הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קמח מלא

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי להרכיב ממנו טקסט, אז אני פשוט אציב אותן...(אם יש מאמר כולל על הנושא בבקשה)
-עד כמה הקמח המלא תורם יותר מקמח רגיל?
-למה אנשים אובססיבים רק כלפיו? (רק לחם מלא וכול)
-האם זה רק צורת שיווק? שני הדברים היחידים שיצא לי לקרוא על זה היא כמות הוויטמינים ומינרלים שאפשר להשלים בקלות ועל כך שזאת פחמימה מורכבת, אבל עד כמה היא שונה מקמח לבן?
-האם מומלץ לאכול לחם לבן ולא מלא?
-מהם החסרונות של קמח לבן ולמה כולם מתרחקים ממנו?

ומה אתם אוכלים? לחם לבן? או מלא

די נמאס לי שאח שלי ואבא שלי כל כך אובססיבים על הקמח המגעיל הזה וכול הזמן קונים לחם יבש שבלתי אפשרי לאכול אותו, ואופים עוגות מגעילות מהקמח הנוראי הזה("אם זה לא קמח מלא אני לא אוכל")

נערך לאחרונה:
ברוב הלחמים אין שומן טראנס ובכאלו שיש הם מעטים עד כדי לא קיימים במיוחד בישראל.
חיטה מלאה פחות דלקתי? אשמח לרפרנס, דלקתי היכן? מה היא בכלל דלקת שנגרמת ממזון?

אומנם זוהי פתולוגיה אבל צריכת מוצרים המכילים גלוטן,לחולים במחלת הצליאק (כרסת) תוביל לדלקת כרונית בסיסים של המעי.

נערך לאחרונה:
כמה חולי צילאק יש מכלל האוכולוסיה? 0.0000X%?

וזה לא הלדקתיות שמתכוונים מ"אוכל ג'אנק", זו פיקצייה שלא קיימת, אולי שומן טראנס יכנס לקטגוריה הזו, אבל שוב גם זה בספק ולא נחקר מספיק על אנשים שמתאמנים

אני חושב שיש שומן טראנס דווקא בהרבה מהלחמים שנמכרים בסופר - אלה התעשייתים הארוזים (שזה מה שיש בעיקר בסופר).
בכלל, לחמים תעשייתים זה מגעיל לטעמי.

לא צריך לחשוב, תסתכל במרכיבים אם כתוב שומן צמחי מוקשה או חצי מוקשה = יש שומן טראנס, אם לא רשום אז אין (אלא אם זה לחם רוסי, שם הערכים תמיד יהיו הזויים)

משה, לא ידעתי את זה לגבי שומן צימחי מוקשה\חצי מוקשה.
אני מבין שזה חשוב מאוד לשים לב.

תודה רבה על ההערה.

סתם לידע, צליאק היא מחלה הרבה יותר נפוצה ממה שחושבים. פשוט יש המון אנשים שלא מודעים רוב חייהם שהם חולים בכך. השכיחות היא אחד לשלוש מאות (!!!) לפי נתוני משרד הבריאות. וכמובן שלמחלה יש דרגות.

משה, לא מחייב שיהיה כתוב שזה מוקשה, בהרבה מוצרים שידועים כמכילים שומן טרנס יהיה רשום שומן צמחי אבל לא מוקשה. אבקת מרק למשל. ואם זה לא מספיק, אז גם בשוקולד שזה מוצר שאפילו מציינים בו את כמות השומן טרנס. בקיצור, אני הייתי נמנע מכל מאכל מוצק שאחד המרכיבים שלו הוא שומן צמחי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית