הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט קלאסי / סומו

tuxlight

משתמש משקיע
4,098
961
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,335
4,098
961
ACT
אהלן חברה, אחרי חיפוש בכמה וכמה נושאים על סומו דדליפט בפורום לא מצאתי תשובה

אימון דדליפט שעבר אחד המאמנים במכון [שמתאמן בעיקר איתי ועם אח שלי .. אין הרבה שמתעסקים ב PL במכון.. הוא PL ויש לו משקלי עבודה מרשימים ביותר.. לא נכנס למספרים 🤡]

בכל מקרה.. לדעתו אני יכול להתקדם הרבה בסומו דדליפט בגלל שהרגליים שלי יחסית הן חלק דומיננטי וחזק...

ההבדל בין הסקוואט לדדליפט [קלאסי] שלי הוא 5-7.5 קילו 🙄

בכל מקרה בדקתי וניסיתי.. וזה מרגיש ממש טוב [סומו דדליפט]
ולטענתו זה באמת יוכל להתאים לי, להבדיל מכמה חברה אחרים אצלנו שמתאמנים גם כן PL שלהם זה

א] לא נוח
ב] קשה

יש סיבה מסויימת למה לא להעביר את הדדליפט שלי לסומו?

אני ידוע שטווח התנועה קצר יותר וכו'.. אבל לדעתי אם בסומו דדליפט יש לי פוטנציאל למשוך יותר.. אז למה לא...

🤪

לדעתי אין סיבה מיוחדת... סומו דדליפט משתמש יותר בשרירי הרגליים מהקלאסי- שמשתמש יותר בגב.
מעבר לעניין זה- אם אתה נהנה מזה שאתה מעלה את משקלי העבודה וזה נוח לך - אין סיבה לא לעבוד עם סומו.
ראיתי שהמון ליפטרים בתחרויות משתמשים בסומו. לעומת זאת תוכל לראות בשרשור הבא שקונסטנטינובס ואנדי בולטון עובדים עם קלאסי 😃
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=14235

אלא אם כן יש לך מבנה גוף די מוזר, אין סיבה לעבור לסומו. אתה לא מחפש להרים יותר משקל ע"י קיצור טווח התנועה, נכון?

אלא אם כן יש לך מבנה גוף די מוזר, אין סיבה לעבור לסומו. אתה לא מחפש להרים יותר משקל ע"י קיצור טווח התנועה, נכון?

סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה, אבל למה לא בעצם? הקיצור בטווח עד כדי כך בשמיים שזה לא מתקזז עם המשקל היותר כבד שאתה מרים?

למה שלא תחכה לתוכנית הבאה שלך בשביל לשנות תרגילים במקום להסתבך עכשיו?
תחכה עוד כמה שבועות עד שאתה מסיים את התוכנית...😃

סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה, אבל למה לא בעצם? הקיצור בטווח עד כדי כך בשמיים שזה לא מתקזז עם המשקל היותר כבד שאתה מרים?

זו שאלה נצחית. לא יודע עד כמה המשקל יהיה יותר כבד (האנשים הכי חזקים בעולם מושכים קלאסי), אבל טווח התנועה בטוח יתקצר וגם העבודה של הגב. סומו נועד לחקות יותר את הסקוואט למי שחזק בסקוואט.

• פותח/ת השרשור

תגדיר מבנה גוף מוזר... אני ממש לא מחפש להרים יותר משקל על חשבון טווח תנועה.. השאלה מה יהיה יותר יעיל להתקדמות

זו שאלה נצחית. לא יודע עד כמה המשקל יהיה יותר כבד (האנשים הכי חזקים בעולם מושכים קלאסי), אבל טווח התנועה בטוח יתקצר וגם העבודה של הגב. סומו נועד לחקות יותר את הסקוואט למי שחזק בסקוואט.

אד כוהן משך סומו.. 🤡 [יחי מלך הגמדים אד כוהן]

כרגע הסקוואט והדדליפט שלי ממש קרובים ולמעשה הסקוואט ממשיך להתקדם בעוד שבדדליפט אני איפהשהו מאחורה מגיע לכשל לפעמים וכו'...

כמו שחיים אמר האם קצת טווח התנועה ש"נאבד" הולך לעוד משקל על המוט, זה לא מפצע על העניין בפיתוח כוח והתקדמות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
Ed Coan משך גם רגיל, וכמעט כל מי שמושך סומו בתחרות מושך רגיל חלק מהזמן. אם יש לך מבנה גוף שמונע ממך להכנס למצב סביר בדדליפט (רגליים ארוכות + ידיים קצרות למשל) אז סומו יכול להיות הפתרון בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אין לי שום בעיה להכנס לסט-אפ בדדליפט

פשוט העניין שהוא יחסית חלש ביחס לסקוואט שלי, וכנראה סומו די יתאים לי בגלל שהרגליים פועלות בו חזק.
אני מכיר כמה חברה שלמרות שהם התאמנו ב 2 הסגנונות הדדליפט הקלאסי שלהם גדול ב 20-40% מאשר הסומו. מהסיבה שהגב שלהם חזק והרגליים פחות.
על אותו עיקרון אני מכיר גם בחור שהסומו שלו כבד ב 30% מהקלאסי.

בכל מקרה באימון הדדליפט הקרוב אני אנסה את הסומו דדליפט ונראה להן אני אגיע.

השאלה היא אם יש סיבה רצינית כלשהי שבמידה וזה יתאים לי יותר, ואני יכול להתקדם בו טוב, למה לא לעשות סומו מלבד עניין טווח התנועה [שאם אני ארים בסומו יותר כבד זה אולי יפצה על מעט טווח התנועה שהולך]?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ה-2 סנטים שלי: הנימוק שלך נראה לי דיי counter-intuitive, הריי המטרה היא לא לשים כמה שיותר פלטות על המוט ולהרים אותו בדרך כלשהי.. המטרה היא להתחזק. כך שאם אתה אומר "הרגליים חזקות והגב חלש יחסית אז אני אוכל להתקדם יותר בסומו" - למה? הרגליים כבר חזקות, תנסה להתקדם בדדליפט רגיל ולחזק את הגב.
עם זאת, זה לא כ"כ קריטי, אם אתה מרגיש שאתה חייב לנסות את התרגיל לתקופה אז לך על זה.

• פותח/ת השרשור
תודה

הנקודה היא לא שאני יכול להרים יותר, אלא שאני יכול להתקדם. כי כרגע בדדליפט קלאסי ההתקדמות איטית עד לא התקדמות.

במידה ובסומו דדליפט אני יכול להתקדם במשקלי עבודה אני חשוב שזה יהיה עדיף מאשר כל שבוע להעלות עוד חזרה למשקל נתון בדדליפט קלאסי, עד הגעה לכשל, ופעם ב2-3 שבועות להעלות משקל על המוט [שזה מה שקורה כרגע].

זה שאם זה יתאים לי אני ארים יותר זה יותר תירוץ על טווח התנועה הקטן... ז"א למה פחות מדאיג אותי שיורד טווח התנועה

החשיבות היא ללא ספק להתקדם ולהתחזק! אחרת הייתי מתאמן בסקוואט עם חליפה ורצועות אם רק המשקל היה חשוב לי.. =P

הנקודה היא שכרגע.. הדדליפט שלי מדדה מאחורה וכמעט ולא מתקדם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז בעצם אתה אומר שהגב חלש יחסית לרגליים, לא? אתה יכול לברוח מזה ולעשות סומו או לפתור את זה ע"י ביצוע דדליפט רגיל. your call.

להחליף תרגיל כי אתה לא מתקדם בו זה לא נקרא לפתור את הבעיה אלא לברוח ממנה. תנסה לחשוב למה הדדליפט שלך לא מתקדם.

• פותח/ת השרשור
להחליף תרגיל כי אתה לא מתקדם בו זה לא נקרא לפתור את הבעיה אלא לברוח ממנה. תנסה לחשוב למה הדדליפט שלך לא מתקדם.

אז בעצם אתה אומר שהגב חלש יחסית לרגליים, לא? אתה יכול לברוח מזה ולעשות סומו או לפתור את זה ע"י ביצוע דדליפט רגיל. your call.

אני מבין.. ✌️

אם כך נמשיך עם הדדליפט הקלאסי ונקווה לטוב

מה שכןא ני יתחיל לעבוד על ראק-פולס ... הקושי אצלי הוא בנעילה...

יכול להיות שלאדם מסויים יהיה יותר משקל על המוט בסומו דדליפט לעומת הקלאסי? כך שעדיף לו למשוך סומו בתחרות?

תנסה את שניהם(תראה אם מה אתה מרים יותר משקל).
תכלס כל דבר חוץ מאימון עצימות לא הייתי מעביר לסומו, וכמו שכתבו כבר.
רוב האנשים יוכלו להרים יותר משקל בקלאסי בסופו של דבר אלא אם יש להם מבנה גוף שונה כמו שאלכס כתב.

• פותח/ת השרשור
אז בכל קמרה אני ינסה אימון הבא סומו.. סתם כי זה מעניין אותי.. וזה גם ככה חיטוב...

ואחרי זה אני יתחיל לעבוד על ראק פולס וימשיך עם דדליפט קלאסי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית