסים לדחוף לך, תאכל בשר וירקות.

• פותח/ת השרשור
אין שום דבר טוב בקמח לבן או מלא. ויש הרבה חסרונות.
במקום לאכול את הלחם המגעיל שמנסים לדחוף לך, תאכל בשר וירקות.
אני אוכל לחם לבן...הרבה ממנו כי אין לי הרבה אפשרויות לדחוף קלוריות

יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי להרכיב ממנו טקסט, אז אני פשוט אציב אותן...(אם יש מאמר כולל על הנושא בבקשה)
אותו דבר, רק שבקמח מלא יש מעט יותר סיבים ומינרלים
כי הם לא מבינים שום דבר ואוהבים לראות פירסומות ותוכניות בריאות בטלויזיה
-האם זה רק צורת שיווק? שני הדברים היחידים שיצא לי לקרוא על זה היא כמות הוויטמינים ומינרלים שאפשר להשלים בקלות ועל כך שזאת פחמימה מורכבת, אבל עד כמה היא שונה מקמח לבן?
לא שונה, עגבניה אחת או מלפפון גדול אחד יתן יותר תועלת מפורסת לחם מלא
זה לא משנה, אפשר לאכול את שניהם, רקש המלא עולה פי 3 יותר
אין לו חסרונות, הכל פיקציות
לבן ומלא, מגוונים.
די נמאס לי שאח שלי ואבא שלי כל כך אובססיבים על הקמח המגעיל הזה וכול הזמן קונים לחם יבש שבלתי אפשרי לאכול אותו, ואופים עוגות מגעילות מהקמח הנוראי הזה("אם זה לא קמח מלא אני לא אוכל")
123 אני החשוורוש

ההבדלים בין לחם לבן ללחם מחיטה מלאה לפי נוטרישן דאטה:
- בלחם מחיטה מלאה יש יותר חלבון.
- בחיטה מלאה יש פחות פחמימות ויותר סיבים.
- בחיטה מלאה יש פחות ברזל וסידן - אבל יותר אבץ ומגנזיום.
- חיטה מלאה פחות דלקתי.
- בחיטה מלאה אין שומן טרנס.

קח בערבון מוגבל אבל, כל לחם הוא שונה (ואינדיבידואלי). עוד משהו שכדאי שתקח בערבון מוגבל: העגבניה והמלפפון שמשה מדבר עליהם, הם הרבה יותר גדולים וכבדים מירקות ממוצעים, המלפפון שהוא מדבר עליו למשל שוקל 300 גרם. והעגבניה? אני מניח שהוא מדבר על זו עם הקוטר של 3 אינץ'.

קיצר ההבדלים לא משמעותיים, תאכל בשר וירקות ואיזה לחם שבא לך.

ברוב הלחמים אין שומן טראנס ובכאלו שיש הם מעטים עד כדי לא קיימים במיוחד בישראל.
חיטה מלאה פחות דלקתי? אשמח לרפרנס, דלקתי היכן? מה היא בכלל דלקת שנגרמת ממזון?

איך אתה יודע? לא ידוע לי על חוק שמחייב ציון של כמות השומן טרנס בארץ וראיתי כבר לא מעט לחמים שהמרכיבים שלהם כללו מרגרינה/שומן צמחי מוקשה/שמן צמחי.

את המידע הבאתי מנוטרישן דאטה, תראה יש להם שם מדד של דלקתיות מתחת לפירמידה הצבעונית הזו.

איך אתה יודע? לא ידוע לי על חוק שמחייב ציון של כמות השומן טרנס בארץ וראיתי כבר לא מעט לחמים שהמרכיבים שלהם כללו מרגרינה/שומן צמחי מוקשה/שמן צמחי.

דווקא כן, עשו חוק לזה.
אגב, אתם מוזמנים לעיין בפרוטוקול ישיבת הכנסת שאישרה את זה פה:
http://www.knesset.gov.il/protocols/data/html/avoda/2010-05-03-02.html
זה דיי משעשע, במיוחד אם משעמם לכם. מזכיר קצת את הפורום 🚬🤪🚬

אורי אורבך:

אני אתן דוגמה אחת. אדם ששותה כוס משקה ממותק אחד ביום - ‎4.5 כפיות סוכר יש בכוס אחת. אגב, גם בפחית קולה יש כמעט שתי-. במשקל מצטבר זה שמונה קילוגרמים.

היו"ר חיים כץ:

עזוב את המשקל. זה גורם לו לאובדן זיכרון בצורה דרמטית. אני שמעתי מחקר על זה - מי ששותה פחית קולה באופן סדיר כל יום, הופך להיות עם בעיות זיכרון.

יעקב כץ:

דיאט יותר מסוכן.

אורי אורבך:

לדיאט יש בעיות אחרות. כוס מיץ אחת שזה פחות מפחית קולה, זה עוד שמונה קילוגרם סוכר בשנה. אני כמעט צריך לצייר גולגולת על המוצרים.

אם כך אז זה פשוט חוק שלא נאכף כי עדיין יש מלא מוצרים שלא רשום עליהם את כמות הסוכרים והשומן טרנס.

ד"א, טוב הלינק הזה שהבאת.

נערך לאחרונה:

לדעתי הכל אותו חארטה. יצא לי לאכול להכל מהכל.
דווקא הדברים ה"בריאים" יותר כמו שעורה, שיבולת שועל וכו גורמים לי לבעיות עיכול.
מבחינת רמות אנרגיה וכו (ערך גליקימי) לא הרגשתי שום הבדל, ואני לא מדבר פה על השוואה בין שוקולד לבין אורז חום אלה על אורז לבן, אורז חום, לחם לבן או פיתה לעומת שיבולת שועל וכו...
אם כבר הסיבה היחידה שהייתי אוכל אוכל מלא זה כי הוא לא "מעובד" וזה תלוי אם אתה מאמין ב"עקרונות" האלה. אבל פה זה דווקא מעניין כי כמו שציינתי האוכל הלא מעובד שאכלתי גרם לי ליותר בעיות מאשר תועלת. זה מחזיר אותנו בחזרה לדיון אם אנחנו בכלל צריכים לאכול את זה מההתחלה, אבל לא נפתח את זה 👏
לאחר שיחה קצרה עם bentzurm ראיתי שלמשל בטטה זו אלטרנטיבה טובה. יש בזה מלא ויטמין A וגם ויטמין C ועוד סוג של חלבון נוגד חימצון או משהו כזה לא בדיוק הבנתי. השאלה עד כמה זה נפגע בבישול או בטיגון קל. רק מה שאין בזה ממש הרבה פחמימות כמו פיתה, כך שצריך לאכול מזה הרבה וזה דורש הכנה מראש.
אגב בטטה זה ממש יקר, אתמול קניתי וזה 14 שקל לקילו. מנגו היה הרבה יותר זול.

קיצר לדעתי אין הבדל. זה נשמע כמו קונספירציה אבל בתכלס זה פשוט להגדיל את מגוון השוק שיותר אנשים יקנו. גם פיתה מלאה וגם פיתה "קלה" היא עניה מבחינת הערך התזונתי ככה שזה לא משנה תאכל מה שטעים לך ומה שאתה מרגיש ממנו בסדר, אל תנסה לחפש ממצאים למה יותר בריא כי זה אותו הדבר. שים לב גם לטיעונים שתמיד נותנים

ערך גליקימי
מתעכל יותר לאט
סיבים
לא מעובד

דברים שנמצאים בתחום אפור מאוד. מילא היו אומרים שבקמח מלא יש לך ויטמין B או משהו כזה שיש לו תועלת אבל ההפרשים בין הערך הגליקימי וכמות הסיבים וכו זה לדעתי לא קריטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית