הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם לעשות הפסקה מאימונים עקב דלקת בשריר?

pickitup

משתמש פעיל
566
1
נק' מוניטין:
1,028
566
1
הי, יש לי כאבים חזקים בשריר בגב בערך במרכזו, טיפה ימינה, כבר שבועיים.
בשבועיים האלה התאמנתי סה"כ פעמיים במכון והכאבים החמירו רק. שלשום גם לקום מהכיסא כאב.
התחלתי אתמול טיפול תרופתי "ברקסין" שאותו אני לוקח כדור ביום ואני מרגיש בשיפור אבל עדיין יש כאבים.
השאלה שלי היא האם להמשיך להתאמן מחר כרגיל או לחכות איזה שבוע-שבועיים שהכאבים יעלמו לגמרי?
(יוצא שאני בקושי מתאמן וזה גם עושה הרגשה מעפנה)

תשים קרח ON/OFF 20 דקות על המקום
ותנוח כמו שמשה אמר

כשהכאב יתחיל להרגע אפשר לנסות להזרים דם לאט לאט

• פותח/ת השרשור
עדכון: עדיין לא עבר הכאב וגם לא משתפר
יצא לי לשחק טניס וכדורגל ובשני המיקרים למחרת הכאבים היו הרבה יותר חזקים למרות שבפעילות עצמה לא כאב לי.
יש ימים שבקושי כואב אבל למחרת יכול שוב בלי שאני אעשה שום פעילות גופנית, לכאוב יותר.

עשיתי צילום חזה וצילום עמוד שדרה גבי לייתר ביטחון ואין שום דבר חריג.
אני מניח שזה שריר, הכאב הוא פנימי, לא כואב כשנוגעים, אלא כשהוא מופעל, נגיד אם אני נשען אחורה-ימינה או קדימה-שמאלה זה כואב, ומהסתכלות בגוגל השריר שנמצא באיזור שכואב נקרא "erector spinae" ואם אני לא טועה זו המטרה של דדליפט, אז אולי עשיתי לא נכון (למרות שביקשתי שהמאמן יראה אם הגב שלי ישר והוא אמר שכן) או משהו.
יכול להיות שהשריר הוא "serratus posterior inferior" בכלל כי זה ממש קרוב.
בכל מיקרה מה לעשות?

נערך לאחרונה:
עדכון: עדיין לא עבר הכאב וגם לא משתפר
יצא לי לשחק טניס וכדורגל ובשני המיקרים למחרת הכאבים היו הרבה יותר חזקים למרות שבפעילות עצמה לא כאב לי.
יש ימים שבקושי כואב אבל למחרת יכול שוב בלי שאני אעשה שום פעילות גופנית, לכאוב יותר.

עשיתי צילום חזה וצילום עמוד שדרה גבי לייתר ביטחון ואין שום דבר חריג.
אני מניח שזה שריר, הכאב הוא פנימי, לא כואב כשנוגעים, אלא כשהוא מופעל, נגיד אם אני נשען אחורה-ימינה או קדימה-שמאלה זה כואב, ומהסתכלות בגוגל השריר שנמצא באיזור שכואב נקרא "erector spinae" ואם אני לא טועה זו המטרה של דדליפט, אז אולי עשיתי לא נכון (למרות שביקשתי שהמאמן יראה אם הגב שלי ישר והוא אמר שכן) או משהו.
יכול להיות שהשריר הוא "serratus posterior inferior" בכלל כי זה ממש קרוב.
בכל מיקרה מה לעשות?

1.קודם כל היית אמור לחזור לפעילות באופן הדרגתי.פעילות בעצימות גבוה ו\או המערבת תנועות מתפרצות בשילוב כפיפה ורוטציות של עמ"ש,לא נחשבת הדרגתית.
2.איזה צילום עשית?

• פותח/ת השרשור
רציתי לחזור להתאמן לאט לאט אחרי שהכאב יעבור אבל הוא לא עבר.
כשהוא נחלש אז הלכתי פעם אחת לכדורגל ולמחרת נורא כאב.
אחרי שבוע וחצי שוב נרגע אז הלכתי לטניס ולמחרת שוב נורא כאב.
רשמתי אילו צילומים עשיתי :עשיתי צילום חזה וצילום עמוד שדרה גבי לייתר ביטחון ואין שום דבר חריג.

רציתי לחזור להתאמן לאט לאט אחרי שהכאב יעבור אבל הוא לא עבר.
כשהוא נחלש אז הלכתי פעם אחת לכדורגל ולמחרת נורא כאב.
אחרי שבוע וחצי שוב נרגע אז הלכתי לטניס ולמחרת שוב נורא כאב.
רשמתי אילו צילומים עשיתי :עשיתי צילום חזה וצילום עמוד שדרה גבי לייתר ביטחון ואין שום דבר חריג.

לא ציינת אם ניסית לשים קרח.

• פותח/ת השרשור
לא ציינת אם ניסית לשים קרח.

לא שמתי, זה מקום שדיי קשה להגיע אליו גם ובשביל זה צריך לשכב על הבטן באמצע היום בלי לעשות כלום למשך הרבה זמן זה לא משהו שמתאפשר כ"כ.
גם זה כנראה לא דלקת כי לקחתי איזה שבוע וחצי כדורים אנטי-דלקתיים ולא עזר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית